Kvinnors dyra handväskor

Detta kanske är en inaktuell debatt men jag tänker prata om det ändå. När det började uppmärksammmas i media att kvinnor lägger en förmögenhet på dyra märkesväskor for det ett ramaskri över hela Sverige. "Hur kan de lägga sådana kopiösa summor på en handväska?"  Det som slog mig idag är att det aldrig uppmärksammas när män lägger ner en förmögenhet på t.ex. en bil eller diverse tekniska prylar. Automatiskt blir detta en jämställdhetsfråga. Har kvinnor inte lika stor rätt att ägna sig åt sitt intresse då de har samma ekonomiska förutsättningar som män?

Personligen så skulle jag faktiskt aldrig köpa en väska för flera tusen bara för att den pryds med ett visst märke. Men det handlar mer om att jag har andra intressen. Folk höjde mycket på ögonbrynen när jag köpte raskatt t.ex. "Katter är ju gratis". Och de som fäller denna kommentar har jag lika mycket till övers för som för dem som lägger sig i kvinnors ekonomi och inköp.

Min åsikt är alltså följande; köp gärna din märkesväska. Den förstorade debatten handlar i slutändan om förlegade könsroller.
(Och nu kommer jag få inlägg om att man kanske bör skänka pengar till välgörenhet istället. Ja, det kan jag också tycka. Men frågan om välgörenhet kommer alltid upp när det handlar om kvinnors ekonomiska intressen, aldrig mäns).

Kommentarer

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: