Indien

Ja, just det. Jag har glömt att berätta en sak. Typ att jag ska BEFINNA MIG I INDIEN I 3 MÅNADER och utföra min obligatoriska praktik inom Socionomutbildningen där. Erkänn att jag är liiite busig med allt hemlighetsmakeri som varit. För vet ni en annan sak till; jag kom hit idag. Jupp, jag sitter och skriver detta på andra sidan jordklotet i staden Pune, i Indien. Det är lite svårt att greppa, men så är det.

Anledningen till att jag har valt att vänta med att delge mig av detta är att jag dels har haft sjukt mycket att förbereda inför resan, dels har jag varit osäker på om jag verkligen skulle komma iväg. Som en tjej sa här i Indiengruppen; "Det känns som att jag har ljugit för folk när jag berättar att jag ska åka till Indien". Och just så är det - jag har känt precis likadant. Att det är någon lurig historia som jag har suttit och knåpat ihop hemma på sofflocket. Men nu har det blivit verkligenhet. Efter en sjukt påfrestande resa har jag landat och sitter här med en tjej till som bor i lägenheten och pysslar vid datorn. Tanken har börjat slå rot i mig. Jag är här!

En sjukt påfrestande resa förresten - den jobbigaste jag har upplevt. Först hade jag svår migrän på planet, fick inte behålla maten och hade svårt att sova. Inte nog med det - när vi skulle ta bussen från Mumbai till Pune blev jag åksjuk och kräktes hela den galna bussresan hem. Jag som aldrig blir åksjuk. Men trafiken här är ju en annan än i Sverige. Och som tur är har jag väldigt gulliga färdkamrater här som tog hand om mig. Tack snälla ni!

I morgon ska hela Swindiagruppen (vi är 19 personer) träffa vår handledare Laksmhi samt några indiska studenter som ska guida oss i Pune och visa var man kan handla förödenheter, kläder, ta ut pengar och så vidare. Jag ska försöka ta mycket på kort. Och så vill ni väl förstås se hur jag bor här =)

Ta hand om er därhemma i kylan (måste ju få retas lite - här är det nämligen +29 grader)!

Namaste!

Kommentarer
Postat av: ANNA

Vilken jobbig resa, men skönt att ni äntligen är på plats vännen. Tänker på dig!

2011-01-24 @ 21:23:15
Postat av: Cia

Hoppas det blir fantastiskt. Ja lite värme skulle sitta fint även om jag skulle välja annan ort.

2011-01-24 @ 23:05:11
URL: http://www.mysecretwindow.se
Postat av: Kia

Svar Anna: Jo, det var jobbigt, men nu känns det mycket bättre =) Saknar dig med. Du får försöka msn:a lite mer nu, hörrödu. =)

2011-01-25 @ 14:34:29
URL: http://kiaomlivet.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej gumman. Låter inte som någon toppen resa men väldigt tur att ni kom fram välbehållna.

Hoppas du får en jätte bra dag :)

Tänker på dig och saknar dig.

2011-01-25 @ 15:25:07

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: