Jeff Dunham med Peanut

 


Jag tycker att han är skitrolig!

Jag tänkte ha
ett humortema här i bloggen på fredagarna från och med nu. =)

Stort Avslöjande

Japp. Jag bor i Örebro. Nu vet ni =)

Fredagkväll

Jag sitter här i soffan; totalt förslappad och seg efter veckans ansträngningar. Jag är såå trött. Men idag kommer särbon och det blir roligt att träffa min raring igen. Kvällens planer blir att äta gott och sedan mysa till en hyrfilm med chips och annat gott. Mys Mys Mys! Yes!

Mischa är på myshumör

Ja, nu gick det! *Kia gör en enmansvåg*


YouTube bojkottar Kia?

Jag har försökt väldigt länge, alltför många gånger den senaste tiden, lägga upp videor på YouTube. Det går inte. Datorn laddar i en evighet, men ingenting händer.

Jag gillar YouTube, gillar de inte mig? Could it me? Som Sheldon säger.

Socionomprogrammet

Nu tänkte jag ha en liten genomgång om vad det är för typ av utbildning jag egentligen läser. För människor som är oinsatta ses just socionomutbildningen som väldigt flummig. Och ja, jag kan på sätt och vis förstå varför. Socialt arbete, som programmet handlar om, är så brett att det kan vara svårdefinierat.

Utbildningen är på 3,5 år (7 terminer) varav en termin består av praktik. De yrkesmöjligheter jag kommer att ha som socionom är bl.a. enhetschef, socialsekreterare, kurator vid skola, hälso- och sjukvård, inom missbruksbehandling, kriminalvården samt barn- och ungdomspsykiatrin och mycket, mycket mer.
Psykiatrin intresserar mig mycket, men i nuläget spånar jag på att arbeta med bekämpiningen av det rådande kvinnovåldet i samhället.
Det är svårt att svara på vad det kommer att bli i slutändan, såhär tidigt i utbildningen. =)

Socionomutbildningen är hittills, utefter min uppfattning, väldigt tung med tanke på vilka områden man studerar för att senare kunna hjälpa utsatta i samhället; missbrukare, alkoholister, psykiskt sjuka och allmänt trasiga människor.
För mig känns denna yrkesinriktning helt rätt, men jag kommer troligtvis inte prata så mycket om det i bloggen (inte mer än i vardagliga ordalag).
Det bygger på samma anledningar som varför jag inte diskuterar politik, mina feministiska åsikter eller andra, mer tyngre ämnen i samhället; jag vill att min blogg ska fortsätta vara lättsam, för MIN skull.
Detta är min lekoas och jag föredrar om den får fortsätta vara det.

Däremot kan det hända att jag slänger in en åsikt här och där; det är sådan jag är, men antagligen kommer bloggen fortsätta i samma anda som tidigare. Om det skulle komma att ändras, ska det ske på mina villkor och utefter min egen utveckling.

Ser ni att blåmärket har spridit sig?Jäkligt skumt. Pratade med min far och han misstänker att ett blodkärl har spruckit (och ja, det låter ju logiskt eftersom det är så blåmärken uppstår). Men jag har aldrig varit med om att blåmärken har bildats utan någon märkbar anledning.

Vad har hänt med mitt finger?


Ser ni blåmärket på mitt långfinger? Det bara stack till helt plötsligt; svullnade upp och blev ett blåmärke. Helmysko.
Ont gör det...

Jä-partyt på Kåren


Jag som fräck och färgstark 80-talsbrutta!


Det berömda 80-talshåret.


Fadi (från klassen).


Tjejerna är glada och hippa!


Helena och Josefine från min klass (eller grupp, som man säger på högskolenivå).


Vi är glada som fan!


Grabbarna sjöng en snuskig låt.


Erik var stenhård. Hans arm pryds av det vackra Sobra-märket.


Vinnarna för bästa utklädnader. Visst är de fina?

Det var kul igår. Blir nog någon mer fest för min del =)

Hejsan!

Sitter här i morgonstund och tuggar på en smörgås. Är på gång att åka till universitetet. Vi ska sammanställa vårt grupparbete idag. Och jag är sjukt trött efter gårdagens hårda festande. Yeah!

Sådärja!

Nu har jag äntligen fått min text till grupparbetet färdigskrivet. Nu kan man börja göra sig i ordning för kvällen. Men fan... vad trött jag är!
Nej, nu får pensionärsfasonerna vara slut. Ikväll SKA jag ut! Om jag så ska behöva knyta fast ett rep runt midjan för att sedan fästa i bussen på väg till campus.

80-talet

Ikväll blir det 80-tals partaj på Kåren. Det ska bli riktigt käckt (eller hur man brukar säga)! Jag har lånat en mängd kläder av Sofi till min mundering. Den får mig att känna som en riktig 80-talsbrutta!
Jag lägger upp en bild senare.

Nu ska jag plugga. Jag måste göra färdigt min del av grupparbetet.

Kram Kram

Utskrivningstrassel

Japp, det är som jag alltid har sagt - alla elektriska prylar hatar mig. Vad jag än ska göra, så krånglar det.
Nu ikväll skulle jag skriva ut en bild på mig att ha med mig till universitetet imorgon (det ska användas i ett kollage) och som vanligt är det ingenting som fungerar. Kurskamraterna får stå ut med avsaknaden av mitt vackra nylle. Självgod? Jomenvisst.

(Fast nu gick det... finally)

Kontorsråttan, farväl!

Jag hade tänkt lägga upp en musikvideo men tappade totalt lusten när jag läste det här.
Min favoritblogg ska läggas ner. =( *Kia är riktigt ledsen i ögat*

Jag önskar dig allt gott, Kontorsråttan! Hoppas att vi hörs igen! Du kommer att bli saknad, tro mig!

Stenhårt Plugg och Utbakade Flätor

Nu har jag suttit med böckerna tre timmar i sträck. Jag börjar känna mig smått simmig i huvudet.
I morgon har vi seminarium, så då ska jag ha läst ett antal sidor och gjort en mängd uppgifter (fast nu ljög jag; jag har bara två uppgifter att göra, eftersom jag inte har fått mina andra böcker än).
Hur som, tänkte ta en kort paus och äta lite för att få nya krafter.

Under tiden kan ni få se min utbakade fläta som jag har prytt skallen med idag. Inte så tokigt med tanke på att det är första gången.

Okej, lite slarvig var den. Men jag tränade som attan på att göra inbakade flätor innan jag lärde mig. Så att jag lyckas få så pass bra resultat första gången tycker jag inte är alltför illa.
Förresten, inspirationen till den utbakade fick jag hos Lily.

Kia Om Dagens

Humör: Nyvaket. Blev sent i natt.
Väder: Mulet, +1 grader.
Katt: Varför har man aldrig kameran framme vid rätt tillfälle? Jag låg och slumrade i sängen när Mischa hoppade upp och tittade på mig. Jag visste att hon var där men låg och småslumrade som sagt. Plötsligt hör jag ett litet kuttrande läte. Mischa tittar på mig och kuttrar igen; "Ge mig uppmärksamhet, matte!"
Tankegång: Massor att uträtta idag, så ja, många!
Låt: Niet.
Måltid: Inte än.
Begär: Frukost!

Kan man klandra honom?


NetOnNet-Shopping

I helgen har jag ägnat tiden åt min älskade f.d. sambo (som hädanefter kommer att benämnas särbon eftersom sambouttrycket numera är missledande. Vi är ju inte sambos längre).
Vi har myst, uppdaterat varandra samt besökt NetOnNet-butiken. Jag har köpt en elvisp. Det är väl värt ännu ett vuxenpoäng?Dessutom fick jag en liten musikanläggning, eller vad man ska kalla det, av sambon, förlåt, särbon (det kommer automatiskt, jag kan inte hjälpa det).
I anläggningen ingick två diskanthögtalare, en baslåda, en Ipod-hållare, som naturligtvis spelar musiken men även laddar Ipoden medan
den sitter i, samt en liten fjärrkontroll. Allt går även att koppla ihop med datorn. Superbra till den nya lägenheten, tänker jag!


Jag är förvirrad

Eftersom jag har tråkigt...

...så bjuder jag på lite bilder från Spanien. Enjoy!

Detta är taget från hundgården i Spanien där jag volontärarbetade. Om det kan ni läsa om mer här.
Några fina hundar:Den här hunden, Saskia, var på väg att följa med mig hem. Av olika anledningar blev det inte så. Men jag tänker mycket på henne fortfarande, trots att snart tre år har förflutit sedan jag såg henne sist.
Fin bild, va?
Hehe...


På gården fanns det också katter. Den här fina katten påminner mig om Mischa. Visst är hon vacker?

Att få arbeta med djur som har blivit vanskötta och övergivna är väldigt tungt, men givande. De törstar så efter kärlek och ömhet.
Jag minns att jag tyckte att det var konstigt att av 240 hundar, var det enbart tre som ansågs lömska och opålitliga. Resterande (som inte var skygga) tyckte extremt mycket om människor, trots sina hemska erfarenheter av människors grymhet.

Detta är en livserfarenhet som jag är glad att ha med mig i bagaget.

ZzZovmorgon imorgon!

Äntligen! Ni ska veta att jag har längtat efter detta. Hela veckan har jag i uppvaknandets stund på morgonen tänkt att på fredag; ska jag sova! Snarka högt som bara den för att poängterna min längtan. Japp, det står på dagordningen i morgon.

Idag har jag varit på universitetet på föreläsning, som alla andra dagar den här veckan. På eftermiddagen träffade jag en kompis, Karin, för lite plugg och uppdatering. Kul var det! =)

Imorgon kommer min älskling! Jippi! Om jag inte vore så trött hade ni fått se min glädjedans.

Kissekatten

Min vän Sofi påpekade att bloggen har varit tom på Mischa-bilder ett tag nu. Hon sände över några till mig.


Visst ser det ut som att jag pekar finger åt henne?


"Jag kan visst flyga!"

Foto: Sofi Haglund

Allt som behövs...

... är en varm dusch, en kopp kaffe med mjölk i samt en chokladkaka, för att få mig att njuta av livet. Mmm... I feel good...

Nu är det bestämt!

Jag glömde ju tala om igår att jag äntligen har valt tapeter till lägenheten (trots min eviga beslutsångest).

Det blev dessa:


Till sovrum/vardagsrum.


Till hallen.


Till köket.

Det känns bra. Jag hoppas att det blir det också.

Heldag på Universitetet

Idag har jag haft en superb dag. Träffade på några gamla vänner efter föreläsningen på förmiddagen vilket innebar många skratt och även lite uppdatering sedan sist. Detta gjorde verkligen min dag. =)
Jag blev på så bra humör att det inte var några problem alls att sitta i biblioteket och plugga efter det. Se, vad lite skratt och glädje kan göra för studiemotivationen!

Nu ska jag käka lite.
Blev en snållunch idag med endast en banan, så ja, jag är hungrig.

Kram

PS. Inser nu att det finns risk för missuppfattning angående rubriken; detta är dock inget gnäll-inlägg. Där lurade jag er allt!

... (Ingen fantasi)

Trots migränen tänker jag nu vara flitig och göra en uppgift som ska vara inlämnad i morgon. Kom igen nu, tyck lite synd om mig!

Mischa ligger och myser i sängen. Jag tänker lägga mig och mysa med henne om en stund. Men det får bli en belöning när jag är färdig med skrivuppgiften. Jupp.

Till Minniz som kommenterade i ett tidigare inlägg: Jag har aldrig fått ett läkarutlåtande om min migrän. Men när jag får mina attacker så mår jag riktigt illa, huvudet bultar och jag får ont i ögonen. Jag klarar oftast inte av starkt ljus. Inga tabletter hjälper. Den enda lindringen är sömn. Däremot har jag olika smärtnivåer på migränen. Idag är det en snällare form, så jag klarar av enklare saker.

Kurslitteratur

Så är man 1000 kr fattigare. Jahopp. Kul att se hur pengara flyger iväg på böcker.

Men jag får se det såhär; böckerna kommer att bidra till att min smarta hjärna blir ännu smartare. Jag kommer att bli kompetent inom mitt område. Jag kanske till och med blir nästa Einstein. Då är det faktiskt värt det.

Jag längtar i det oändliga till inflytten i min lägenhet.
Jag vill ha mitt eget... NU! Så man får lite studiero, och annan ro med för den delen. Dessutom har jag långt till universitetet just nu.
Men det är bara cirkus två veckor kvar... sen flyttar jag. =)

Migrän

Jag lägger mig en stund nu.

Kia Full?

Jag måste ha varit full förut... tecknat ett elbolag, ja tjena... ett elabonnemang skulle det ju vara. Att hyra ett helt elbolag låter dyrt.

Ett vördnadsfullt Förlåt!

Mina ursäkter börjar bli tjatiga, va? Jag vet.

Den enda ursäkten jag har är att mina dagar är intensiva, och att jag faktiskt i vissa stunder blir rent handlingsförlamad eftersom jag har så mycket att göra.
Sitter här överöst med uppgifter ända upp till knäna som måste tas itu med och utgången brukar ofta då bli att jag inte gör någonting istället.

Fast lite duktig känner jag mig.
Jag har ringt lite samtal, då jag bland annat har tecknat ett elbolag till nya lägenheten, och kikat närmare på kurslitteraturen. Jag kan inte bestämma mig vilka böcker jag ska köpa i nyskick och vilka som får bli begagnade exemplar, beroende på utgivningsår och så vidare. Snurrigt värre...

Jag har även, som om det inte vore nog med elände, sovit sjukt dåligt inatt. Låg och våndades över tapetvalet. Jag drömde att tapeterna fick liv bland annat... och att fel tapeter sattes upp. Tecken på stress?

Cornelis Vreeswijk och Lars Winnerbäck

Häromdagen visades en dokumentär med Cornelis Vreeswijk som följdes av en längre med Lars Winnerbäck. En högre makt tyckte tydligen att jag varit duktig som kört så långt, ända från Jönköping till Studentstaden, och här fick jag alltså min belöning.

Jag hyser väldigt speciella känslor för dessa två trubadurer. Människor med musikalisk begåvning, som dessutom innehar skriftens förmåga tilltalar mig oerhört. De har en gåva.
Men Cornelis är enligt mig en legend, och Lasse har inte nått upp till samma status än. Men vem vet, den dagen kanske kommer också.

Mina absoluta favoriter:


Cornelis Vreeswijk - Telegram om en bombad by


Cornelis Vreeswijk - Sommarkort
Jag längtar så till sommaren när jag hör den här...

Och självklart lite Lasse:


Lars Winnerbäck - Kom änglar


Lars Winnerbäck - Av ingens frö
(Hittade ingen riktig video till den här, men den är så underbar så ni får lyssna på den i alla fall).


Kvällsdvala

Kia befinner sig i dvala ikväll. Jag slocknade i soffan på eftermiddagen och sov i två timmar, bara sådär. Har inte riktigt vaknat till än.
Jag har inget särskilt att förtälja om dagens händelser. Ingen lustig episod, ingen utmärkande anekdot. Det är bara en sådan dag.

Jag saknar min karl. Som tröst tänker jag avnjuta en delikat Desiré-bulle med en kopp kaffe. Det får man i dessa omständigheter.

Kia Om Kvällens

Humör: Jag har haft en oinbjuden Migräns-gäst idag. Jag är sjukt trött nu...
Väder: -4 grader.
Katt: Mischa sooover.
Tankegång: Massor; tankar kring tapetprover, funderingar angående CSN, rädsla inför de kommande studierna. Allt i en enda röra!
Låt: -
Måltid:
Kaffe snart... och en Nattamacka behöver jag.
Begär: Min lääägenhet!!!

Nya Tapeter

Dålig uppdatering, jag vet. Men allt är så hektiskt just nu, så tyvärr blir bloggen en lägre prioritet för tillfället, än tidigare. Men jag tycker fortfarande om er, mina läsare. Ty jag har icke övergivit er.

Idag har jag varit på Bostadsbolagets områdeskontor och tittat på nya tapeter till min lägenhet. Jag har svårt att bestämma mig. Jag har en förkärlek till strukturtapeter i ljusa färger. Vill ni se?

Följande har jag funderat på till sovrummet:Och den här till hallen:Eller kanske den här:Ytterligare en:Till köket?Vad tycker ni?

Min blogg har varit nedsövd...

... de senaste dagarna. Men det beror enbart på intensiviteten i mitt liv just nu. Mycket händer; jag har jobbat, sovit alldeles för lite, kämpat med packningen, kört från Jönköping till studentstaden samt varit på universitetet idag. Registreringen gick bra. På måndag börjar allvaret.

Ikväll är det invigning på Nollningen. Jag hade gärna varit med men jag måste ta igen mig lite. Det blir att sova ut istället. I morgon kväll skulle det bli fest på Kåren så ja, jag får gå då istället.

Nu börjar ett helt nytt liv.

Början på en ny Epok

I morgon börjar mitt studentliv riktigt, rent officiellt. Under morgondagen ska jag till universitetet för registrering samt programinformation.
Min mage pirrar. Jag tror att det är av nervositet och spänning och inte det vanliga; att den gör uppror mot för mycket kaffe.

Hur som, önska mig Lycka till imorgon!

Kias hälsosamma liv

Pizza igen. Och så finns det dem som säger att jag inte följer kostcirkeln.
Dessutom ska jag jobba i natt igen.

Jag idkar verkligen ett nyttigt leverne.

Ingen rubrik idag (är för trött)...

En natt avklarad. Lite halvt sliten är jag idag, men ändå inte så farligt trött. Vad snabbt man faller in i sina gamla rutiner dock.
Kul att träffa arbetskompisarna igen!

Kaffe är en riktig livräddare under nattarbetet. I natt hade jag inga större svårigheter att hålla mig vaken då sena nätter har blivit en vardag för mig. Men annars är kaffe guldvärt + att hålla sig i rörelse för att hålla sig vaken .
Det har hänt att jag har sprungit i trapphuset för att kroppen inte ska somna till. Bör jag nämna att följden har blivit höjda ögonbryn hos mina kolleger? Tydligen är jag hurtig.

Back to Work

Om cirka två timmar ska jag till jobbet och gå på nattskiftet. Det känns märkligt att åter dra på sig arbetsskorna och att dessutom jobba natt (vilket jag i och för sig föredrar), när jag inte har jobbat på länge.

Det bästa med att jobba natt
är när man kommer hem halvåtta på morgonen, och skadeglatt får iaktta sambons förberedelser inför jobbgåendet.
Att veta att ALLA ANDRA måste tvinga sig upp ur sängen i samband med att jag får ta en dusch och gå och lägga mig. Jag brukar somna bra då.

Seg start på dagen

Jag har inte kommit igång än idag Jag ligger fortfarande nerbäddad bland fluffiga kuddar i sängen och gäspar sömnigt. Det blev sent med packandet igår. Men jag börjar se en ände på det, sannerligen.

Det kan hända att uppdaterandet blir dåligt idag med. Jag är upptagen med det näst intill evinnerliga packandet (trots skymten av ljus i den millånga tunneln).

Ciao!

Flyttfunderingar...

Hur i h*lv***s namn kan man ha samlat på sig så mycket skräp under två års tid? Detta är verkligen ett mysterium...
Jag skulle behöva sälja av halva mitt hem; då kunde jag kanske få plats i min nya lägenhet. Som det ser ut nu så kommer jag få bo ute i trapputgången tillsammans med katten.

Idag har jag packat... och packat... och packat... samt tittat på Svensson Svensson på YouTube.
Tro det eller ej, men jag börjar se ett avslut på detta helvetiska packande.
I morgon gör jag sista rycket.

Kram på er!

Birma-Kickers

När jag i ett tidigare inlägg nämnde att jag ville klickerträna Mischa, gav Kontorsråttan mig tipset att kickerträna henne istället.
Bläddrade igenom bland mina bilder på datorn ikväll och fann denna:


Ser det ut som att jag behöver kickerträna henne? Hon verkar ha en del kunskaper redan.

Nu kan jag starta mitt "gäng". Yeah!

Det här med att packa...

Sambon begav sig precis iväg för att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår (inte Hottie-filmen med Hilton-bruden; den hette 21 och handlade om Vegas och Blackjack och sådant som sambon, av oss två, hyser mest intresse för. Men den var faktiskt helt OK).

Hur som helst, tanken var att jag skulle börja packa ordentligt nu när jag blev kvar hemma. Som ni ser går det inte så bra; jag har fastnat här med er istället. Det är ju mycket roligare!

Problemet är att det har varit min ursäkt hela veckan, och i början på nästa måste jag åka till studentstaden för registrering på Universitetet.
Då ska allt helst vara klart. Måste nog sätta igång.
Får jag svära lite? FAN! Nu känns det lite lättare.

Paris Hilton - en kulturkälla?

När vi var i Videobutiken hittade sambon en film med Paris Hilton. Titeln på detta mästerverk hade fått det eminenta namnet Hottie and The Nottie. Det låter som en väldigt kulturell film (eller i varje fall allmänbildande om dagens unga kändiselit).

Undrar om hjärncellerna faktiskt minskar i mängd under en sådan filmupplevelse? (Jag har i alla fall en känsla av att jag kommer vilja kräva ersättning, för de två förlorade timmar av mitt liv som för evigt är oåterkalleliga).

Om någon av er har sett filmen så får ni gärna berätta om den.
Lite nyfiken är jag faktiskt, dock alldeles för snål för att betala 50 kr för att enbart stilla min nyfikenhet.

En riktig hjälpreda

Vilken tur jag har som har en så hängiven hjälpreda när jag ska tvätta.
Galenskaparna & Aftershave Tabbar

Titta på de här nu, pappa!
Hur tänkte de här?

Jag håller på att förgås av nyfikenhet; menar de att man blir snygg i håret av att bada fötterna? Praktiskt i sådana fall. Om än något missledande.
Går det att reklamera om mitt hår inte har förvandlats till en snygg uppsättning efter fotbadet?


Nya Sängkläder

Vad hurtigt av mig att orka byta sängkläder såhär dags på dygnet! Bara det är ju smått kriminellt; ungefär som folk som är äckligt morgonpigga och inte har förståelse för att man själv är trött. Men jag var tvungen.

Igår kväll låg jag och vred och vände på mig till sambons jämna andetag och kunde verkligen inte somna. I vanliga fall har det en lugnande effekt på mig; att lyssna på hans andetag. Förutom de gånger sambon plötsligt utstöter en högljudd snarkning eller helt utan förvarning rör sig frenetiskt. Då brukar jag puttas.

Själv är jag tydligen riktigt spännande att sova med; snarkar stundvis, pratar i sömnen och kliver upp och promenerar. Jag gör tydligen de mest konstiga saker i sömnen. Jag ska berätta mer om det en annan gång.

Mischa-mys i den rena tvätten

Såhär fann jag kissen igår, en stund efter att jag hade vräkt ner all ren tvätt på sängen.


Att ta med sig till en Öde Ö

Storbloggarna får ofta frågan om vad eller vem de skulle ta med till en Öde Ö. Modebloggarna svarar ofta tre saker; något lättuggat att äta, pojkvännen och favorit Prada-skorna (eller Donna Karan, det är inte så noga).

 

Jag har klurat på detta; det måste vara ytterst opraktiskt med högklackade skor på en öde ö. Hur svårt kan det inte vara att gå i dessa på stranden? Man skulle få kämpa sig fram som i värsta kvicksanden. Personligen skulle jag snubbla omkring så mycket att jag slutligen skulle sätta baken i ett vasst korallrev. Aj!

Nej, något mer praktiskt skulle jag ha med mig. Kunskaper att klara sig i vildmarken?

 

Pojkvänner däremot, är ett bra val. Jag och sambon skulle försöka nybefolka världen, med endast våra gener.

Om tusen år kommer det springa omkring folk med sambons ögonbryn och min spetsiga näsa; jag kommer att sitta på mitt moln, gnugga händerna mot varandra och le självbelåtet.

 

Mat skulle förhoppningsvis finnas på ön. Jag skulle bara vara tvungen att lära mig jaga (jag ser bilden av sambon och mig själv som Tarzan och Jane).

Fast jag gillar egentligen inte jakt; jag skulle nog hellre svinga mig i träden och plocka bananer. Bananer är gott.

Men vatten skulle stå högt på min lista. Massa kallt bergsvatten på min tropiska ö är ett givet val.

 

 

 

 

Ni kanske undrar varför Mischa inte är inräknad. Det är faktiskt för hennes skull; fatta att ha hennes päls på en tropisk ö. Stackars katt!


Alldeles för verklighetstrogen...

...sorgligt nog.


Claes och Anders Eriksson från revyn Cyklar.

Försenad Ångest

Vet ni vad min första tanke var idag när jag vaknade?
Att jag missade Svensson, Svensson's Julavsnitt på Julafton. Riktiga ångestkänslor stretade i kroppen och medan jag förtärde min frukost letade jag förtvivlat efter avsnittet på SVT:s hemsida. No luck.
Hur ska jag överleva detta? YouTube kanske?

Förresten, hej på er! Idag är en sådan totalt ointressant dag, med vardagliga inslag knappt värt att nämnas. Jag håller på att tvätta samt har för en stund sedan gjort en grundlig rengöring av kattlådan.
Totalt ointressanta, dock nödvändiga, saker.

Kram på er!

Kias Livsplan

I morgon är första dagen på resten av mitt liv.
Jag har planer på att nå nya höjder.

Att packa inför Flytt

Japp, det är en riktig mardröm. Fan, vad mycket grejer man har överallt! Trots mina unga år har jag lyckats samla på mig en hel del.
Jag ser att de kommande dagarna kommer att bli ett skräckscenario; flyttlasset från helvetet liksom.

Nåväl, mitt i kaoset har jag ändå datorn, bloggen och gamla Vänner-avsnitt som tröstar. Det borde gå rätt fort ändå (någon sa, har jag för mig, att positivt tänkande ska göra det hela lättare...)

Nice Blog Award

Kommunhuset hedrade ju mig med detta ärofyllda pris för några dagar sedan. Jag vill passa på att tacka ännu en gång; jag har aldrig tilldelats ett sådan fint pris tidigare.Självklart vill jag inte vara sämre, utan lämnar priset vidare till (trumvirvel)...

... Coolbettan! Med motivering:

”En relativt nybliven blogg som redan lyckats växa med hjälp av sin humor, självdistans och sin eminenta fanclub. En eloge för Coolbettan!”

Gränsen till Lathet...

...är när man har viktiga papper att fylla i och skicka iväg, men i brist på en penna och av ren lättja inte letar upp en.
Istället skjuter man upp det oundvikliga. Då har man tänjt gränsen till det yttersta.

Knorret

Jag har precis sett The Grudge. Mitt minne sviker mig tydligen eftersom det säger mig att filmen borde ha varit läskigare. Den är läskig, men jag blev inte så rädd som jag förväntade mig.
Å andra sidan går det inte att jämföra när man har sett filmen tidigare; första gången höll jag på att skita på mig.

Sofi och hennes sambo kollade upp vad The Grudge betyder när filmen var aktuell. De tyckte att det var märkligt att titeln inte var översatt till svenska.
I efterhand kan jag förstå varför; rätta översattningen blir Knorret.
Det skulle ha tagit udden av filmens handling, och dess genre, med det namnet. Antagligen skulle den ha passat bättre i komedihyllan.

Ber er ödmjukast...

...om förlåtelse. Min stora synd gäller det dåliga uppdaterandet av bloggen idag. Men feberdimman tillåter mig inte att skriva. Jag övergav till och med pizzan som sambon köpt med hem till mig efter 1/4 bit. Då är det illa.

Vi har även upptäckt att jag måste ha haft dyslexi för stunden. Att stava fel på en så populär serie som Seinfeld (Kias stavning: Seinfield) är nästan ett kulturbrott. En stor brist i allmänbildningen.

Jag har inte glömt bort Nice Blog Award-utdelningen. Den är på gång. Tyvärr har förkylningen samt febern satt sina käppar i hjulet.

Förkyld IGEN!

Jahopp... så var man förkyld igen.
I vanlig ordning blir jag träningssugen; solen skiner ute från en alldeles klarblå himmel. Men det är kallt. I vanlig ordning.

Hoppas att ni får en bättre dag än jag!

Kia-kramar

I Jönköping...

... är det också förbannat kallt. Eftersom vi fick gå tre vändor för att tömma ur bilen, hackade jag såklart tänder av nedkylning när jag äntligen kom in i värmen. Man uppskattar Sveriges husstandard under vintertid.

Resan gick bra. Eftersom jag är lat så tänker jag inte packa upp ikväll. Det brukar jag faktiskt göra annars när jag kommer hem från en resa; packa upp på en gång. Jag brukar få med mig sambon också då han får dåligt samvete över att han inte är lika hurtig.

Jag har även blivit tilldelad en Nice Blog Award idag av Kommunhuset. Tack snälla Kontorsråttan! Jag känner mig djupt hedrad, och framför allt rörd.
I morgon tänkte jag själv utse en bloggare som förtjänar den ära som detta pris innebär.

Mischa är sur idag

Jag försökte filma Mischa och visa alla små trick hon kan, bland annat apportera, men hon var inte på humör idag.
En stund gick bra men sedan lade hon sig ner och blängde på mig med piskande svans. Jag får försöka någon annan dag.

Jag är sugen på att börja klicker-träna henne. Birmor ska vara väldigt lättlärda. Mischa är nyfiken som få också så det borde inte vara särskilt svårt. Katter kan också.

Vädret

Vet ni hur kallt det är här i idag? -15 grader! På morgonen var det -19 tydligen, säger far. Det gäller att bylta på sig ordentligt.
Vi ska även bege oss hemåt idag. Vädret är ju inte helt anpassat för hemfärd. Det kommer vara halt som satan igen. Men snön är fin att se på.

När katten inte vill bli filmad...


Mischas gäspning är ju klockren.

Jag klippte Mischas klor för en stund sedan. Oftast är hon med på noterna, men baktassarna kan vara något känsliga. Idag försökte hon bitas för att visa sitt missnöje, men efter en tillsägelse lät hon matte klippa färdigt.
Efteråt väntade hon såklart på den obligatoriska godisbiten. Självklart kräver en sådan prövning en belöning.

Visst sjunger jag vackert?Sofi skickade den här videon till mig för länge sedan. Hon tyckte att jag var lik den skönsjungande flodhästen (och hon själv den irriterande hunden).

Blogg.se segt idag?

Jag skrev ett inlägg för sju timmar sedan och det kom upp nu. Bra där.

Kia Om Dagens

Humör: Morgontrött (eller eftermiddagstrött, vaknade strax efter 12. Jag älskar att ta vara på ledigheten!)
Väder: Massor med snö har kommit under natten (får se om jag kan locka ut brorsdottern idag), -3 grader.
Katt: Hon var jättesöt när jag vaknade. Jag sa något till sambon och som ett skott kommer Mischa och lägger sig hos mig. Hon spinner och kråmar sig. Hur mysig som helst! Tills hon biter mig. Det gör hon ibland efter sina gosstunder.
Tankegång: Ojoj... ska jag behöva tänka idag?
Låt: Jag ska bli bättre på den här kategorin. Jag har inte haft tid att lyssna på musik, faktiskt.
Måltid: Te och smörgåsar.
Begär: Kaffe.

Nytt år - Ny design

Vad tycker ni om bloggens nya utseende? Jag kände att jag behövde förnyelse. Mitt liv förändras så mycket i övrigt just nu och självklart måste då även bloggen följa utvecklingen. Min sambo är riktigt duktig på sådant här!

Berätta gärna vad ni tycker! Ris eller Ros?

.PS. Alla med Explorer-webbläsare; skönt att slippa hoppelihopp-tomten?

Vilar litePappa tyckte att det var smått roande när jag tog en liten vilopaus på golvet. Jag börjar bli förkyld och känner mig något febrig; därav mitt märkliga beteende.
Jag satte mig ner för att gosa med katten en stund och orkade helt enkelt inte ta mig upp igen.

Middag och Vinnarinstinkter

Igår kväll var jag och sambon på middag hos min bror och hans familj. Vi blev bjudna på hemmagjord plankstek som svägerskan hade tillagat.

Det spelades även Mario kart på Nintendo 64 och vi hade en mindre turnering. Alla vi är tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna så vi försökte psyka varandra till det yttersta.

Jag och sambon ska egentligen inte spela spel, eller överhuvudtaget tävla mot varandra.
Ett enkelt spel som Uno får oss att bli så osams att vi i slutändan, efter att ha anklagat varandra för fusk och andra lurigheter, sitter i varsitt rum och surar.

Första dagen på det nya året

Just nu ser jag väldigt lustig ut; jag har bara sminkat vänstra sidan av ansiktet. Den högra sidan vill inte sammarbeta.

Idag har jag inga särskilda planer. Funderar på att ta en promenad i vintervädret innan det blir mörkt. Troligtvis hinner vi inte ut innan dess. Både jag och sambon är så extremt slöa just nu.

Kram

God fortsättning!

Välkommen 2009! Nu är det ett nytt år. Alla vänner som jag inte har skickat sms till ikväll; Gott nytt år på er! Och en stor kraaam från mig.

Som avslutning på 2008 tänkte jag lägga upp bilder från året som varit, som ett komplement till inlägget nedan.


Lilla Michelin


Första vårpromenaden


Min födelsedagstårta 2008, gjord av sambon.


Cheops-pyramiden i Kairo, Egypten.


Sambon utför den berömda Cheops-dansen.


Vi på Giza-området, med pyramiderna i bakgrunden.


Jag och sambon på väg till Danmark.


Sambon fyller 25 år. Han med bror på bilden.


Jag utanför Beatles-butik i London.


Sambon med ett London-trasigt paraflax.


Lycklig Kia i Wien med en chokladpinne i handen.


Slutligen blev det jul...


...och nyår.

Hoppas att ni har haft en bra kväll! Det har jag haft. Berättar mer om den i morgon (eller när jag hinner). Nu ska jag SOVA för klockan är redan tidig morgon.

Kram