Filmrecension av Benjamin Buttons otroliga liv

Detta var filmvalet ikväll och ett otroligt bra sådant. Filmen borde heta Benjamin Buttons otroliga livsupplevelse. Nästan i alla fall.

Filmens början utspelar sig i New Orleans under 1920-talet då Queenie, en undersköterska på ett av dåtidens äldreboenden, hittar ett besynnerligt barn på sin trappa. Barnets utseende är häpnadsväckande då det i stora drag påminner om åldringarna på hemmet och har samma typ av sjukdomar som dem. Benjamin utvecklas till ett nyfiket barn i en gammal människas kropp.
Åren går och medan hans omgivning åldras blir han själv yngre. En vänskap med ett av pensionärernas barnbarn, Daisy, utvecklas och blir ett starkt och avgörande inslag i Benjamins liv. En rad händelser leder Benjamin vidare ut i världen vilket trots hans sjukdom lär honom att uppskatta livets gåva.

Filmen har en magisk och hoppfull underton under hela dess gång; man levs in i Benjamins svårigheter att ständigt betraktas "fel" av sin omgivning då hans ålder inte stämmer överens med hans utseende. I en viss sekvens av filmen får man exempelvis uppleva hur Benjamin döms som en gammal man utefter misstolkade handlingar trots han fortfarande är ett barn. Det är svårt att förklara godbitarna ur denna film utan att avslöja hela den komplicerade handlingen, men den är verkligen sevärd. Rekommenderas varmt! Betygen blir 5/5 Kior!

Kommentarer
Postat av: Eva

Ja, jag har ju sett trailern och tyckte den verkade bra. Men så hörde jag att den fått dåliga recensioner, så jag såg den aldrig. Fast nu ska jag nog göra det! :-)

Sv: Vore spännande att höra vad du upplevt på jobbet. Vill du inte ta det via bloggen så får du gärna maila mig.

Kram,

Eva

2009-08-05 @ 09:51:35
URL: http://detspokar.blogg.se/
Postat av: J

Den är riktigt bra ja

2009-08-09 @ 18:42:58
URL: http://starfield.blogg.se/

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: