Rundtur i Wien - Stefansdom, Judengasse, Slottet Hofburg m.m.

Idag har jag varit ute hela dagen. Underbart vackert väder, men iskallt som få. Jag har såklart ingen halsduk med mig hit, och vantarna glömde jag i lägenheten. Men det gjorde inget för det finns inget som jag tycker om så mycket som att promenera i riktigt kallt höstväder. Bara det är sol.

Det blev en riktig rundtur. Först fotograferade jag Stefansdomen; en riktigt magnifik, gammal kyrka. Jag tänkte gå in, men jag kände att jag gärna vill ha mer tid till att utforska den, så det fick bli en annan dag. Jag har nog nämnt kyrkan tidigare här i bloggen.Sedan gick promenaden vidare till Judengasse där jag stannade till vid en marknad, liknande en loppmarknad men som även hade ett utbud på nya saker.

Vid Hofburg-området gick kameran varm. Jag besökte Michaelerplatz där man för inte så länge sedan grävt ut romerska ruiner.Michaelerplatz ligger precis utanför Michaelertor; den storslagna ingången till Hofburg. Fasaden som pryds av den vackra kupolen heter Michaelertrakt.Mitt emot ligger Michaelerkirche som varit hovets privata kyrka. Inne i Michaelertor hämtade jag broshyrer om Spanska Ridskolan och om Wiener Hofburg-Orchester.

Det finns så myckert vackert att se här. Arkitekturen och all historia kan få en sysselsatt hela dagen om det är så. Jag känner fortfarande att det finns saker som jag skulle vilja utforska närmare, så det blir nog en andra utflykt ganska snart.

Sist men förhoppningsvis inte minst: Bild på Kia vid en fontän.


Kommentarer

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: