Filmrecension av Harry Potter & Halvblodsprinsen

Jag har ju glömt att ange en recension angående den populära filmen Harry Potter & Halvblodsprinsen som jag såg för en tid sedan. Jag är ju ett inbitet Harry Potter-fan som lusläst samtliga böcker; vissa även på originalspråket och jag tycker de är underbara.
Därför har jag hittills, tyvärr bör jag säga, blivit besviken på varje film.

Jag vet inte hur mycket inflytande J.K. Rowling har i filmskapandet, men hon borde bli mäkta upprörd i hur filmernas berättelser utformas. Specialeffekter i all ära, men att ändra storyn till den milda grad som de gör får mig att bli förbannad. Ofta upplever jag att filmskaparna väljer den lättaste utvägen i viktiga scener.
Som nu i den senaste filmen; varför skildras inte den storslagna begravningen i filmen såsom den görs i boken (här väljer jag inte avslöja vems begravning jag talar om för den händelse att de som inte har läst böckerna och fortfarande vill se filmen inte får hela slutet serverat här)?
Jag var uppriktigt ledsen över dödsfallet som sker i boken där hela trollkarlsvärlden engagerar sig i detta slutgiltiga faktum. Varför filmas inte en sådan viktig scen?

Dessutom tycker jag inte att Daniel Radcliffe ger rollen Harry Potter rättvisa. I min mening är han ingen bra skådespelare, därmed basta. De andra unga rollinnehavarna utvecklas i alla fall i karaktär, rollspel och framför allt minspel, men Radcliffe ger samma, smått tråkiga rolltolkning av Harry i varje film. 

Nä, Harry Potter-filmerna når verkligen inte samma klass som böckerna, den saken är klar. Böckerna har alltid fått 5 Kior av 5 (möjligtvis fick sista boken 4 Kior av 5 möjliga då jag blev lite besviken på seriens avrundning) men filmerna, särskilt den sista, får högst en 2:a av mig.

Kommentarer
Postat av: - H*

- GOOD !

2009-08-03 @ 19:08:35
URL: http://finest.se/hodamerei
Postat av: vicks

jo klart jag har en stamtavla och hon är en birma :) men kommer inte ihåg vad jag skrev förut :p Kram

2009-08-03 @ 19:11:51
URL: http://jagevicyy.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ok :) jag har jobbat hela helgen oh dock denna dag så är helt slut, men som tur va är jag ledig imorgon och sen är det bara tre jobb dagar till och då jäklar ska jag vila ut :) Heh.Hittat på idag då? :)

2009-08-03 @ 19:18:50
URL: http://gloriantur.blogg.se/
Postat av: vicks

jaha okej , :p Hon är vit beigh på kroppen och svansen är gråbrun och ansiktet och tassarna med :p unegefär så ser hon ut,och mycket päls :D din då ?

2009-08-03 @ 19:22:42
URL: http://jagevicyy.blogg.se/
Postat av: Rebecca Utan Räkor

Jag har läöst en bok, förstå. Och sett en film, andra. Haha. =)

2009-08-03 @ 20:36:34
URL: http://alltutom.blogg.se/
Postat av: Eva

Tyvärr är det ofta så, att man blir besviken sedan när man ser en film. Boken är oftast bättre :-)

2009-08-03 @ 22:53:54
URL: http://detspokar.blogg.se/
Postat av: My

TACK ! du har så rätt, så rätt ! Vad i helvete var det där, tänkte jag och gick ut från bion. Jag hade ju förberett mig med hela handväskan fullproppad med näsdukar (för att jag räknade med att gråta ögonen ur mig, vilket man borde gjort!). Nu får dom skärpa till sig inför sista filmen.

2009-08-04 @ 00:14:50
URL: http://ramrod.blogg.se/

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: