Lördagens bravader

Trött som attans. Jag och särbon tittar på Wallander och biter på knogarna av spänning. Hur ska det sluta?

Idag har vi promenerat ner till stan och kikat lite i butiker. Köpte enbart två baslinnen, då mina övriga börjar bli slitna. Sådant är riktigt tråkigt att inhandla. Det brukar bli av när linnerna är fulla av noppor, missfärgade och en viss antydan till hål börjar synas.
Jag hittade även två par jeans som jag blev sugen på. Riktigt snygga var de men ekonomin tillåter inte för tillfället. Så är det att vara student...

Nu på kvällen har vi varit ute och ätit på en indisk restaurang.
Igår berättade särbon att han hade bokat bord för ikväll och ville bjuda mig på middag. Lyxigt värre! Han är snäll han.

Utan blixt:

Vad bra man har det!

Här ligger jag i soffan, nedbäddad under en filt och bloggar medan särbon står i köket och tar hand om frukostdisken. Jag känner mig riktigt bortskämd. Särbon får gärna flytta in här hos mig. Vore skönt med en personlig diskassistent!

Värd ytterligare ett Vuxenpoäng?

Jag borde få ett pris. Eller i alla fall ett vuxenpoäng till min lista.
Jag måste ha tvättat bortåt 10 maskiner tvätt idag.
Hur jag har fått energin till det? Ja, det är jag också förundrad över. Främst är jag häpen över hur mycket smutstvätt jag egentligen måsta ha haft för att lyckas fylla så många maskiner...

Nu ska jag se klart på Så ska det låta, sedan tänker jag invänta min älskling (alltså särbon i det här fallet, inte katten) till 2½ män.

Man blir lika varm om Hjärtat som de Torktumlade Kläderna!

Jag lade ut varma kläder, precis tagna ur tortumlaren, på sängen. Gissa vem som gick och lade sig där?


Hon är bara för söt ibland!

Lägenheten

Nu, äntligen, kommer de utlovade lägenhetsbilderna! Det var väl allt på tiden, tänker ni. Jag håller faktiskt med.


Vardags-/sovrumsfönstret.


Äldre fönster med vackert snidade lister.


Min byrå.


Snedtaket.


Myskissen.


Kias sovhörna.


Soffan.


Min röra. Jag har tänkt inhandla en mindre bokhylla och ställa i sovhörnan. Måste ju ha min studentlitteratur någonstans.


Soffan-röran=fint.


Hallen.


Dörren till den pyttelilla, dock charmiga, klädkammaren.


Kolla in dörrlisten! Helt underbar!


Den lilla mellanhallen till köket och badrummet.


Köket.


Köksfönstret och tapeten.

Det var min lägenhet! =) Jag trivs superbra här! Det enda som fattas är gardiner. Men Kia är kräsen så det lär dröja ett tag.

Fredag

Idag har jag enbart utfört tråkiga husshållssysslor, inte värda att nämnas alls. Jag håller på och tvättar fortfarande, fast jag har hållt på sedan kl. 13:00, och tvättkorgen svämmar ändå över. Undrar om min hemliga hustomte går här och fyller på med smutstvätt när jag inte ser?

Det slog mig precis att det är fredag, och det innebär humor, eller hur? Mitt så kallade Fredags humortema har ju inte riktigt varit konsekvent på sistone.


Magnus Betnér från programmet I ditt ansikte.


Några smygfoton på lägenheten

Pappa var här igår och hjälpte mig att sätta upp vissa attiraljer på väggarna. Jag blev så nöjd att jag tog några snabba foton ikväll för att ni skulle få se.


Tavelhylla från Indiska.
Min favoritlampa som jag fick av pappa när jag fyllde 16. Jag har inte tröttnat på den än.


Jag slänger in en bild på min klot-lampa som jag köpte för inte så länge sedan på IKEA. Söt, va?

Min helg börjar nu... nästan

Hela veckan har varit fullständigt galen! Jag har sprungit på universitetet varenda dag, jobbat med ett grupparbete, förberett ett annat samt försökt hinna med övriga studier. Dessutom har jag hunnit med att bli faster samtidigt som jag precis köpte en soffa förra helgen och försökt få i ordning lägenheten utefter den.

Men idag börjar min helg. Jag kan stanna hemma hela dagen imorgon. En del studier blir det visserligen, men jag kan sitta i soffan och dricka kaffe med datorn i knät och Mischa liggandes bredvid mig (och eventuellt vissa utlovade bilder kommer att tas under dagen). Mischa har klagat högt hela veckan genom att sorgset jama för att få min uppmärksamhet. När inte det har fungerat har hon raceat igenom hela lägenheten och såklart gjort allt som hon inte får göra.

Nu ska jag titta på 2½ män. En väldigt bra serie! För er som mot förmodan har missat den; gör inte om det! *Kia förmanar*

Glasgubben i mitt kök


Nu tänker jag sova

Så att ni vet var ni har mig liksom. Jag kommer inte försvinna sådär igen. Inte på ett tag i alla fall. Jag lovar.

Så jag kommer alltså att sova. Tänkte att ni ville veta.

Godnatt!

När seniliteten är ett faktum

Upplever ni någonsin att ni håller på att bli senila? Det gör jag... ofta.

Jag letar efter min läskflaska som jag vet står bredvid soffan, men den finns inte där. Jag har inget minne av att jag har ställt in den kylskåpet, men uppsöker det ändå i mitt förvirrade letande. Men nej, ingen läskflaska.

Jo, jag hittade den sedan. På andra sidan av soffan. När jag ställde den där vet jag inte.

Faster... igen

Välkommen till världen, lilla Aurora! Julias lillasyster!

Japp, fick precis ett telefonsamtal från bror min med denna nyhet! Överväldigad och glad... och smått omtumlad är jag trots att man har väntat på detta i veckor. Jag ska iväg nu och hälsa på den lilla och den utökade familjen =)

I'm back!

Yes! Så fick man igång internet. En dag försenat dock, men ÄNTLIGEN! *Specialeffekt: Fanfar!*

Så, nu antar jag att ni vill veta hur mitt nya liv, i min nya lägenhet och min nya soffa gestaltar sig. Mina fingar kliar efter kameran, men jag tror tyvärr att det är för mörkt för bilder nu. Mörkret kommer inte ge lägenheten rättvisa.

Dock kan jag visa Mischas nya favoritsovplats.

Suddig, jag vet... Men de andra bilderna blev såhär:


Scary eyes... Jag tänker osökt på Jurtjyrkogården...

På måndag...

...ska jag ha mitt internet installerat! Tjoho! Kom igen, allihoppa, så förenas vi nu i en segerdans!
Jag ska även få hem en fin soffa idag! Så det blir dubbelt-segerdansande för min del.

Nu tänker jag dansa ut till svärmors kök och dricka lite kaffe.

Och så gör jag ett besök igen...

Jag har nästan utvecklats till en gästbloggare i min egen blogg, så ofta som jag skriver numera. Men jag lovar er; jag saknar nog bloggandet mer än vad ni saknar mig. Ett flertal gånger har jag klurat på saker att skriva om, men den bökiga resan till far skjuts upp och mina funderingar glöms bort. Nej, jag har inget internet än. Men nu ÄR det på gång, sannerligen. 

Pluggandet tar upp mycket tid. Igår slog jag nog rekord - jag satt nästan 11 timmar framför böckerna. Synd att ni inte var närvarande då; mycket skoj kunde har kommit ur Kias mun efter ett sådant arbetspass.

Nu ska jag sätta mig och bli uppdaterad om ERA bloggar. Förutom att jag inte kan blogga själv, så missar jag ju glimtar ur er vardag. Det ska bli mycket spännande att läsa om CoolBettans vardagsstrapatser, Stina-Lees hundar, Hanna Fridén snåriga tankegångar och Kisses galna upptåg. Japp... nu lutar jag mig tillbaka.

Detta har hänt

  • Kia börjar komma i ordning i lägenheten.
  • Mischa har redan haft ner två ramar från somrumsfönstret.
  • Inga kort på lägenheten har blivit tagna än. Men det kommer...
  • I onsdags var jag på Finsittning på Kåren. (Bilder kommer där med).
  • I helgen har jag pluggat.
  • I köket saknas en fläkt ovanför spisen.

Hej alla barn

Jag ville bara meddela att jag fortfarande är vid liv. Det blir en aning glest mellan uppdateringarna nu, eftersom jag för tillfället saknar internet. Nu är jag hemma hos far min och snyltar igen =)

Jag har börjat så smått komma i ordning i lägenheten; bara några få kartonger återstår att packa upp. Mischa verkade bli hemmastadd relativt snabbt. Hon är härligt flexibel, den katten. =)

Ska ta lite bilder
så ni får se hur det ser ut. Lovar.

Flyttlasset är nu Övertransporterat

Nu har flyttlasset gjort sin resa över Sverige. Och jag också då, förstås. Dagarna har varit tunga. I fredags började resan; vi var inte klara förrän
kl. 2:00 på natten med själva kånkandet, så den nattens sov vi hos far. Dagen efter, alltså igår, höll både jag och särbon på att skrubba händerna blodiga för att få lägenheten ren. Efter det var det så pass kliniskt rent att vi vågade oss på att sova över. Vi överlevde.

Idag har vi hunnit klart med både badrum och kök, samt smått fått ur kartongerna på dess tillhörigheter.
Vi är faktiskt sams fortfarande, tro det eller ej. (Däremot kanske Pontus och Sofi säger upp kontakten med oss efter den hårda prövningen i fredags. Pappa skulle nog göra det om han kunde men våra blodsband binder ju oss. Hehe...).

Jag sitter nu hos far igen. Jag har fortfarande inte fått mitt internet inkopplat så jag snyltar lite här så länge. Dessutom vill jag inte sova i lägenheten inatt. Hantverkarna kommer i morgon och gör det sista rycket.

Hoppas att ni har haft en bra helg!
Och ja, jag har totalt missat Melodifestivalen. Så hipp är jag.

I morgon

I morgon ska det flyttas. Idag har jag tagit igen mig inför denna hårda uppgift och sovit bort hela eftermiddagen. Så det kan gå.

Mischas nya Sovplats

Pappa har muttrat lite de senaste dagarna. Någon har visst snott hans sängplats...

Och det är en återkommande handling från Mischas sida. Hon ligger där varje dag. Antingen vill hon retas med pappa eller så tycker hon så mycket om honom att hon bara vill känna hans doft.

Nermyst i sängen

Efter en heldags pluggande ligger jag nu i sängen; med grötig hjärna och helt lealös kropp. Att trycka med fingrarna mot tangenterna kräver en extrem ansträngning från min sida. Jag kommer säkert ha träningsvärk i dem i morgon...

Jag är på bättre humör
nu dock än jag var tidigare idag. Var riktigt hungrig då. På det viset börjar jag bli mer och mer lik särbon; när Kias mungipor sjunker och ögonen börjar glöda lite extra, ja, då är det bara att erbjuda mig mat så blir jag snart snäll och glad igen.

Var en sväng förbi lägenheten idag för att hämta min post. Stället ser ut som ett helt renoveringsobjekt, men jag gick ändå en runda i lägenheten och tänkte; MIN, MIN!
Jag upptäckte också att alla golv- och taklister i lägenheten är vackert snidade. Jag blir helt varm i kroppen när jag tänker på det. Jag blir så glad! Jag älskar verkligen äldre stil och gammalt hantverk!

Ingen fantasi

Det är segt med mitt skrivande idag. Jag har ingen som helt inspiration. Jag har för mycket i tankarna just nu; med flytt, studier, sommarjobb etc. Hur ska jag hinna med allt?

Så ja, idag är jag tråkig. Ska sitta resterande tid av dagen framför böckerna.

Den forna Tonårstiden


Plötsligt får jag
en obehaglig flashback...

Uppdatering om Lägenheten

Jag pratade med bovärden tidigare idag. Jag ska tydligen få nya golvmattor inlagda i lägenheten. I morgon ska jag förbi kontoret för att välja ut dessa samt hämta nycklarna.
Hoppas bara att de hinner klart tills på fredag, för då har jag planerat min inflytt. Min lägenhet. Bara MIN... Ni anar inte hur mycket jag längtar!

Hupp!

Nu har jag lekt färdigt. Studierna väntar.

Blodtörstande mugg?

Den här muggen har pappa fått i gåva som blodgivare. Jag antar att texten har ett underliggande budskap som går mig totalt om intet. För det enda jag utläser av denna text är en vampyr som törstar efter blod.

Prova att upprepa meningen med vampyrröst, så förstår ni vad jag menar.

Mischa apporterar


Videon är från i julas. Jag har försökt lägga upp den på YouTube i evigheter. Det tog sin lilla tid...

Kattutställning

Idag har jag besökt kattutställningen som har ägt rum här i Örebro under helgen. Under gårdagen var vi dock upptagna på annat håll, så det fick bli en sväng idag istället. Blev som vanligt sugen på att ställa ut Mischa snart.
Jag såg många vackra katter och jag blev särskilt förtjust i en Ragdoll, en bicolor-hona. Hon satt i sin bur och betraktade oss nyfiket och Kias hjärta smälte såklart direkt (men jag fick tyvärr ingen bild på henne).
Allt detta fick jag med mig hem. Maten fick man gratis om man visade upp sina inträdesbiljetter. Superbra!
Rasselråttorna köpte jag till Mischa; råttor i den här typen är hennes absoluta favoritleksaker!


Som ni ser fick jag inte fota ifred.


"Åhh, råttor!"

Bio

Igår kväll var jag och särbon på bio. Vi blev ypperligt nöjda med filmvalet; Australia. Regissören är Baz Luhrmann, samma man som tidigare har åstadkommit filmer som Moulin Rouge och Romeo & Julia. Personligen älskar jag Moulin Rouge, men jag har ju förstått att det är en film som inte passar alla.

Dock är Australia inte alls lika hysterisk i utförandet som hans övriga filmer; den är mer ett vanligt drama med en konstnärlig touch.
Om storyn kan ni läsa här. Väldigt sevärd! Så gå och se den om ni inte redan har gjort det.