Dagens största Bedrift eller även i framtida folkmun kallad - Det stora Diskslaget

Nu, mina vänner, nu ska ni få uppleva något riktigt beaktansvärt. Kia ska nämligen... (trumvirvel)... diska! Japp, jag tänkte angripa mitt begynnande diskberg med diskmedel samt -borste och på så sätt mota undan röran från den alltför belarmade diskbänken. Önska mig särskilt lycka till i krigsföringen mot tallrikarna; de brukar inte vara nådiga. Har jag hört någonstans...

Denna händelse kommer att åminnas som Det stora Diskslaget bortom höga tornet i Örebro anno 2009.

Första Advent


Anitas Grafik


"När första ljuset brinner

står julens dörr på glänt

Och alla är så glada

att fira få advent"


Örebro-bussarnas Inkonsekvens

Bussarna i Örebro är något motsägelsefulla; i förra veckan blev jag sen då ingen buss anlände på utsatt tid och en annan dag kom det flera bussar samtidigt på morgonen. Då hade jag och en vän bestämt att mötas upp på nämnda busstur, vilket självfallet inte var det lättaste när urvalet av bussar plötsligt var så stort.

Någon dag efter hade vi tät telefonkontakt vid dagens bestämda bussmöte. Vännen ringer och berättar hur många bussar som finns vid hennes busskur, vilken i raden bussar hon kliver på samt var hon befinner sig under resans gång. Jag håller räkningen på antalet bussar som passerar och ser henne slutligen vinkandes genom bussens fönster.

Jag kliver på bussen.

Mission complete.

Lång vecka

Dagarna segar sig fram; studierna är tuffare än någonsin och jag mår inte riktigt hundra för ögonblicket. Jag hoppas på ett tillfrisknande snarast. Eller rättare sagt - jag kräver det!

Tanken på att första advent infaller närsta helg känns absurd; var tar tiden vägen egentligen? Var det inte augusti nyss? Under första advent kommer särbon och jag vara bortresta under helgen så adventspyntet kommer att åka fram redan denna helg, tänkte jag. Mysigt att få upp julstjärnorna i fönstrena! Förhoppningsvis med ett par färdigsydda gardiner i Kia-valt tyg. =)

Nepp, soffmys med kisse nu! =)

Paranormal Activity

Särbon och jag var på bio igår och såg denna läskiga film. Inatt låg jag vaken i flera timmar i rädsla av att annars vakna upp av en demoniserad särbo, ståendes paralyserad vid sängen med en läskig stirrblick riktad mot mig. För närvarande letar jag efter små tecken hos särbon som skulle kunna tolkas demonaktigt. Hädanefter får jag sova med ett öga öppet, så är det bara.


Pappa tycker inte att jag ska se
den här typen av filmer. Han har väl en viss poäng.

Huvudvärk

Aj! Det är det enda jag kan säga i nuläget.

Pappa Rudolf/Martin Timell?

Ikväll har jag legat och degat i soffan och gjort i allmänhet ingenting. Skönt med helg redan! Eftersom jag redan besitter en makalös jullängtan har jag smygkikat på den kulta adventskalendern Sunes Jul (inhandlades på Ullared förra helgen).

När pappa Rudolf vallar Sunes och Håkan Bråkans skidor med sitt ärvda, egengjorda vallarecept, slog det mig hur han i denna stund påminner om Martin Timell, i programmet Äntligen Hemma. Är det bara jag?

"Sen ska det sjunka in, sen, i trä't"

Sunes Jul - Skidvallan


Oj!

Jag har skrivit över 800 inlägg nu... och jag har visst glömt belysa bloggens årsdag som inföll någon gång i september (datum?). Well... bloggen lever ändå fortfarande, trots glesa uppdateringar. Men jag skulle behöva ha någon spännande upplevelse att se fram emot och skriva om. Kan inte en rymdfarkost landa framför mitt hus? Eller nåt. Det skulle i alla fall förvåna mig.

Inte bara Jag som tycker om Ren Tvätt

Kan ni se den lilla kissen, nedkrupen bland alla kläder?

Mattes lilla gulle-tjej...


Under isen

Jag mår riktigt dåligt idag; illamående och yr. Inte alls min dag idag, kan man starkt konstatera.

Behöver jag tillägga att jag har massor att göra denna vecka?

Fars Dag

Tidigare idag ringde jag far min och gratulerade honom hjärtligt på Fars Dag. Tänkte ändock skriva ytterligare gratulationer i bloggen för att uppmärksamma honom samt den här dagen lite extra. Glad Fars Dag, pappa!

MySpace-Comments


MySpace Comments and Animated Gifs

Ullared

Godmorgon Folket! Efter en riktigt lång shoppingdag under Ullareds-besöket har jag lyckats släpa mig upp ur sängen även denna morgon. Mycket inhandlades och alldeles för mycket sekiner spenderades igår. Men hursom, jag fick med mig ett par fina lampor till mina fönster därhemma - ni vet, sådana där höga, vita, fint snidade i trä. Jag är helnöjd!

Det enda som var till ett missnöje var väl utbudet av kläder - hittade inget alls av intresse. Mina förväntingar blandades nog ihop med upplevelserna på Primark i London.

I Bloggvärlden pratas det mycket om TV-serien om Ullared som har börjat sändas på 3:an.
Så mycket märkliga människor upplevde jag inte att det var där. Däremot glömmer tydligen folk hur man uppför sig i ett billigt varuhus; buffligt var det och en massa "Jag ska först"-tänkande. Vissa blev förvånade när man artigt bad om ursäkt vid ihopstötande i det trånga varuhuset med alldeles för mycket folk.

För övrigt var det en rolig dag! Detta var mitt första besök på det omtalade varuhuset och det var klart värt det.

Nanne Grönvall & Myskänslor

Just nu sjunger Nanne ett potpurri av sina låtar i Malous program Efter Tio. Jag har alltid gillat henne - hon har sådan glöd. Att hon dessutom ger intrycket av att vara en stark och otroligt snäll person är också ett plus. Snällhet är en högst underskattad egenskap.

Jag är framkommen i Jönköping, i tryggt förvar hos särbon. Resan gick bra, trots snöfallet under större delen av vägen. Men... eftersom jag hyser en riktig myskänsla inför detta snöfall så ersattes givetvis snöfallet av hällande regn när jag närmade mig Jönköping. Egentligen borde jag tända lite ljus när jag sitter här i soffan under filten och myser under min lediga dag. Ja, det ska jag minsann göra!

Frihetskänsla

Hysterin har äntligen lagt sig. Idag genomled jag en fem timmar lång tentamen. Stressen har varit hög - hysterin har jag strängt försökt hålla i schack, det har väl gått något sådär. Men nu är tentan gjort och det enda som återstår, förutom frihetskänslan, är en evinnerlig väntan på betyget.

Mischa har lekt rövare de senaste dagarna; kanske har hon haft på känn att matte befunnit sig under stress.

I morgon beger jag mig till Jönköping med kissen; jag hade tänkt åka redan ikväll men tentan var lång, mörkret föll på och det har snöat hela dagen. Denna underbara snö. Så vacker att titta på men ack så farlig att köra bil i.