Terminstart

Det körs igång med hårda puckar. Full fart redan första dagen på terminen. Idag hade vi introduktion på Socionomprogrammets andra termin där det var genomgång av kommande kurs. Mycket juridik ska vi läsa. Det ska bli spännande.

Eftersom det har varit mycket flytt och annat på gång så har jag inte beställt böckerna än. Jag tänkte göra det nu ikväll.

I ett trött huvud som mitt uppstår inga tankar av värde just nu, så jag säger Ciao för stunden.

Hem Ljuva Hem

Som det så vackert heter. Nu är jag hemkommen, sittandes i min egen soffa i mina alltför sneda glasögon. I morgon ska det ringas till optikern för köp av nya sådana. Jag är trött på att se i kors.

Dessutom är det terminens första officiella dag imorgon. Emelie, Anna och jag ska samåka till skolan. Jag har saknat dem.

Nej, nu blir det kvällsmellis, sedan sängen.

Ciao!

Regn

Jag skulle tydligen inte ha förhastat mig av den klara, djupblå himmel utan moln som uppenbarade sig vid tidig morgon. Nu öser regnet ned igen. Precis som det ska vara i Sverige, den här årstiden höll jag på att skriva, när jag egentligen menar, alla tider på året. Regn är numera ett signum för Sverige. Men det är faktiskt rätt mysigt att sitta härinne till ljudet av regnets smatter och särbons pysslande ute i köket.

Nog med väderklagomål. Jag har varit uppe sedan 12 och plockat ihop saker inför hemresan, om nu far vågar uppenbara sig. Jag inväntar nämligen honom. Mischa sover på en kartong. Inte mycket händer här med andra ord.

Jag befinner mig i ett tillstånd av smådeppighet; nu när sommaren snart är över har en rad uppbrott mellan par skett i bloggvärlden. Detta gör mig så ledsen. Alla ni som brytit upp efter sommaren, särskilt ni som blivit lämnade; jag tänker på er och förstår den smärta ni genomlider, även om var och en upplever ett uppbrott på sitt sätt.

Ett riktigt depp-inlägg blev detta, men så är det ibland.

Vädergudarna äro Oresonliga

Att sända fint väder vid alldeles fel tidpunkt är tydligen deras tillvägagångssätt att retas lite extra med oss. Hur oreglerig får man bli! Här har man gått en hel sommar och suktat efter vackert väder; försökt lapa i sig den lilla sol som funnit till buds och NU, när det bör nalkas höst och semestern är slut, minsann erbjuds man vackert väder. Jag ska minsann klaga på Väder-tablån. Detta är ju värre än helgens TV-sändningar.

Livstecken

Tänk er att jag fick åka buss i morse från jobbet. Buss! Det har inte hänt på hela sommaren. Förut hade jag fem minuters-gångväg till arbetet, nu tar det cirka 30 minuter med buss. Men jag klagar inte. Det var skönt att få åka till den nya lägenheten!

I eftermiddag ska vi bege oss till the old apartment för att städa ur det sista, sedan blir det jobb för mig. I morgon åker jag hem till Örebro, så uppdateringen får bli som den blir dessa dagar.

Ciao!

Mischa tar Flytten med ro

Jag har hört av andra kattägare att en flytt är en stor omställning för en katt. Att man bör placera matskålar, kattlåda och klösbrädor på liknande sätt som i det gamla boendet så katten kan känna sig trygg. Att det kan ta tid för katten att ställa om sig.

Min Mischa har aldrig haft några större problem. Igår både åt och drack hon på kvällen samt gjorde toalettbesök; det verkar inte gå någon nöd på henne. Idag har hon legat och sovit bredvid mig i sängen eller suttit och spanat i fönstret. Tydligen är det med detta som med allt annat här i världen - väldigt individuellt.

Vi bloggar tillsammans.
 

Är vid Liv

I morgonstund gläntade jag på ögonlocken och upptäckte att jag visst befinner mig i den nya lägenheten. Det tog en stund att orientera min nya bevistelseort. Igår kånkade särbon med arbetskompis på kartonger, möbler och diverse annat medan jag stannade kvar i den gamla lägenheten för att flyttstäda. Flyttstädning måste vara Djävulens påfund, med tanke på hur min rygg värker idag. Jag som ska jobba inatt.


Mischa slöade trots allt flyttstök och särbon ansåg att jag hade en lustig stil i min städningslusta.Sötbollen gillade kartongerna skarpt.

Den nya lägenheten är i alla fall jättefin. Här tror jag att särbon kommer att trivas bra! I viss mån påminner den om min i Örebro; klassiska fönster, äldre taklister och dörrar samt knarriga trägolv i varje rum. Står man smått bredbent i köket så känner man av lutningen i golvet.


Jag slog upp ögonen med en blick som fastnade i det vita taket. Tapeterna i sovrummet är ljust rosa. Jag kan tycka att de är lite fina, men särbon är mäkta förtjust vilket jag faktiskt har full förståelse för. Han planerar att göra om.

På söndag åker jag hem till Örebro efter nästan en hel sommar i Jönköping. Jag skulle självklart vilja hjälpa särbon och fixa med iordningkommandet, men jag ska inte sticka under stol med att det ska bli skönt att komma hem.

Det här är Jag idag

Vad kan bättre beskriva mitt allmänna tillstånd idag än detta?


Slow Loris

Nu ska jag ZzZzova!

Godnatt på er! Efter en lång och slitsam dag av flyttstädning, tvätt samt ihoppackning ger jag nu upp för nattvilan. I morgon är det nya tag som gäller.

Sleep tight!

Flyttkaos

Flyttstressen gör mig apatisk. Jag har ägnat förmiddagen åt tvätten i tvättstugan, för att sedan tvätta alla lägenhetens fönster. Trots att jag är klar med dessa och alltså har kommit en bit på väg, så tänker enbart på det som är kvar. Min puls skenar, minst sagt. Inte blir det bättre av att migränen hälsar på idag.

Usch, vilken klagoblogg detta är idag... Nu får jag inte yppa ett ord till här i bloggen om mitt sura humör.

För att muntra upp mig själv...

En riktigt catchy visa. Yeah!


Povel Ramel - Var är tvålen (broder?)

Varning; Sur-inlägg!

Ja, jag är sur. Jag ställer klockan på morgonen för att hinna med att sortera den otvättade tvätten till den bokade tvättiden. När jag väl kommer ned i källaren förnimmer jag en mindre angenäm doft i hela källargången. Tydligen har bostadsbolagets herrar borrat sönder ett avloppsrör. Kul. Ni kan ju gissa vad det är som luktar...

Slänger i alla fall in tvätten i maskin men måste på grund av den stinkande doften sedan hänga upp allt på tork i vår redan flyttröriga lägenhet. Jag vill ju för all del inte att doften ska fastna i kläderna.

Dagen börjar bra...

Bytt Kategorinamn

Jag har ersatt kategorin Onödig information med Triviala ting. Det föregående namnet har aldrig känts riktigt rätt. Vad tycker ni?

Följ min blogg med bloglovin

Halvdassig

Jag mår inte alls bra idag; hej huvudvärk och illamående. Redan på jobbet igår kväll började jag känna av vissa tendenser. Nu ligger jag begravd bland täcke och kuddar i sängen med ett försök att kurera mig. Ja, lite ömklig är jag allt just nu.

Pratade med min söta brorsdotter (den äldsta) i telefonen för en stund sedan. Hon får mig alltid på bättre humör. Lilla raringen... Jag älskar mina brorsdöttrar så ofantligt mycket!

Särbon är i full sjå med packningen. Jag har dåligt samvete för att jag inte har orken att hjälpa till. Dessutom har det bara trillat in en enda fråga till frågestunden här på bloggen. Kom igen nu, är det inget ni vill veta om lilla mig? Typ... om jag placerades på en öde ö, hur länge skulle det tänkas att jag överlever?

"Du är vår bästa kund..."

Titt som tätt trillar det ned brev från postorderföretag som höjer upp mig till skyarna som deras bästa kund. Denna upphöjelse efterföljs ofta av att postorderföretaget visar sin tacksamhet genom att rabattera en vara särskilt till min förmån. Det komiska i situationen är att jag allt som oftast inte har beställt något från nämnda företag på sisådär två år. Jag tycker helhjärtat synd om dem om då just jag anses vara deras bästa kund.

Livets Skede

Häromdagen läste jag hos en bloggerska att hon alltid läser dödsannonserna i dagstidningen och sörjer en skvätt den avlidnes bortgång och de anhörigas förlust. Jag tycker att det är väldigt fint av henne.

Jag läser också alltid familjesidorna i tidningen, även här i Jönköping där jag egentligen inte känner en kotte. Glada födelsedagsbarn i alla åldrar ryms ofta på samma uppslag som nyfödda bebisar och dödannonser utfärdade av anhöriga i ett sista tecken på kärlek och vördnad. Jag blir alltid smått bitterljuvt melankolisk över familjesidan med dess blandning. Tänk att man på ett uppslag kan fylla livets skede på detta sätt; från dess början till dess ändpunkt.

När unga människor förolyckas eller avlider
efter en lång tid av sjukdom är det självfallet tragiskt. Men annars har min syn på döden ändrats markant de senaste åren, särskilt under den tid då jag arbetat inom äldrevården (jag har några år på nacken nu).
När min farmor avled för över ett år sedan sörjde jag; samtidigt insåg jag att hon var en gammal dam på nästan 93 år och sjuk sedan några år tillbaka, vilket fick mig att tänka på livets slut ur hennes synvinkel. Kanske var döden en befrielse för henne? Kanske längtade hon efter att få gå ur tiden och påbörja en annan, som vi anhöriga vet föga om? Sorgen blev med denna tankegång mycket lättare att bära helt plötsligt. Farmor hade ju fått leva ett rikt och långt liv med sina barn och barnbarn omkring sig, samt även hunnit med att se några fåtal barnbarnsbarn,

Eftersom jag har betraktat döden på nära håll inom mitt arbete samt sett den naturliga processen i slutskedet av livet, vågar jag på mig att säga döden kan vara frigörande och även fin på många sätt. När gamla människor får avsluta sitt liv på det sett naturen från början har avsett behöver inte döden innebära en bottenlös, djup sorg för oss runt omkring. Därav menar jag absolut inte att man inte får sörja, en människas sorg är personlig och privat; något som ingen annan får styra över.

Frågestund?

Nu har jag slitit mig från drömmarnas land för dryga en timme sedan och börjar så smått förvandlas till en mänsklig varelse igen... Trött är jag, men har sovit ganska bra faktiskt utan en massa störande element.

Jag inväntar ett telefonsamtal från far min, så jag kan ju efterlysa honom här i bloggen. Om du ser det här pappa, så ring mig. (När man talar om trollen.... nu ringde han).

Jag tänkte höra med er läsare om ni var sugna på en frågestund. Jag har ju aldrig haft någon tidigare, men om intresse finnes... Klura lite på det, ni! =)

Ännu en Natt avklarad

Hemkommen för en stund sedan; sitter här och tuggar på en torr macka och dricker en röd mystisk juice från Tropicana. Kilar i säng strax!

Ciao!

Ett litet Mirakel...

Min vän Sofi och hennes Pontus väntar smått. Lyckan de utstrålar just nu är en sådan som jag misstänker bara inträffar ett fåtal gånger i livet inför något såhär stort. Många kramar, lyckönskningar och gratulationer önskar jag de båda! Sofis blogg hittar ni här.

Väntar på Kvällens Kaffeintag

Eftersom jag ska arbeta i natt måste jag få i mig kaffe snarast. Då vedebörande inte har fått en blund i ögonen på hela dagen så är denna åtgärd av en särskild viktig art. Hur jag ska lyckas hålla mig vaken i natt är alltså en fråga av ytterst kritisk karaktär. Emellertid har jag ställts inför denna svåra prövning tidigare och med goda resultat lyckats övervinna ögonlockens tyngd under småtimmarna.

Anyway, wish me luck...

Återupplivar gamla Minnen

När Emelie och jag var små brukade vi titta på följande klipp från Ace Ventura, skratta, spola tillbaka (detta var tiden innan DVD fanns, innan Video kallades för VHS... Tänk vad jag är gammal!) och titta igen med samma efterföljande procedur.


Ace Ventura - Första filmen "Vad-den-nu-heter"

Andra klippet är från samma film, men minst lika roligt:


Kias London-Guide

Idag har vi kommit ett steg längre i London-planerna då vi bokat ett hotellrum på Reem Hotel, nära Hyde Park. Hotellet är 3-stjärnigt och skall inte vara något särskilt utöver det vanliga, men så länge det är hygeniskt rent så har det ingen större betydelse för mig. Vi brukar inte förspilla tiden så mycket på hotellrummet ändå.

Våra London-guide böcker ligger hemma hos mig i Örebro så hittills har inte möjligheten att planera resan utefter dem funnits; dock är jag så ivrig inför den att jag istället har läst diverse forum med tips på speciella Londonpärlor, samt sökt  liknande information på internet i övrigt.

Såhär ser Kias egen London-Guide ut hittills:
 • Gällande shopping som alltid står högt på listan vid utlandsresor har vi självfallet tänkt besöka Primark på Oxford Street, men för övrigt fokusera på de olika marknader som finns utspridda över London; Camden Market i Camden Lock, Portobello Road Market i Notting Hill (bara 10 minuters gångväg från hotellet) och Brick Lane Market i Londons East End.
 • Leicester Square Box Office finns billiga musikalbiljetter att inhandla; oftast endast halva priset för dagens föreställningar!
 • The London Dungeons som ligger vid London Bridge Station finns ett vaxdocks-museum där man får möjligheten att uppleva Londons hemska historia.
 • En eftermiddag vore det lyxigt att besöka Browns Hotel för lite Afternoon tea.
 • Ridning i Hyde Park nämnde jag i ett tidigare inlägg som en lockande aktivitet. Självfallet vore det jätteroligt att få uppleva det men efter att ha sett över priserna så är det tveksamt om vi kommer att genomföra det. Jag skriver ändå med det här i guiden eftersom det ändå är lite speciellt.
 • Tower Bridge Exhibition - Den här bron skall vara ett uttryck för riktig ingenjörskonst. Att se bron öppna sig påstås vara en upplevelse. Dessutom är den vacker att titta på!
 • The Tower of London - De omtalade så kallade beefeaters, som både lever och arbetar på slottet, tillhandahåller guidade turer på slottet.
Observera att dessa attraktioner tilltalar mig då jag har besökt London tidigare och har sett en del sevärdheter redan. Listan kommer troligtvis att fyllas på innan jag reser; jag är bland annat sugen på att resa en bit utanför London, men man får se vad tiden räcker till... =)

Saker jag skulle vilja göra i Höst

Känner inte ni också ibland att ni vill ta tag i det där ni alltid har drömt om? Jag känner så - ofta! Problemet är bara attt jag vill så mycket att tiden inte räcker till, vilket sorgligt nog lika ofta slutar med handlingsförlamning - jag gör ingenting istället. Dessutom är ju jag, precis som gemene man, upptagen med vardagen också - studier, extrajobb, hushållet, pojkvän, vänner, familj och i mitt fall, även Mischa.

Kias "Drömmer-om-att-göra"-lista
 1. Börja sjunga igen -  Sånglektioner eller kör. Det är ju så roligt!
 2. Lära mig att spela piano - denna dröm har hängt med som barnsben. När jag hör pianomusik blir jag alldeles salig i kroppen - jag sluter mina ögon och ser mig själv klädd likt Arwen i Sagan om ringen sittandes i en ödslig slottsal med en flygel framför mig där mina långa fingrar (?) flyger över tangenterna (Ja, mina drömmar är jätterealistiska!)
 3. Börja rida igen. Jag saknar hästarna i stallet...
 4. Börja fäktas. Sofi och jag var nära att börja i våras när de hade gratislektioner på Universitetet.
 5. Anmäla mig till en Gör-dina-egna-smycken-kurs.
 6. Ta upp dansen igen - denna gång genom balett. Ja, drömma kan man ju...


Beethoven - Für Elise. Jag får gåshud av den här låten - såhär drömmer jag om att jag kan spela!

Det säger sig självt att man inte hinner med allt detta. Men ni som är sugna på något kan ju alltid gå in på Medborgarskolans hemsida. De har många intressanta kurser. Själv får jag nog handplocka något av ovanstående...

Tårtkalas

Att anförtro ett tårtbak åt mig är en aningens riskabelt - tårtan kan ju på något mystiskt vis försvinna "spårlöst", med en Kia, ertappad med grädde runt munnen, sägandes: "Var tårtan har tagit vägen? Det har jag ingen aaaning om..."  Att särbon överhuvudtaget litar på mig fortfarande är en sällsam gåta. Min tårtmani till trots lyckades jag ändå hålla mig till den officiella kaffe med tårta-stunden idag.Kias egengjorda tårta till särbon.Särbon väntar på fikat.Passfodralet som särbon fick i present. Med och utan blixt.Här är jag - dagen till ära. Jag har inte redigerat dessa bilder då jag vill ge er tillfälle att se hur huden blev efter ansiktbehandligen nu när att det röda har lagt sig. Jag känner mig nöjd.Tjenis säger vi!

Särbons 26:års Dag!

Dagen inleddes med frukost på sängen, som det sig bör. Sedan paketöppning. Självklart har särbon privilegiet att bli uppassad hela dagen så självfallet ska flickvän, alltså jag, både ordna mat och baka tårta dagen till ära.

Kias berömda räksmörgåsar och kaffe på sängen. Särbons cravings varje år.


Särbons födelsedagspresent från mig. Han fick även ett speciellt passfodral att ha passet i när man reser. Han fick ett svart; själv har jag ett i lila.

To be continued...

Grattis Älsklingen på den stora Dagen!

Grandiosa gratulationer önskar denna flickvän till sin älskade karl på dennes 26:års dag! Jag älskar dig mer än ord kan beskriva!


Happy-Birthday-Comments

MySpace Comments and Happy Birthday Comments

Sanningens Ögonblick

Du är född i finland ( )
Du har mamma eller pappa från finland (X)
Du svär på finska ( )
Du har varit i finland (X)
Du dricker mycket ( )
Finland är bättre än sverige ( )
Du älskar att bada bastu (/)
Med en kall öl och björkris?  ( )
Du har polare från finland (X)
Lyssnar på finsk musik (X)
Du har en nokia  (X)
Du uttalar Nokia med ett långt "o" ( )
Du har ett finskt förnamn (X)
Finskt efternamn? (X)
Du hejar på finland i hockey ( ) (Hejar inte på något land - att se på sport är bortkastad tid...)
Du gillar finsk öl ( )
Du avskyr svensk öl (X)
Du bor/ har bott i finland ( )
Du missbrukar ordet "Vittu" ( )
Du tål inga svenskar ( )

Summa:  9 ½ poäng

1-8 = Svenne

9-15 = Halvfinsk Haha! Jag kvalade in med ett halvt poäng... Bra där.

16-20= Kunnon suomalainen


Fick detta test från en läsare, men minns inte vem. Om du kikar in här så hojta till så jag kan länka dig ;)

Det här med Leggings...

Är det bara jag på denna planet som inte riktigt klarar av detta klädesplagg (jämte Foppatofflor och Uggs)? Besökte Stina-Lees blogg en sväng och insåg den bittra verkligheten att ALLA anammat detta. Stina-Lee har ju för övrigt ganska fin klädstil.
Personligen anser jag att leggings är ett träningsplagg, om ens gränsen till det. Har jag blivit för gammal för att förstå tjusningen i märkligt mode?

Spara godis till Gäster? samt Långa Listor

Jag har äntligen lyckats! Vi har haft en After Eight-ask i skafferiet i evigheter som länge ropat på mig, viskat om kvällarna och ibland tilltalat mig lite trevligt när jag öppnat skafferidörren. Men icke... särbon har förbjudit mig att öppna den; "Den ska sparas till gäster" har han menat vilket har medfört en sur blick från mig vid varje förfrågan. Emellertid har mina suktande blickar gett resultat för igår kväll fick jag helt plötsligt medgivande att äta chokladen för att stilla mitt godissug. Det gick så fort att jag ännu inte riktigt förstår vad som hände...
Mouhahaha! Här har jag erövrat chokladen... *Tuff Sagan om Ringen-musik spelas i bakgrunden*

Annars är jag på gång att skriva en lista om alla spännade guldkorn man bör besöka i London. Den kommer komma upp på bloggen inom kort.
Listor har alltid varit my thing. När jag var yngre skrev jag listor på allt; rangordnade vilka kläder jag ville ha, vilka hundar som var sötast och så vidare. Numera behövs dessa listor för mitt sviktande minnes skull. I annat fall skulle jag säkerligen glömma var jag bor. Typ.

Nu ska en annan lista påbörjas; en inköpslista - den stöttande kompisen för komihåget under butiksbesöket.

Drömmer om en Lillebror till Mischa...

Jag är åter igen inne i en period där jag drömmer om att skaffa en liten lillebror till Mischa.
Jag besöker ett antal olika hemsidor med jämna mellanrum för att titta, tråna och längta efter ännu en kissekatt; kattungar med lika bedårande och trollbindande blå ögon som min Mischa.
Jag skulle antingen vilja ha en chokladmaskad Birma eller en lila bicolor Ragdoll. Vad tycker ni?

Varför slår jag inte slag i saken då, undrar ni? Det handlar om ekonomi; jag har helt enkelt inte råd för tillfället att äga en till katt med allt vad det innebär; återkommande årlig försäkring samt vaccinering, kastrering, mat och sand. För en student blir det dyrt. Men drömma kan jag ju alltid...


Tänk att min tösabit varit såhär liten!
Musikspelare på Bloggen

Kolla in min nya musikspelare till höger! Musiklistan kommer att ändras med jämna mellanrum efter humör, tycke och smak. Lyssna till mina personliga favoriter!

Fick idéen från Rosida.

Det som händer för tillfället

Nu har jag vaknat till liv igen efter nattens hårda arbete, vilket i sig är en överdrift, för denna natt var den lugnaste på länge. Jag har för närvarande ingen inplanerad arbetstid förrän på söndagkväll, så denna helg kommer att avnjutas i ledighetens tecken.
Särbon fyller 26 år på lördag så då vankas det kalas här hemma, med tårta, paketöppning och allt som hör till. För övrigt har vi inga fler planer då flyttkaoset är ett faktum och tiden börjar rinna ut.
Vi som inte ens har börjat flyttstäda än...
Nåväl, det ordnar sig väl det också.

För ögonblicket har jag inget mer att förtälja så jag väljer att återgå till mitt kaffe. Ciao!

Facebook invaderar Världen

Denna hysteri måste vara skadlig för människans hälsa samt för vår arts vidare utveckling och överlevnad. På arbetet nu på morgonen fick jag kännedom om att mina vuxna arbetskolleger innehar en varsin farm på Facebook, där de odlar diverse grödor, handlar brevlådor och mjölkar kor. Främsta samtalsämnet och största dilemmat är tydligen numera att man måste köpa ytterligare en ko till sin farm, eller försöka få de odlade grönsakerna att gro. Helt interaktivt såklart.

Ja, jag säger då det... Facebook håller på att ta över världen och samtliga människors fritid.

Byxornas olika Ändamål

Särbon använder oftast inte andra typer av byxor än jeans och kostymbyxor. När han då hittade ett par fritidsbyxor grodde tankarna om att dessa kunde bäras vid mindre formella tillställningar. Hans exakta ordalag var: "Dessa kan jag ha när jag ska hyra skidor!" Självfallet följer en rad olika andra måsten med detta påstående; han måste ju ha ett par byxor för att bära skidorna, ett par vid skidliften och ett annat vid själva åkturen. Det blir många ombyten, det.

Uppdatering cirka en timme senare: Särbon hälsar att byxornas nuvarande syfte är ägnade åt fotograferingsåtaganden.

Något Disträ?

Kanske beror det på allt Hello Kitty-prat i bloggvärlden, kanske är jag allmänt sinnesförvirrad, men helt ärligt slog det mig bara för någon dag sedan att jag har en Hello Kitty-symbol på min neccesär. Det enda jag har reflekterat över är att den är knallrosa. Hur länge har jag haft neccesären? Typ ett år. Bra, Kia, bra.


Totally Lost

Var har jag befunnit mig för att missa detta? Att det kommer en ny Beck-film? Under en sten i urskogen, i väggarna tillsammans med vägglössen? Det är ett mysterium detta. Här kan ni läsa om den.


Trailer: Beck - I stormens öga

Huvudvärk...

Migrängubbarna är i farten igen; ni vet, de som brukar hamra innanför pannbenet på mig. Jag kan föreställa mig deras samtal:

Migrängubbe1: - Vi måste bygga klart den här människan, hjärnan är inte fullt funktionsduglig än.
Migrängubbe2: - Vi var ju här i förra veckan. Är det redan dags för en reparationsåtgärd?
Migrängubbe1 (lyfter upp sin lilla hammare; i det här skedet föreställer jag mig en sådan liten hammare man finputsar sten med, ni vet) - Nu måste vi sätta fart, här blir inga tankar gjorda!

Eller nåt.

Tack mina fina Läsare!

Jag vill passa på att tacka alla mina läsare som kommenterat så flitigt på sistone!
Era kommentarer ger verkligen en push åt min blogglusta, ska ni veta. Dessutom är det så roligt att höra era tankar och få gå in och kika på era fina bloggar! TACK!

Ansiktsbehandlingen

Helt underbar upplevelse som alltid. Dock är det ju en pina att få ur allt gojs vid porklämningen; Lena som jag går till är så noggrann att hon inte utelämnar en endaste por. Känslan efteråt är helt obeskrivbar; jag känner mig som tabula rasa, det vill säga, en blank tavla som åter är redo att möta livets påfrestningar. Faktiskt. Jag överdriver inte.

Om ni har planer på att besöka Jönköping någon gång så besök Lena på Hudoteket. Hon är suverän! Ger alltid en massa små tips om hur man ska sköta just sin hud på bästa sätt; alltså inte enbart genom dyra produkter. Boka bara i tid, hennes tider är populära!


Bilderna till vänster visar före behandlingen och de till höger efter. Lite röd blir man av allt klämmande, men det brukar försvinna rätt fort.


Den här masken följde visst med mig hem. Jag har aldrig provat detta märke, Biodroga, men det skulle passa min hudtyp. Det ska bli spännande!

Jag tänkte faktiskt ta med kameran till behandlingen först och fota lite till bloggen, men så kände jag att detta är min egen tid; där bloggen, studier och annat inte ska få vara i fokus. Jag är glad att jag gjorde det valet!

Jag är så att säga Före min tid

Vad mallig jag känner mig! Gick på stan en sväng efter ansiktsbehandlingen och upptäckte att höstens mode har jag redan anammat. Det som såldes i Wien förra hösten finns nu på marknaden här i Sverige. Den här kragen minns ni väl? Den köpte jag under Wienresan och finns även nu att inhandla på Lindex av er som mot förmodan gillar mina klädval. =)

Vad gör jag uppe redan nu?

Efter att ha jobbat en hel natt, undrar ni. Jo, det är nämligen idag min efterlängtade ansikstbehandling äger rum. Detta är lyx för mig; sådant som verkligen lyfter upp tillvaron. Jag ska sörpla i mig sista kaffet så bär det iväg sedan. Möjligtvis lägger jag upp före/efter-bilder när jag hemma igen. =)

Ciao! (säger Kia lite chict.)

Förklaring till uttrycket "London, BABY"!


Under vår förra resa refererade vi till Joeys "London, BABY" konstant. Och det hänger kvar. That's our thing, I guess!

Ett annat sätt att bevisa sin Kärlek

Kärlek kan visas på många sätt, har jag tidigare konstaterat. Ett av dem är att bära flyttkartonger för sin älskades skull trots att armarna känns som gelé och är totalt oanvändbara i en vecka efteråt.

I love you, darling!

London, BABY!

Jag är alldeles euforisk sedan igår. Då bokade vi nämligen en weekend-resa till London, baby! Det ska bli så mysigt att få spatsera runt i Londons parker, dricka kaffe på Starbucks (åhh, får abstinens av bara tanken!), se de sevärdheter vi inte hann med sist (The Tower of London, Notting Hill, Harrods, London Bridge och kanske även Madame Tussauds) och shoppa järnet på Primark för nästan inga pengar alls. Åhh, vad jag längtar!


Big Ben med parlamentshuset i London, Westminister Abbey och Buckingham Palace.


De välkända London-telefonkioskerna och en liten ekorre i Hyde Park. Vi hade vårt hotell precis i närheten.


Det här ser så mysigt ut. Tydligen kan man rida i Hyde Park i sådana här grupper; något som jag är väldigt sugen på att göra! =)


Oxford street, Covent Garden och Picadilly Circus. Och så jag då! =)


Jag i Londons Chinatown.


Bilderna är från förra året då vi var i London för att fira särbons 25 års dag. I år har jag fått den kommande resan i present! =) Nu måste jag förbereda mig för nattens arbete! Bye, my dear ones!


Märkliga förvaringsutrymmen

Nog för att särbon håller på att flytta, därtill orsaken att grejer finnes lite överallt i lägenheten. Men dessa har legat i hallen i en månad nu. Kan tänkas att de kanske möjligtvis lyfter upp hallens dystra färger.Hemma hos oss kan man förvånas av diverse bisarra platser för våra tillhörigheter... Var beredda på det vid eventuellt besök. Bara en förvarning.

Mer Mischa

Ja, det blir mycket kisse idag men jag är bara tvungen att nämna denna lilla episod som skedde i vårt hem nyss. Vi hade varit ute på en promenix samt en kort sväng till affären för att sedan gå ned till källaren för att hämta fler kartonger inför särbons nalkande flytt. Vanligtvis när man kliver innanför dörren möts man av en glad och nyfiken kisse, emedan idag häpnades vi av avsaknaden av denna kisse. Särbon och jag letade överallt; på Mischas favoritliggplaster, på hennes kända gömställen, bakom varje tänkbart skrymsle - ingen Mischa.
Särbon slås då av en tidigare erfarenhet att hon vid ett annat tillfälle smitit in i garderoben där hon i all tysthet suttit och väntat tills någon råkat öppna garderobsdörren. Och där hittar vi henne, utan att hon har gjort minsta ljud ifrån sig i sitt mindre angenäma tillhåll. Hur länge har hon suttit där egentligen, undrar jag?

Mischa verkar dock inte särskilt medtagen; hon kom ut, sträckte lite på sig för att sedan tassa ut i köket.

Mischa har blivit Poco Loco!

Vi är väldigt restriktiva med att ge Mischa mjukmat; dels för att det är mycket mer onyttigt, samt att hon inte äter sin vanliga mat om vi ger henne mjukmat för ofta, dels för att hon blir alldeles hypad av den.Här hade hon ändå börjat lugna ned sig, men ja... galen, är det enda jag kan säga!
Vad tillsätter de i den där maten egentligen?

En sak slog mig; tänk om man skulle ge Mischa denna mat varje dag... Snacka om att få en uppspeedad kisse!

Dåligt humör

Jag har inte varit på mitt bästa humör idag; hängig och allmänt nere, med vilket jag anger dagens dåliga uppdatering. Idag har jag konfronterats med tankar om livets betydelse och om framtidens ovvisshet, ni vet, sådant vi alla tänker på någon gång. Den största anledningen till min tillsynes dystra livsåskådning idag är nog ändå det trista vädret. Hej Regn!

Fredagsmys med Pannkakor

Andra familjer äter tacos på fredagarna, men inte vi, nejdå. Eftersom vi vill slå lite slint i huvudet på omgivningen med att frångå den bestämta matordningen gräddade vi pannkakor istället. Torsdagarna har hitintills aldrig varit pannkaksdagen hemma hos oss; det är väl mer praktiskt att välja en dag som passar istället!
Jag är ju som bekant inte särskilt förtjust i matlagning men att grädda pannkakor kan jag göra i timmar. Ge mig lite smet så står jag där sysselsatt hela kvällen om det nu så krävdes!

Matlagning in action!


Snygg särbo väntar hungrigt.


Särbon började med en miniatyr-pannkaka. Jag borde ta en kurs i hur man lägger upp mat snyggt.


Massa myyys! Det var vår mysfredag, det!

Revolutionerade Upptäckt

I brist på vanlig mjölk tillsatte jag matgrädde i kaffet, vilket inte alls var så dumt. Smaken var fyllig och präglades av en egen, alldeles speciell, karaktär. Liksom vinkännarna säger var aromen särskilt spektakulär och därmed godkänd. Nöden har ingen lag, sägs det. Ja, kaffe utan mjölk är helt klart min nöd.

Kärlek är...

...en efterlämnad bit kantarellpaj av särbon liggandes i frysen. Ja, särbon hade sparat en bit paj åt mig som jag gladligen åt upp. Kärlek.

Religiösa sekter

Jag har alltid funnit religiösa fanatiker och sekter skrämmande. Människans sinne är så lätt att förvrida; att hjärntvätta och kontrollera. Vår kändaste sektskandal här i Sverige är ju Knutby-mordet som jag antar att de flesta känner till.
Även mordet på unga Therese som inträffade innan sommaren har paralleller dragits mellan de unga mördarna till sektverksamheters tillvägagångssätt att manipulera. Må Therese vila i frid!

Det som gör mig mest ledsen och främst beklämd är när oskyldiga barn blir indragna i sådan ren fanatism. Barnen brister ju helt i förståelsen för dess innebörd. Ett barns främsta förebilder under uppväxten är föräldrarna och alla är vi väl medvetna om att som barn uppfattar man allt det mamma och pappa säger som den fullständiga sanningen.

På Youtube hittade jag en dokumentär om Westboro Baptist Church; en så kallad kristen församling med ett väldigt hatfyllt budskap. De fördömer alla homosexuella människor, par som ogifta lever tillsammans, soldater som kämpat i Irak-kriget för det gudlösa Amerika samt alla som inte lever med deras trosuppfattning. Denna kristna församling består av en enda stor familj som genomsyrar så mycket hat att det är närapå skräckinjagande. WBC har inga som helst hämningar gällande sina gärningar heller; de åker land och rike runt för att våldgästa gravsättningar av soldater som störtat i krig och av avlidna homosexuella personer, för att demonstrera för sin sak. Det finns inga gränser för deras hat och den sorg och smärta de utsätter de avlidnes anhöriga för.

I vanliga fall brukar jag lägga upp ett videoinlägg här i bloggen när det är något jag vill uppmärksamma, men den här gången väljer jag bara att länka till den första delen av dokumentären, The Most Hated Family in America (titeln säger väl allt). WBC fick mig ärligt talat att bli så illa till mods att jag inte vill ha deras nunor på min blogg.
Jag väljer att länka (trots att videoklippet är något jag kan stå för) till även det här videoinlägget som ger sekten en känga för att de använder bibelcitat till att främja sina egna syften. Videon heter The truth about Westboro Baptist Church.

Borr-marodörer

Bostadsbolaget har fått för sig att det under dagen skulle passa utmärkt bra att borra i områdets husväggar. Självfallet i det huset jag bor och under en efterkommande dag av en arbetsnatt. Behöver jag tillägga att jag är helt slut? Nu måste undertecknade ta sig till närmaste Apotek och inhandla öronproppar. Hur ska man annars få något dagsro innan natten infaller igen?

Jag är sur.

Djupsinniga tankar om Farbror Vattenmelon

Alltid dessa tidiga morgnar efter jobbet fylls mina tankar av de mest spektakulära ting. Och alltid är det dessa gånger mina mest avslappnade inlägg skapas, av en emellertid ganska trött hjärna, men tror inte ni också att Einsteins genalitet tog sin form under småtimmarna?

Idag uppfylls tankarna av min gamle historielärare på gymnasiet. Han var så lik Farbror Vattemelon; främst i tal men även utseendemässigt med hans karaktäristiska glasögon. Att han, som många av mina andra lärare, var mest förvirrad hela tiden gjorde lektionerna ändå tämligen intressanta. Ja, varje gång jag vill minnas min gymnasietid tittar jag på Farbror Vattenmelon och fäller en tår.
Jag vill dock påpeka att min gamle historielärare inte var riktigt lika ful i mun, eller ja, inte alls egentligen.


Varan-TV - Farbror Vattenmelon räknar med Pi


Måste få göra ett litet tillägg; visst är Farbror Vattenmelon oerhört barnvänligt?

Våldtäktsdebatten

Det pågår en vild våldtäktsdebatt i bloggvärlden just nu med det klassiska fenomenet att våldtäktsoffret stämplas som en hora och gärningsmannen är ett oskyldigt och ovetande offer. Debatten rör två rikskända personer i Sverige och startades av gärningsmannens nuvarande flickvän som smaklöst outade den kvinna som säger sig ha blivit våldtagen, i sin blogg. Att jag uttrycker mig så grundar sig i att ingen utomstående faktiskt vet VAD som har hänt i denna specifika händelse. Omgivningen borde vara mer försiktiga med att leka bödel, vare sig åt det ena eller det andra hållet.
Däremot anser jag det vara förkastligt om det visar sig att den här mannen har våldtagit kvinnan.

Det finns ingenting som ursäktar en våldtäkt och det är aldrig kvinnans fel, oavsett klädval, promiskuitet, tidigare sexuellt leverne eller för den delen umgänge med självaste gärningsmannen. Att en man inte skulle kunna behärska sina lustar för att en kvinna är lättklädd är ett av de vidrigaste argument som framförs i rättegångar enligt min mening.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag läste ett annat beaktansvärt inlägg hos denna skribent. Hennes ord om samhällets bild av våldtäktsofferrollen och dess fördömande reaktioner är berörande och tänkvärda på alla sätt. LÄS!

Näsborrarnas vägar äro Outgrundliga

Jag är tämligen uttråkad idag och har såvida ej haft något särskilt i görningen. Igår fick jag tiden att gå genom att redigera ett antal bilder i Picasa. Jag blev synnerligen förvånad av följande insikt; föga visste jag att mina näsborrar är olika stora. Vilken revolutionerande upptäckt för min självbild!
Man lär sig något nytt varje dag, säger visst de kunniga.Näsborre-Kia.

Tråkigt väder

Helt igenmulnat (nytt ord?) är det. Hur kommer det sig att det alltid är fint väder när man jobbar och tvärsom under lediga dagar? The weather är inte på min sida, helt klart.

Vad gör ni då? Jag dricker kaffe och är allmänt slö, inget oförändrat här inte. Mitt liv känns väldigt förutsägbart för tillfället. Kia=slö, dricker kaffe, har en katt, sover. Typ. Jag skyller på vädret.

Mischa har tydligen lärt sig Källsortera...

...men hon verkar ha fått ett och annat om baktassen.


Samtal med söt Brorsdotter

Jag: - Har du varit på Kolmården?
Äldsta brorsdottern: - Jaa...
Jag: - Såg du elefanterna?
Äldsta brorsdottern: - Ja, de bajsade. Det luktade inte godis...

Min Barndom

Daniel gav mig nostalgiska känslor vid ett besök i hans blogg. Dags att flytta bord och stolar, för nu är logdansen igång med sima och karjalanpiirakka. Häng på vettja! =)


Kai Hyttinen - Dirlanda

Kia går mot strömmen

Efter intagen frukost har min hjärna vaknat till lite; måste ha varit kaffet som gjorde det.

Nuförtiden dricker jag väldigt sällan läsk, men igår gjorde jag något uppseendeväckande; handlade nämligen med mig Fanta och en påse godis hem. Godis är ju standard för mig; sockerberoende som man är men läsk är liksom... DubbelW-O-DubbelW: WOW! Händer inte särskilt ofta längre.
Jag ska alltid vara lite besvärlig också, lite tvärtemot sådär; alla coola ungdomar dricker cola. Jag som häftig ung vuxen dricker Fanta; härmed har jag tagit detta ett steg längre, to another level. Undrar om ungdomarna är redo för en utmaning?

Sömntuta

Är det okej att vakna såhär dags när man gick och lade sig vid elva-tiden igår kväll? Jag måste ha varit trött.

Snabbväxta klor

Mina naglar växer som ogräs så för stunden tämjer jag dem för ovanlighetens skull till normal längd. Omvårdnadsarbete och kloliknande naglar rimmar väldigt illa. Bakteriehärden är ett faktum om man inte är noga med att handsprita under naglarna. För omväxlingens skull är det alltså inte Mischas klor som är i centrum.

Jag såg att jag hade fått fler Bloglovin'-anhängare utifrån min ikon. Kia-sekten förökar sig på ett ytterst tillfredsställande vis. Mouhahaha! Eller... alla dras hit för att se vad galningen hittar på härnäst. Typ.

Var är den?

Jag letar frenetiskt efter min blogginspiration, men tydligen har även den jobbat två nätter i rad. Jag har inget, överhuvudtaget, minsta lilla vettiga, nytt, att förtälja. Mitt liv är för tillfället totalt ointressant. Hjärnan är tom. Kroppen seg. Kia kan knappast kallas människa idag. Nä.

Hudvård

Om drygt en vecka ska jag på min efterlängtade ansiktsbehandling; en riktig grundrengöring av huden med porrengöring, peeling och mask. Detta om något är lyx för mig.
Den bästa skönhetssalongen jag har besökt är nog den här i Jönköping; Hudoteket. De är dyra, både i behandlingar och hudvårdsprodukter, men dessa fungerar verkligen.

Efter att jag varit i Thailand under hösten -06 fick min hud en smärre kris; jag som aldrig haft problem med svår acne tidigare under tonåren fick hela ansiktet svullet av diverse blemmor. Jag fick antibiotika mot detta, men det räckte inte riktigt. Medicin, grundrengörande behandlingar och dagligt användande av hudvårdsprodukter fick min hy på rätt köl igen. Det kostade en slant, men i avseende hur mycket bättre jag mådde efteråt så var det helt klart värt det. Numera använder jag väldigt sällan foundation; så mycket tycker jag att min hud har förbättrats.
Produkterna jag använde, och använder fortfarande, heter Exuviance. Dessa är helt banbrytande mot acne. Jag använder bl.a. den här rengöringen, samt deras ansiktsvatten, dag- och nattkräm för känslig hy.

Jag vill emellertid påpeka att har du svår acne, uppsök i första hand en läkare; hör med honom om du överhuvudtaget kan utsätta din hud för behandlingar i nuläget (rena porrengöringar skall inte vara något problem, har jag dock fått höra, men detta kan ju vara väldigt individuellt).

En annan metod som jag har läst mycket om är The Oil Cleansing Method. Denna metod innebär att man endast använder naturliga oljor att rengöra samt smörja in sig med. Det låter lockade just av den anledningen att metoden är helt naturlig, eftersom jag är allmänt skeptiskt till att utsätta huden för diverse onaturliga preparat.
Dock har jag inte vågat testa denna då man i början kan få en riktig outboost av finnar såsom det brukar vara när hudens orenheter kommer ut. Jag är på grund av det lite rädd att samma acneproblem skall återkomma om jag börja experimentera.

(Jag har skapat en ny kategori, som ni ser här nedanför, som just handlar om Skönhet & Hudvård)

Det här med hushållsarbete

Jag försökte slippa i från disken genom att påvisa att mitt skavsår på ena foten sätter stora hinder för min diskförmåga idag. Det är ju ett välkänt faktum att fotarbetet lär vara det primära i en diskningsprocess. Särbon gick inte på det.

På tal om Köttbullar...

Denna tidiga morgon existerar inte många tankar av välbetänkt art i mitt huvud. Jag går och nynnar på en morots-låt som jag hörde som barn. Likväl är inte Youtube så pass aktualiserat att denna låt finns att finna i deras annars så mångsidiga sortiment. Så detta erbjuder jag istället, för att på något vis framställa min meningsfulla tankeverksamhet denna tidiga lördagmorgon i augusti.


Marcüs & Ronny Rooster - Köttbullelåten

Illustrationerna är särskilt värda att uppmärksammas, då de fördjupar låtens innehåll på ett ytterst smakfullt sätt.

Mest dravel

Idag har det inte blivit någon sömn, även fast det vore välbehövligt. Särbon och jag låg ute på gräsmattan och slumrade som bäst när min ena lins fick för sig att göra en kullerbytta i höger öga. Aj! Inte bekvämt för fem öre.

Efter en traumatisk men snabb linsräddning hemma i badrummet beslöt vi oss att förtära dagens mål mat. I valet och kvalet mellan rostbiff och köttbullar, mellan gourmet och budget, blev det en enkel budgetvariant. Men jag är inte för fin för köttbullar och makaroner. Enkelt och gott, och framför allt snabbt att laga till =)

Nu, mina vänner, tänker jag lägga mig på sofflocket och ta mig en kort slummer innan nattens arbete drar igång. Annars är risken stor att John Blund (den elakingen) följer med mig till jobbet och det vill jag i allra längsta mån undvika.

Vädret håller i sig

Jag sitter på balkongen med datorn i knät, helt slö av den varma temperaturen. Tänkte snart hoppa in i duschen, men ville hinna ge er ett livstecken innan dess. Jag vaknade denna morgon också.

Inatt jobbar jag igen, så jag kommer vila större delen av dagen, i vanlig ordning. Jag har haft det riktigt gött de senaste dagarna; känner mig mer utvilad nu än vad jag blev av två veckors semester. Hur kan det komma sig?

Vad gör människor?

Inte en endaste fjuttig kommentar denna kväll. Är alla människor ute och svirar? På en torsdagkväll? Eller är det bara jag som övergått till att vara en inbiten bloggnörd med noll antydan till övrigt socialt liv? Detta är nog ett överhängande faktum.

Musiklegender - John Lennon

När Michael Jackson nu nyligen gick ur tiden har pratet om legendarisering varit utbrett.
Det är sant - Michael Jackson blev legenförklarad bara några timmar efter sin bortgång. Så är det med alla stora stjärnor.

Jag tänkte prata om en annan stjärna som också har tilldelats en legendtitel - nämligen John Lennon.
John Winston Lennon föddes i Liverpool, i Storbritannien, den 9 oktober 1940. Hans mamma Julia Stanley grodde tidigt hans musikintresse genom att lära honom spela instrument; piano och banjo. Sin far hade Lennon ingen relation med förrän vid vuxen ålder.
1956 bildade Lennon skifflegruppen (en musikstil som blandade jazz, blues och country vilken hade sin storhetstid under 50-talet) The Quarrymen vilket han igenom träffade Paul McCartney. De fann varandra och började skriva låtar ihop.

John Lennon utgjorde tillsammans med Paul McCartney, Ringo Starr och George Harrison musikbandet The Beatles under 60-talet, vars musik världen över fortfarande spelas med vördnad. Lennon var tillsammans med McCartney gruppens kompositör och även en sporadisk sångare. Musikstilen var bred och blandades hejvilt, men alltid på ett stilfullt och ibland överraskande sätt. När The Beatles splittrades 1970 satsade Lennon på en solokarriär med sin andra hustru Yoko Ono.


The Beatles - Girl
John Lennon är ledsångaren i denna Beatles-låt. Hans röst är så härlig att lyssna på. En legend vars musik lever vidare och har fått honom att bli ihågkommen i snart 30 år nu. En av hans storverk, enligt min mening, är följande låt:


John Lennon - Imagine (från hans album Imagine från 1971)

Den 8 december 1980 sköts John Lennon utanför sin lägenhet i New York utav Mark David Chapman; en psykisk sjuk Lennon-beundrare. Fans världen över sörjde John Lennon och samlades för att hedra hans minne genom att sjunga hans låtar.

Läs mer om John Lennon eller The Beatles.

Sommarpromenad

Himlen är oskyldigt blå... med vita fluffiga moln =)Intet ont anande tassade Mischa fram i gräset och mötte denna fina katt. Det ser ut att vara en honkatt, en ungkatt av storleken att döma.Här spanar de nyfiket på varandra. Närmare avstånd än så blev det aldrig. Dels vet man inte vad en utekatt kan ha för sjukdomar och om den ens är vaccinerad, och dels är dock Mischa vaccinerad men hon kan alltid bära något virus latent som inte gör henne sjuk, men däremot kan vara förödande för en ovaccinerad katt.En jättefin kisse! Jag står emellertid helt oförstående för hur man kan släppa ut sin katt, utan halsband, i ett tätbebyggt område som detta där det finns många vägar. Här är det också smärre känt att barnen i området inte är så snälla mot katter. Jag skulle aldrig i livet få för mig att släppa ut Mischa! Det har inget att göra med att hon är en raskatt; skulle hon vara en huskatt skulle jag vara av precis samma åsikt.
Den här honkatten verkade hur mysig som helst. Ville fram och hälsa på Mischa, men Mischa var denna gång lite skeptisk. Hon reste faktiskt ragg, vilket jag aldrig har sett henne göra tidigare.

Efter en stund gick vi in eftersom det började bli för varmt för Mischa. Hon har ju sin tjocka pälsbeklädnad.

Nostalgiska toner om Varma Sommardagar från en Barndomsidyll


Lasse Berghagen - Barfotavisan

Visst påminner låten om ens sommarlov från barndomen? Trots att idyllen inte låg så tät många gånger som man gärna vill minnas det (nostalgi har ju den förmågan att sudda bort alla tråkigheter och sämre väderförhållanden) har den sin charm! Den är Sommar för mig!!!

Emellertid har jag alltid sjungit följande strof på detta vis; "Jag känner gräset mot tån..."
Vadå gruset liksom? Det är väl ingen skön känsla i det. Gör ju ont under fötterna...

Repris från igår

Det är fint väder ute idag med så vi tänkte ta med oss en filt och lägga oss ute på gräsmattan en stund. Varken särbon och jag är särskilt krya så ett kyligt bad i en kall sjö idag vore en utomordentlig korkad idé, trots värmen i luften.
Det var länge sedan Mischa var ute. Jag borde faktiskt ta med henne ut en sväng; det är ju inte riktigt samma sak att tassa runt på kall betong på balkongen som i mjukt, doftande gräs. Särbon och jag får nog ta och styra upp dagen, närmare bestämt.

Tankeställare

Följande låt är en bra beskrivning om vad socialt arbete handlar om. Omständigheterna som Winnerbäck beskriver är en stor anledning till att jag vill bli socionom. Det finns så många ensamma och trasiga människor i världen som inte anses passa in i samhället.
 

Lars Winnerbäck - Rusningstrafik

"Var dag är som en Gyllne Skål, till Brädden fylld med Vin"

Som sagt spankulerade särbon och jag länge, men stilla, in till staden. Vädret var verkligen på vår sida; solen värmde i nacken och vinden blåste behagligt svalkande om axlarna. Den bästa dagen på länge.

Vi mötte en trevlig snigel i skogen. Han var mäkta förtjust i den här svampen. "Åhh, angenämnt, en svamp, vad trevligt", sade han när han upptäckte den (när jag föreställer mig hans röst hör jag kungens av någon anledning, ni vet, "åhh, angenämnt!")Vi sade adjö till Ers Majestät Snigel och gick och såg på änderna istället.Kolla (som brorsdotter brukar säga)! En badanka!


Kia posar och vänder sitt mumintroll-lika ansikte mot solen i hopp om att få färg.Sedan blir jag trött på särbons fotande.

Vi fortsatte ned till staden; åt lunch, shoppade lite samt traskade längst Vätterstranden.
Jag kände på det kalla vattnen och nej, jag kände inte för att bada. Särbon och jag stötte på några av särbons arbetskamrater som vi socialiserade med innan vi åkte hem.
Dagen har gått fort. Jag är väldans trött i fötterna och har även lyckats få en vattenblåsa på den ena. Gah!

Imorgon tänkte vi våga oss på ett dop, om vädret håller i sig. Blir nog Rocksjön i sådana fall.
Jag har inte badat än denna sommar. Skandal! Typ.

Rena Sibirien

Folk frågar mig ofta varför jag bär sockor inomhus under varmaste sommar. Det är för att undvika köldskador, svarar jag. De tror mig inte.


Vackert väder

Idag är himlen alldeles klarblå och jag förblindas av en strålande sol. Så särbon och jag tänkte bege oss ut och njuta av den lilla sol som erbjudits denna sommar. Vi tänkte ta en stilla promenad ned till staden och ta vara på den lilla tid vi är lediga tillsammans.
Ha en bra dag ni med så hörs vi ikväll!

Filmrecension av Benjamin Buttons otroliga liv

Detta var filmvalet ikväll och ett otroligt bra sådant. Filmen borde heta Benjamin Buttons otroliga livsupplevelse. Nästan i alla fall.

Filmens början utspelar sig i New Orleans under 1920-talet då Queenie, en undersköterska på ett av dåtidens äldreboenden, hittar ett besynnerligt barn på sin trappa. Barnets utseende är häpnadsväckande då det i stora drag påminner om åldringarna på hemmet och har samma typ av sjukdomar som dem. Benjamin utvecklas till ett nyfiket barn i en gammal människas kropp.
Åren går och medan hans omgivning åldras blir han själv yngre. En vänskap med ett av pensionärernas barnbarn, Daisy, utvecklas och blir ett starkt och avgörande inslag i Benjamins liv. En rad händelser leder Benjamin vidare ut i världen vilket trots hans sjukdom lär honom att uppskatta livets gåva.

Filmen har en magisk och hoppfull underton under hela dess gång; man levs in i Benjamins svårigheter att ständigt betraktas "fel" av sin omgivning då hans ålder inte stämmer överens med hans utseende. I en viss sekvens av filmen får man exempelvis uppleva hur Benjamin döms som en gammal man utefter misstolkade handlingar trots han fortfarande är ett barn. Det är svårt att förklara godbitarna ur denna film utan att avslöja hela den komplicerade handlingen, men den är verkligen sevärd. Rekommenderas varmt! Betygen blir 5/5 Kior!

Ljuv musik för örat


Ryan Adams - Wonderwall

Man kan få Magsår för mindre

Japp, sitter nu måttligt irriterad över att ett postpaket som jag inväntar tycks ha kommit bort på posten. Det är sådant som ger människor nervsammanbrott. Jag har kontaktat företaget, jag har besökt postutlämningen, jag har mailat företaget igen. Vad gör man mer liksom?

Jag avskyr krångel. Tydligen är mitt blotta förnamn en synonym till krångel. Får ni också ofta känslan av att "sådant här händer bara mig"? Ni är inte ensamma.

Sent på morgonen

Om man ser det från mitt perspektiv som har arbetat inatt och alltså inte har erövart sängen än. Jag sitter i en härlig dvala; ni vet, en sådan då man är riktigt trött, nyduschad och sitter med vetskapen att man kommer att få sova huuur länge man vill när man väl går och lägger sig. Jag älskar att jobba natt på det viset; reta hela omgivningen som måste gå upp på morgnarna och aldrig själv behöva få en smärre infarkt till en väckarklocka. Hehe...

Nu ska jag krypa ned och läsa tills jag ZzZooomnar. =) Ha det gött!


Boken jag läser just nu. Jag har bara sett filmen tidigare. Rekommenderar boken för er som vill ha en mer djupgående förståelse för Oskar Schindlers karaktär.

Filmrecension av Harry Potter & Halvblodsprinsen

Jag har ju glömt att ange en recension angående den populära filmen Harry Potter & Halvblodsprinsen som jag såg för en tid sedan. Jag är ju ett inbitet Harry Potter-fan som lusläst samtliga böcker; vissa även på originalspråket och jag tycker de är underbara.
Därför har jag hittills, tyvärr bör jag säga, blivit besviken på varje film.

Jag vet inte hur mycket inflytande J.K. Rowling har i filmskapandet, men hon borde bli mäkta upprörd i hur filmernas berättelser utformas. Specialeffekter i all ära, men att ändra storyn till den milda grad som de gör får mig att bli förbannad. Ofta upplever jag att filmskaparna väljer den lättaste utvägen i viktiga scener.
Som nu i den senaste filmen; varför skildras inte den storslagna begravningen i filmen såsom den görs i boken (här väljer jag inte avslöja vems begravning jag talar om för den händelse att de som inte har läst böckerna och fortfarande vill se filmen inte får hela slutet serverat här)?
Jag var uppriktigt ledsen över dödsfallet som sker i boken där hela trollkarlsvärlden engagerar sig i detta slutgiltiga faktum. Varför filmas inte en sådan viktig scen?

Dessutom tycker jag inte att Daniel Radcliffe ger rollen Harry Potter rättvisa. I min mening är han ingen bra skådespelare, därmed basta. De andra unga rollinnehavarna utvecklas i alla fall i karaktär, rollspel och framför allt minspel, men Radcliffe ger samma, smått tråkiga rolltolkning av Harry i varje film. 

Nä, Harry Potter-filmerna når verkligen inte samma klass som böckerna, den saken är klar. Böckerna har alltid fått 5 Kior av 5 (möjligtvis fick sista boken 4 Kior av 5 möjliga då jag blev lite besviken på seriens avrundning) men filmerna, särskilt den sista, får högst en 2:a av mig.

Min säng är upptagen

Jag gick upp för att äta lite och tänkte sedan lägga mig och vila en stund till en god bok. Vad möts jag av om inte en kisse som stulit min plats? =)


Jäktig natt

Jag är helt slut. Trött så att ögonen ser i kors; av den naturliga rubbningen när man är vaken fel tid på dygnet samt av allt spring som varit denna natt. Jag har verkligen gjort skäl för min lön, om man nu får säga så.

Jag åtnjuter en enkel frukost denna morgonstund och ska snart ansluta mig till sömnens underbara värld. Är inte sömn ett underskattat tillstånd, så säg?!

Sovstund

Vi kom fram till Jönköping för drygt 2,5 h sedan, och jag tog en lur på en gång eftersom jag ska jobba inatt. Ska äta och vila lite till så hörs vi en sväng imorrn! Bye!

Resdag

Idag åker vi tillbaka till Jönköping. Jag ska börja packa det som ska med; blir inte så mycket packning denna gång; som jag tidigare har påvisat behöver jag tydligen inte en sådan ansenlig mängd av kläder. Jag flyttade resväskan och på en gång var Mischa där och lade sig. Undrar om hon kommer att tillåta mig att ens öppna locket till resväskan?

Kvällen i bilder

De lyckliga husägarna.

Särbon häller upp dricka och erbjuder mig sedan en rackabajsare. Vi övriga är så glada så!

Sofi kastar plast på mig när hon börjar tröttna på mina paparazzi-fasoner. Fredrik förklarar någonting för Pontus med sitt tydliga kroppsspråk, typ "Såhär mastodanta jättar finns i Jönköping!". Eller nåt...


Mat! Märk väl den märkliga formen på köttbiten längst upp till höger. Den ser ut som en svamp. Lite vackra ljuskällor hade vi med i mörkret.

Särbons fotbollsvana

Särbon och Pontus sparkar lite fotboll när särbon tafatt sparkar ned bollen i diket.
Särbon: - Ja... jag var ju skollagets bästa avbytare...

Många inlägg med kort varsel

Här går det undan! Hehe...

Emmeluntan, som jag kallar henne, har begett sig hemmåt. Hon skulle visst ut på något partaj. Karln har kommit hem, han avlägsnade sig när Emelie kom, på eget bevåg måste jag påpeka. Jag sitter och lyssnar på Johnossi igen och käkar nudlar. Kommer ni håg låten som jag lade upp här för inte så länge sedan? The show tonight? Jag har nästan spelat sönder den på grund av abstinens av Johnossi-toner =) Men... dags att byta till Ryan Adams istället. Riktigt bra han med =)

Nepp, dags att sluta ordbajsa och äta upp resterande nudlar. Ikväll ska vi grilla med Sofi och Pontus vid deras hus. Vi har inte sett huset än så det ska bli spännande.

(Förresten, bilder från Göteborg kommer i veckan. Särbon ville redigera dessa själv (annars har jag gjort det tidigare), så det dröjer ytterligare lite.)

Dagens Dilemma

Vad härligt det är när man rotar runt i handväskan efter sin lipsyl och bara hittar använda snorpapper överallt. Ännu härligare är det när man finner lipsylen liggandes på köksbordet och man plötsligt inser att man håller på att bli dement i förtid...

Presenter

Det blir många bildinlägg på raken nu, detta beror emellertid på min enorma lathet att redigera bilder så igår lade jag en riktig spurt och fixade alla på en gång. Jag tror inte att ni misstycker.
Pappa har varit både i Norge och i Finland denna sommar och köpt med sig diverse souvenirer och annat till särbon och mig. Från Finland får jag alltid Muminrelaterat. Mumintrollen är för mig vad Nalle Puh är för svenskarna.

Dessa fina glas fick jag av pappa och min gudmor. De köpte en varsin förpackning till mig =) Supersnällt! Motiven är likadana på båda förpackningarna.

Ytterligare en Mumin-mugg till min samling från far - nu har jag åtta stycken! =)


Souvenirer från Nordkapp i Norge.

En ny dag har grytt

God förmiddag! Jag vaknade för cirkus en timma sedan och sitter här redan färdigduschad och inväntar frukostintaget. Min vän Emelie kommer hit senare för skvaller och gott fika. Jag ska iväg till närbageriet och leta godsaker om en stund.

Mischa ligger på resväskan igen. Av någon märklig anledning har det blivit hennes favoritplats numera. Igår låg hon väldigt sött på sängen och sov till stilla regn.Nattinlägg

Särbon och jag kom hem för en stund sedan. Vi har varit bortbjudna till Sofi och karln hennes för lite mysakväll; en film spelades i bakgrunden till en mycket god och onyttig pizza. Pizzaförtärandet var det primära ikväll, om man bortser från det trevliga sällskapet såklart.

Imorgon ska jag träffa min gamla barndomskompis Emelie och på kvällen har vi redan gjort upp eventuella planer. Vi får se hur det reder sig. På söndag bär det iväg till Jönköping igen; jag går på mitt arbetspass för natten mellan söndag-måndag.

Förresten, särbon och jag var iväg med svärmor till PK Design här i Örebro idag och köpte gardintyg till mina fönster i lägenheten. Jag blev riktigt nöjd med både färgval och mönster!
Det dröjer dock innan de kommer upp eftersom jag är borta cirkus en månad till i Jönköping; därtill skall gardinerna sys upp och gardinstänger införskaffas. Har i och för sig redan fått upp ögonen på ett par urtjusiga på Hemtex; de allra dyraste såklart. "Åhh...typiskt", som Nalle Puh säger.

Nu ska jag krypa ned i säng! Natti!