Våldtäktsdebatten

Det pågår en vild våldtäktsdebatt i bloggvärlden just nu med det klassiska fenomenet att våldtäktsoffret stämplas som en hora och gärningsmannen är ett oskyldigt och ovetande offer. Debatten rör två rikskända personer i Sverige och startades av gärningsmannens nuvarande flickvän som smaklöst outade den kvinna som säger sig ha blivit våldtagen, i sin blogg. Att jag uttrycker mig så grundar sig i att ingen utomstående faktiskt vet VAD som har hänt i denna specifika händelse. Omgivningen borde vara mer försiktiga med att leka bödel, vare sig åt det ena eller det andra hållet.
Däremot anser jag det vara förkastligt om det visar sig att den här mannen har våldtagit kvinnan.

Det finns ingenting som ursäktar en våldtäkt och det är aldrig kvinnans fel, oavsett klädval, promiskuitet, tidigare sexuellt leverne eller för den delen umgänge med självaste gärningsmannen. Att en man inte skulle kunna behärska sina lustar för att en kvinna är lättklädd är ett av de vidrigaste argument som framförs i rättegångar enligt min mening.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag läste ett annat beaktansvärt inlägg hos denna skribent. Hennes ord om samhällets bild av våldtäktsofferrollen och dess fördömande reaktioner är berörande och tänkvärda på alla sätt. LÄS!

Kommentarer
Postat av: Bettan

Bra av dig att uppmärksamma detta!

Har varit inne och läst, bra skrivet!

Kram

2009-08-12 @ 15:26:38
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Cia

http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11116278Jag håller med Petra i hennes iaktagelse. Kort men läsvärd.

2009-08-12 @ 20:22:32
URL: http://www.mysecretwindow.se
Postat av: Rebecca Utan Räkor

Läst Hannapees inlägg om detta? Med bra.

Ditt också.

2009-08-13 @ 00:51:42
URL: http://alltutom.blogg.se/
Postat av: emem

Hej, haft en bra kväll?

2009-08-13 @ 02:50:23
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: Daniel

Kvinnor som sexuella lockande objekt, män med en djurlik sexualitet - det tankesättet har alltid präglats i våldtäktsfall. Hemskt.

2009-08-13 @ 10:10:24
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: