Mischa har ingen feber längre

Jag har haft en orosfylld kväll. Mischa gick runt och jamade hela tiden, vilken hon aldrig gör annars. Ägnade lite tid åt henne och upptäckte att nosen var varm. Fram med febertermometern som visaden en viss antydan till feber.

Tog tempen nu igen med cirka en timmas mellanrum, och som tur är har den gått ned nu. Hon verkar inte särskilt medtagen; springer och leker med sina rasselråttor och har sig som vanligt. Men visst blir man orolig...

Nu tänker jag gå och lägga mig med kissen tätt intill. Hoppas inte febern kommer tillbaka inatt bara. I så fall nalkas det inför ett nytt veterinärbesök i morgon.

Håll tummar, tassar och tår för oss! =)

Twitter

Hej vänner! Har även börjar twittra nu. Mig finner ni här, om det är av något intresse.

Det här med bloggandet...

...går trögt numera. Så är det, och jag tänker låta det vara så tills inspirationen vaknar igen.

Idag har jag promenerat hemåt i högklackade skor från centrala stan. Fötterna värker. Jag tycker att jag förtjänar ett pris.
Typ.

Suprise?

Jag har kommit i underfund med att jag är lite som en överraskning - man vet aldrig när jag skriver nästa gång. Spännande, va?

(Ni vet, jag måste ju ha något att skylla på).

Långt mellan tanke och handling...

Eller i det här fallet skrivande. I några dagars tid har jag inte haft någon som helst inspiration. Hjärnan är tom. Inget särskilt händer, förutom studier och det vackra vädret.
Ja, det kan jag skriva om! VÄDRET! 17+ idag, i skuggan. Inte illa.

Helt ärligt så är jag extremt tråkig just nu. Jag sitter vid min tråkiga dator, käkar tråkiga köttbullar med makaroner och iakttar Mischa, som även hon är tråkig eftersom hon bara sover.
Vad gör man liksom? Inspiration, tack! Innan jag förgås av leda.

En Award

Det var ett tag sedan jag fick denna Award, av Coolbettan, men, men... bättre sent än aldrig!
Tack snälla Coolbettan, för att du hedrar mig så!



Jag sänder denna Award vidare till alla bloggare som aldrig har fått en Award!

Kalas hela helgen

I helgen var det fullt ös. Mina gudföräldrar från Finland var här och hälsade på; dessutom fyllde både äldsta brorsdottern år samt bästa vännen som blev 25.
Det blir inga bilder från barnkalaset men några från 25:års festen kan jag allt bjuda på.


Godsakerna börja fylla bordet...


Födelsedagsbarnet.


Kate och Ida.


Nina och Sara.


Jag. Rödögd som vanligt.


Emelie öppnar presenter.












Avspärrningar.

Nu sitter jag och käkar kladdkaka i mina nya, rosa sockor.
Någon dag ska jag lägga upp en bild på mig, iförd i alla nya kläder som jag inhandlat på sistone.


Ignorera tha mastudanta hårtuss på höger fot.


Istället för plastfolie...

Särbon är imponerad över hur jag använder plastpåsar för att övertäcka mat.
Vad kan jag säga? Man lär sig mycket matnyttigt genom att arbeta inom vården...


Kladdkaka

Är det bara jag som ställer mig och bakar kladdkaka halvelva på kvällen?



Jag tror mitt sockerberoende härmed har fått större proportioner...

...

Jag tänkte typ... nä... äh, jag orkar inte... Jag måste sova lite nu så att hjärnan börjar fungera igen.

Födelsedagspresenterna




Böcker, filmer, presentkort, sminkväska, ett par skor och en utlandsresa med sambon i sommar. Får inte glömma den fina cykel som far givit mig i present (bild kommer senare, orkar inte springa ner till källaren och ta en bild nu).

Tack alla mina fina vänner som uppvaktade mig på min födelsedag!
Ni är guldvärda!


Ännu en hantverkare

Idag är det spring hos Kia. Man skulle kunna tro att min lägenhet har fått svängdörrar. Ännu en hantverkare ringde och ville åtgärda ytterligare en sak som jag faktiskt väntat på, så det får han gladligen göra.
Jag har hittills fått nya köksluckor och en ny bänskskiva installerad idag. Känns fräscht!

Det är soligt väder idag och jag längtar ut. Men när hantverkare nr. 2 varit här tänker jag återvända till sängen. Tröttsamt att vara ute på galej hela nätterna.

Såhär mysigt hade jag och Mischa för två helger sedan:

Tidig morgon

Att behöva stiga upp klockan 7 på morgonen när hemkomsten kvällen innan blivit sen, för att en hantverkare står vid dörren, är ingen hit.
Trots avsaknaden av diverse alkoholhaltiga drycker under gårdagskvällen är jag inte särdeles pigg; ögonen går i kors och jag ser allmänt sliten ut.
Dock har jag inga andra måsten idag, förutom att läsa ut en tunn bok, så livet är då inte alls särskilt betungande för tillfället.

Gårdagen blev väldigt lyckad. Hela klassen var tyvärr inte närvarande, men vi övriga hade skoj med prat, skratt och diverse spel och lekar. Visste ni att jag inte är den mest blåsta?

Jag förärade även gruppen med den kultförklarade leken Maffia, vilket i början möttes av skeptiska blickar men i slutändan fick alla deltagarna att lysa av entusiasm. Så det kan gå ändå =)


Chips i stora lass.


Alla är glada och förväntansfulla inför kvällens utveckling.


Chips är gott!


Anna, Emilia och Helena.


Hugo ser ertappad ut. Han kanske är med i maffian?


Emma ger mig onda ögat. OK, jag ska sluta fotografera... (hjälp!)


Jag och Annizen.


Jag ser för djupt i colaglaset.


Emilia agerar skoförsäljare.


Tova var inte riktigt beredd på min kamerablixt.


Kul hade vi!


Värdinnan Emelie och Emma.


Josefin och Joa-Li.


Jag och Hugo fotograferar varandra.


Emilia blev riktigt söt på den här bilden.

Klassfest

Nu är jag hemma hos min kära klassvän. Vi inväntar tillsammans med en tredje klassvän på den resterande klassen. Blir nog trevligt. Vi ska leka och spela spel. Hoppas att inga maffiosos kommer och tar mig!

Krockkuddar i lägenheten?

Jaha, nu är jag så trött att jag går rakt in i dörrkarmar.
Dags att sova redan? Jag misstänker annars att mitt tydliga snubbelsinne kommer att medföra vissa risker för min fysiska hälsa ikväll.

"Den så kallade Kattungesäsongen..."

Nu tänker jag faktiskt skriva om ett ämne som berör mig djupt, gör mig ledsen och uppriktigt förbannad varje år vi den här tiden. Den så kallade kattungesäsongen är här.

Under sommarperioden springer än mer katter lösa; okastrerade, ovaccinerade och utan andra tester gjorda, som tillåts öka huskattspopulationen ytterligare. Att vi redan har problem med huskattsavel är en diskussion som ständigt återkommer.


Den bittra sanningen är att Katthemmen svämmar över av oönskade katter efter att ansvarslösa ägare inte kastrerar vare sig sin hona, som kommer hem dräktig, eller hane, som fortsätter para sig med flertalet okastrerade honor. Det kommer inte att dröja länge innan man finner kattungar i industriområden och vid vägkanten igen. Det är tyvärr ”säsong” för det nu.

Vad ska man göra med alla dessa kattungar som ingen vill ta ansvar för?


Jag vill sprida kunskap om kastrering, vaccinering samt id-märkning av sin katt.

En katt skall inte skiljas från sin mamma förrän vid 12 veckor ålder! Detta gäller enligt lag, vilket betyder att det är olagligt att skilja en kattunge från modern tidigare. Se Jordbruksverkets hemsida för mer information.

 

Att jag förespråkar kastrering har sin grund i att katter mår dåligt av att torrlöpa; att inte få para sig. Eftersom huskattmarknaden är ett så stort problem så finns det ingen anledning att låta sin huskatt para sig och öka den redan mättade marknaden.

Om alla började kastrera sina utekatter skulle problemet inte förekomma i samma utsträckning. Om huskattägare insåg att man inte obligatoriskt behöver ta en kull på sin söta katthona, skulle problemet minskas ytterligare.

 

Kattens status i samhället är lågt som det är. Man kan köpa huskattungar för 25 kr/tassen, som självfallet är ovaccinerade, obesiktade hos veterinär, saknar försäkring samt id-märkning. Några tester på föräldradjuren sker inte, ofta har ”uppfödaren” ingen som helst aning om vem fadern till kattungarna överhuvudtaget är.

Någon oansvarig ägare köper den söta kattungen till sina barn, som sedan lämnas vind för våg att klara sig själv vid sommarstugan när hösten nalkas.

 

Om det började ställas krav på all kattavel, det vill säga bötfälla de som inte följer de regler som Sverak redan innehar för raskattavel, skulle kanske huskatters mängd minskas. Huskatter skulle bara avlas om det fanns efterfrågan, och den numera mättade marknaden skulle förhoppningsvis tunnas ut en aning.


Påsketiden är snart över...

... för i år. Dagarna har bara flugit förbi, därav mina sparsamma uppdateringar. Jag känner mig fortfarande något trögstartad med dessa efter bloggpausen, men snart blir jag nog varm i kläderna igen.

Förutom allt födelsedagsfirande, påskmatsätande och vårpromenerande, har jag även friserat mitt hår. Jag går regelbundet hos en högt eminent frisör. En djup bugning och en eloge tillger jag dig, min mystiska frisörmästare!

Bilder från födelsedagsfesten?


Ballong på vift.


Tjejorna.


Tjejorna och jag.


A blowfish?


Jag och Sofi-sötisen. Hennes karl är halvt med.


Det är något som inte riktigt stämmer med bilden. Men jag kan inte peka på vad det är...


Chockad när det slår mig...


Karin har tappat huvudet.


Johanna ser chockad ut. Undrar vad de diskuterar egentligen? (Min karl sitter mittemot Danijel).


Söta Emelie med boyfriend.


Malin har väldigt snygga strumpbyxor. I like!


Sexy Emelie...


Jag och särbon. Ser ni hårförändringen? No utväxt mer.


Kissen. Och någons fot.


Dags för tårta.


Enligt tårtorna fyller jag 12. Passar mig utmärkt...

Mischas nya sovstil


Ett halvt framstupa birmaläge...



PS. Om ni undrar varför jag inte har ändrat åldersstigningen i presentationen så beror det på tillfällig förnekelse.
Åldersnoja? Nej, inte alls.

Bilder från Långfredagen

Påskhelgen har varit angenäm på alla sätt och vis. Under Långfredagen var vi som jag tidigare nämnt nere på stan och njöt av vårvärmen.








Fråga mig inte vad jag gör här... Försöker likna en modebloggerska, kanske? I am fierce!


Örebro slott.


Slottsparken.


Igen.


Jag.

Det kommer mera... bilder från födelsedagsfesten och på högen av presenter vid ett senare tillfälle. Ha en bra Påskdag! Jag tycker njuta av det som återstår av min födelsedag.

Påskhälsning

Först och främst vill jag tacka Katinka, innehavare av bloggen Presentabel, som skickat följande Påskkort till mig och min blogg!
Tack så mycket, vännen!



Själv vill jag sända denna Påskhälsning vidare till Coolbettan, Spiderchick och Evas Spökblogg. Jag gillar er. Glad Påsk!

Långfredagens långa dag

Idag är det Långfredagen. Den dagen Jesus hängde på korset och genomled hemska plågor för mänsklighetens överlevnad.
Det känns då smått motsägelsefullt att Långfredagen har haft så många behagliga inslag.
Jag vaknade till att särbon hade lagat en gudomlig påskfrukost. Sedan promenerade vi ner till la stada i den härliga vårsolen och intog kaffe och desirébulle på en uteservering.

Nu sitter jag hos svärmor, där vi blivit bjudna på påskmiddag.
Dessutom fick jag paket av svärmor; innehållande en söt necessär och ett par tyg-vårskor. Bilder kommer.

Torsdag

Igår anlände särbon och kvällen ägnades åt filmtittande. Vi såg Titanic. Eller rättare sagt, jag såg, särbon sov.

Dagens planer ter sig ännu något diffusa. Svärfar kommer eventuellt förbi på middag senare idag. För övrigt är dagen som sagt något oplanerad. Vi får se hur det artar sig.

Det var det. =) Frukostdags!

Svenskarnas alkoholmentalitet?


Morgonstund...

Japp, nyvaken med precis intagen frukost i magen. Det känns bra.
Jag låtsas att jag har påsklov, nämligen. Som student vid universitetet har man aldrig påsklov, inte i dess rätta bemärkelse i alla fall. Så för stunden nöjer jag mig med att låta böckerna vila och låtsas lite till.

I eftermiddag anländer min kära särbo från Stockholm. Han har varit där under några dagar och utforskat huvfudstadens förödenheter tillsammans med broder med fru.

Idag ska jag granska tvättstugans enorma utbud och undersöka renlighetsutvecklingen av en avsevärd samling av smutsttvätt.

Därmed tar jag farväl för stunden!

By the way...

Jag har äntligen införskaffat en bloglovin'-ikon (se den söta rosa till vänster). Sätt tassen på den om ni diggar lilla mig! =)

Hej mina vänner!

Jag har ägnat eftermiddagen åt att fixa till bloggen lite. Några nymodigheter har tillkommit. Kan ni gissa vilka?

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt studier så tid för bloggen har tyvärr inte funnits. I helgen införskaffades dock ett par ursnygga solglasögon att glassa runt i i vårsolen.

Under Påskhelgen händer stora saker. Jag fyller år nämligen.
Åren samlas på som tunga stenar i stora säckar som man tvingas släpa runt på. Åren kan likställas med de tunga stenarna, som allt eftersom fylls på i och med att man blir äldre.

Fördelen med att bli äldre är att man mitt i sin självömkan får äta hur mycket tårta som helst.

Trodde ni på allvar...

...att jag skulle klara av en längre bloggpaus? Nej, det gjorde inte jag heller. Men det har varit skönt att få ha varit "ledig" ett tag.
Hädanefter kommer jag att anpassa bloggen mer efter mitt schema, det vill säga, vad jag själv känner att jag hinner och har lust med.
No more blog-press for me!


Jag har dock beslutat mig för några små förändringar i bloggen. Vilka dessa förändringar blir kommer ni snart bli varse om. (Mouahahaha...)

Igår var jag riktigt sugen på att dra ett aprilskämt för er. Det bästa jag kom på var typ... "jag tappade en tå i badrummet i morse". Men ni skulle ha genomskådat det på en gång... typ.