Nepp, inte idag heller

Bilderna går inget vidare på internetcafét idag heller så ni får nöja er med min väna skrift, eller hur man nu säger. Idag har vi haft lektion med Lakshmi maam igen där hon gick igenom förståelsen för den kulturella kontexten. Hon pratade om hur vi människor allitd utgår från våra egna referenser för att tolka vår omgivning, vilket kan medföra att kulturella skillnader skapar missförstånd. Lakshmi maam är riktigt intressant att lyssna till, hon säger mycket vettigt och tänkvärt. Saker som man aldrig själv tänkt på blir självklara när hon föreläser.

På eftermiddagen åt vi på Lakshmi maams skola; The orchid school. Därefter åkte vi hem en stund för att sedan bege oss till marknaden. Jag hittade ytterligare några kurtas (klädesplagg som är som tunikor) att ha på mig under organisationsbesöken under nästa vecka, men jag kände mig ändå inte riktigt nöjd. Nu ska jag vänta med shoppingen tills Mumbairesan som kommer att infalla om drygt 2 veckor. Det ser jag riktigt fram emot =)

Förresten, när Daniel och jag var på marknaden stötte vi på ett gäng skolbarn som alla ville ta i hand och prata med oss. Sedan blev vi nog lite retade också =) men vi brydde väl oss inte nämnvärt. En annan skojig händelse inträffade på marknaden när en pappa med en liten pojke ville att jag skulle skaka hand med pojken. Pojken var blyg men verkade faschinerad. Här är det ju jag som sticker ut i mängden och Lakshmi maam berättade för oss att indier ser västerlänningar som exotiska.

Nepp... ska försöka med bilderna senare igen och se om de går att ladda upp. Tills vidare:

Namaste!

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

Härligt att ni har bra föreläsningar och sånt, spännande att se det utifrån en helt annan kontext liksom :) Har ni det varmt? Här är det typ 0 gradit och ruggigt, igår var det kanon kallt men det beror nog på att det är hindersmässa :P Konstigt det där, att det alltid är kallt just då...I veckan har jag fått sytt min egen vetekudde som jag fick ta med hem :P Nästa vecka ska jag dock få följa med kuratorn på lite möten och samtal sp det kan nog bli riktigt intressant :)Ser fram emot att se bilderna.

Hoppas du har det jätte bra gumman. Tänker på dig och saknar dig.

Puuuussss

2011-01-28 @ 15:45:43

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: