Religiösa sekter

Jag har alltid funnit religiösa fanatiker och sekter skrämmande. Människans sinne är så lätt att förvrida; att hjärntvätta och kontrollera. Vår kändaste sektskandal här i Sverige är ju Knutby-mordet som jag antar att de flesta känner till.
Även mordet på unga Therese som inträffade innan sommaren har paralleller dragits mellan de unga mördarna till sektverksamheters tillvägagångssätt att manipulera. Må Therese vila i frid!

Det som gör mig mest ledsen och främst beklämd är när oskyldiga barn blir indragna i sådan ren fanatism. Barnen brister ju helt i förståelsen för dess innebörd. Ett barns främsta förebilder under uppväxten är föräldrarna och alla är vi väl medvetna om att som barn uppfattar man allt det mamma och pappa säger som den fullständiga sanningen.

På Youtube hittade jag en dokumentär om Westboro Baptist Church; en så kallad kristen församling med ett väldigt hatfyllt budskap. De fördömer alla homosexuella människor, par som ogifta lever tillsammans, soldater som kämpat i Irak-kriget för det gudlösa Amerika samt alla som inte lever med deras trosuppfattning. Denna kristna församling består av en enda stor familj som genomsyrar så mycket hat att det är närapå skräckinjagande. WBC har inga som helst hämningar gällande sina gärningar heller; de åker land och rike runt för att våldgästa gravsättningar av soldater som störtat i krig och av avlidna homosexuella personer, för att demonstrera för sin sak. Det finns inga gränser för deras hat och den sorg och smärta de utsätter de avlidnes anhöriga för.

I vanliga fall brukar jag lägga upp ett videoinlägg här i bloggen när det är något jag vill uppmärksamma, men den här gången väljer jag bara att länka till den första delen av dokumentären, The Most Hated Family in America (titeln säger väl allt). WBC fick mig ärligt talat att bli så illa till mods att jag inte vill ha deras nunor på min blogg.
Jag väljer att länka (trots att videoklippet är något jag kan stå för) till även det här videoinlägget som ger sekten en känga för att de använder bibelcitat till att främja sina egna syften. Videon heter The truth about Westboro Baptist Church.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Var å en med sin tro med när kyrkor etc hjärntvättar folk eller anser att vissa folk är mindre värde (som homosexuella etc) då tycker jag poängen med religion helt tappat sin mening, då blir det mer skrämmande!

(men varför finns inte jag på din länklista? Vill ju inte va utanför! ;)

2009-08-14 @ 11:37:52
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: