Under helgen

Det har inte blivit mycket uppdaterande denna helg. Anledningen är att jag inte kan förstå att det redan är söndag. Var har helgen tagit vägen liksom? Gick den och handlade en sväng?

Särbon har inte funnits att finna här denna helg, då tågbolagets biljetter har varit av en ytterst begränsad omfattning (alltså slut).
I fredags ägnades kvällen åt filmtittande med en vän. Vi såg Den nya människan; en film om tvångsteriliseringen i Sverige som pågick mellan 1934-1976. Rekommenderas varmt!
Igår var far här hemma och monterade upp efterlängtade rullgardiner i min lägenhet. Mischa har inte var glad åt den stigande hettan i lägenheten de senaste dagarna.

I fredags fick jag även ut min hemtentamen. De kommande dagarna kommer att ägnas uteslutande åt den. Vi höres när vi hörs!

Marieberg igår

Igår avverkade vi, Anna, Emelie och jag, lite tid på Mariebergs köpcentrum. Pengar slösades, shoppingkassar ökade i antal och ångesten över gårdagens spenderande uppenbarade sig - ni vet, allt det där som hör till en riktig shoppingdag.
Själv köpte jag en skohylla, som jag på egen hand ska montera i helgen. Detta projekt lär bli spännande, så om jag vore er så skulle jag följa den tveksamma utvecklingen av detta...

Jag med mina tjejer:Som ni ser så får jag inte göra något ifred.Som vanligt fick även kissen sin del av shoppingkassan - 10 kg kattmat, fästingsmedel (Tack Coolbettan för tipset!) samt rasselråttor.

Försökte även fota Muminmuggen, på tal om att aldrig få göra något på egen hand. Såhär gick det:

Trött

Jag kom hem för cirkus en halvtimma sedan. Dagen har ägnas åt färdigställandet av den kommande redovisningen på fredag tillsammans med arbetsgruppen. Därefter åkte jag hem till far för att äntligen påbörja mitt städuppdrag.

Fader har förresten återvänt från landet på andra sidan Östersjön. Många fina gåvor hade han med sig; ett sängöverkast som min farmor virkat för länge sedan (för dubbelsäng; Förstå vilket jobb!), kuddöverdrag av samma slag, godis samt en ursöt Mumin-mugg, ytterligare en till min samling. Lovar att ta kort på den så småningom (ni kan förresten få se alla om intresse finnes).

Nu ska jag slöa en stund innan läggdags. =)

Slutspurten

Nu är det inte långt kvar på terminen vilket medför att de två kommande veckorna är fulltecknade. Allt ska bli klart innan sommaren nalkas.
Vilket den i och för sig redan har gjort, med tanke på värmeböljan som rullat in över staden idag.

Mischa fick en liten promenad idag på tomten igen. Dessvärre har jag fått plocka fästingar som kryper runt i pälsen på henne; fyra stycken hittade jag idag, en igår.
Som tur var hade de inte sugit sig fast i huden än (hon har så tät päls). Men fortsätter det i denna takt så kommer jag troligtvis hitta någon snart. Jag måste läsa på om huruvida fästingar kan bära på några hotfulla, kattrelaterade sjukdomar.


Kommentarer

Förresten, tack för alla roliga kommentarer som har ramlat in här idag! Det är så kul att få respons! =)

Gårdagens kattpromenad

Numera tar vi ut Mischa dagligen, förutsatt att det är fint väder förstås. Lera och vit, lång päls rimmar inte så bra. Vi har varit ute även idag men tog inte med kameran denna gång då batteriet var sömnigt.
Här kommer gårdagskvällens bilder istället:


Buskarna luktar gott!
"Visst är jag ståtlig?"
"Men nu börjar jag allt bli lite sur på ditt plåtande..."


Rosenbusken.Snart blir det andra typer av bilder här i bloggen. Särbon har nämligen införskaffat en systemkamera. Såhär glad är han:


The cameraman in action...

En vanlig Lördagkväll


Lördag i äkta Kia-anda

Eftersom det egentligen är en helt vanlig helgdag i ren Kia-anda, tänkte jag inte dividera särskilt mycket om dess händelser. Vi har gjort det vi brukar göra när vi är lediga; spatserat runt på stan, gått in i butiker, konstaterat hur dyrt allt är samt vilken undermålig kvalitet saker har nuförtiden för att sedan lämnat butiken tomhänta.
Vi har tagit en kaffe utanför slottet samt delat på världens minsta cheesecake. Sådant där vanligt, som vi alltid gör.
Särbons öga.


Mitt.
Mina fossingar.


Allt är inte perfekt

Som den envetna perfektionist jag är strävar jag efter ett vackert och fulländat hem. Dock har ju allt, som det mesta i livet, någon skavank.
I mitt hem är det min buckliga brödrost, som var i fint skick när jag köpte den men som någonstans i flytten åkte på en jädra smäll. Lat som jag är har jag ännu inte bytt den; ett halvår har hunnit förfluta utan att några större ansträngningar att återvända till butiken har inträffat. Så nu tänker vi använda den. För visst har även små skavanker en charm ändå?
Inte så jättehippt


Egentligen letade jag efter en annan finsk låt som jag har gått och smånynnat på idag. Istället fann jag denna.
Stunder som dessa skäms man nästan över att vara finländska...
Kolla in dansarna liksom.

Att leva med katt

Då migränen mer eller mindre har härjat idag har inte många sysslor eller aktiviteter av större art utförts.
Jag våttorkade golven här hemma när jag slogs av två frågeställningar: Varför heter det våttorka när man faktiskt blöter ner golvet? samt Varför tar det alltid så lång tid innan golven blir torra igen?
Mischa fick tillbringa en stund i badrummet medan golvens fuktighet klingade av.

Att Kia drabbas av städmani trots migränen beror på att Mischa fäller som bara den just nu. En vecka hinner gå och det ligger stora hårtussar i varje hörn.
Eftersom min kisse har en benägenhet att helt sonika äta upp sina egna pälsbollar som ligger i hörnen hör detta numera till de veckoliga bestyren. Hoppas att städmanin håller i sig tills imorgon då jag ska åka hem till far och städa, i utbyte mot en mindre penning. Är man student så är man, liksom.


Kattpussar och en Fyrhjuling

Igår morse vaknade jag av ett par knallblåa ögon, ett jam och ett kattslick på nästippen. Ibland är min kisse så härligt charmig så det finns inga gränser.

På eftermiddagen åkte särbon och jag
ut till Sofis och hennes karls sommarstuga, för lite äventyrsåkning på deras fyrhjuling samt grillning vid lägerelden (utanför stugan). Att åka fyrhjuling i gropig terräng i skogen var verkligen en upplevelse. När jag skulle köra frågade särbon Pontus om han tog Eurocard? (Hmph...) Men jag slog dem nog med häpnad. Hehe...
Jag är redo...


Särbon.


Soffan och jag.


And off we go...


Den mysiga sommarstugan.


Grillplatsen.


Den vackra naturen.


MAT!
Hungrig.


Hungriga.


Det gick inte åt så många gafflar den här gången. Särbon hade sönder den första.


Och Sofi den andra. Dessutom myntade särbon ett nytt ordspråk: "Den som skrattar först, skrattar sist" (?).


Sofi äter i en ytterst märkbar ställning.


Pontus har andra bekymmer.


"Å det vare eld..."


Jag grillar marshmallows.


Myyys.

Reklamskadad?

När man hör mantrat "Jag måste ringa Carina, får inte glömma det/Purple rain, purple rain/Åh, hemliga natt..." i huvudet konstant, ja, då tittar man för mycket på TV...

Seminarium

Seminariet gick fort. Jag sitter nu hemma hos Emelie med Anna och ska åter igen dras in i Vännernas värld. Hörs en sväng ikväll, lagom till särbons ankomst!

Fy Kia!

Det är dags att lägga sig! Att jag aldrig lär mig! I morgon ska vi ha seminarium och jag borde egentligen lägga mig så att jag är utvilad och fräsch tills dess. Men nä. Allt annat är mycket mer intressant just nu än att sova. Tro mig, så kommer det absolut inte låta halvsju i morgon...

Mischa på promenad

Tog ut Mischa en kort sväng nu på kvällen när jag kom hem. Det är så roligt att se hur hennes inställning till utomhuslivet har förändrats. Hon kryper inte längre längst marken när hon är ute; numera undersöker hon varje vrå av trädgården och gör små glädjeskutt lite från och till.
Det förekommer även att hon helt plötsligt racear iväg i en väldig fart så att matte måste springa efter med klumpiga steg. Helt plötsligt stannar hon till och tittar på mig med en blick som säger "Värst vad du klampar fram!".
Såhär vackra är äppelträden utanför huset.

Missuppfattning?

Jag misstänker att posten har missuppfattat detta något...


Strategiskt uttänkt?


Det är bra att Mischa lägger sina leksaker i matskålen. Så att hon vet var hon har dem, liksom.


Mischa leker i prasseltunnelnMischa gillar inte att jag filmar henne. Hon gjorde sina stunts med råttan förut så att råttan flög upp i luften med en Mischa hoppandes efter.
Men så fort jag fick fram kameran slutade hon och gav mig blicken "Tror du verkligen att jag tänker bli filmad?".

Lågkonjunkturens väktare?

Jag fick dubbel uppsättning av reklam i brevlådan idag.
Tror de att jag blir mer sugen på att handla då? Att jag på så vis ändrar lågkonjunkturens riktning? Det är en stor uppgift jag har framför mig.

Snart måndag...

... om sisådär åtta minuter. Sitter här vi datorn och tar igen lite av dagens bloggtid. Särbon har somnat. Han åker tidigt i morgon bitti.
Sakna. =(

Men han kommer på onsdag igen! =) Långhelg tillsammans. Härligt!

I morgon behöver jag inte bege mig till universitetet, dock måste jag skriva cirka två-tre A4 sidor om Sveriges socialpolitik. Men kursboken är utläst, tur det.

Nepp, ska man se Hemsökta hus, kanske? (Nu är det måndag!)

Söndagsstängt

Idag har bloggen söndagsstängt. Jupp.

Kvällspromenad och Filmmys

Efter dagens hektiska dop-händelse var både särbon och jag särdeles utmattade. Ingen av oss orkade laga mat. I en glädjande stund beslutades det att vi istället skulle förtära vår måltid på Max, vilket jag självfallet inte tackade nej till.
Efteråt fylldes både särbon och jag av ångestkänslor över vårt utvällande hull att en snabb promenad var på sin plats.


Min gata.

Efteråt drack vi kaffe i bersån (eller typ, på trädbänkarna utanför huset) varav Mischa fick följa med och utforska yttervärlden.


En väldans närbild på kissen.


Ännu en av tusen bilder där Mischa vägrar se in i kameran.


På jakt. Synd att bilden blev suddig.


Särbon experimenterar.
Lurar på busigheter, tror jag, närmare bestämt...


Flertalet bilder som lades över i datorn var av denna karaktär. Ytterst intressant motiv, på min ära.

När vi kommit innanför hemdörrens trygga boning ägnades tiden åt filmtittande; en klassiker, nämligen Nyckeln till frihet. För er som inte har sett den, GÖR DET!
Nu ska jag återgå till särbons eminenta sällskap, det vill säga, vi sitter tillsammans med en varsin dator i knät. Höjden av nörderi, skulle man kunna säga.

Barndop

Vi är precis hemkomna från min yngsta brorsdotters dop. Såhär fina var vi idag:
Kameran är på väg

Japp, nu sitter den tillsammans med särbo på tåget mellan Jönköping och Örebro. Förhoppningsvis, om inte särbon har glömt den, vill säga.
Få inte för er nu att jag har saknat kameran mer än gubben min,
HUR
kan ni tro det?


Jag tog ut Mischa en stund förut. Hon är så modig numera, vi var ända borta vid soprummet den här gången. Dessutom hade vi ett kort möte med grannkatten.
Mischa skulle aldrig klara sig som utekatt; grannkatten burrade upp sig sådär lagom kaxigt medan Mischa jamade och stretade fram för att hälsa. Jag misstänker att hon hade åkt på stryk om inte matte hade varit där och beskyddat henne. Tyvärr finns det ingen bilddokumentation på det inträffade. Beklagar.
 
I brist på nya bilder kommer här några från grillkvällen för några helger sedan. Förresten, Sofi, om du ser det här, ring mig!


Jag och Särbo nedmysta i hammocken.


Detta är någon typ av konstbild. Vad särbo försöker säga med denna min är en aningen svårtolkat.


Tha Gang. Yeah...


Sofi, med hennes samt hennes karls sommarstuga i bakgrunden.


Att äta kött med plastgafflar är ingen hit. Särbo retade mig efter att jag hade haft sönder två stycken.


Sedan var det min tur att retas.


Den som skrattar bäst skrattar sist, säger man ju.


Här garvade jag rått. Mouahahaha!


Här sitter vi vid brasan. Jag grillar en Polly.

Flicka försvunnen i Örebro

Någon som vet vad som har hänt Madelene? Gå in här och läs för vidare information.

Jag får ont i hjärtat av sådant här. Hoppas innerligt att hon kommer tillrätta!

Mysteriet kring bloggpresentationen

Jag förstår fortfarande ingenting.
Någonstans bör ju bloggpresentationen med profilbild ha gömt sig, men mina ansträngningar är totalt bortkastade; jag har tittat under mattan, i garderoben under smutskläderna och bakom spisen, vilken jag aldrig brukar dra ut. Jag hittade lite annat smått och gott, men ingen bloggpresentation. Vad ska jag ta mig till?

Det här är säkert min dators sätt att hämnas över alla de svordomar jag har låtit hagla över den under året som varit. Vi är ju inte alltid riktigt kompisar, som ni vet. Detta är en konspiration, helt klart. Planerad in i minsta deltalj.

Var är Jag?

Min profilbild och presentation är spårlöst borta. Den finns kvar i kodmallen men inte på bloggen. Var är den?
Om ni hittar den därute i cybervärlden så kan ni väl hojta till. Snälla?

Kaffe?

Visst får man en konstig eftersmak?

Glass i stora lass

Efter de senaste dagarnas påfrestelser unnar jag mig en stor portion glass samt nybryggt kaffe. I förtärandets stund känner jag mig alldeles tillfreds med livet. Faktiskt.

Eftersom vi i arbetsgruppen har varit ovanligt flitiga, är vi nu lediga en vecka framåt. Lite läsande i kurslitteraturen ingår naturligtvis, som alltid. Men inga föreläsningar, obligatoriska sammankomster eller grupparbets-träffar är inbokade förrän nästa vecka. Skönt!

I helgen kommer särbon med kameran. Yeah!

Gräsänkan filosoferar

I min ensamhet har jag idag fått åtnjuta av det som jag gillar allra mest - att sova! Hemkommen kring 15-tiden stupade jag i soffan och sov ändå till kvällen. Den har sedan lugnt förflutit med godisätande och TV-tittande i all sin stillsamhet. Skönt att få ta det lugnt ibland!

Jag besökte Bra & Begagnat här i Örebro med far och fick med mig hem ett 10-tal Kalle Anka-tidningar. Finns det något bättre att ägna sig åt när man känner sig lite småkrasslig?

Från det ena till det andra, på ett mer allvarligt plan, tycker jag att ni borde se denna veckas Uppdrag Granskning (den som visades i Onsdags) på SVT play.
Det aktuella programmet heter De sista ljuva åren och handlar om hur det är att bli gammal i Sverige. Den är upprörande på många sätt; hur det faktiskt fungerar på många vårdhem idag. Mig berör den extra djupt av den anledningen att jag har arbetat på det äldreboende som tas upp i reportaget. Se programmet här.

Ett Tips till alla Vänner-fans därute

Jag var precis ute på Youtube och fann en massa deletade scener ur Vänner-serien, av samma typ som följande. Gå in på Youtube och kolla in fler, vettja!


Nyvaket

Jag blev chockad när jag klev ur sängen och såg nuvarande klockslag. Hoppsan var mycket sooovande det blev idag! Så är det när man är gräsänka över helgen. Särbon har nämligen valt att under rådande helg befinna sig i Köpenhamn, å arbetets vägnar.

Igår hade jag en väninna på besök. Vi ägnade oss åt att käka kyckling, svulla godis och titta på Vänners extramaterial. Tyvärr blir det inga bilder, eftersom kameran går att finna någonstans i Köpenhamn.

Sockersuget förföljer mig...

Sitter här, sent en torsdagskväll och käkar caramelglass från Willys. Lite belöning förtjänar jag efter att äntligen ha utfört den veckoliga städningen.

Idag har jag spenderat lite kvalitetstid med far. Vi for till Marieberg som hade ytterst lite att erbjuda; endast tre tejprullar och en nagelsax följde med mig hem.
Berättade jag att min förra gick sönder? Inte i gångjärnen dock, utan direkt på mitten. Ingen stark metall där inte...

Valborgsfirandet

Blogglusten har gripit tag i mig igen, vilket ingav en ytterligare lustökning att nu visa er lite bilder från vårt Valborgsfirande (vilket i säg blev ganska lungt).
Jag och särbon var nere vid Örebro slott och tittade på den årliga elden, lyssna på kören och fira vårens ankomst.


Jag och karln.


Breda näsborrar jag får med denna min...
Majelden ute i vattnet. Det förbenade trädet envisades med att vara i vägen...
Fyrverkerier.
Blogg lovin'

Måste jag påminna er om den lilla rosa knappen till vänster?
Vad ska jag göra för att bli intressant? Tejpa fast mig på Örebro slotts-fasad kanske?

Grattis Pappa!

Pappa fyller år idag! Grattis, käre far! Hurra Hurra Hurra Hurra!

Befinner mig hemma hos honom nu på ett angenämt födelsedagsbesök och ska snart få smaka på tårta! Mumsigt värre! =)

Dålig flickvän?

Läste hos Bloggtipsarna att Blondinbella påstår sig vara en dålig flickvän då hon inte är särskilt huslig av sig. Utan att blanda in allför mycket allvar, i form av mina feministiska åsikter, i hennes uttalande måste jag påpeka att även jag tillhör den ohusliga typen.
Jag lagar inte mat - det gör särbon, inte rensar jag heller avlopp - det gör särbon. Jag ligger i min soffa och käkar godis i all min ohuslighet.

Dock har Bloggtipsarna fel i en sak; det finns faktiskt de som manglar fortfarande, jag är en av dem.
Det är en liten ovana jag har liksom, en liten efterhängande arbetskada som är svår att bli kvitt.

Förra helgens...

Då jag varit något slö med föregående veckans uppdateringar kommer här nu lite bilder från förra helgens festligheter.


Särbo äter chips.


Emelie och Sandra (med vad jag misstänker är Emelies karl i bakgrunden).


Vissa hänger i den nybyggda baren, andra sjunger Singstar (kanske efter att de har hängt i baren?)


Jag, iklädd mitt nya rosa linne kvällen till ära.


Tjejorna är inbegripna, av bilden att döma, i ett djupt samtal.


Karin och Susanne.


Susanne sjunger Singstar.


Emelie med lillasyster Lina.


Den nybyggda baren, som festen faktiskt handlar om.


Kärleksbevis

Det måste vara en kärleksförklaring när särbon stänger in sig i badrummet och börjar rensa mina igenslemmade avlopp? Någon annan förklaring än så kan väl inte finnas. Dagens kärleksbevis, helt klart.

Något snurriga?

Jag har mina tvivel om att särbon har missuppfattat det här med hushållsarbete.
Särbon: - Kan du massera mig lite så att huvudvärken går över?
Jag: - Visst.
Särbon: - Då kan jag hjälpa dig sen; att dammsuga kläderna så att disken blir ren...

Öh, ja, just det...

5 minuter senare...

Särbon: - Attans (jag censurerar alla eventuellt stötande ord), jag spillde ner min tröja!
Jag: - Det finns en ren tröja i skafferiet (?).

Vi förvarar våra tillhörigheter på ytterst märkliga platser.