Hudvård

Om drygt en vecka ska jag på min efterlängtade ansiktsbehandling; en riktig grundrengöring av huden med porrengöring, peeling och mask. Detta om något är lyx för mig.
Den bästa skönhetssalongen jag har besökt är nog den här i Jönköping; Hudoteket. De är dyra, både i behandlingar och hudvårdsprodukter, men dessa fungerar verkligen.

Efter att jag varit i Thailand under hösten -06 fick min hud en smärre kris; jag som aldrig haft problem med svår acne tidigare under tonåren fick hela ansiktet svullet av diverse blemmor. Jag fick antibiotika mot detta, men det räckte inte riktigt. Medicin, grundrengörande behandlingar och dagligt användande av hudvårdsprodukter fick min hy på rätt köl igen. Det kostade en slant, men i avseende hur mycket bättre jag mådde efteråt så var det helt klart värt det. Numera använder jag väldigt sällan foundation; så mycket tycker jag att min hud har förbättrats.
Produkterna jag använde, och använder fortfarande, heter Exuviance. Dessa är helt banbrytande mot acne. Jag använder bl.a. den här rengöringen, samt deras ansiktsvatten, dag- och nattkräm för känslig hy.

Jag vill emellertid påpeka att har du svår acne, uppsök i första hand en läkare; hör med honom om du överhuvudtaget kan utsätta din hud för behandlingar i nuläget (rena porrengöringar skall inte vara något problem, har jag dock fått höra, men detta kan ju vara väldigt individuellt).

En annan metod som jag har läst mycket om är The Oil Cleansing Method. Denna metod innebär att man endast använder naturliga oljor att rengöra samt smörja in sig med. Det låter lockade just av den anledningen att metoden är helt naturlig, eftersom jag är allmänt skeptiskt till att utsätta huden för diverse onaturliga preparat.
Dock har jag inte vågat testa denna då man i början kan få en riktig outboost av finnar såsom det brukar vara när hudens orenheter kommer ut. Jag är på grund av det lite rädd att samma acneproblem skall återkomma om jag börja experimentera.

(Jag har skapat en ny kategori, som ni ser här nedanför, som just handlar om Skönhet & Hudvård)

Kommentarer
Postat av: Lena

Man får lite vad man betalar för, det stämmer som du säger. Skulle jag ha råd skulle jag gå på behandling en gång i veckan.

2009-08-12 @ 19:30:24
URL: http://www.bra-hudvard.se/

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: