Happy Halloween!

Happy-Halloween-Comments
Happy Halloween Comments

Barnen här på Philadelphiabrücke springer omkring nu på kvällen, utklädda såklart, med sitt Trick or Treat. =)

För mig är inte Halloween detsamma som Alla Helgona. Alla helgona har en annan betydelse för mig. Då vill jag minnas de som har gått ur tiden och inte finns här längre. I morgon ska jag minnas dem här i bloggen. Mina tankar ligger särskilt hos min farmor (min "mumma"), som gick bort i våras - 92 år gammal.

Jag kunde inte
motstå att lägga upp den här:

Happy-Halloween-Comments
Happy Halloween Comments

Den är så sagolik.

Historien om Mina Naglar

Ja, var ska jag börja? Igår hade jag ju bokat tid hos en nagelteknolog på ett företag vid namn BIPA som tycks vara ganska stort här (liknande Kicks ungefär). När jag kommer dit så har de för det första bokat in fel tid för mig, enligt dem skulle jag få gelénaglar utan förlängning, vilket inte var det jag ville ha. Men efter många om och men så gick jag med på en gelébehandlig, tanken var ju ändå att jag skulle vara fin till helgen och jag har ganska långa naglar naturligt.

Men... så kommer vi till krux två; resultatet blev alldeles förfärligt. Jag skäms nästan när jag tänker på det. Gelén var klumpigt pålagd, den franska manikyren gick inte i linje med mina egna naglar och dessutom började gelén släppa två timmar efter.

En arg Kia återvänder till salongen; riktigt uppretad och på krigstigen, och får då prata med chefen. En blick på mina naglar får honom att hetsigt ifrågasätta vad nagelteknologen egentligen har gjort. Åt mig ordnar han att jag får gå till en annan av hans, mer exklusiva, nagelsalonger och försöka reparera naglarna. Vilket jag har gjort nu, dessutom fick jag den nagelförlängning jag ville ha! Tjejerna på den andra salongen var hur gulliga som helst. Deras ord för mina naglar, när jag kom in, var horrible
(= fruktansvärda).
Thank you very much, Verena, for doing my beatiful nails and for your good service!

Det är inte första gången
jag blir missnöjd med något och måste reklamera. Kläder - en tusentals gånger. En bäddsoffa - ja, det med. Till och med en hårfärg som jag fixade på salong en gång. Och nu naglar. Ja, vad ska man säga. I slutändan blir man något trött. Samtidigt försöker jag tänka att det finns någon högre makt som gör det lite svårt för mig för att jag i slutändan ska få det bästa som finns att erbjuda. Som med mina naglar nu. Och då känns det lite bättre. Lite synd dock att jag aldrig tog en bild på de fruktansvärda naglarna.

Så alla ni som läser detta - dra lärdom av det! Det ÄR värt att klaga om man är missnöjd!

Mitt Pälsmonster som liten

 

Tänk, det är nästan ett år sedan hon var såhär liten. Och nu är hon stora damen.

Planer inför dagen

Idag ska jag åka in till centrum igen. Jag ska äntligen få mina naglar fixade; något som jag inte har haft möjlighet att göra förut, i och med det arbete jag har haft tidigare. Det ska bli roligt =)

Senare ikväll ska jag ut på middag, som det ser ut just nu.

Nu ska jag strax ut i det soliga vädret! (Det är 15+ idag!)

Kram

Kvinnors dyra handväskor

Detta kanske är en inaktuell debatt men jag tänker prata om det ändå. När det började uppmärksammmas i media att kvinnor lägger en förmögenhet på dyra märkesväskor for det ett ramaskri över hela Sverige. "Hur kan de lägga sådana kopiösa summor på en handväska?"  Det som slog mig idag är att det aldrig uppmärksammas när män lägger ner en förmögenhet på t.ex. en bil eller diverse tekniska prylar. Automatiskt blir detta en jämställdhetsfråga. Har kvinnor inte lika stor rätt att ägna sig åt sitt intresse då de har samma ekonomiska förutsättningar som män?

Personligen så skulle jag faktiskt aldrig köpa en väska för flera tusen bara för att den pryds med ett visst märke. Men det handlar mer om att jag har andra intressen. Folk höjde mycket på ögonbrynen när jag köpte raskatt t.ex. "Katter är ju gratis". Och de som fäller denna kommentar har jag lika mycket till övers för som för dem som lägger sig i kvinnors ekonomi och inköp.

Min åsikt är alltså följande; köp gärna din märkesväska. Den förstorade debatten handlar i slutändan om förlegade könsroller.
(Och nu kommer jag få inlägg om att man kanske bör skänka pengar till välgörenhet istället. Ja, det kan jag också tycka. Men frågan om välgörenhet kommer alltid upp när det handlar om kvinnors ekonomiska intressen, aldrig mäns).

Trött efter shoppingtur

Jag åkte ned till Mariahilfer Strasse på eftermiddagen och strosade runt lite; kikade i butiker och tittade på folk.

Juldekorationerna har kommit upp. Syns kanske lite otydligt på bilden.Jag hittade till slut lite julklappar; det blir allt svårare med åren att hitta på något nytt till familj och vänner. Många gånger känns det som att man upprepar sig eftersom man har slut på idéer. Men i år tror jag faktiskt att jag har hittat klappar som passar till dem de är ämnade för (nej, jag tänker inte tala om till vem jag har köpt till idag).

Dock kan jag visa min egna inköp!

En fuskpälskrage som man kan ha som halsduk:En svart luvtröja:Köpte även en duschmössa. Tydligen så ser man såhär sexig och nöjd ut, som tjejen gör på bilden, när man har på sig den. Jag får väl testa den senare och se efter om det stämmer (gör en parentes här för er som inte uppfattade min ironi):Dessutom inhandlade jag dessa. De är verkligen underbara. Jag har sådana till ett par högklackade skor i Sverige, och bestämde mig för att köpa ett varsitt par till dem jag har här.Som bonus idag får ni äntligen bilder från tidigare inköp:

  

Jag ska ta mig en kopp kaffe nu. Koffeinbegäret börja kräva sin rätt.

Kram på er!

Vet ni namn och utseende på era framtida barn?

Mitt och sambons barn ska tydligen heta Eilert, om det blir en pojke, eller Eivor, om vi skulle få en flicka.
I alla fall enligt den här sidan. Prova ni med!

Här kan ni få se hur era framtida barn kommer att se ut. Såhär ska visst Eilert och Eivor se ut:
Ögongodis


Foto: Sofi Haglund

Uppdragen ur sängen...

...och stressat in i duschen. Städaren kom oanmäld igen. De hade angivit ett datum då de skulle komma, men de dök aldrig upp då. Men nu är han här och städar för fullt. Och jag klagar faktiskt inte; det är bara bra att jag kommer upp i anständig tid för en gång skull, och dessutom, hur lyxigt är det inte att ha någon som kommer och städar ens lägenhet? Det är i alla fall inte jag van vid.

Idag ska jag upp på stan och påbörja inhandlingen av julklappar.

Kram

Gaaah! Datorer!!!

Det är allmänt känt; datorer vägrar sammarbeta med mig. Min dator lever sitt eget liv; det ploppar upp en mängd meddelanden om saker som jag redan har åtgärdat, den påkallar mina uppmärksamhet om att den behöver startas om och designen ändrar sig själv. Allt på min dator var gulligt rosa och helt plötsligt ändrade den utseende; till blått, av alla färger. Jag har ringt efter sambon a.k.a. datorexperten men han vägrar svara. Han sitter i något möte och jag lider av ilskna tankar riktade mot tekniska prylar.

Datorn måste verkligen
avsky mig, eftersom den ändrar till den färg jag ogillar allra mest. Förut älskade jag min dator, men eftersom min kärlek tycks vara obesvarad, så har även mina känslor börjat svalna. Skit-dator!


Min Fredrik

Jag saknar min sambo. Älskling, om du läser det här, lyssna på följande låt. Du kommer att förstå.

 
Cajsa-Stina Åkerström & Åsa Jinder - Av längtan till dig

Videon är passande med tanke på vårt kattintresse...

Bilder som visar tydligt shoppingbegär

Ja, nu ska jag äntligen lägga upp bilder på mina shoppingfynd här i Wien. Fick inspiration från en annan blogg, som ledde Kias bak ur vagnen. =)Mina skinnstövlar som kostade skjortan, eller i alla fall tömde plånboken (skjortan fick jag behålla). Jag tycker att skomodet i Sverige är riktigt tråkigt. Jag vill utnyttja det faktum att jag har små, nätta fötter och vill därför inte behöva köpa skor som ser ut som pråmar. För ja, köper jag skor i Sverige så ser det ut som att jag har stl. 43 och det ser väldigt lustigt ut till min ringa längd. Dessutom älskar jag klack!Mina promenadskor. Jag har nog aldrig haft så bekväma skor som dessutom är snygga =)Min kappa (hörni, modemedvetna, är det en skepparkavaj?). Jag älskar den i vilket fall. Den sitter väldigt snyggt och jag gillar att man kan ändra form på kragen efter tycke och tillfälle. =)

Ja, jag tycker mycket om kläder och, till viss del, om mode. Men jag är absolut ingen modeslav. Jag köper det jag tycker är snyggt, vilket lutar mycket till det stilfulla, klassiska hållet men jag tycker även om när det finns detaljer som bryter av lite.

Däremot kommer detta aldrig att bli en modeblogg. I sådan mån kommer jag aldrig att orka hålla mig uppdaterad; mode ska vara kul, inte ett krav. Den finns andra aspekter i mitt liv, såsom Mischa och mitt sångintresse, som tilltalar mig mer.

MysMischa

Jag satt och bläddrade bland mina foton, och hittade dessa mysiga bilder:

Men denna är ändå härligast =)


Tillbaka i Wien

Skriver bara ett kort meddelande, för att lugna mina nära och kära, om att jag är framkommen i Wien; välbehållen och trygg. =)

Morgonmusik?


Alexi Murdoch - Orange Sky

Hemgång (eller Wiengång)

Ja, nu är jag färdigpackad och redo att snart åka. Ville bara göra ett litet avtryck i bloggen en sista gång på den svenska sidan, så att säga =) Planet lyfter kl. 16:30 och det tar ca. två timmar till Wien. Mina resnerver börjar ge sig tillkänna...

Jag saknar kissen redan. Längtar till jul då jag får ta med henne hem till oss igen... Men det känns betryggande att hon är hos Sofi och Pontus, hon trivs så bra där =)

Ha en bra dag så hörs vi på Österrikisk mark!

I vanlig ordning...

... har jag lite skön musik till ert förfogande. Enjoy!


Joseph Arthur - Honey and the moon

OBS! Det är ingen bild på denna video! Jag ville ha låten i originalversion som tyvärr verkar sakna en video.

TV-tablå konspiratörer

Sitter här och svär över det dåliga utbudet på TV-tablån. Det visas aldrig något vettigt på TV:n nuförtiden. Det är en STOR konspiration! De mystiska människorna (som enligt min mening är mystiska eftersom jag inte har någon koll på vem/vilka som tillhandahåller programbestämmandet) vill bara att vi vanliga, hederliga TV-tittare ska köpa alla dessa dyra extrakanaler! Men jag VÄGRAR dras in i den ormgropen (eller... nja, halvt indragen är jag nog redan eftersom jag vill ha History-kanalen.) Hur som haver, det är detta som har fått mig att bli filmberoende. Mina hyllor svämmar över av filmer och min plånbok är tom. Det är "vi-som-bestämmer-vad-som-ska-visas-på-TV:n":s fel. Bah!

I morgon återvänder
jag till Wien. Det känns ganska skönt att flyga tillbaka nu. Jag har redan tröttnat på det svenska klimatet på en vecka (fryser jämt!).

Men dagen har varit bra. Har åter igen tillbringat tid med familjen. Brorsdottern och jag härjade runt här i några timmar. Vi lekte "Voff Voff-leken", som mycket enkelt innebär att hon håller min halsduk i ena änden, jag håller i den andra och vi säger Voff Voff medan vi springer fram och tillbaka i lägenheten. Ja, hon hade roligt i alla fall. =)

En låt som går ända in i hjärtat


Evanescence - My Immortal

Visst blir man lite tårögd?

Som ni har märkt så lägger jag med jämna mellanrum upp olika låtar som tilltalar mig. Detta är låtar som på något vis har berikat mitt liv; musik som berör, får mig att känna mig ledsen, glad, arg, hopp- eller kärleksfull. Så välkomna till denna kategori; en salig, musikalisk blandning av Kias absoluta favoriter! =) (Nu låter jag som en radiokanal...)

Högskoleprovet? Checked!

Ja, nu är det äntligen över. Jag kom precis hem och är helt slut i huvudet. Det känns som att provet gick bra. Men jag tänker inte utgå från den känslan; jag minns allför många gånger då mungiporna har fallit ner från ett leende när jag återfått provreslutatet. Fast nu ska jag inte vara negativ. Jag vill ju börja plugga i vår, så här hålls det på både tummar, tassar och tår!

Jag ska vara chaufför åt min far ikväll. Han ska på något slags jobb-partaj. (Tragist det är när ens föräldrar har mer uteliv än en själv. Hmm....) Hur som helst, efter att jag har skjutsat honom så ska jag och Sofi ha filmkväll hemma hos henne; med kissen och godis. Gos & Mums!

Grått & mulet

Ingen sol idag. Det var som brorsdottern sa igår när vi var i lekparken på eftermiddagen; "Var solen vägen?" Hon är så söt. Hon tyckte också att min knut på huvudet var skojig, och då säger faster att hon har en bulle på huvudet (av någon anledning kallar jag alltid knutar för bullar). På något sätt fick hon det till att faster hade en kaka på huvudet =) Som hon dessutom ville ha! Barn är härliga! 

Vid lunchtid ska jag träffa Emelie, som är en vän från långt tillbaka, nästan från urminnes tider. Vi har delat både sandlåda och barbiedockor, sminktips och personliga erfarenheter. Vi tänkte julhandla tillsammans. Jag får se om jag hittar något; har tänkt handla det mesta i Wien egentligen.

Ha en bra fredag! I morgon är det prov som gäller för Kias del!

Kram

Hallooo...

... på morgonkvisten! Ska strax åka iväg in till stan och träffa min kompis Karin. Vi tar nog en fika (KAFFE!) och strosar runt lite. Kanske kan knäppa lite kort på min vackra hemstad.

Pappas bil är ju en Kia Picanto. Så nu ska Kia ta Kian och åka in till stan.

Ciao!

Hemkommen...

...till far. Har varit hos bror hela eftermiddagen/kvällen och lekt med brorsdottern. Det är bra när man har släktingar/vänner som har barn; då kan man vara hur barnslig som helst och leka med lego utan att skämmas. I vissa stunder har nog jag roligare än barnen...

Vad vill ni höra för underbar musik idag då?

 

Den här låten
inger mig alltid hopp när jag är deppig. Låten heter Release me, och framförs av Frida Öhrn från gruppen Oh Laura.

Blåsigt värre

Det är riktigt vackert höstväder idag, men det ser ut att blåsa en del. Har inte vågat sticka ut nyllet genom dörren än, för att känna efter om det är kallt. Fega jag...

Jag håller på och skriver ut de övningsprov som man kan göra inför Högskoleprovet. Nu när migränen är borta så är det lika bra att sätta igång.

Idag ska pappa och jag åka och handla tillsammans. Därefter ska jag åka hem till min bror. Jag ska försöka ta lite bilder så ni får se hur jag har det. =) Tänkte även hinna titta förbi hos svärmor någon dag.

Kram


Kommentera Mera

Ja, följ uppmaningen, mina vänner, för nu fungerar det igen!

The Fratellis - Flathead

Eftersom jag mår bättre nu, så blir det lite rockigare musik:(Är inte helt nöjd med kvalitén, men det var det bästa jag hittade).

Piggare

Jag har druckit mycket vatten, tagit en huvudvärkstablett samt hällt i mig två koppar kaffe. Migränen börjar sakta ge efter. Jag brukar få sådana attacker ibland, särskilt under stressade perioder. Det är väl högskoleprovet som får de små migrängubbarna att börja hacka innanför pannan.

Ikväll har min svägerska och brorsdotter varit här hos far på visit. Det är alltid kul att se den lille; hur hon hinner utvecklas för varje gång man ses . Jag träffar inte min brors familj så ofta eftersom jag inte bor här. Det är väldigt synd. Det känns alltid lite extra i hjärtat när brorsdottern säger "Faster Kia".

Igår var jag hos Sofi och hälsade på. Mischa verkar må bra och trivas. Fast hon blev glad när hon såg mig; hon jamade, strök sig mot mitt ben och försökte hoppa upp mot mig. Sedan blev det bus och stoj. Min lilla pälsboll...

Migrän

Migrän idag. Mår apdåligt rätt ut sagt. Så nej, det blir inget vettigt idag. Förlåt.

Hoppas att ni mår bra!

Kram

Nattmusik för Nattugglor

Ja, för er som ännu sitter uppe, har jag erbjudandet om lite njutbar musik:


Dire Straits - Why Worry

Tryggt framkommen till Örebro

Hej på er!

Nu är jag i Sverige igen. Det har varit en lång resdag och jag är helt slut. Det blev inte heller så mycket sömn i natt; hade både vänt på dygnet och drabbats av resfeber.

Jag ska strax iväg till Sofi och träffa min lilla kissekatt =) Det blir att gosa av hela kvällen!

Skriver mer i morgon när ögonen inte går i kors.

Kram

Rekord i Antal Besökare

Igår hade jag personligt rekord av antal besökare på bloggen. Det är jätte roligt att ni är intresserade av det jag skriver! Keep up the good work, people!


Thank-You-Comments
 
Thank You Comments

Mischa-uppdatering

"Småsur...""Men jag har vackra ögon!"

"Är du klar snart?""Nä, tant Sofi, nu orkar jag inte posera mer!"


Foto: Sofi Haglund

Sötnosen min... Snart får jag träffa henne igen!

Rekord att sova länge i Wien

Ja, lite kuriosa om mina sovvanor igen. Jag vaknade för en halvtimma sedan, kl. 13. Men det har blivit sena nätter i helgen, då vi har fixat med designen till bloggen (och jag har lekt lite allmänt!).

Idag ligger fokuset på packning och plugg. I morgon ska jag ta mig till flygplatsen för hemgång. Eller ja, inte riktigt hemgång, men mitt barndomshem. Det känns lite sorgligt att åka hem, men inte så farligt ändå, eftersom jag snart kommer att vara tillbaka. Dessutom får jag ju träffa alla jag tycker om.

En mysig söndag önskar jag mina läsare!

Plötslig längtan till Jul...

Det slog mig alldeles nyss att det börjar bli ok att längta till julen. Nu är det ju inte alls långt kvar. I vanliga fall börjar jag längta redan i augusti, så julen känns alldeles urvattnad när den väl är här. Så jag brukar smyglängta, det vill säga, hålla in känslorna så de inte blommar ut i jullängtan alldeles fullständigt. Men nu är det ok att börja längta, även fast jag tänker smyglängta lite till... i alla fall tills vi är inne i November.

Ja, detta var ett utbrott av knasighet. Jag vet. Men nedräkningen har ändå börjat:Tips

Om ni sitter hemma som jag ikväll, bör ni joina mig i tråkmånsklubben samt lyssna på lite skön musik på kvällskvisten:
Lugna Favoriter


Rundtur i Wien - Stefansdom, Judengasse, Slottet Hofburg m.m.

Idag har jag varit ute hela dagen. Underbart vackert väder, men iskallt som få. Jag har såklart ingen halsduk med mig hit, och vantarna glömde jag i lägenheten. Men det gjorde inget för det finns inget som jag tycker om så mycket som att promenera i riktigt kallt höstväder. Bara det är sol.

Det blev en riktig rundtur. Först fotograferade jag Stefansdomen; en riktigt magnifik, gammal kyrka. Jag tänkte gå in, men jag kände att jag gärna vill ha mer tid till att utforska den, så det fick bli en annan dag. Jag har nog nämnt kyrkan tidigare här i bloggen.Sedan gick promenaden vidare till Judengasse där jag stannade till vid en marknad, liknande en loppmarknad men som även hade ett utbud på nya saker.

Vid Hofburg-området gick kameran varm. Jag besökte Michaelerplatz där man för inte så länge sedan grävt ut romerska ruiner.Michaelerplatz ligger precis utanför Michaelertor; den storslagna ingången till Hofburg. Fasaden som pryds av den vackra kupolen heter Michaelertrakt.Mitt emot ligger Michaelerkirche som varit hovets privata kyrka. Inne i Michaelertor hämtade jag broshyrer om Spanska Ridskolan och om Wiener Hofburg-Orchester.

Det finns så myckert vackert att se här. Arkitekturen och all historia kan få en sysselsatt hela dagen om det är så. Jag känner fortfarande att det finns saker som jag skulle vilja utforska närmare, så det blir nog en andra utflykt ganska snart.

Sist men förhoppningsvis inte minst: Bild på Kia vid en fontän.


Cinematic Orchestra - To Build A HomeEn skön start på dagen.

Ny Design

Vad tycker ni? Det buggar fortfarande på vissa ställen, men är i det stora hela klart. Kommentera gärna med ris eller ros!

Uppe sent

Jag är fortfarande uppe och dval. I säng med dig, Kia!

Mischas nya kompis

Jag fick följande bilder igår från Sofi. Jag trodde faktiskt inte mina ögon först, men det verkar som om Mischa har fått en ny kompis. (Sofi varnade för att bilderna inte var så bra, då hon snabbt ville föreviga detta ögonblick och därför inte gjorde några direkta inställnigar på kameran).


Foto: Sofi Haglund

Att chinchillan Kalle sitter och äter tyder ju på att han inte känner sig direkt hotad av sitt besök.

I strävan efter ny design...

Jag kommer troligtvis inte att skriva så mycket i helgen, då vi arbetar för att få en ny design på bloggen. Den ska få ett litet mer personligt utseende,bli lite mer Ki-ig. I nuläget använder jag en av de färdiga stilmallarna som blogg.se har att erbjuda. Det ska bli spännande att se slutresultatet.

I går kväll var jag på köpkomplexet SCS (Äntligen har jag snappat upp namnet!). På torsdagar har de öppet till kl 21, så jag strosade runt där i några timmar. Jag köpte en grå slipover, som jag har tänkt ha till skjorta (vilken har jag inte bestämt än), nya ögonskuggor och så betalade sambon en ursöt klänning som jag hittade. Den måste jag lägga upp en bild på senare!

På måndag bär det iväg till Sverige. Jag flyger mitt på dagen och kommer fram till Arlanda på eftermiddagen. Som tur är så kommer min kära far och hämtar mig, så jag behöver inte bekymra mig över tågtrafiken =)

God morgon!

Jag har precis vaknat. Sådant är livet när man inte behöver arbeta. =) 

Skämt åsido. Jag blev faktiskt ganska förvånad över att klockan var 11:30 och jag insåg att jag hade legat och sovit fram tills dess. Jag brukar inte sova så länge nuförtiden. Max till klockan 10 när jag är ledig.

Så, nu har ni fått ta del av mina sovvanor. Vad händer i Sverige då? =)

Idag ska jag åka till köpcentret som jag pratade om i lördags. Måste ta reda på vad det heter.

Kram

Konspirationsteorier

Sitter vid datorn och läser om konspirationsteorier på Wikipedia. Det är väldigt intressant, även fast jag uppfattar vissa som direkt löjliga. Men samtidigt, det är intressant att överväga en annan sanning än den som alltid har redovisats för en, som med till exempel månlandningen. Med det säger jag inte att månlandningen är en bluff.

Jag tycker att det är spännande att fundera över andra förklaringar, och det kan vara givande att läsa om de olika argumenten som presenteras, trots att jag själv inte delar samma åsikt.

Om ni är intresserade, läs: www.sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Konspirationsteorier

Ny dag och Nya upptåg

Ja, idag blir det matte för hela slanten. Jag har inte gjort något roligt på flera dagar; börjar så smått bli nervös inför provet och kan inte riktigt få ro till att tänka på annat. Ikväll ska jag i alla fall ge mig ut på stan och äta middag, men utan att handla något. Det är bra att jag åker till Sverige på en snabbvisit; då kan jag frakta hem allt som jag har handlat hittills.

Igår försökte jag mig på att göra om min blogg, vilket i sig inte gick så bra, men jag lärde mig att känna igen en del kod. Sambon har lovat att hjälpa, snäll som han är.

Eftersom mitt liv mest kretsar kring matten just nu så har jag inget mer intressant att skriva. Erbjuder lite ögongodis istället.

En väldigt söt Mischa:


En nyfiken Mischa:

Foto: Sofi Haglund

Jag saknar min kissekatt!

Fler underbart vackra bilder på Mischa


Foto: Sofi Haglund

Enjoy.

Jag är helt
enkelt tvungen att skriva ett tillägg till dessa bilder, jag blir faschinerad varje gång jag ser dem:
Du är en väldigt duktig fotograf, Sofi!

The Big Bang Theory theme song

The Big Bang Theory theme song av Barenaked Ladies.

"Our whole universe was in a hot dense state,
Then nearly fourteen billion years ago expansion started. Wait...
The Earth began to cool,
The autotrophs began to drool,
Neanderthals developed tools,
We built a wall (we built the pyramids),
Math, science, history, unravelling the mysteries,
That all started with the big bang!"

(Låten är längre, men detta är ledmotivet till serien. Kia skadad? Ja.)

Mischas Ögon


Testar en sak.

Kram


Komplimanger

Ett av de finaste min sambo har sagt till mig är följande:

"Om du vore en katt så skulle du vara en Helig Birma"

Ja, ni som inte gillar katter tycker säkert detta är en fruktansvärd sak att säga. Men eftersom jag älskar katter och har en enorm förkärlek till birman (som i sig är så vacker), är detta en otroligt fin sak att säga till mig!

Färska Mischa-bilder


Foto: Sofi Haglund

Kollektivt självmord

Japp, så heter boken som jag läser just nu. Jag började läsa den för några månader sedan, men gav då upp av tristess och av brist på tid. Men då boken är skriven av en av mina landsmän, Arto Paasilinna, så bestämde jag mig för att ge den en chans ändå. Och ja, nu när jag har kommit in i boken så är den något mer roande. Den präglas dock av finländarnas svarta humor, som jag personligen har lite svårt för, även fast jag själv är finländska. Men det beror kanske på att jag också är svenska =) (För er som inte uppfattar min ton; jag skojar bara! Jag är helt införstådd med att inte alla finländare delar samma mörka skämtlynne).

Jag återkommer med recension om boken när den är utläst.

Kram

Internet fungerar igen

Internet har varit nere här i några dagar så jag har inte kunnat uppdatera bloggen. Men nu fungerar det igen (Jippi!).

I lördags var jag på ett stort shoppingkomplex här i Wien, som jag tror ska vara det näst största i Europa. Jag får återkomma med exakta uppgifter. Hur som haver, på 3 timmar hade jag inte ens hunnit se halva, så jag tänkte göra ett återbesök på torsdag. Men jag kom inte hem tomhänt; den här gången fick jag med mig ett par svarta fin/sportskor som jag ska ha att promenera i.

Igår gick jag på Schönbrunns Zoo. Det är världens äldsta zoo och ligger i Schönbrunns park, som jag besökte för en vecka sedan. Lite bilder? =)

På vägen hem:Ja, just det; och så hade jag en liten konversation med en ekorre:


Böcker - En flicka som kallas Alice

Jag har infört en kategori som heter Böcker, och precis som namnet påvisar kommer det som skrivs under denna kategori handla om det. Om nya böcker, om sådana jag precis har läst och sådana som jag vill läsa. Mina kära läsare får gärna även ge lästips. Jag älskar att läsa.

Det enda som jag inte har fastnat för är väl denna deckar-hysteri som råder i Sverige. Det är väl som med skräckfilmer, alltså sådana där det finns en riktig mördare och inte är övernaturliga; efter en viss ålder har jag insett att liknande saker faktiskt händer på riktigt, och då förlorar det sin tjusning. Jag blir helt enkelt inte road, snarare äcklad.

Den bok jag läste ut senast heter En flicka som kallas Alice och är skriven av Kristin Hannah. Den handlar om en liten amerikansk stad, Rain Valley, som ligger ensligt belägen vid de stora, djupa skogarna. En dag dyker det upp ett barn; en flicka, som är smutsig och rädd. Hon har ett närmast djurlikt beteende och hon åtföljs av en varg. Julia Cates är en framstående psykiatriker som, efter en skandal i Los Angeles, beger sig till den lilla staden för att utreda flickan. Hon visar sig vara ett förvildat barn; ett av dessa som överlevt i vildmarken och blivit omhändertagen av vargar. Hon blir en sensationell upptäckt och en stor, rikstäckande mediejakt startas. Men vem är hon?

Personligen tycker jag att just detta fenomen; förvildade barn, är väldigt intressant. Därför lockades jag av att läsa boken från allra första början. Dock är hela historien, troligtvis, fiktiv och tidvis får jag känslan av att vissa situationer och dess konsekvenser är lite väl osannolika.
I vissa delar av boken får man även följa Julia Cates och hennes systers relation, samt deras respektive kärleksliv. Jag gillar romaner, men inte när det blir för smörigt vilket jag upplever att det stundvis blir här. Men detta är ju en smaksak. Avslutningsvis får boken 4 Kior av 5, då man får följa det psykologiska arbetet med det här barnet som inte har utvecklats som alla andra, men vars historia tidvis känns överdrivet sentimental.

Besök av städare

Jag vet att jag har varit dålig på att hålla er uppdaterade de senaste dagarna, jag har helt enkelt varit upptagen med annat. Just nu har jag besök av en städare. Han dammsuger i hallen för tillfället och det känns väldigt konstigt att bara sitta här och inte hjälpa till.

Igår var jag ute med några på ett ölbryggeri. Öl-kulturen är tydligen stor här i Wien (tyvärr så tycker ju inte jag om öl, men för er andra öl-älskare...) Själv drack jag cola och åt för första gången en äkta wienerschnitzel. Det var riktigt gott!

Jag har inga större planer inför dagen. Jag ska försöka sitta mer med matten; det har jag varit riktigt dålig på de senaste dagarna, samt bege mig ut på något galej ikväll. Den som lever får se.

Kram


Starbucks-besök

Ja, jag klarade såklart inte av att sitta i lägenheten hela dagen, så jag tog en en promenad till Starbucks och satt där i godan ro med en Coffe Mocha Tall och en Browniekaka. Gott var det.Och så kunde jag inte motstå att köpa den här:Nu är min mobil i säkert förvar mot alla saker som ligger i min väska (mina nycklar till exempel, som redan lyckats få in några repor på mobilen).

Kram 

Förklaring

Om ni undrar varför jag inte har gett mig ut på stan, nu när jag nästan är frisk, så är förklaringen denna; jag har faktiskt ingen lust. När man är utomlands så länge som jag ska vara nu så blir livet till en vardag, precis som hemma. Och ibland, så vill man bara vara. Dessutom bör den ekonomiska faktorn också tas i beaktande; jag vet att om jag åker in till stan så kommer jag att handla något och jag måste faktiskt tänka långsiktigt (jag ska ju vara här ett tag, som sagt).

Så istället ska jag fortsätta räkna matte om en stund och tråna efter en tidigare nämnd komediserie =)

Besatthet

När jag gillar någonting så blir jag smått besatt, nästan fanatisk. Jag blir som alla småtjejer som står utanför sina favorit-pojkbands hotell till sena natten och bara längtar efter att få en glimt av sina stora idoler.

Nja, nu ljög jag, riktigt sådan är jag inte. Jag skulle nog aldrig så utanför ett hotell kl. fyra på morgonen och tråna; i det stora hela innerhar jag inte den där riktiga stalker-egenskapen och dessutom är jag alldeles för bekväm av mig för att ge mig ut i det kalla nattmörkret. Men smått besatt blir jag.

Jag pratar såklart om The Big Bang Theory. Jag har redan plöjt igenom första säsongen, och kan nu inte tänka på annat än hur jag ska bära mig åt för att få tag i den andra, nästkommande säsongen. =(

Jag har försökt räkna matte och göra annat som att bädda sängen och plocka undan i lägenheten, men det enda jag tänker på är att jag vill bli ENTERTAINED (underhållen, på svenska). Suck. Vilka i-landsproblem jag har. Jag borde faktiskt skämmas (vilket jag också gör i en viss mån).

Jag har gått igenom samma fas när jag en gång i tiden var ett Hanson-fan (många, många år sen bör tilläggas; jag var elva år), Titanic-fan, Harry Potter-fan, Sagan om ringen-fan, O.C.-fan, Vänner-fan och nu... The Big Bang Theory-fan. Men det kommer att gå över (det gör det oftast efter en tid, även fast vissa underhållande saker har tagit längre tid på sig). Jag förstår verkligen varför media envisas med att sätta ordet "-feber" efter varenda nytt fenomen.

Nu, förkasta mitt svammel, och glöm bort allt jag har skrivit!

För övrigt mår jag bra. Jag ska inte nämna det onämnbara, men jag är nästan frisk nu. Det kan förklara varför jag svamlar konstigheter igen =)

Ha en bra dag, alla!

Kram

Matematikstudier & The Big Bang Theory

Nu tänker jag nämna det onämnbara, det förbjudna, det som jag lovade att inte utslippa ett endaste ord om; jag är fortfarande sjuk. Och fasligt trött på det. Det är tur att jag inte är i Sverige för då skulle jag ändå gå till jobbet, eftersom jag inte brukar vilja erkänna att jag är sjuk. Trött - Ja, men sjuk - Nej!

Jag har precis tagit en paus från matten,  försöker räkna lite trots feberyran. Eller ja, jag yrar ju inte, konstaterade vi häromdagen, utan jag blir bara så orkelös att jag stirrar rätt ut i luften. Som en Zombie ungefär.

Nu ska jag vila lite till en superbra komediserie som sambons bror rekommenderade oss. Den heter The Big Bang Theory och är det bästa jag har sett sedan Vänner lades ner (och det säger inte lite, eftersom Vänner är min absoluta favorit-serie). Karaktären Sheldon är min favorit. Han är hypersmart, och förstår inte varför alla normalbegåvade människor inte inser att de är idioter. Samtidigt så ter han sig för sin omgivning smått neurotisk. Helfestligt.

Schönbrunns Schloss med park

Idag har jag promenerat i Schönbrunns park och njutit av det soliga vädret. Jag orkar inte skriva några ingående detaljer om dagen, förutom att den har varit harmonisk, så jag lägger upp lite bilder istället.Kram

Bilder på den soliga morgonen

Såhär ser det ut från mitt fönster:
Solig Söndag

God förmiddag!

Jag har precis vaknat när jag tittar ut genom fönstret och ser en strålande sol och en klarblå himmel. Idag ska jag ut. Och det är sightseeing som gäller. Alla de platser som jag har planerat att besöka under veckan ska nu äntligen bli av. Ni får en uppdatering ikväll ;)

Det är i Wien som Spanska ridskolan finns med de berömda Lippizanerhästarna. Jag minns att jag läste om dessa när jag var liten och hästtokig och tyckte att de var faschinerade i deras utföranden av alla dess slag av konster. Jag ska se om jag kan boka biljetter till en föreställning.

Frukostdags.

Kram

Trött och, om möjligt, ännu mer förkyld

Nej, jag skulle inte ha ignorerat min förkylning idag, men jag har ju haft så tråkigt denna vecka att jag inte kunde motstå en dag på stan. Nu är jag, som rubriken anvisar, ännu mer förkyld =(

Usch, vilken gnäll-blogg
det här har blivit det senaste dagarna. Nu ska jag inte nämna min förkylning mer, förutom för att meddela när jag är helt frisk. Punkt.

Idag har jag shoppat - alldeles för mycket! Jag köpte ett par stövlar i skinn, precis sådana som jag har letat efter men aldrig hittar i Sverige, en svart kappa med en krage som man kan ändra om efter behag, samt en figurnära tröja. Sedan promenerade jag till slottet Hofburg, Tyvärr fick jag bara någon bra bild på mig. Kamerabatterierna tog slut precis efter.Jag har, inte nog med det, ätit sushi för första gången i mitt liv. Det var riktigt gott. Jag hade faktiskt inga som helst förväntingar, överhuvudtaget, om hur det skulle smaka. Vilken tur att det blev en positiv upplevelse:

 

I denna söta förpackning låg mina kinapinnar:Ha en trevlig lördagkväll och Stora Kramar till alla er därhemma!

Lördag

Idag har jag planerat att åka in till centrala Wien och shoppa. Nu förkastar jag min dumma förkylning och ger mig ut på sällsamma äventyr (jag är fortfarande förkyld men jag tänker inte låtsas om det).

Dessutom vill jag besöka någon sevärdighet idag, man måste ju ha SETT lite när man väl är  här. Det blir troligtvis Stephansdomen; en åldersstigen katedral som finns bevarat sedan 1100-talet och ligger beläget mitt i innerstaden. Slottet Hofburg är ju självklart också mycket lockande fortfarande...

Min mage kurrar, så det är väl dags att lyssna på den. Frukost.

Nya foton på Mischa
Foto: Sofi Haglund

Min kompis Sofi (som också är Mischas kattvakt) har tagit dessa underbara bilder på Mischa. Jag saknar henne något enormt, särskilt efter att jag har fått se dessa bilder!


Om den onödiga informationen

Om ni undrar varför jag inte skrivit om något onödigt på sistone, så är det för att min knasighet ligger på sparlåga. Andra yrar och blir konstiga när de har feber, för mig är det tvärtom; jag blir någolunda normal. Och har därför ingen fantasi (ej heller någon ork att fundera över livets knasigheter, eller rättare sagt, mina).

Kommentarer

Jag vill påminna mina läsare om att ni gärna får skriva kommentarer till mina inlägg. Det är roligt att få höra sina nära och käras välbekanta röster, så långt borta härifrån =)

Självklart får även övriga läsare yttra sin åsikt.

Lägesrapport om förkylningen

Febern verkar ha kommit tillbaka idag. Förkylningen håller i sig och det har även tillkommit en ytterligare trevlig faktor; hosta. Jag har hostat sönder lungorna hela natten så det har inte blivit mycket sömn. Halsen ömmar dock inte idag. Lovely.

Nog med gnäll. Igår gick jag en runda längst kvarteret där jag bor. Varje liten stadsel har nämligen sitt egna lilla centrum, så jag samlade alla krafter och tog mig ut en sväng. Jag handlade bl.a. en tröja (lägger evenuellt upp en bild vid intresse) och ett räkneblock för mina matematikstudier. Jag längtar tills jag får börja läsa tyska. =)

Efteråt gick jag till Starbucks där jag avnjöt en Caramel Hot Chocolate och en laxfralla. Lyx. Behöver jag nämna att jag var halvdöd när jag till sist kom hem (av förkylningen, inte av smörgåsen)?

Lägenhetsbilder

Nu kommer de utlovade lägenhetsbilderna.

Vi börjar med köket:

Hall:Badrum:Sovrum/Vardagsrum:

Och utsikt från sovrums-/vardagsrumsfönster:Kram

Lampa

Det hänger en lampa i taket här i sovrummet/vardagsrummet som ser lite lustig ut. Detta är inte alls min stil i vanliga fall (jag gillar gamla grejer; antikviteter och lite mormors-stil) men den här tilltalade mig faktiskt:


Fortfarande krasslig

Hej på er!

Det blev inte mycket bloggande igår. Somnade framåt eftermiddagen och sov ända fram till kvällen. Som tur är verkar febern vara borta, men jag ligger fortfarande i sängen med halsont och rinnande näsa. =(

När jag är
sjuk så saknar jag min lurvboll (läs Mischa) extra mycket. Hon brukar alltid ligga i sängen hos mig när jag mår dåligt, "vakta" matte lite extra så att hon vet att jag säkerligen är okej. Min lilla tjej... =(

Jag tänkte ge mig ut en sväng idag, gå till Starbucks här i närheten och eventuellt kika i någon butik. Det kan vara bra att få lite frisk luft (+ att jag snart börjar klättra på väggarna här hemma). Fast det är ändå bra att ha en ursäkt att ligga till sängs hela dagarna, i vanliga fall brukar jag anklagas för lathet. =)

Kram


Ny månad & Feber

Ja, så var vi inne i Oktober. Och Kias förkylning har brytit ut totalt. Jag tror att jag har lite feber för jag känner mig helt borta i huvudet. Det är så typiskt.

Idag hade jag planerat att åka in till centrum och besöka olika sevärdigheter, bland andra Slottet Hofburg och Staatsoper (Wiens stadsopera). De ska tydligen vara topp 10 i sevärdigheter, enligt min guidebok. Men nu blir det ett stanna hemma i sängen istället. Surt sa räven (men jag har ju ändå tid på mig, jag ska ju inte åka hem i morgon precis).

Jag har i alla fall kommit igång med matten lite, har suttit en stund på förmiddagen. Jag ska fortsätta om en stund, men först måste jag vila mig.

Kram