Home

Ni har säkert förstått att jag befinner mig på hemmaplan igen - frånvaron på bloggen kan inte beskyllas på någon resa längre. Jag har haft fullt upp sedan hemkomsten i fredags - det vanliga; tvätt, städ och dylikt samt katthämtning, skolstart och litteraturinköp inför det sistnämnda.

På sätt och vis är det skönt att komma igång igen - komma i vanliga gängor, även om semestern har varit välbehövlig. Jag har mycket att uppdatera bloggen med - bilder från Grekland, på allehanda shopping och myskissen. Ha tålamod, mina vänner! Det kommer, I promise!

Grekland

Det ar tomt har pa bloggen. Ingen uppdatering pa over en vecka sa det ar fullt forstaeligt av er hogst uppskattade lasare - jag befinner mig fortfarande i Grekland. Har har jag det gott med varmt vader, kalla drinkar och ett helt hav att doppa mig i. Igar besokte vi Lesvos huvudstad Mytilini for lite shopping och dylikt. For ovrigt har vi latat oss pa stranden eller atit en god middag pa narmaste taverna. Lesvos ar mest kand for sin olivolja (on har 12 000 000 olivtrad - hur far manniskorna plats, undrar jag?) och for sin ouzo (lakritssmakande sprit). Vi har det bra.

Jag kommer hem om en vecka; da atergar livet till det normala - med skolstart och kattbus.

Regn, regn, regn

Var tog sommaren vägen? Har hösten redan infunnit sig? Jag som vill cykla till jobbet - sista natten nu.

I morgon natt åker jag till Grekland. Lesvos, here I come. Det ska bli skönt. Uppdateringen lär väl bli lite sisådär eftersom jag inte vet vilken tillgång jag har till dator och internet. Den som lever få se.

Skrivlusta

Jag fick en sådan enorm skrivlusta just nu; tittar på filmen Into the wild och ett gammalt och välbekant sug vaknade till liv igen. Kanske är det dags att påbörja boken som funnits i mina tankar i många år. Det kommer att bli ett omfattande arbete. Risken finns att den inte kommer att kunna sammanställas, eller änns avslutas. Det återstår att se. Men kanske tiden är mogen nu när denna bekanta känsla av skrivlusta åter igen vaknat till liv.

Jo...

...det jag skulle skriva om är att jag jobbar mitt sista pass natten mellan onsdag och torsdag. På fredag bär det iväg till Grekland. Jag är i stort behov av semester nu. Indeed.

Det var inget mer. Ciao!

Fjärde natten i rad

Jupp... fjärde natten i rad samt näst sista. Jag börjar bli något sliten. Jag sitter och hoppas på att regnet ska upphöra; vill nämligen cykla till jobbet och slippa ta bussen. Dels för att bussarnas tidtabell envist vägrar följa mitt arbetsschema, dels för att jag av någon anledning finner det otroligt roande att cykla; jag får världens adrenalinkick varje gång och trampar på som bara den vilket i sig får mina kolleger att chockeras av att jag varje kväll är så tidig på jobbet. Jag visste inte att jag av alla människor skulle finna cyklingen så tillfredsställande.

Jag funderar på att cykla i spöregnet. Skadad, ja.

(Skulle egentligen inte skriva om detta, men det kom av sig själv. Märkligt det där - att fingrarna ibland väljer sina egna vägar över tangentbordet).

En något annorlunda Sovstil

Det sägs att barn kan somna i vilken ställning som helst. Tydligen gäller detsamma även katter.Flugjakt

 

 
Var är kissen?


Om mina reflexer på cykeln någon gång går sönder är det ju tur att jag har en reserv till godo.

 


"Någon" är Skyldig

Att lägga de använda toalettrullarna i pappersinsamlingen tycks vara totalt bortkastat då någon (jag vill inte peka ut någon, men då det endast bor två levande varelser i detta hushåll och det INTE är jag som lägger toarullar överallt så måste ju nååågon annan vara skyldig. Men som sagt - jag vill ju inte PEKA ut någon) envisas med att hämta dem och placera dessa på alla möjliga tänkbara platser. Denna någon gör det väldigt svårt att källsortera - någon är ingen miljövän direkt.


 

 

 

Någon ligger här och ser oskyldig ut... men som sagt, jag vill ju inte peka ut någon...

 

Det mest komiska i sammanhanget är nog ändå att jag ställde mig och fotograferade detta klockan åtta i morse, efter att ha jobbat hela natten. Det om något visar väl på en viss bloggskada.


I Tvättankar

Idag är det den stora tvättdagen. Jag har inte tvättat på en månad så det finns liiite att göra, enkelt uttryckt. Dock upprepas samma problem varje gång jag tvättar; tankspridd som jag är glömmer jag varje gång att mitt torkställ retirerade för en tid sedan (den föll plattfall ned på golvet och var inte i stånd att resa sig igen) och i avsaknad av den är det något bekymmersamt att hitta nya ställen att hänga den våta tvätten på. Att få allt att torka nere i tvättstugan är tyvärr endast ett önsketänkande så jag får fortsätta att uppfinningsrikt finna nya platser att hänga tvätten på (när elementen och torkstället i badrummet är upptagna återstår vikskärmen, kandelabrar och dylikt). Ni förstår att jag har lite att göra. Även i-landsproblem behöver få sina lösningar.

Rubrik onödig

Somnade i soffan igen och försöker nu piggna till inför sista natten innan helgen. Jag blir olovligt slö när jag jobbar natt - det finns ett berg av uppgifter att utföra härhemma men jag har ingen ork. Och lust har man väl aldrig... I morgon när jag har vaknat får jag väl ta mig i kragen och göra ett ryck; på torsdag har jag tvättid. Nästa vecka jobbar jag och så fort jag går av mitt schema så bär det iväg till Grekland. Lesvos, baby!

Kia begrundar

Tre tecken på att det är dags att gå och lägga sig efter en arbetsnatt (utöver det faktum att man bör förhindra sig själv att utvecklas till en direkt samhällsfara):

- Man är nära att välta ett bord på arbetsplatsen och därmed slå sönder samtliga föremål ståendes på nämnda bord.

- Man cyklar hem lätt vinglandes som om man vore halvt berusad.

- Man tappar fattningen om eltandborsten så att den faller i tvättstället medan man borstar tänderna.

Summa summarum: Jag ska sova nu. Godnatt!

Vad är det som händer?

Kommentarerna bara väller in likt tiotals korsande ångvält. Vad har hänt? Missförstå mig inte - jag är tacksam och glad, bara något... förvånad.

Ska iväg till jobbet om en timme. För övrigt händer det inte mycket här - slöa dagar liksom.

Ny månad

Tiden går alldeles för fort - det är snart två månader sedan jag gick på sommarlov... och snart är det skolstart igen. Rätt som det är kommer jag att vakna upp på morgonen och se den där rynkiga pensionären som jag redan personifierar mig som i spegeln. Utseendet kommer att passa personligheten liksom.

Nu glider jag iväg på villospår igen... Ville bara uppmärksamma om att vi nu är inne i augusti-månad.

Några Kissekattbilder

 

 

Mischa fann att det var mysigt att ligga i mattes morgonrock.

 

 

 

 

 

 

Dessutom ville hon dekorera mattes ljushållare med sin svans - att lägga svansen runt den är extra fint.