Upptrappning av Julkänslor

Det känns tjatigt att behöva upprepa sig men internet är fortfarande inte särskilt sammarbetsvilligt. Jag har haft massor att berätta, men nu har alla intressanta detaljer såklart fallit ur huvudet på mig. Jag har ungefär lika långt minne som en guldfisk.

Igår blev det mer sightseeing; först insöp vi en varsin
julpunsch/glüwein/kinderpunsch vid Karlkirche. Därefter besökte vi Stadpark eftersom pappa ville se den guldfärgade Johann Strauss-statyn. Efter att ha fotograferat, och trängts med en grupp japaner, så gick vi vidare för att inhandla lite vin och annat gott som far ville med sig hem. =)
Pappa gömmer sig bakom en gran i Stadpark.


Kia sniffar i sig grandoft.


Sambon spanar bland träden.


Vi och farbror Strauss.

Idag for vi till den största och mest sevärda Julmarknaden (Christkindlmarkt) vid Rathaus. Har man inga julkänslor så får man det garanterat där.Jag hoppas att ni har haft en trevlig första advent. Det har i alla fall jag haft. I morgon beger sig min far hem till Sverige igen. =( Men vi ses till jul sedan. Dessutom får jag mer besök snart igen.

Kram kram

Första Advent

Internet har krånglat hela dagen. Jag börjar bli förbannad på riktigt. Men nu glömmer vi det.
Jag kan inte förstå att det redan är Första Advent. Första ljuset ska tändas...


När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas

att fira få advent.
- Okänd.

Vill ni också ha egna ljus? Gå in på:
Anitas Grafik

Bilder på Vinterskorna

Internet har strulat idag igen så jag har haft svårigheter med att uppdatera bloggen, i synnerhet att lägga upp bilder. Irriterad? Svar JA,

Här är mina vinterskor
av märket Vagabond.

Skinnstövlar med textilfoder och rejäl gummisula. Perfekt.
Egentligen ska det hänga små kulor i snörningen baktill, men jag var inte så förtjust i dem, så de avlägsnades ganska snabbt.


Med kulor (För att se utan kulor, se första bilden).

Jag ska snart sova. Ber om ursäkt att jag uppdaterar dåligt; det är delvis mitt fel eftersom det har varit intensivt med pappa de senaste dagarna, men internet strular också kolossalt just nu. Jag hoppas att det blir bättre i morgon.

Jag berättar mer om dagens händelser då.

Godnatt & Kram

Kia Om Dagens

Humör: Glad, och äckligt morgonpigg.
Väder: Mulet, +1 grader.
Katt: Jag har faktiskt inte haft tid att uppdatera mig om läget. Skäms Kia!
Men jag tänker på henne ständigt; igår på tyskakursen när vi skulle berätta om våra familjemedlemmars ålder sa jag följande; Meine katze ist eins Jahre alt (Min katt är ett år gammal). Folk skrattade åt mig. Jag förstår inte varför.
Tankegång: "I morgon är det Första Advent!"
Låt: Aj aj... no music yet.
Måltid: Frukost i närkommande framtid.
Begär: No cravings. Found the wintershoes, finally!

Tidig Lördagmorgon & Gårdagens bravader

Igår kväll när jag skulle uppdatera bloggen fungerade ingenting. Först gick det inte att lägga upp bilder, sedan lade internet av helt. Kia var inte glad.

Om ni undrar över den tidiga morgontimmen på en lördag, så beror mitt uppstigande på att jag har vänt tillbaka dygnet. Drömde om ett gäng hemlösa och vanvårdade katter som jag försökte hjälpa, vaknade tvärt och kunde inte somna om.

Gårdagens äventyr begav sig till Stephansdomen. Jag och pappa åkte dit efter min tyskalektion. Först promenerade vi runt i själva katedralen, därefter åkte vi upp i det norra tornen och såg på utsikten samt den gigantiska Pummerinklockan inuti tornet. Bilder?


Väldigt dålig bild på klockan, men det var ett fönster i vägen.


Mindre klockor.


Jag i norra tornet.
Far i egen hög person

Efter tornet besökte vi Katakomberna igen eftersom jag tyckte att det är något pappa borde uppleva. Därefter irrade vi runt lite i området kring Stephansdomen.


Taket med nästan en kvarts miljon kakelplattor.


Juldekorationer.
På kvällen.

Håll i er nu för jag tänker berätta en alarmerande nyhet (trumvirvel, tack!); Kia har hittat vinterskor! Jag har dock inte tagit någon bild på underverken, men det kommer senare idag! Lovar.
Nu släpper jag titulerandet av de onämnbara. De har fått tillbaka sitt ursprungliga namn; vinterskor.

Nu ska jag nog lägga mig en stund igen.

Kram

Dålig uppdatering idag

Jag ber åter vördnadsfullt om ursäkt för dagens dåliga uppdatering. Jag trugar mig för er ärade läsare, ty min ånger kommer plåga mig i dagar framöver (eller i alla fall i de kommande 10 minuterna).

Jag har haft en ytterst intensiv dag. Livet har varit hårt mot Kia sedan igår kväll i form av trötthet. Men jag har haft väldigt roligt så det glömmer vi snabbt.

Pappa kom som sagt hit igår. Jag begav mig iväg till flygplatsen sent igår kväll för att möta upp honom. Flygresan hade gått bra och han verkade tycka att det var spännande att vara här. Dock kom jag inte i säng förrän 01:00 på natten. Jag fick släpa mig upp i morse för att ta mig till skolan, och min hjärna vaknade aldrig upp från dvalan idag.

Vi har sightseeat hela dagen idag. Jag har dragit runt pappa på alla ställen som jag anser är värda att se; Mariahilfer strasse (shoppinggata), Hofburg-området, alla statyer som vi har råkat stöta på samt Michaelerkirche. Jag har även visat honom Dorotheum, Spanska Ridskolan och Karlkirche och dess julmarknad. Dessutom besökte vi Silberkammer och de Kejserliga våningarna; ett museum i Hofburg som visade kejsarens privata rum samt serveringsföremål, porslin och andra silverföremål. Pappa säger att det var länge sedan han kände sig så kulturell.


Pappa dricker Kaiser-öl på restaurangen vi besökte.
(Jag frågade om han verkligen ville att jag skulle lägga upp den här bilden eftersom han ser smått galen ut; "Jag skäms inte för att jag dricker öl", sa han. Min pappa har humor).

Påls Badboll


Per Fritzell i Galenskaparna & AfterShave. Ur serien Tornado.

Jag hade heller aldrig en badboll... Vilket trauma.

Ont i ryggen och i väntan på Far

Jag har precis gjort klart dagens läxa i tyska. Idag bestod uppgiften av att skriva en liten text på tyska och berätta om sig själv. Även om min återgivelse inte är något litterärt mästerverk så har jag ändå lyckats få ihop en A4-sida.
Jag skrev såklart några rader om Mischa =)

Jag fick en så faslig spänningsverk i ryggen alldeles nyss; en relativt ny arbetsskada som spänner till var gång jag är trött och stressad.
Min pappa ska komma hit till Österrike och hälsa på. Han håller nog på boarda i denna stund jag skriver. Han har aldrig flygit förut; ej heller besökt andra länder än norden så det ska bli jätte kul att han kommer hit och får möjlighet att uppleva lite.

Nu ska jag ta en powernap. Jag ska möta pappa sent ikväll vid flyget så jag behöver vila innan dess. Ska ju upp tidigt i morgon igen.

Ha en bra kväll, hörrni! Hörs i morgon!

Kramar

Idétorka på Rubriker

Kommer hem, loggar in på bloggen och upptäcker att INGEN är intresserad av tävlingen... *Kia ledsen i ögat*
Nåväl, det är väl ett tydligt tecken...

Idag hade jag först lektion till 12 och sedan tog jag tunnelbanan till ett köpcentrum på Landstrasser Hauptstrasse som heter Galleria (väldigt tråkigt namn för övrigt). Letade efter de onämnbara; hittade ett par som var OK, men då fanns inte min storlek istället. Ack, detta letande...
Som tröst inhandlade jag diverse sminkprodukter istället; ett smart mineralrouge som ligger i borsten på något vis, en flytande eyeliner, en läppglans samt en concealer.

På lektionen skrattade man hjärtligt igen. Läraren låtsades tappa mynt för att vi skulle uppmärksamma honom om detta på tyska, samt joggade runt i klassrummet av samma anledning. Jag sitter med en härlig grupp människor; Alejandro från Syd-Amerika, Rialda från Bosnien och Edward från Sambia. Det är mycket skratt.

Här kommer den utlovade bilden på min lärare Andreas. Han är alltid lika glad i verkligheten =)Från min shoppingtur:Precis nu när jag skulle fota mina shoppingfynd så fann jag att butiksbiträdet hade stoppat i en massa parfymtester i påsen. Vad snällt! Synd bara att jag lider av doftallergi. Men det är ändå uppskattat från min sida.

Shoppingfynden:Extra:Min absoluta favoritklädaffär här i Wien är Orsay. Det finns så mycket snygga, kvinnliga kläder. Jag, som är så extremt trött på det svenska modet, är överlycklig över denna butik.Eftersom jag har en förkärlek till änglar så fick jag också med den här hem. Jag tänkte ha den på badkarskanten hemma i Jönköping.Det kryllar av änglagrejer här så jag har fler saker som ska få pryda hemmet sedan. =)

Mat.

Kram på er!

Men kära nån...

...var är alla mina underbara läsare?

Husdjurs tävling?

Jag undrar om Ni skulle vara intresserade av det? Jag tänkte i sådana fall lotta ut något mysig julklapp till mina läsares katt eller hund (kanske ett varsitt julklappspris; ett pris till en lycklig hundägare samt ett till en kattägare?).
Jag tänkte i sådana fall införskaffa ett djurrelaterat pris här i Wien, och utge vinnaren den 20:e december, lagom till jul (eller lite innan så vinnaren/vinnarna hinner få priserna innan jul).
Intresserade? Skriv en kommentar i kommentarsfältet, så styr jag upp det om intresse finns.

VM i Lampbyte

Lampbyte 1: Badrummet.Lampbyte 2: Hallen.Lampbyte 3: Köket.Lampbyte 4: Sovrummet/Vardagsrummet.Är det verkligen meningen att jag ska byta alla dessa speciallampor själv? Får nog kontakta hyresvärden...

Ich bin Kia

Hej på er!

När jag hem från tyskakursen idag var jag hungrig som en bäver men samtidigt så trött att jag inte orkade äta. Lite frukt blev det till lunch vilket resulterar i att jag sjävklart är hungrig som en stor bäver nu istället ...

Tyskakursen är riktigt rolig och det beror faktiskt mycket på läraren. Andreas är en skojfrisk typ som snubblar omkring i klassrummet OCH på sina studenter, enbart för att demonstrera uttrycket "Ursäkta mig" på tyska (Entschuldigung). Fördelen är att man faktiskt kommer ihåg saker då; man accessoerar alltid fraserna med lärarens små "sketcher".

Klassen är bra också. Vi säger alla ständigt fel och utsätts för den hårda prövningen att berätta egna historier på staplande tyska vid svarta tavlan
(eller vita tavlan = Whiteboard). Sådant, som faktiskt fått mig att må dåligt tidigare eftersom jag kan känna mig lite blyg, bekommer mig faktiskt inte nämnvärt nu. Och det beror nog mycket på den avslappnade stämningen i klassen och lärarens glada lynne.

Jag pratade också med en kille från en annan klass på rasten. Det visade sig att vi tycker mycket om kaffe båda två och fastnade därför i en konversation. Han var ruskigt duktig på engelska och jag kände mig som en neurotisk ordbajsare då jag var så glad i att få prata på engelska en stund. =)

Här är ingången till min skola.Fin byggnad, va?Jag ska försöka fotografera läraren Andreas också, så att ni får se att han faktiskt påminner om Gordon Ramsay.

Följande bild tog jag på dagen efter lektionen när jag var på jakt efter ett varuhus. Som inte finns, visade det sig.Nästa punkt på dagordningen; Läxor och Mat!

Kram

Guten Morgen!

Jag ska snart iväg till tyskakursen igen. Det är svårt att gå upp tidigt på morgonen när jag har haft sovmorgon i två månader. Min hjärna brukar ligga i dvala fram till lunch ungefär; då börjar den sakta fungera igen, lagom till kursens avslut för dagen.

Jag måste slänga i mig lite frukost nu.

Ha en bra dag!
Kram

"Nu så blev det kväller..."

Jag blev precis klar med tyskaläxan och ska strax äta lite hemlagad mat. Det är ett tag sedan det gjordes hemlagat här. =)

Ikväll tänkte jag ta en kort bloggpaus och se på någon rolig serie istället. Jag ska upp tidigt imorgon igen, och risken finns ju att jag fastnar vid datorn, bloggnörd som jag är...

Wiedersehen!

(Känner ni igen rubriken? En individ av ett känt Astrid Lindgren-folk uttalade dessa ord i vintermössan...)

Kia Om Dagens

Humör: Glad. Tillfreds med mig själv. Men trött och lite febrig.
Väder: Kallt och mulet, +1 grader.
Katt: Mischa mår bra, har jag fått veta. Hon busar mycket =)
Tankegång: "Måste vika tvätt..."
Låt: That's a thinker...
Måltid: Frukost tiiidigt i morse. Müsli nu på dagen. En kopp kaffe och vaniljpudding. Mums!
Begär: Ni vet vad. Från och med nu ska jag enbart benämna dem som de onänmbara. I alla fall tills jag har hittat ett par.

Tyskakursen

Den började idag, ja. Var uppe redan halvsju i morse för att jag skulle hinna iväg till kl. 09:00. Men jag kom i tid.
Klassen består av en salig blanding nationaliteter; en bosnisk tjej, en rysk kille, en tjej från Taiwan och en annan från Bulgarien. Det är bara jag som är svensk.
Men det verkar vara en trevlig samling människor, och stämningen blev snabbt lättsam av att vi har en skojig lärare. Han påminner lite om Hell´s Kitchen ägaren Gordon Ramsay. I utseendet alltså. Om attityden hade varit densamma hade jag varit illa ute. Mardrömsscenario...

Läraren, som heter Andreas, uppmanade mig vid rasten att försöka lägga min engelska åt sidan och försöka prata mer tyska.
Som svenskspråkig har jag stort försprång i tyska språket, då de är rätt lika och tillhör samma språkträd. Han pratade enbart tyska på föreläsningen och jag förstod i stort sett ordagrant vad han sade.

Jag har fått läxor tills i morgon som jag ska ta tag i här snart. Men först måste jag vila lite; mår fortfarande lite sådär. Jag känner mig hängig, och linserna skaver. Ett tecken på att jag har en infektion i kroppen.

Jag ska nu ägna mig åt mitt kaffe, samt slå en pling till far som hade skickat mail till mig =)

Kram på er!

Mischa-abstinens

Saknar henne. Stundvis får jag sådana attacker av saknad som gör att jag nästan skulle kunna tänka mig att jogga tillbaka till Sverige. Vad vältränad jag skulle bli då...Visst vill man burra in ansiktet i den där pälsbollen?

Kall Julmarknadskväll i Wien

Nu har jag vilat en stund; kaffekoppen är urdrucken och mina fingrar är fyllda med skrivarlust. Tangenterna ropar efter dem på ett högst hypnotiskt vis; "Kom!" Ni har väl sett Ronja Rövardotter när de underjordiska kallar på henne i dimman? Så är det för mina fingrar just nu.

Jag är högst medveten om att jag svamlar konstigheter. Nu ska jag vara tyst och enbart kommenterna bilderna som utlovades tidigare. Enjoy.

Här korsar vi köpcentret Palace, dock är det stängt på söndagarna, men passagen är naturligtvis alltid öppen.

Strax därefter hittade vi marknaden vid namn Alt Wiener Christkindlmarkt som ligger i Freyung.

Eftersom det var kallt som attan passade jag på att avnjuta en kopp varm nötnougats-choklad. Mums!Det var allt för nu. Kram

Bloggkoll

Jag vill upplysa er om att jag finns registrerad på Bloggkoll, bloggnörd som jag är, för er som vill kunna följa min blogg dagligen.

I Feber- och Snöyra

Okej, det sistnämnda är inte riktigt sant, eftersom det inte har snöat idag, men det passade så fint i sammanhanget. Jag har troligtvis feber dock. Kylan har  hållt i sig, och det blåser så iskalla vindar att mina inre organ snart behöver påbyltas.
Jag saknar mina vinterkläder hemma i Sverige; hade inte så mycket med mig hit och det ångrar jag bittert. Jag har utvecklats till en packningsoptimist när jag reser nämligen; tidigare hade jag med mig alldeles för mycket bagage så att jag knappt fick med mig något nytt hem. Nu har jag för lite istället. Jag kan aldrig vara lagom, utan enbart extrem åt det ena eller andra hållet. Farligt...

Jag kom hem för en stund sedan och dök ner i min mjukisdress på direkten + varma sockor. Ligger nu nermyst i sängen med filt och ett antal kuddar uppstaplade bakom mig och lever gott. Jag väntar enbart på att kaffet ska serveras ;)

Egentligen hade jag tänkt lägga upp bilder från mina kyliga äventyr, men började tala om annat. Det kanske kommer senare idag; kvällen är ung, som man säger. Ska mysa till ordenligt nu så att jag får upp värmen.

Kram

Förkylning

Precis som så många andra verkar jag ha dragit på mig en förkylning efter gårdagens strapatser; huvudet är tungt och näsan fylls på med diverse otrevligheter med jämna mellanrum.
Hur som, idag blir det nog ännu en julmarknad igen. Inför jultider finns det marknader lite varstans här i stan; de säljer främst hantverk och hemmagjorda juldekorationer vilket inger en julmysig känsla när man ändå traskar runt i snön.

Frukost.

Kram

Vintersaga

MySpace-Comments

MySpace Comments

Trots kylan har jag idag (eller igår, enligt klockan) ändå blivit fylld av vinterkänslor och drömmar om jul.
Så ha en trivsam vinter, mina kära läsare!

Snön var mysig ett tag tills...

... det började blåsa halvstorm ute. Kaaallt. En frusen Kia kom plötsligt ihåg varför vintern för många är så fruktansvärt impopulär i Sverige.
Det är fint med snö när man sitter inomhus och betraktar den genom fönstret. Eller de få gånger man byltar på sig så många lager av kläder att omgivningen misstar en för en förrymd Michelingubbe, och då slipper frysa. Men eftersom jag inte har hittat några vinterskor än och i samma veva dragit på mig köldskador, så har jag lite svårt att uppskatta snön för tillfället...

På den eviga jakten efter de perfekta vinterskorna begav vi oss idag till ännu ett köpcentrum; Donau Zentrum. Och nej, jag hittade inga skor idag heller. Men det var fint dekorerat i varuhuset nu inför första advent.
Jag förtärde även en riktigt god glass på Panticella (vi var inomhus i det varma köpcentret; vill förklara så att ni inte tycker jag är helt stollig som först klagar på kylan och sedan äter glass).Därefter besökte vi även en julmarknad; denna låg precis utanför Karlkirsche.
Det var riktigt mysig med snön, alla människor som drack varm punch, kyrkan i bakgrunden och de två stora Ardennerhästarna som drog en kärra dekorerad med granris.
Vi gav emellertid upp marknadsbesöket ganska fort, då både fingrar och tår snabbt frös till.En frusen Kia (de ljusa prickarna är faktiskt snöflingor):
Snö

Uppdatering om vädret: Nu har det snöat även här i Wien.

Kia Om Dagens

Humör: Glad =)
Väder: Mulet, +2 grader.
Katt: No updates.
Tankegång: "Hur mår min kisse?"
Låt: ...
Måltid: Inväntar frukost.
Begär: Vinterskor fortfarande. Inget nytt.

Körkort för trehjuling?

När jag skulle ta körkort hade jag stor ångest över uppkörningen. Så stor ångest att jag faktiskt började drömma mardrömmar om det. Några drömmar handlade såklart om att jag försov mig och kom försent på provdagen, eller att uppköraren var Hitler.

Men en dröm skilde sig från de andra.
Jag dyker upp på provdagen och blir ledd till en stor sal. Den är fylld med folk på trehjulingar. Jag får veta att jag ska få genomföra min uppkörning på en trehjuling i denna sal, tillsammans med de andra. Jag sätter mig på trehjulingen, men den är ju inte likadant manöverad som en bil. Jag börjar åka runt men det går trögt. Plötsligt kör jag in i ett bord och mina två (?) uppkörare skakar på huvudet. Modstulen och skrämd närmar jag mig dem och får veta av den ena, att ja, det var ju en olyckshändelse så jag blir väl godkänd då. Glad kliver jag av trehjulingen och börjar gå min väg när jag hör den andre uppköraren säga; "Ja, jag skulle då aldrig ha godkänt henne".

Vaknar. Min första tanke; "Fan, kör jag så dåligt att jag inte ens kan få körkort för en trehjuling?"

Julmarknad och viss bitterhet

Idag är det julmarknad som gäller. Trots regnet och det faktum att jag fortfarande saknar vinterskor. Jag har så smått börjat acceptera att det inte har tillverkats något mer par av de trasiga skorna jag hittade. Det har heller inte tillverkats något liknande. Jag lipar åt skoindustrin.
Jag är medveten om att jag är fruktansvärt kräsen, men är man inte det så får man aldrig det man vill ha.

Bild på fröken Ki

Tänkte fräscha upp ert minne med en bild på mig. Tänkte att ni kanske hade glömt hur jag ser ut...Jag bloggnördar... och har röda ögon.

By the way, det ska stå Ki i rubriken. Ingen felstavning alltså.

Torsdagkväll

Nu har jag fått skäll för att jag uppdaterar dåligt. Det betyder att det finns en efterfrågan på den här bloggen. Det är alltså bara att vänta på att pengarna ska rulla in... =)

Jag är precis hemkommen från SCS, Shopping Center Syd som det egentligen heter. Vad jag har gjort där, förutom att köpa pepparkakor, förtäljer inte historian. Det är nämligen en hemlighet. Visst blir ni nyfikna när jag är sådär mystisk?

Nu ska mystiska Kia förtära pepparkakor och glögg.

Kia Om Dagens

Humör: Jag har precis vaknat. Jag som skulle upp vid nio...
Väder: Mulet, 10+ grader.
Katt: Saknar uppdatering, tyvärr. Men jag saknar henne.
Tankegång: "Nej, jag orkar inte"
Låt: Fläskkvartetten - Canon in Asia Minor
Måltid: Frulle.
Begär: Vinterskor fortfarande. Men även att ta mig till Julmarknaderna som har dragit igång nu.

Puss på dig Sphnix!

Jag slänger in den här bilden för att muntra upp mig själv.


Kairo, Egypten. Våren -08

Sambon blev bara lite sur för att jag vänstrar med Sphinxen...

Depp-musik

Eftersom det inte riktigt är min dag idag så spelar jag detta:


Karlsplatz

Jag har varit dålig på att uppdatera idag, och ja, det beror på att jag har haft en sådan enorm tråkdag denna onsdag. Usch, vill bara krypa ner under täcket och gömma mig för världen en stund. Men kvällens planer lockar för mycket. Jag ska nämligen ut och äta. Och det ska bli lite roligt =) Mums!

Däremot har jag börjat skriva den uppsats som jag har i rest från sommarens skrivkurs. Bra där, Kia!

Jag har länge lovat att lägga upp bilder på Karplatz, vilket inte har blivit av tidigare, så här kommer de nu.

Det finns två sådana här tunnelbanepaviljonger (på motsatta sidan står den andra). De byggdes 1899. Otto Wagner var konstruktören till dessa.

Vackra Karlkirche. Jag måste åka dit någon dag för att se insidan också.Wiens Staatsoper
- en enorm byggnad i nyrenässansstil.På vardera sida av operan står det sådana här statyer. De är ritade av Hans Gasser. Den som är på bilden föreställer den legendariske sirenen Lorelei. Figurerna nedanför ska symbolisera Sorgen, Kärleken och Hämnaren.Här är den andra. Ni kanske skymtar Duvmannen i bakgrunden...Statsoper framifrån.Finaste hotellet i WienTog också en sväng i Stadtpark.

Staty av Johann Strauss.Kram

Inte riktigt boknörd än...

Jag trodde att jag skulle vara nördigare. Men jag är i och för sig lat med mitt läsande...


Kvällsmys

Ligger i sängen och myser med datorn i knät och Roxette i bakgrunden. Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Förutom bloggnördat, vill säga. Jag har helt enkelt fastnat, som en nyckel i ett alldeles för litet lås. Men lite trevligt är det.
Hur som helst, min tyskakurs börjar på måndag nästa vecka så jag får passa på att ta långa sovmorgnar och lata mig så mycket det går innan dess. På onsdag nästa vecka kommer min pappa hit. Då ska jag guida honom runt i Wien.

Jag pratade med en vän i telefonen; jag fick lite uppdatering om hur det står till i Sverige samt blev brydd med funderingar om vad man ska göra på juldagen och nyår. Jag har inga som helst planer i nuläget.

Nepp, nu ska jag dricka glögg och äta en österrikisk kaka som heter Butter Mandel Stollen. Misstänker en intressant smakupplevelse...

Evidently, I know how to pick them

Jag har ju tidigare haft problem med mitt inhandlande av toalettpapper. Om det kan ni läsa här. Tack och lov är det parfymerade toapapperet slut. Men vad tror ni att det nya toalettpapperet luktar som?
Just precis - cement! Jag var ju tvungen att lukta på det här eftersom det jag tidigare köpte stank parfym.Tydligen är det här att köpa toalettpapper inte min starka sida. Inget karriärsval, alltså.Totalt ointressant,
jag vet. Men jag tänkte att ni ville veta...

Fy skäms på mig!

Hur kan man glömma hur bra Fläskkvartetten är? Lyssnade på låten Innocent och mindes. Jag hittade dock inte den låten på YouTube, men jag kan fresta er med en annan så att ni förstår vad jag menar.


Fläskkvartetten - Lave

Vill ni veta mer, gå in här.

Kärleken till ett Djur

Jag satt funderade på just detta. Hur kärleken till ett djur kan kännas oändlig. När människor sviker och världen är ond, då finns alltid djuret där.
Mischa är min trogna vän, min ständige följeslagare, den som tröstar mig med försiktiga jam och obegränsat kurrande.
Som när jag var magsjuk; lyckades äntligen somna och vaknade av att en liten katt låg på mitt bröst. Sambon sa att hon hade legat där hela tiden. För att matte inte mådde bra.

Detta kan bara människor med husdjur förstå (eller människor som fått kärlek från ett djur). Vi lära känna våra djur, ser små tecken på att de förstår, på att de också älskar sina hussar och mattar. Även om det är vi som skaffade djuret, så har djuret också fått oss.
Mischa är inte bara min katt, jag är också hennes matte, hennes människa.

Så, ja, jag förstår att människor blir ledsna när de förlorar sina djur.
Jag blir ledsen av enbart tanken att förlora min jamande vän.
Mischa hittar på bus

Såhär roligt hade Mischa häromdagen, berättar Sofi.
Foto: Sofi Haglund

Kia Om Dagens

Humör: Migrän =(
Väder: Sol, 2+ grader.
Katt: Älskade Mischa... Snart ses vi igen.
Tankegång: "Sabla huvudvärk, försvinn!"
Låt: ...
Måltid: Te, rostade formbröd, juice och några slags puffar med mjölk.
Begär: Vatten. Massor med vatten!

Jag visste väl det...

Du är
Stålmannen
100%
Hulken
84%
Fantomen
80%
Batman
63%
Wolverine
61%
Robin
60%
Kattkvinnan
58%
Hellboy
56%
Spindelmannen
48%
Du är en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som älskar
att hjälpa andra.

Fler test från testportalen.seKia har blivit utmanad!

Vi har blivit utmanade av: Mitt Eget Krypin

Så här funkar det hela: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

 1. Jag är helfinska.
 2. Mischas fisar luktar väldigt illa.
 3. När jag ska göra mig färdig för läggdags har jag en ritual som måste utföras i ett visst mönster, alltid likadant. Detta får inte avbrytas, för då blir jag måttligt irriterad. Sambon har tyvärr fått erfara min ilska...
 4. Jag är faster.
 5. Min pappa köpte sin bil, en Kia Picanto, enbart för att jag kallas för Kia.
 6. De gånger jag har varit riktigt sjuk (magsjuk) har Mischa legat vid min sida hela tiden. Förutom senaste gången jag var magsjuk, då låg hon under min säng och vaktade.
 7. När jag och sambon reser råkar vi alltid utför knäppa saker. I Egypten höll vi på att bli av med vår filmkamera. Vi råkade filma på en olovlig plats (ovetandes).
Utmanade bloggar:
Kommunhuset
Aenigma
Fröken Törnblom
Camilla H
Jennys blogg
Trasia
Imica

Tummen upp för IKEA

IKEA är verkligen bra. Lata Kia masade sig faktiskt iväg till köpcentret SCS idag. Jag strosade runt i butikerna och genomsökte också varenda skoaffär efter vinterskor. Men förgäves. Jag förstår helt ärligt inte hur skotillverkarna tänker; antingen gör de små nätta skor med livsfalig klack och absolut ingen foder eller så gör de det motsatta - stora pråmar med päls som man nästan kan flytta in i. Kia is not happy.
Hur som helst, det jag skulle säga om IKEA var att när man är utomlands så är det rent ut sagt en fröjd att kunna åka dit och köpa svenska varor. Som Glögg och Julmust.

Dessutom köpte jag en julklapp till Mischa. Vill ni se vad det är? Lova bara att inte tala om det för henne =)Dessa är gjorda enbart av naturmaterial och är även veterinärbesiktade. Följande bild visar vad hon ska få dem i:Nu ska jag dricka julmust.

Kram

Kia Om Dagens

Humör: Nyvaket.
Väder: Regn, 7+ grader.
Katt: Saknar.
Tankegång: "Ska jag orka ta mig till SCS idag och kolla skoutbudet?"
Låt: Comfort & Joy med Simon & Garfunkel.
Måltid: Te och rostade formbröd (måste gå och handla idag, tomt i kylskåpet).
Begär: Jag är ganska foglig såhär tidigt på morgonen =) Å andra sidan häckar vinterskorna i minnet fortfarande...

Kände för skratt ikväll

Enjoy.


Claes och Anders Eriksson i Galenskaparna & After Shave. "Bergsbestigarna"

Spanska Ridskolan

Ber ödmjukast om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag. Jag har varit upptagen, säger Kia för att låta viktig.

Det är mycket som har hänt idag, så mina tankar är smått svårorienterade. Var ska jag börja? Hmm...
Klockan 11:00 idag var vi på Spanska Ridskolans föreställning. Jag som tycker mycket om hästar hade enormt trevligt.
De vita Lipizzanerhästarna utförde en mängd konster, som kallas skolorna över marken; Piaff, Levade, Croupade och Capriole för att nämna några. Ridhuset där föreställningen ägde rum heter Vinterridskolan. Byggnaden är från tidigt 1700-tal och precis som många andra byggnader här i Wien är interiören obeskrivlig. Tråkigt nog var man inte tillåten att fotografera.

Efter en god lunch återvände vi till Spanska Ridskolan för att gå på den guidade turen. Vår guide var mycket sympatisk och skämtsam, vilket gjorde upplevelsen ännu mer önskvärd. Han berättade om rasen (Lipizzaner), hur hästarna tränas och om ryttarnas utbildning.
Visste ni till exempel att det tar cirka 10 år innan en ryttare är så pass utbildad att han får uppträda? Eller att Lipizzaner hästarna föds svarta, men blir kritvita med åren?
Vi fick dessutom besöka stallet Stallburg; ett renässanspalats på tre våningar. Man fick icke röra hästarna, tyvärr. Men jag förstår ju varför; hur glada blir hästarna om det kommer 200 olika personer om dagen som vill klappa? Dessutom berättade guiden att det skulle innebära en stor smittorisk för hästarna.
Det gjordes även ett besök i sadelkammaren som innehöll hästarnas utrustning; helt fantastiska träns och specialgjorda sadlar. Om ni är intresserade kan ni läsa mer här.

Det har varit en rolig dag. Eftersom jag inte har haft möjlighet att fotografera så mycket erbjuds ni härmed bilder från
restaurangen.
Röda ögon som vanligt.

Kram på er!

Söndag morgon

God morgon på er!

Jag ska strax iväg för att se Spanska Ridskolans show som börjar klockan 11:00. Spännande, ja. På eftermiddagen blir det en guidad tur i bl.a. stallen. Berättar sen om hur det var.

Kram

Köp kalsonger och ta en kaffe

Jo, det är sant. Här i Wien finns det ett flertal butiker (i brist på bättre ord) som fungerar både som klädbutik OCH café. Det vill säga, det ser ut som ett mysigt café med kaffebröd och sittplatser, men vrider man huvudet lite så upptäcker man en klädhängare med diverse kläder till salu. Längst väggarna finns det hyllor med underkläder, bland annat kalsonger, prydligt staplade.
Vem kommer på en sådan idé? Vill de att man som konsument ska spara tid? "Handla medan du fikar" I så fall är vårt stressamhälle mer illa ute än jag trodde. Vad kommer härnäst? Gör en tandläkarkontroll i snabbköpet?
Är du oren?

Jag och sambon diskuterade hur det kommer sig att vissa människor väljer att inte tvätta händerna efter ett toalettbesök.
I en undersökning om just detta läste han att enbart 2 av 10, både män och kvinnor, tvättar sina händer. Jag är mest intresserad av de 80 % som vill gå runt med ohygieniska händer. Har de aldrig funderat på att det är på så sätt sjukdomar sprids?
Även i de sunkigaste toaletterna, menar sambon, finns det alltid tvål kvar i behållaren. Jag håller inte riktigt med om detta dock, i alla fall inte inne hos damernas, men hursom...
Om det nu finns tvål, varför nyttjar man inte den? Är man så van vid sin skitiga urinlukt så att den rena tvåldoften känns allför främmande?
De kanske är rädda för tvålen.

Egentligen borde man fråga varenda person man träffar innan man tar i handen; "Tvättar du händerna regelbundet?"  Men då blir man väl idiotförklarad. För tydligen antas det att alla gör det, även om siffrorna visar annat. Jag tycker att det är riktigt äckligt.

Kia Om Dagens

Humör: Precis vaknat så jag har inte hunnit att känna efter. Positiva vibbar i alla fall.
Väder: Sol, 9+ grader.
Katt: Toksaknar.
Tankegång: "Vad ska man hitta på idag då?" samt "Hungrig!"
Låt: Oj, vilka hårda prov jag ställs inför när jag precis har vaknat... Vet ej.
Måltid: Ingen intagen än. Frukost inom snar framtid.
Begär: Ett par vinterstövlar med foder. (Hittade ett par jätte fina igår som självklart var trasiga redan i butiken...)

Mischa i en Kub


MySpace Generator

Ja, jag är uttråkad.

Vill du låna en plastpåse?

Jag har ganska många. Vet ej vad jag ska göra av dem snart. Och nej, jag känner mig inte särskilt miljövänlig.


Mischa & Chillus - Evig Vänskap

Att Mischa och chinchillan Kalle kommer bra överens, det visste jag. Men att de hade blivit så såta vänner, det hade jag aldrig kunnat ana. Mischa har fått en bästa kompis och hennes hjärta kommer att bli krossat när de måste skiljas åt. =(


Foto: Sofi Haglund

Besök i Katakomberna

Idag har jag besökt katakomberna (massgravar) i Stephansdomen. Det var nog en av de mest intressanta guidingturerna jag har varit med om. Och helt klart mest kusliga.
På 1700-talet begravdes pestoffer först utanför kyrkans dåtida kyrkogårdar. I och med pestens framfart stängdes åtta av dessa kyrkogårdar ner och gravar flyttades till katakomberna, belägna under kyrkan. Det infördes senare en lag om att inga dödsoffer fick begravas inne i staden, och ryktet säger att det berodde på den fruktansvärda lukt som sipprade ut i kyrkan.
Fångar tvingades gräva upp kropparna, rengöra benen samt stapla dessa i rader för luktens skull och för att fler skulle få plats. Lagen trädde dock i kraft långt senare.

Vi fick gå igenom mörka gångar och kika in i dessa massgravar med tusentals, och åter tusentals ben. Och självklart fick vi se en sådan grav där fångarna prydligt stapplat upp benen. Det kändes makabert, och även sorgset att dessa människor aldrig fick en personlig grav för sin sista vila.

PälsMonster är rätt bemärkelse


Foto: Sofi Haglund

Mischa ser rätt galen ut, ja. Och i förra inlägget var sambon überlycklig. Kan jag vara orsaken till dessa hyperaktvika känsloyttringar? Man blir ju som man umgås. Could it be me?

Visst har jag en glad pojkvän?

Såhär lycklig var sambon en sommarkväll när vi satt hemma på balkongen i väntan på att förtära god mat och dryck.(Klart värt att visas även fast jag är förskräckligt blek och osminkad).

Kia Om Dagens

Humör: Neutralt.
Väder: Regn, 8+ grader.
Katt: Jag har precis betalat in Mischas veterinärvårdförsäkring för nästa år.
Tankegång: "Jingle bells, Jingle bells" (I julstämning).
Låt: Se ovan.
Måltid:  Fanta och M&M:s. Har faktiskt ätit en ordentlig frukost också.
Begär: Längtar efter snö. Är också sugen på att titta på julsaker i affärerna.

En stad av riktiga original

I en storstad som Wien utmärker sig originalen på ett annat sätt än i Jönköping. Eller så finns det fler av dem så de är lättare att upptäcka. Hur som helst, de senaste dagarna har det kryllat av märkliga människor här i Wien.
 1. Duvmannen - Jag står vid Statsoper och fotograferar byggnaden, när jag hör ett högt rop bakom mig. Jag vänder mig om och ser en man med en cigarett i handen (inte helt övertygad om att det är en "vanlig cigarett") springa efter duvorna och skälla på dem. Han är särskilt på handuvorna...
 2. Cykelmannen - Kommer i full fart i en vältrafikerad korsning, gör en snäv vänstersväng och ropar "Tjoho!" så att det ekar mellan husen.
 3. Parfymmannen - Denna typ visar sig vara allra märkligast. Vi sitter på en restaurang/pub och äter middag. Bredvid oss finns en personalingång som döljs av ett draperi. En servitör som arbetar på restaurangen går in bakom draperiet men kommer snabbt ut igen. En stark parfymdoft sprider sig där vi sitter. Strax innan vi ska gå smiter han in igen, och denna gång hör vi små parymflaskasprut. Mellan dessa mystiska bakom-draperi-besök förflyter enbart ett fåtal minuter. Tydligen börjar han lukta illa under den korta stunden och måste ladda på med mer parfym.
Bara några exempel av underliga figurer...

Mjauaren

Titta vilken fin krage Mischa har fått!
Foto: Sofi Haglund

Bloggnörderi och Gamla mail

Nu har jag inte bloggat på en stund. Då börjar bloggnörd-nerven ge sig tillkänna. Den kittlar alltid lite extra när den vill något.

Jag satt och läste lite gamla mail för en stund sedan, då jag gjorde en stor utrensning på min mail. Vad mycket skräp man samlar på sig.
Hur som helst, läste mail från kompisar som skrevs under gymnasietiden. Jag kan bara konstatera att våra konstigheter var mycket konstigare då. Vi var inte riktigt kloka helt enkelt. Men kul hade vi.

Det slog mig att utvecklingen har gått så långt framåt att vi numera säger "jag läste några gamla mail" istället för att "jag hittade några gamla brev på vinden". Jag undrar vad våra barn kommer att säga?

Galenskaparna & Aftershave...

...är mina barndomsgudar. Jag kommer aldrig att tröttna. Någonsin.

Ett smakprov ur revyn Grisen i säcken:Jag tycker att det är lite kul att några i gruppen (minns inte vilka av dem) har gått på Chalmers. Det har sambon också, och även jag. Ja, jag har alltså inte studerat på Chalmers, men jag har gått i byggnaden. Visst är jag finurlig, trots allt?

Kia Om Dagens

Humör: Trött men glad =)
Väder: Mulet, 7+ grader.
Katt: Jag har inte hört något nytt. Men hon är söt. Mischa alltså.
Tankegång: "Ska jag orka ta min laptop till Starbucks idag och sitta där istället för hemma?"
Låt: The Fratellis - Everybody knows you cried last night
Måltid: Frukost. Dricker te.
Begär: ShoppingMonstret i Kia har vaknat till liv. Dags att kontakta en Exorcist snart...

En vanlig dag i Wien

Som ni vet har jag både städhjälp och maten fixad i stor sett varje dag, så ja, detta är en riktig semester för Kia. Det finns dock några saker som jag måste göra själv:
 • Fylla/Tömma diskmaskinen samt trycka på en av/på knapp.
 • Tvätta mina kläder (Skulle aldrig tillåta att någon annan gör det. Jag är nitisk med min tvätt och efter mina Thailand-tvättupplevelser så gör jag det hellre själv)
 • Gå ut med soporna samt sätta i en ny påse i papperskorgen.
Hårt liv, va?

Men att gå ut med soporna är faktiskt ett helt projekt för mig. Det börjar oftast med att jag upptäcker att soppåsen i köket är full. Jag fylls av olustskänslor och tänker lite smart för att undslippa obehaget: "Jag gör det sedan".
Allt eftersom jag går in i köket fylls påsen på mer och mer, till bristningsgränsen nästan, och jag inser till min förfäran att jag måste ta ut den. Jag knyter ihop den äckliga påsen och håller den med en armlängs avstånd. Självklart måste jag då även tömma de andra papperskorgarna i lägenheten, som givetvis även de är sprängdfyllda.
Ännu en jobbig faktor i händelseförloppet är att jag måste sätta i en ny påse i varje papperskorg, och dessa nya påsar har väldigt lätt för att gå sönder när man river av dem från rullen. Puh!
Efter många om och men, tar jag mig ned till soprummet med mina tre skräppåsar, slänger dem i bingen och springer sedan snabbt ut därifrån. En enorm lättnad fyller mitt bröst. Vilken dag! Tur att det dröjer en vecka tills nästa gång.

Där ser ni att man kan skriva ett helt inlägg om något så tråkigt som att slänga sopor.

Attention, please!

Idag har jag äntligen, ÄNTLIGEN, lyckats gå emot min egna tråkiga personlighet och köpt biljetter till både en föreställning och guidad tur på Spanska Ridskolan. Jag trodde nästan att Aftonbladet skulle trycka upp stora löpsedar om det; "Chockhändelse! Idag har det hänt - Kia fick ändan ur vagnen!"

Men, om vi ska vara lite seriösa, så känns det väldigt bra att äntligen ha bokat in datum för något. Och det här är något jag verkligen VILL göra. Såhär ser Spanska Ridskolans broschyr ut:Jag gick förbi Dock- och leksaksmuseet idag igen. Fortfarande stängt. =(

Kia Om Dagens

Humör: Trött, påbörjad migrän.
Väder: Kallt. Grader vet jag inte. Termometern vill inte idag.
Katt: Fick precis veta att Mischa ligger i Sofis studiematerial och vill ha uppmärksamhet.
Tankegång: ZzZzoova...ZzZz....
Låt: Hmm... no one today... Tråk-Kia
Måltid: Två pannkakor och en banan. Tre koppar kaffe på mindre än en halvtimma.
Begär: En jätte snygg fuskpäls-kofta från Monzoon (stavning?) som kostar alldeles för mycket pengar. =(

Nya bilder på Pälsmonstret

Jag har precis fått färska bilder på Mischa. Enjoy.

Vad spjuveraktigt hon kikar här:


Foto: Sofi Haglund

För er som är intresserade, så är Mischa en lilamaskad Helig Birma. Det innebär att hon är lila/grå på kroppens kalla partier; i ansiktet och på svansen. Det finns flera olika maskfärger såsom brun, choklad, blå m.fl. samt även olika typer av maskning. Mischa är solid, vilket innebär att hon har en jämn lila mask i ansiktet. För övrigt finns även tabbyvarianter och sköldpadd. Eftersom jag själv fortfarande är nybörjare så är jag inte helt säker på skillnader i övrigt (förutom maskvarianter i ansiktet) men om ni vill veta mer kan ni läsa här .

Jag har även planer på att ställa ut Mischa i framtiden då hon är utställningsbar, och nästintill "perfekt" enligt uppfödaren. Det skulle vara väldigt roligt att se vilka resultat hon skulle få.

Tråkigaste Tråkmånsen i Tråkbortistan

Eller ja, Wien är inte en tråkig stad, det är enbart jag som är tråkig. Känner mig allmänt grå och trist. Förmodligen för att jag är så trött.

Idag har jag besökt skolan där jag ska ha min tyskakurs. Betalade avgiften idag, fick ytterligare information om kursen samt kursboken. Jag ser fram emot att börja läsa. Jag tog även en lång promenad runt Karlplatz. Berättar mer ingående om detta senare.

I morgon ska jag äntligen gå till Spanska Ridskolan och beställa biljetter till en föreställning. Jag har varit lite slö att komma till skott med det. Förhoppningsvis finns det biljetter kvar.

På tal om att vara slö så har jag skrivit ett schema med aktiviteter som jag vill göra innan jag ska åka hem. Jag är riktigt odiciplinerad. Men det är för att jag är lat. Tyvärr ett personlighetsdrag som inte går att arbeta bort hos mig.


Karlsplatz

Jag ska snart åka iväg till Karlplatz för att betala in min kursavgift.
Japp, jag ska börja läsa tyska i slutet på november =)
Jag har även tänkt göra slag i saken och boka in diverse aktiviteter som jag vill göra. Hjälp mig att få baken ur kärran!

Kram

Kia Om Dagens

Humör: Helt jämn idag.
Väder: Molnigt, 10+ grader.
Katt: Måste be Sofi skicka över lite bilder, det var länge sedan.
Tankegång: Pappa ska komma hit snart =)
Låt: Bryan Adam - Please forgive me
Måltid: Frukost.
Begär: Ett par rosa tofflor som jag skymtade i ett skyltfönster igår nära Stephansdom.

Same, Same but Different

Jag tänkte äta glass. Jag kan inte riktigt hålla med om att innehållet var lik bilden på förpackningen.


Farsdag!

Glad Farsdag, pappa! Hoppas att dagen har varit till belåtenhet och att du har fått mysa med det du tycker om; en kall öl, en räksmörgås och säkert någon sportsänding på TV.


Fathers-Day
Fathers-Day Graphics and more!
Click here for more Fathers-Day Graphics!


(Pappa, jag hittade en jätte bra bild på en motorcykel, men självklart ville den inte fungera)

Kia Om Dagens

Humör: Glad men trött.
Väder: Mulet, 9+ grader.
Katt: Mischa kommer att vara så jäkla sur på mig när jag kommer hem.
Tankegång: Se ovan.
Låt: Någon jullåt, för nu börjar känslorna komma...
Måltid: Frukost. Uppdaterar om fortsättning...
Begär: Kaffe, som vanligt.

Museum, Cafébesök samt Vinprovning

Som ni har märkt har jag varit på villovägar hela lördagen och övergivit mitt bloggande totalt. Jag har nu emellertid återvänt från mina hisnande upplevelser.

Igår var jag redan uppe tidigt på morgonen. Planen var att åka till Ungern och upptäcka dess vackra natur via en hajk. Dessvärre öste regnet ner så jag och mitt sällskap bestämde oss för att istället åka in till Wiens innerstad. Bilfärden in till stan blev en enda lång guidingtur där jag fick se magnifika byggnader och fick berättat för mig deras syfte och historia.

Vi besökte Kunsthistorisches Museum där vi bland annat fick uppleva målningar av Rembrandt. Arkitekturen och interiören av själva byggnaden tilltalade mig mest eftersom jag inte är särskilt konstintresserad.


Därefter åt vi lunch samt fikade på ett mycket gammalt café vid namn Café Griensteidl. Många författare från förr brukade sitta här och skriva på sina alster, samt göra efterforskningar i de åtskilliga uppslagsverk som fanns att finna på caféet, medan de drack sitt kaffe.Det mest minnesvärda var dock besöket i Burgenland; ett område där vinproduktionen står i fokus. Vi gick helt enkelt på vinprovning vilket var en upplevelse även för mig som inte dricker vin. Jag fick besöka byns äldsta vinkällare samt se hur riktigt färskt vin ser ut. Sådan går nämligen aldrig att få tag i i butik.

Nej, jag är inte alkoholpåverkad; enbart glad med vindruvsjuice i handen. =) En väldigt trevlig dam gick och hämtade det åt mig då hon ansåg att man inte kan gå på vinprovning utan ett glas i handen.

Nu ska jag strax förbereda mig för en tripp in till stan. Ciao!

Kärlek


Kia & Fredrik sommaren -06

Kia Om Dagens

Humör: Ganska okej faktiskt. Är inte lika sur och orkelös som vanligt (jag skriver som vanligt eftersom det är så det har varit de senaste dagarna).
Väder: Mulet, men ändå 14+ grader.
Katt: Igår saknade jag kissen så mycket att jag ville borra in ansiktet i hennes lurviga mage.
Tankegång: Just idag är det sambon som ockuperar tankarna.
Låt: Nej, ingen idag.
Måltid: Jag har inte hunnit tänka så långt. Till frukost blev det te, ananasjuice, mjölk och müsli samt rostade formbröd med ost.
Begär: Kaffe!


Friday-MySpace-Comments
Friday MySpace Comments

God eftermiddag, kära läsare!

Retas jag om jag säger att jag vaknade för en halvtimma sedan? Då säger jag inte det utan låter er spekulera på egen hand. Det är inte bra att vända på dygnet, jag sover ju bort hela dagen och förlorar massa dyrbar Wien-tid. Skärpning, Kia!

Min bror befinner sig i Ukraina igen. Han har köpt ett jätte fint Fabergé-ägg till mig (inte äkta naturligtvis). Han skickade den här bilden så att jag skulle få se hur den ser ut:Lite suddigt, men ni ser nog ändå. Fin, va?

Jag får se vad jag hittar på idag, har inte bestämt mig än.

Kram

Misstänkt för allt bus...Jag visar den här bilden för sambon och påvisar att jag gärna skulle kunna tänka mig att bo på balkongen högst upp.

Sambon: – Så att du ska kunna kasta vattenballonger på folk?

Varför tror alla alltid det värsta om mig?!

Svarade i och för sig att jag skulle fylla dem med diskmedel och röd karamellfärg...

Who killed Donald Duck?


Humor is the word!

Jag lever för humor. I mina deppiga perioder är det det enda jag har. Eftersom jag är en ganska snäll person så tänker jag länka till de mest skrattframkallande bloggar jag läser - dagligen.

Kommunhuset

Egoinas Värld


Besviken

Ni är lite dåliga på att kommentera, mina kära vänner. Är jag så tråkig? Om ni vill uppleva lite action, så har ni absolut inte kommit rätt. Jag är alldeles för lat. Men eftersom jag har förkärlek till plast så kanske ni kan få se mig inplastad någon dag.

Chokladpudding med gaffel?

Har ni provat att äta chokladpudding med gaffel någon gång? Jag gjorde det precis. Gick fint.

Tänkte att ni ville veta för era egna framtida experiment.

Tisdagens Äventyr

Jag lovade er att jag skulle fortsätta berätta om min dag vid Hofburg-området i tisdags.

Min guidebok verkar inte vara särskilt uppdaterad på flera områden. Jag var vid Spanska Ridskolan, och fick faktiskt en liten glimt av hästarna när de tog in dem i stallet (inhyst i renäsanspalatset Stallburg), säkert efter deras dagliga träningspass på förmiddagen (också tillåtet för besök). Ännu en sak på min "Vill-göra" -lista.

Hur som helst, i min guidebok fanns det information om ett Lipizzanermuseum, och eftersom jag är intresserad av hästar tänkte jag att det kunde vara intressant att besöka. Kia springer omkring i området för att hitta det förbaskade muséet men fögäves. Av en ingivelse så kliver jag in på ett café precis bredvid stallen, där cafébiträdet informerar mig om jag står just på den platsen där muséet brukade existera. Alltså gör det inte det längre eftersom det numera är ett café...

Jag gick vidare, för målet för dagen var ändå att besöka Judiska muséet. Och ja, det var intressant men jag blev ändå smått besviken. Utbudet var inte det jag hade hoppats på riktigt. Jag kanske hade för höga förväntningar. Men byggnaden var väldigt fin.Ytterligare en gång visade guideboken fel. Emellertid kan det vara försvarsbart denna gång, eftersom saker och ting ändras hela tiden. Efter att jag hade ätit lunch så tänkte jag besöka Dock- och leksakmuséet; en gedigen samling leksaker som är uppåt 200 år gamla. Stolt hittade jag dit, MEN det var stängt och det fanns ingen anvisning om när det skulle öppna igen. Kia ville säga mycket fula ord. En av de få saker som jag verkligen VILLE se...

Nåväl, det var en ganska bra dag ändå =)

Seriös uppdatering

Ja, eftersom bloggen nästan enbart innehållit flum de senaste dagarna, så tänkte jag försöka mig på att vara lite seriös för en gångs skull. Om inte annat, så för min pappas skull som faktiskt läser min blogg dagligen och kanske inte riktigt förstår sig på mina konstigheter...

Hur som haver, jag är extremt trött hela tiden så jag har faktiskt inte orkat ta mig för något, varken igår eller idag. Jag förstår inte riktigt vad den här utmattningen kommer ifrån. Fast innan jag åkte hit hade jag inte haft särskilt mycket semester; 3 veckor på 2 år eller så.

Jag har i och för sig planer på att senare i eftermiddag åka in till staden och utforska Stephansdomen lite närmare. Det ska tydligen finnas stora, underjordiska gravar under katedralen, de så kallade katakomberna, där de begravde pestens offer under 1700-talet. Låter spännande, i varje fall för mig som är historieintresserad.

Fortsättning om den stackars grannen...

Sofi säger:
jag har en påse med fischermans friend som jag kan gå upp och stoppa i grannens brevlåda
Sofi säger:
undrar om han blir arg
Kia säger:
hehe
Kia säger:
om han har hostat i ett halvår så e nog inte förkylning problemet
Sofi säger:
nej
Sofi säger:
men halstabletterna kan vara en liten pik. Att han borde söka hjälp för sin eviga hosta.
Kia säger:
jag kanske ska köpa öronproppar till dig i julklapp
Sofi säger:
åh tack
Kia säger:
han sitter säkert o bolmar i sin lgh, köp nikotintabletter istället
Sofi säger:
ja
Sofi säger:
fast dom e dyrare
Sofi säger:
han kan få sånadär gratisprover utan nikotin.

Ännu ett meningsfullt samtal

Sofi säger:
min granne bara hostar och hostar
Kia säger:
kan du höra det ända in till dig?
Kia säger:
starka lungor han har
Sofi säger:
ja
Sofi säger:
han hostar jättehögt
Sofi säger:
har hållt på så sen han flyttade in för ca ett halvår sedan
Kia säger:
oj
Sofi säger:
det börjar bli jobbigt att lyssna på

Stackars grannen som har hostat i ett halvår...

Dagens irritationsmoment

Vad irriterad jag blir när hyresvärden kommer oanmäld, gör endast två påringningar på dörren, låser upp och bara kliver in när man inte öppnar. Idag var det hyresvärdens man, som jag aldrig har sett förut. Jag brukar inte öppna dörren för främlingar. Tänk om jag hade stått här naken när han bara kliver på... Ja, irritationsmoment är det.

Jag kan förstå att saker och ting fungerar annorlunda här, men respekt är väl ändå universellt?

Barack Obama - Amerikas nya President

Äntligen ett smart drag från amerikanernas sida!

Min älskling...

MySpace Pictures

Saknar min kissekatt...

Kia & Sofi på MSN

Sofi säger:
tror du påfågel heter onbird på engelska? =P
Sofi säger:
ja det är så det kallas
Kia säger:
hmm ska kolla upp
Sofi säger:
fast egentligen är det ju bara killar som e påfåglar
Sofi säger:
eftersom på är on på engelska =)) så borde det bli on-bird ju
Sofi säger:
 =)
Kia säger:
haha
Kia säger:
jag fattade inte.. trög...
Sofi säger:
haha
Sofi säger:
ofbird

En av våra djupare konversationer... Och innan ni dömmer oss för hårt, var vänlig se klockslaget (på en vardagkväll) + en massa andra dåliga ursäkter som jag inte orkar tänka ut nu.

Parfymerat toalettpapper?

Ja, jag har tydligen lyckats köpa hem parfymerat toapapper. Uppenbarligen har mitt undermedvetna registrerat en odör från mina toalettbesök... Kanske kan vara bra att ha liksom?

Och nu undrar ni förstås hur jag kan känna parfymlukten (toapapper brukar man ju inte använda i näsan utan på ett annat ställe)?
Jo, för det, rent ut sagt, stinker rosdoft! Och jag som har en tendens till doftallergi känner av det bara jag närmar mig badrummet.

Det kanske vore ett framtidsyrke för mig? Ställ väldoftande toalettpapper på en enslig toalett någonstans så kan jag föra förvirrade turister dit...Ute på äventyr

Idag har jag varit på sightseeing hela dagen. Jag har varit inne i de mest fantastiska kyrkor; Michaelerkirche och Peterskirche, vars enstaka delar sträcker sig ända från 1300-talet.
I Michaelerkirche fanns det storslagna kapell med detaljrika utsmyckningar, och gravstenar som är just från 1300-talet. Jag blev helt faschinerad och hänförd. Åker ni till Wien någon gång så är det en sak ni absolut inte får missa!Jag fotograferade inte inne i kyrkan, var osäker på om man fick det.

Jag besökte även Dorotheum som är en aktionsplats för väldigt dyrbara objekt (upp till miljonsiffror). Av förståliga skäl fotograferade jag inte inomhus här heller. Det hade nog verkat lite misstänkt att ta bilder på smycken för miljonbelopp...Nu orkar jag inte berätta mer idag. Har mer händelser att förtälja, men det får vi ta någon annan gång. Jag ska lägga mig och vila lite. Börjar få naggande huvudvärk igen.

Kram & Godkväll!

Självförtroende-boost?

Har du haft en dålig dag? Gå in här så mår du genast lite bättre =)

Tråkdag

Det händer inget speciellt alls idag. Jag är alldeles för trött och har alldeles för mycket träningsvärk för att orka ta mig för något. Tänkte lägga mig i sängen och mysa med en bra bok.

Just nu läser jag Queen of Swords av Sara Donati; senaste boken ur hennes bokserie om nybyggarna i Amerika, indianerna och slaveriet av mörkhyade. Jag har betat av hennes böcker i flera års tid nu. Det började med att jag läste den första på svenska, men tyvärr är det den enda som finns översatt, så jag fick fortsätta att läsa resterande på engelska. Men bra är de!

Borde jag söka hjälp?

En fundering; är man skadad när man tänker att "Det här måste jag ta en bild på till bloggen!" eller när man filosoferar över något knasigt som man genast måste dela med sig av? I så fall är jag nog skadad.

Att jag är lite damaged sedan tidigare har jag alltid varit fullt medveten om. Tydligen kan även det utvecklas till another level.

Hemma från hajken *Uppdaterad*

Och helt oskadd. Jag gick varken vilse eller blev uppäten av en björn. Däremot kommer jag att ha riktig träningsvärk i benen imorgon då jag vandrade i uppförsbacke större delen av tiden (vi var på berget Anninger). Eftersom det fortfarande är mild höst här var skogen otroligt vacker med alla sina färgskiftningar.

Ett lustigt träääd:

För att komma till berget Anninger fick vi korsa en liten gotisk by vid namn Mödling. Det var ett sött, pittoresk litet samhälle med medeltida kyrkor, smala gränder och äldre hus. Det var väldigt mysigt, helt annorlunda mot Wiens innerstad.

Bilder på vinodling:


På vägen tillbaka till tågstationen korsade vi byn Gumpoldskirchen, där vi också intog vår dagliga måltid.

En söndagkväll som denna passar perfekt att ägna åt filmtittande. Så det ska jag göra nu.

Kram

(Jag har uppdaterat detta inlägg då jag var tvungen att ändra vissa uppgifter som inte stämde. Allt för mina kära läsare!)

Hajk!

Japp. Idag ska jag ut och vandra i skogen. Hoppas att jag inte går vilse. Om det kommer ett inslag på nyhetssändingen om en ung tjej som är puts väck vid bergstrakterna här i Wien, så är det alltså jag! Bara så ni vet. Ni kan ju ringa myndigheterna och förbereda skallgångskedjan.

Bratpotatis?

Kartoffel betyder potatis. Vad brat ska översättas till har jag ingen aning om, men särskilt aptitligt låter det ju inte...


Citat av sambon igen

"Kära nån... Hallå! Nu får du ta och kontrollera dig!"

Min Alla helgona-kväll

Ikväll har jag ätit en stor biff med räfflad potatis och kokta grönsaker, promenerat kring Herrengasse och slottet Hofburg samt intagit en mycket angenäm fika på Starbucks. Jag måste börja besöka de lokala fiken nu. Kaffekulturen är riktigt stor här i Österrrike och då kan man ju inte fortsätta att dricka amerikanskt hela tiden.

Jag var även inne i Augustiner Kirche och tände ett ljus för farmor.Såhär såg kyrkan ut utvändigt. Blev dock en mörk bild.Och en hungrig Kia på restaurangen:Det blir ingen stor Halloween-fest för min del. Anledningen är mycket simpel; jag är tråkig. Så nu vet ni det. Istället tänkte jag ägna kvällen åt att plasta in alla mina tillhörigheter. Varför, undrar ni? För att jag kan.

Alla Helgona

Jag tänker mycket på min farmor idag; hennes goda bröd, "kiiseliä" (stavas det så, pappa?) och på barndomens sorglösa dagar hos henne och farfar på landet. Och självklart ligger mina tankar även hos farfar, och en kusin till mig som olyckligt förolyckades för några år sedan. Jag kan inte tända ljus på era gravar idag, men jag tänker tända ljus här på bloggen för er.

 

Idag är
allting stängt här i Wien. Det är katolsk högtid och en röd dag i Österrike. Mina planer för dagen är outtänkta än så länge. Om nattklubbarna/krogarna är öppna så ska jag ut ikväll. Förhoppningsvis. Jag vill ut och röra på de olurviga benen.

På tal om lurv så saknar jag Mischa något oerhört. I vissa stunder känns det som om jag inte har henne längre, och då blir jag riktigt sorgsen. Hon är min solstråle; min vän och trogne följeslagare som trippar efter mig på små vita tassar.