Nymånen med annat

New Moon var bra, tycker jag. Lite långdragen, tyckte särbon. Jag blev lite sugen på att läsa böckerna nu. För det finns Twilight-böcker, väl? Guuud, vad jag är pinigt efter, tänker ni och himlar med ögonen! Guuud, vad du är pinsam, Kiiiia! Ja, jag vet... men pensionärsnerven har börjat ge sig alltmer tillkänna på sista tiden. Idag har jag haltat runt på Marieberg för att jag råkar ha ont i vänster höft. Det ni! Det kan man kalla pensionärs-varning!

För övrigt har jag spenderat alldeles för mycket pengar idag, trots den onda höften. Eller på grund av den, skulle man kunna säga. Jag tyckte så fasligt synd om mig att jag var tvungen att inhandla nya handdukar på rean (Observera! Pensionärs-varning igen!) och jag var tvungen att köpa en ny tröja. Något jag faktiskt var tvungen att köpa var ett nytt träningskort, så det tänkte jag inviga så fort min invalida höft har repat sig. Jag tror att den fick för sig att bråka lite under promenaden hem igår, vilket tyvärr bevisar hur otränad jag är. Att sitta i soffan, käka godis och blogga är tydligen ingen effektiv träningsmetod...


New Moon ikväll

Ja, jag vet att jag är sent ute. Ja, jag inser att jag uppfattas som något passé som ska se just denna film på bio ikväll. Rusningen bland tonårstjejerna har redan varit och de lär väl lysa med sin frånvaro i biosalongen. Fast tur är väl detta för oss - inga trånande snyftningar eller upphetsade utrop så fort Edward vad-han-nu-heter visar sig på bioduken. Snygg är han, men han är blott en pojke. Jag har ju min snygga, starka särbo med mig.

(Vi ska förresten traska ned till stan i cirkus 20 minusgrader. Undrar hur det kommer att gå? Ni kanske finner oss om sisådär två tusen år fastfrusna i något isblock - särbo i sin stiliga rock, jag i tjock vinterjacka. Vilket fynd för eftervärlden!)

Nu kom jag visst av mig. However, vi hörs när vi hörs (ifall vi överlever promenaden i minusgrader, helt säker kan man ju aldrig vara)!

Appropå Kändisar

Jag har även haft äran att möta mamman till en i Millencolin och haft en KONVERSATION med henne, sett Peter Flack på stan och träffat särbons moster, som råkar känna Mat-Tina. Det ni!

Jag är kändistät. Vill ni ha min autograf så hojta till!

Kändis på tåget

God Jul på er! Har ni ätit mycket skinka och badat i julklappspapper efter alla fina julklappar ni fått?

Själv har särbon och jag besökt svärfar i Göteborg under Jul. På tåget hem såg jag en kändis, eller ja, C-kändis är väl en närmare bemärkning. Mammas pojkar-Bobby stod i bistron pch läste Aftonbladet. Spännande, eller hur?

Jag borde börja lista alla kändisar som jag har sett:

  • En skäggig Magnus Härenstam
  • Skaparen till Fyra bugg och en cocacolas-son (Wow! Eller hur?)
  • Hon med rösten
  • Och nu Mammas pojkar-Bobby.

Jag är en riktig kändis-magnet, kan man säga.
(Att jag även träffat Susanne Reuter och Krister Henriksson kan tilläggas för att ge min lista en mer seriös touch).

Galen Katt

Mischa går bananas här hemma just nu. Hon har varit sådan periodvis under några dagar nu. Jag skyller på Jul-nerver. Kan inte vara lätt att vara katt under denna tid på året med all stress som Julen för med sig...

Försenad Lucia

Jag skulle egentligen lagt upp följande låt, som råkar tillhöra mina favoriter, på Lucia-dagen men något kom emellan, som vanligt. Så ni får njuta av lite sedvanlig Luciasång nu istället!


Ängaryds Luciatåg - Så mörk är natten vid midvintertid

Livstecken - nr. 3 i raden

Jag börjar tycka synd om er som kikar in här dagligen utan någon form av uppdatering av inlägg. Jag har varit trött, stressad och allmänt olustig inför att blogga. Men ni bör ändå få veta att jag lever, kan jag tycka. Så mitt i all julklappsinslagning, litteraturläsning, pepparkaksknådning och dylikt så kikar jag in och säger HEJ!

Julen står vid dörren - tiden springer iväg med känslan av att jag har missat hela Decembers Julmysighet. Tråkigt. Jag, som annars älskar Julen, har fått lämna tidsutrymme till andra saker istället. Jag har ändock pyntat min lägenhet, trots avsaknaden av gardiner i sovrummet/vardagsrummet (Uppdatering: Snickaren kommer imorgon så jag får upp dem innan Jul - Jippi!). Tänkte lägga upp bilder här framöver så ni får se en nybadad julkisse och ett julpyntat Kia-hem =) Kanske dags att ladda kameran?

Röda Räsern

Igår inhandlade jag en ny dammsugare - Vad vuxen jag känner mig! - och var, utan att överdriva, helt exalterad i upplockandet av dammakapären och speglade mig lite i dess glans. Den är röd och har därav fått namnet Röda Räsern (ett väldigt försvenskat uttal av ordet race, för er som blev förundrade över namnets innebörd). Ja, så nu har glatt mig åt att den är tystlåten, lättmanövererad och tillverkad av återvinningsbart material.

Städade självfallet igår efter Röda Räserns inträde i mitt liv och passade på att julpynta hemmet idag. Sitter nu här och myser lite lätt till julmusik och försöker lätta upp det spända i mig. Jag har fruktansvärt mycket att stå i, i studieväg. Att bara nämna det här är stressande, så nu lämnar jag det samtalsämnet.

Nepp, om man skulle ta en tidig läggning ikväll. All spänning gör mig riktigt trött.Himlen hänger Stjärnsvart

För några år sedan sjöng jag följande låt solo under en julkonsert. Det är ett tag sedan men den berör mig fortfarande.


Stockholms Universitetskör - Himlen hänger stjärnsvart

Satans Gardiner

Förra fredagen försökte svärmor och jag äntligen att hänga upp mina nysydda gardiner - vad hände? Jo, stången rasade och rev upp ett hål i väggen. Bör jag nämna att advenstpyntet har fått vänta?

Idag var en snickare här och kollade läget. Tydligen har gardinerna hängts upp "fel". Jag har ingen lust att gå in på detaljer men nu måste jag vänta ytterligare en tid för att få det åtgärdat. Och eventuellt kommer jag att få stå för kostnaden. Kul. Jättekul. Årets inväntan på Julefriden känns väldigt avlägsen för stunden.

I köket är det dock fint. Jag får väl sitta där och julmysa istället. Det bör påpekas att jag inte är särskilt förvånad över dessa händelsers utveckling; att något ska gå lättsamt när jag försöker ordna något brukar alltför ofta inte gå vägen. Ja... så är det.

Nepp, pluggdags.

Kia har blivit Scout

Något otippat, va? Jag har nyligen blivit Scoutledare i en kyrka där jag tidigare arbetat som ledare i olika barngrupper. Jag har aldrig varit med i Scouterna som barn, så i detta fall får väl barnen lära mig mer om vad det innebär att vara Scout än vad jag kan lära dem. Typ knopar och sånt.

Efter detta kanske särbon och jag kan flytta ut till en hydda i skogen; Kia fixar allt, liksom. Förutom att tända en eld; det får nog inte barnen lära mig. Vi kommer nog frysa en del...