Kias London-Guide

Idag har vi kommit ett steg längre i London-planerna då vi bokat ett hotellrum på Reem Hotel, nära Hyde Park. Hotellet är 3-stjärnigt och skall inte vara något särskilt utöver det vanliga, men så länge det är hygeniskt rent så har det ingen större betydelse för mig. Vi brukar inte förspilla tiden så mycket på hotellrummet ändå.

Våra London-guide böcker ligger hemma hos mig i Örebro så hittills har inte möjligheten att planera resan utefter dem funnits; dock är jag så ivrig inför den att jag istället har läst diverse forum med tips på speciella Londonpärlor, samt sökt  liknande information på internet i övrigt.

Såhär ser Kias egen London-Guide ut hittills:
  • Gällande shopping som alltid står högt på listan vid utlandsresor har vi självfallet tänkt besöka Primark på Oxford Street, men för övrigt fokusera på de olika marknader som finns utspridda över London; Camden Market i Camden Lock, Portobello Road Market i Notting Hill (bara 10 minuters gångväg från hotellet) och Brick Lane Market i Londons East End.
  • Leicester Square Box Office finns billiga musikalbiljetter att inhandla; oftast endast halva priset för dagens föreställningar!
  • The London Dungeons som ligger vid London Bridge Station finns ett vaxdocks-museum där man får möjligheten att uppleva Londons hemska historia.
  • En eftermiddag vore det lyxigt att besöka Browns Hotel för lite Afternoon tea.
  • Ridning i Hyde Park nämnde jag i ett tidigare inlägg som en lockande aktivitet. Självfallet vore det jätteroligt att få uppleva det men efter att ha sett över priserna så är det tveksamt om vi kommer att genomföra det. Jag skriver ändå med det här i guiden eftersom det ändå är lite speciellt.
  • Tower Bridge Exhibition - Den här bron skall vara ett uttryck för riktig ingenjörskonst. Att se bron öppna sig påstås vara en upplevelse. Dessutom är den vacker att titta på!
  • The Tower of London - De omtalade så kallade beefeaters, som både lever och arbetar på slottet, tillhandahåller guidade turer på slottet.
Observera att dessa attraktioner tilltalar mig då jag har besökt London tidigare och har sett en del sevärdheter redan. Listan kommer troligtvis att fyllas på innan jag reser; jag är bland annat sugen på att resa en bit utanför London, men man får se vad tiden räcker till... =)

Kommentarer
Postat av: Bettan

Låter härligt med London, har bara varit på flygplatsen där och skulle gärna vilja besöka staden också!

Min fyrfota vän måste ha läst din blogg och velat vara som Mischa;)

För idag har jag fått bevis på hur hon hämtar sig efter ingreppet.

Kram

2009-08-23 @ 15:45:11
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: juno

FIN DESIGN:)

2009-08-23 @ 16:12:07
URL: http://jjuno.blogg.se/
Postat av: Cia

Det här har jag alltid velat besöka när jag åker till London. Men så har jag aldrig kommit iväg dit igen.Men nu ska jag banne mig lägga det på min lista för att ta en långweekendhttp://www.theritzlondon.com/tea/index.asp

2009-08-24 @ 09:16:25
URL: http://www.mysecretwindow.se

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: