Dagens händelser & Fler bilder

Idag besökte vi universitetet New Law College. Det var jättefint och studenterna hade förberett en välkomnscermoni för oss när vi klev in i klassrummet. Två finklädda kvinnliga studenter hade klätt upp sig i fina saris och ville att vi enskilt skulle kliva fram till dem; de gjorde rörelser runt en med ljus, vi fick en röd prick i pannan samt socker i ena handen. Flera höll tal och vi blev uppropade en och en då det berättades om vad vi strävade efter att lära oss under vår vistelse här (vi hade skrivit ett brev innan till Lakshmi maam). Vi fick även motta en varsin ros.


Utanför universitetet - Nina, jag, Amanda, Marit och Joa-Li.
Välkomstkommitéen.


Detta är golvet. Dekorationerna var skrivet i sand av olika färger.


Jag med min röda prick.


Lärarna tände något sorts ljus som var en del utav cermonin. Även några av våra svenska studenter fick hjälpa till (inte i bild).


Lakshmi maam


Jag får min ros och som synes ser jag överlycklig ut. =)


Hela gänget.

Efteråt delades vi upp i små grupper som med varsin student fick åka hem till studentens familj. Där fick vi mat och vi utbytte berättelser om våra familjer och tankar i allmänhet. De studenter vi åkte med visade oss runt i området. Vi fick besöka ett hinduiskt tempel samt åka hem till en storfamilj som varmt välkomnade oss. Ja, dagen har varit riktigt händelserik.


Parshas, den indiske studentens, hem.


Vi fotades med hans familj.


Inne i huset.


Karolina med söt kisse.


Parscha med sin katt.


Deras kattungar - bara 1 vecka gamla

Det jag förvånas mest över här är människors gästfrihet
. För båda familjerna vi åkte hem till var vi totala främlingar, ändå bjöds vi in till mat och dryck och umgänge. Människor har en helt annan materiell standard än vad många skulle anse acceptabelt i Sverige. Vissa skulle kanske mest uppmärksamma avsaknaden av prylar, men det är inte så viktigt här. Familjen, gemenskapen och den värme som flödar i hemmet känns bra mycket mer uppskattat hos dessa familjer än de materiella tingen. Det är härligt att se!


Kommentarer
Postat av: Anna

Vad fin du är gumman och vilken händelserik dag ni varit med om :) roligt med kort! PS. Kolla min status på FB! Haha.. Puss på dig!

2011-01-31 @ 19:26:03
Postat av: Cia

Visst värme i familjen... men syniska jag tänker så här. Jo men jag är övertyga dom att de strävar efter mer prylar och högre materielstandard precis som vi. De är inte annorlunda även om de är fattigare än vi materiellt. Och jag vill påstå att vi är väldigt gästfria här också. Skulle jag bjudit in besökande elever eller någon överhuvudtaget när jag gick i skolan skulle de definitivt fått middag och umgänge. Det är bara inte lika anmärkningsvärt eftersom mina föräldrar hade haft råd att ge hela klassen middag.

2011-02-03 @ 08:40:17
URL: http://www.mysecretwindow.se
Postat av: Cia

Anmärkningsvärt var fel ord... lika stor sak, speciellt då skulle det varit förväntat inte något att förundras över.Vad jag vill säga är att vi egentligen är mer lika varandra men att många dömer fattiga som om de var med egoistiska tills de bevisar motsatsen att de är mer generösa då de tar av sitt "lilla"Alla gör vad de kan utifrån sina förutsättningar.

2011-02-03 @ 08:44:30
URL: http://www.mysecretwindow.se

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: