Böcker - En flicka som kallas Alice

Jag har infört en kategori som heter Böcker, och precis som namnet påvisar kommer det som skrivs under denna kategori handla om det. Om nya böcker, om sådana jag precis har läst och sådana som jag vill läsa. Mina kära läsare får gärna även ge lästips. Jag älskar att läsa.

Det enda som jag inte har fastnat för är väl denna deckar-hysteri som råder i Sverige. Det är väl som med skräckfilmer, alltså sådana där det finns en riktig mördare och inte är övernaturliga; efter en viss ålder har jag insett att liknande saker faktiskt händer på riktigt, och då förlorar det sin tjusning. Jag blir helt enkelt inte road, snarare äcklad.

Den bok jag läste ut senast heter En flicka som kallas Alice och är skriven av Kristin Hannah. Den handlar om en liten amerikansk stad, Rain Valley, som ligger ensligt belägen vid de stora, djupa skogarna. En dag dyker det upp ett barn; en flicka, som är smutsig och rädd. Hon har ett närmast djurlikt beteende och hon åtföljs av en varg. Julia Cates är en framstående psykiatriker som, efter en skandal i Los Angeles, beger sig till den lilla staden för att utreda flickan. Hon visar sig vara ett förvildat barn; ett av dessa som överlevt i vildmarken och blivit omhändertagen av vargar. Hon blir en sensationell upptäckt och en stor, rikstäckande mediejakt startas. Men vem är hon?

Personligen tycker jag att just detta fenomen; förvildade barn, är väldigt intressant. Därför lockades jag av att läsa boken från allra första början. Dock är hela historien, troligtvis, fiktiv och tidvis får jag känslan av att vissa situationer och dess konsekvenser är lite väl osannolika.
I vissa delar av boken får man även följa Julia Cates och hennes systers relation, samt deras respektive kärleksliv. Jag gillar romaner, men inte när det blir för smörigt vilket jag upplever att det stundvis blir här. Men detta är ju en smaksak. Avslutningsvis får boken 4 Kior av 5, då man får följa det psykologiska arbetet med det här barnet som inte har utvecklats som alla andra, men vars historia tidvis känns överdrivet sentimental.

Kommentarer

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: