Näe, nu..!

Nu har den andra katten också försvunnit! Är detta en konspiration alternativ en räd mot min farm?

(Och ja, det här är mitt liv för tillfället - farmen och kurslitteraturen!)

Farmville är oberäkneligt

Saker har en tendens att försvinna från Farmville - och alltid är det mina djur. En gång hade en vän skickat ett sött litet fjäderfä som spårlöst försvann innan den hann infinna sig bland de andra i hönsgården; en annan gång var det en ko - den borde inte kunna smita iväg lika obemärkt, kan man tycka. Nu har min ena katt försvunnit. Och det tar verkligen priset - ta gärna höns och kor från mig, gör det - men när kissarna börjar försvinna blir Kia omåttligt provocerad och kan därav inte stå för följderna. Grrr!!!

Nu tänker jag invänta att Farmvilles tillverkare inför en polis i spelet - så att jag interaktivt kan anmäla dessa brott!

Släktbesök

Dagens planer vändes oväntat upp och ned på morgonen då min kära svägerska hörde av sig; vi åkte iväg på diverse ärenden för att sedan tillsammans med barnen besöka min käre far som för stunden har fint besök från Finland. Hela dagen har spenderats där; med prat ömsom på finska, ömsom svenska, skratt och vilda buslekar med barnen. Roligt när släkten hälsar på!

Dock har mina så kallade studieplaner inför tentan skjutits upp så jag bör sätta mig nu; inte bör förresten, SKALL.

Mischas årliga veterinärvårdsförsäkring damp ned i brevlådan idag med; nu är den inbetald och hon är försäkrad för ytterligare ett år framöver. Min lilla skatt! =)

Kattlek

Min läsning blev brutalt avbruten förut av att Mischa började kräkas lite överallt. Mysigt... Men så är det att ha husdjur; inte mycket att göra mer än att börja städa. Självfallet utvecklades denna städning till en storstädning. Manin tog över. Och nu är jag lugnare. Kanske har jag problem på riktigt? =)

När städet var avklarat och Mischa mådde bättre lekte vi lite; något som jag inte har gjort på länge. Laserpekaren är en suverän leksak; alla ni kattägare som inte har en sådan i er ägo, skaffa en! Men använd den varsamt; kissar kan tendera att leka tills de stupar med denna leksak!

Hängig med Tentaplugg och Muminplåster

God middag mina ärade läsare! Jag smet iväg från mina böcker en kort stund för att delge er högst intressanta detaljer ur mitt liv. Typ att jag är ovanligt hängig idag... och trött - inte lika ovanligt dock. Böckerna har inte börjat skälla på mig än eller ge mig sura miner för att jag har övergivit dem.

Jo, det är visst roligare att plugga om man föreställer sig böckerna i levande karaktärer liksom i Harry Potter!

Jag känner ett enormt behov av att även underätta er om vad som hände vid benrakningen i duschen nu på morgonen. Någonstans på baksidan av låret upp till skinkan fick rakhyveln för sig att göra en piruett - Aj! Nu har jag ett snyggt Muminplåster på baken - det ni! Visst är ni liiite avundsjuka?

Jaja... jag förstår vinken - jag SKA återgå till böckerna! =)

Pluggar järnet

En riktig plugghäst kan man kalla mig, minst sagt. Hur som - jag har tagit en paus, mitt huvud snurrar av diverse lagrum och kaffenerven gör sig påmind. Jag inväntar mina vänner som skulle komma hit och ta sig en kopp men de är utom synhåll. Var är ni, mina tjejer?

Ikväll ska vi på Ljusparty. Passar bra nu med tanke på höstmörkret samt att få rikta in tankarna på annat än tentaplugg. Snart är det dags; nervositeten gör sig påmind, men det gäller att inte drabbas av panik utan att bara läsa, läsa, läsa. Det gör mig lugnare.

Vintertid

Dags att vrida tillbaka klockan och gå i vinterdvala.

Tentaångesten börjar öka i Omfattning

Nervpirret har suttit i magen hela dagen. Ända gången det blir något sånär lugnt är när jag faktiskt sitter vid böckerna. Just nu läser jag om de olika Sociallagarna; boken är stor som ett hus. Alltså inte som en tegelsten utan ett riktigt hus; viker man ut den på mitten så kan man krypa och lägga sig tillrätta innanför. Fiffigt att ha med sig hemifrån om man mot förmodan behöver söka skydd i regnrusket. Praktiskt.

Nu kom jag från ämnet... Märktes det?

Mischa ligger och sover som vanligt och särbon är och träffar svärfar en sväng. Själv ska jag strax återgå till böckerna; ska bara se vad de andra bloggarna har för sig först denna lördageftermiddag.

Musikens Inverkan

Följande låt får mig att förnimma barndomens dagar. Tankar om höga berg, trolska skogar och brusande älvar letar sig in i min fantasi, trots att låten kanske inte handlar om det.

Brukar ni tänka på hur musik får en att förknippa till särskilda stunder i livet? Ett musikstycke spelas och plötsligt är man tillbaka där; i den stunden, i det ögonblicket då något skedde - glatt, ledsamt eller på något annat sätt känslomässigt berörande. Vissa låtar förknippas bara till ett särskilt tillstånd; jag kan minnas hur jag som en liten flicka sitter på golvet och leker med mina Barbie-dockor medan radion spelas i bakgrunden, av en särskild låt. Musik är underbart på det sättet!Nordman - Vandraren

Jag är så Trööött

Att bloggen bortprioriteras för tillfället har väl inte gått obemärkt förbi. Mina dagar är fullbokade - uppstressade till max - och jag tillbringar alltmer tid på universitetet. Det smidigaste vore ju att förflytta hela sitt bohang in i en föreläsningssal, med katt och allt - det är ju ändå alltid där man kan finna mig nuförtiden.

Tentamen närmar sig.
Framtills tentamensdagen kommer mina nerver undan förundan öka i spänning. Bli inte chockade om jag uppträder hysteriskt här någon dag! Då är det bara dags liksom.

Nä, nu ska jag stupa i säng.

BlogAwards ikväll

Ikväll är det äntligen dags för den stora bloggalan i Stockholm. I veckor har de stora bloggerskorna planerat kläder, håruppsättningar och annat hutlöst dyrt inför den stora kvällen.
Själv är jag inte inbjuden; min blogg är varken stor eller särskilt intressant för att platsa där. Kul hade det varit att stå där brevid Kissie, Kenza och de andra som fattig student bloggandes om kattens tokigheter, särbons knasigheter och ens egna, alldeles för lata, liv. Jag skulle vara något missanpassad, tror jag. (Men det hade varit kul att få träffa Egoina och Spidermama, som i och för sig inte ska dit, men ändock).

Särbon och svärmor är fullt sysselsatta med att bygga ihop särbons nya köksbord. Ni minns väl ommöbleringen hos svärmor? Underhållning på högsta nivå.

Kia om Dagens

Humör: Väldigt, väldigt seeg! För övrigt alldeles för nyvaken för en utvärdering.
Väder: Regn, +3 grader. Har nog en stor inverkan på mitt trötta humör.
Planer: Denna kategori är ny, men tyckte den passade i mitt Dagens. Idag ska far komma hit och sätta upp mina nya gardinstänger. Jag har lockat honom med löfte om tacopaj =) Sedan bär det iväg till Jönköping i eftermiddag.
Katt: Ligger i fönstret med lika seg uppsyn som jag, kan jag tänka mig.
Tankegång: "Frukost?"
Måltid: Frukost inom en snar framtid...
Låt: Total torka. Är det någon som har några ideér om bra musik?
Begär: Jag var väldigt nära att skriva att begären lyser med sin frånvaro för tillfället. Sen slogs jag av att jag längtar efter mina nya gardiner. Så ja, att få upp dem är mitt nuvarande begär.

Återuppstånden i Krogsvängen

Igår var det utgång för hela slanten. Kia var ute och svängde på de lurviga. Skojigt var det! Men guuud vad ringrostig man är i sådana sammanhang! Mina vänner som kommer annonstädes har bättre koll på kroglivet än vad jag har, som är uppväxt i staden. Det visar väl hur ouppdaterad jag är.

Bilder från förfesten:

Värdinnan Josefine och Thomas.

 

 

Sötaste Emilia och jag.

 

 

Jag försökte smygfota Camilla. Det gick väl sådär. Det är alltså inte Camilla på bilden, bara så ni vet.

 

 

Här är hon!

 

 

Finaste Emilia igen.

 

 


Ankans Sång

Jag är fullt medveten om att bloggerskan Egoina var först med följande video. Dock skänker den så mycket skratt att jag faktiskt måste dela den med er.


Lugn Måndagslunk

Jag är dålig på att ange välkomstfraser i mina inlägg så nu säger jag; Tjo på er! Vad göres?

Själv tvättar jag upp flera veckors tvätt. Skönt att få det rent. Jag tänkte sätta igång med lite tråkiga hemmasysslor också när jag nu är hemma idag. Troligtvis skippar jag Sångverkstaden ikväll; känner inte riktigt att jag har tid när det är så mycket att ordna hemmavid. Jag har ju dessutom lite kurslitteratur att plöja igenom.

Förresten, jag har äntligen införskaffat en skrivare. Min kära far har köpt en till mig.
Tack snälla pappa!

Nu kommer det bli något lättare att hålla ordning på alla viktiga dokument som universitetet lägger ut på studentforumet.

Nepp, tvättstugedags. Hörs när vi hörs!

By the Way

Nej, vi såg inte matchen igår som ALLA pratar om, både nu och innan den spelades. What is the big deal, liksom?

Ni märker att våra intressen finns inom andra områden än sport.

Helgens

Jag har varit dålig på att blogga på sistone. Detta faktum består av två anledningar; dels har jag fullt upp med min livsviktiga samt även livsavgörande farm (om jag inte skördar vid en viss tidpunkt så DÖR faktiskt mina grödor. Förstår ni vilka ödesdigra konsekvenser detta medför?!) och dels är das blogginspiration putsväck. Varför skriva menlösa inlägg utan innehåll?

I fredags anlände särbon tidigt på kvällen; mat tillagades, godis förtärdes med följd av två slöfockar slumrandes i soffan. Igår var vi något roligare. Vi besökte Sofi och Pontus i deras nya hem; åt tacos vilket är särbons favoriträtt samt spelade ett Örebro-spel med samma utformning som Monopol. Jag vann! Särbon svor åt "skitspelet" när han blev av med  alla sina pengar; jag lyckades försörja både honom och mig själv genom spelets gång. Sofi och Pontus låg jämnt hela tiden. Det mest komiska var nog att Örebro-spelet är från mitten av 80-talet med frågor som varit inaktuella i sisådär 20 år. Försök svara på dem ni! =) Roligt var det i alla fall med gott sällskap och mycket skratt!

 

"Skitspelet" som särbon sa.

 

 

Jag måste få visa en bild på deras fina kakelugn; hur mysigt är det inte att ha en sådan hemma?! Dessutom har de en i nästan varje rum också. Kia vill också ha!


Bråkig katt

Mischa har ägnat hela förmiddagen åt att jäklas med mig; hon gör allt som hon inte får, givetvis. Igår kastade hon runt med mina överstrykningspennor, idag kloar hon på allt ömtåligt. Det är såhär jag föreställer mig att ha barn... Nu har hon tack och lov lagt sig i sängen för att slumra en stund.

Jag väntar besök om en stund i form av en Sofi. Sedan tänkte jag bege mig till Rusta; har fått nys om att de har fått in en massa coola husdjursattiraljer. Min kattbebis må bråka men hon är och förblir ändock min bebis. Sådant går inte att ändra.

Ja, och så ska jag hinna plugga lite också. Man är så mycket på universitetet på olika seminarium och grupparbeten så den individuella läsningen halkar efter. Men idag ska jag ta mig i kragen.

Tillhör Kia

Anna tyckte att det var nödvändigt att säkerställa bananens ägare. Tur att hon finns och ser till att det går rätt till!


Snutt Efterlyses

Mina vänner efterlyser mig under benämningen Snutt. Det är tydligen mitt nya smeknamn, och min täckmantel. Inte konstigt att jag är svårhittad; hur ska omgivningen kunna veta att det är Kia som är försvunnen när jag efterlyses under detta interna namn? Knasigt.

By the way; mina vänner är goa! =)


Återger ingen information

Är det tjatigt om jag uppdaterar er om mitt hälsotillstånd igen? Att jag har feber?

Jaha. Det är det. Okej.

Men då gör jag inte det. Jag utesluter den informationen.

Ja.

Härliga Lördag

Precis så fin som bilderna påvisar har denna lördag varit:

Mina ögonstenar. Vad vore livet utan er?


Detta är det närmaste ni kommer en dagens outfit =)


Kärlek =)


Vuxenpoäng?

Sådant här handlar jag numera när jag får pengar över. Är detta ett tecken på att jag håller på att bli vuxen?

OBS! Inhandlades tidigare i veckan, alltså innan jackans ankomst i mitt liv!


De ompratade Londonbilderna Del I

Here they come. Cirkus en månad försent, men, som man säger, bättre sent än aldrig.

Vårt hotellrum med eget badrum. Rummet var inte särskilt stort men i övrigt helt okej. Varken särbon och jag är särskilt intresserade av att ägna mycket tid på hotellrummet. Vi vill hellre göra saker medan vi är borta. Hotellet hette Reem Hotel och låg vid Prince's Square.

 

Favorit i repris. Första dagen ägnades uteslutande åt shopping.

 

 

Kvällen efter ankomst beslöt vi oss för att slänga på oss finstassen och äta på restaurang - Scotch Steak Houses, fick det bli. Maten var helt ärligt sådär. Men fina var vi. =) Särbon roades för övrigt av jag höll på att somna sittandes - så trött var jag av dagens shopping!


Andra dagen var vi här. The Tower of London är en medeltida, kunglig fästning vars användingsområden även inneslöts av ett kungligt palats och ett fängelse. Fästingen var en kunglig residens fram till 1600-talet. White Tower har en reklamskylt hängandes på sig. Detta är den äldsta byggnaden på området, från 1078. Mittenbilden visar en liten del av Towerns ursprungliga mur.

 

 

I Trinity Square Gardens, bredvid Towern, finns en minnesplats för de soldater som stupade i flottan under andra världskriget.

 

 

Bilder på Tower of London tagna från något närmare avstånd.

 

 

Inne på området. De två första bilderna visar ingången; de andra är på Bell Tower, som av namnet att döma har en enorm klocka innanför. Denna byggnad härstammar från 1190-talet. Många historiska "kändisar" har suttit fängslade här.

 

 

En medeltida-klädd dam.

 

 

Jewelhouse. Härinne finns de kungliga kronjuvelerna, vilket innebar fotoförbud. Vi var dock inne och tittade; vilka fantastiska och dyrbara smycken de bar förr!

 

 

Tower Bridge, byggd i slutet på 1800-talet. Tower Bridge är 244 meter lång, 16 meter bred och väger 11 000 ton.

 

 

Broöppning. Vi hade tur som fick uppleva detta; vi hann se broöppningen tre gånger under vår vistelse. I efterhand har vi fått veta att broöppningen endast sker någon eller några få gånger i veckan.

 

 

Vi tog en båttur på Themsen och fick se en massa fina byggnader. Det berättades om de alla, vilket var väldigt intressant då. Emellertid har Kia ett minne som en guldfisk... Särbon är väldigt exalterad, som ni ser på bilden.

 

 

Här ser ni S:t Pauls Cathedral, London Eye och Big Ben med det tillhörande parlamentshuset.

 

 

Några frukostar på Starbucks hanns också med. Bilden i bakgrunden visar området där vi bodde.

 

 

Dagen efter, på lördagen, promenerade vi igenom Notting Hill för att ta oss till Portobello Market.

 

 

Här är vi. Vi hittade även Skotsk handelsbod.

 

 

Efter att ha handlat en klänning åt mig åkte vi till nästa marknad; Camden Market. Hit söker sig människor med lite mer alternativ klädstil. Det var riktigt roligt att titta på folk. Vi gick även en kort sväng på Iverness Street Market, men vid det här laget var både särbon och jag så trötta på shopping så vi begav oss vidare.

 

 

Borta vid London Bridge fann vi detta replika av skeppet The Golden Hinde. Den har tydligen seglat hela jorden runt.

 

Åter igen på hotellrummet. Slöandes efter en intensiv dag.

 

 

Bilder tagna från flygplanet. På väg hem till Sverige.

 

Fler bilder kommer, men då de ligger på särbons kamera kommer det att ta lite tid. Men ni har ju varit tålmodiga hittills. =)


Kia - The big Spender

Ett klädesplagg kom jag hem med - ett dyrt sådant. Jahopp, nu blir det att leva på nudlar resten av månaden...

Nädå, oroa er inte, så illa är det inte. Men dyr var den - vinterjackan; men behovet var stort så vad gör man? Man får väl offra sig =) Eftersom jag är en sådan där liten frusen individ så är jag riktigt nöjd över inköpet. Vad tycker ni?


Everest, 1499:- (svider, trots dess skönhet!!!), Stadium.

Särbon gillar min klädstil, för övrigt - pyjamasbyxor med vinterjacka är riktigt hett, har jag hört.


Såg efter publiceringen att bilderna verkligen inte gör jackan rättvisa. Synd det.

Nej, ingen Feber idag

Men istället riktigt ont i vänster öra. Snälla, låt det inte vara öroninflammation!

Tuppen har galit...

...och jag är redan uppe. Planerna för idag är att läsa några timmar (och inte fastna på Farmville som jag gjorde igår) för att sedan åka till A6 och spendera pengar som belöning. Alltså, ingen läsning - inget handlande. Jag får nog lägga på ett kol.

På tal om Farmville

Jag uppdaterar särbon om Farmens utveckling.

Jag: - Jag har fått två elefanter på min Farm också.
Särbon: - Elefanter?
Jag: - Ja.
Särbon: - Ja, det brukar man ju ha på en farm.

Vadå, om jag hade en riktig farm här i Sverige så skulle jag vilja ha egna elefanter. Förstå hur jag skulle kunna briljera vid alla sociala sammankomster, typ "Jag pysslar med elefantridning på fritiden, vad gör du då?".

Särbon vet vad som tilltalar

Särbon har bullat upp skafferiet med en massa choklad endast för att jag ska vara här under helgen. Om inte detta är kärlek så vet jag inte...

Vad har hänt?

Min uppdatering har ju varit lite sisådär på sistone men ändå väller det in besökare här. Hur kan det komma sig? Ni är varmt välkomna hit, alla nya läsare; tro inget annat! Ni behöver inte heller vara rädda för att behöva trängas i dörren; här får sannerligen alla plats.

Min kropp har tydligen ställt sig in på att bråka med mig; i förrgår var det mensvärk, igår feber och när den väl lagt sig har jag mensvärk idag igen. Betyder detta att jag bör vara inställd på att vara febertung imorgon igen?