Tentatider

Om ni undrar var jag har tagit vägen i det senaste så kan jag upplysningsvis meddela att det är tentatider just för tillfället. Jag sitter nämligen i soffan hemma hos särbon; begravd bland böcker, diverse papper och anteckningar och försöker frenetiskt finna de svar som behövs för ett rekorderligt resultat. Så, ja... jag befinner mig i tentadvala och alla dagar springer förbi alldeles för snabbt... och det är redan lördag, vilket ni förstår kommer att tillbringas här i soffan. Så hög är förekomsten av spänning hos mig idag...

Sångverkstad

Nu råder det som så att jag är precis hemkommen från dagens stämbandsvibrerande, det vill säga sångträningen. Jag är tröttare än tröttast idag men ville ändå pallra mig i väg till veckans Sångverkstad. Det blir inte så ofta som jag skulle vilja eftersom mycket annat ideligen kommer i vägen, men skojigt är det när det väl blir av.

I morgon åker jag till Jönköping för att tillbringa tid med hemtentan som utlämnas denna vecka (samt särbon). Jag ser i fram emot den med en skräckblandad förtjusning.

Nu har tröttheten tagit överhanden av all form av tankeverksamhet, så jag avvrundar detta inlägg lite snyggt här.

Ciao!

Nostalgi i repris

Jag kör en Egoina genom att visa följande klipp. Skratta och minns Loket på det goa 90-talet (när man själv endast var en liten parvel)!
Söndagsångest

Söndagar är sådana där onödiga, överflödiga dagar, då man enbart fasas inför måndagen som alldeles obevekligt är i antågande. Vad kan man göra för att lindra detta alltför reella faktum? Något jag måste göra dock är att sätta igång med studierna. Nu. På en gång. Helst igår, faktiskt.

Solen tittar fram idag. Vår. Snälla, ge mig vår nu.

Ni ser, söndagsångesten skyler all form av skriftlig kreativitet. Jag återkommer när den dragit förbi.

Nu: Plugg.

Nytt på Heminredningsfronten

Alla rum i lägenheten har blivit mer eller mindre uppdaterade under de senaste månaderna. Och som jag tidigare utlovat kommer här lite bilder på hur vi har det härhemma.


Nya köksgardiner, ny lampa i fönstret (från Ullared) och en fin växt samt ljushållare från svärmor. Jag fick dessa i present efter att ha klarat mitt första år som student.


En närmare bild på det gröna och ljushållarna med änglar. Mischa är på en olovlig plats på de två sidbilderna, som synes.

 

 

Bordet är ett fynd som jag ropade in på en auktion för ett tag sedan. Jag köpte även en spegel men har dock inte fått upp den än.


Min WC-skylt.


Vacker väggdekoration med små ljushållare. Särbon ville också fira min ettårsdag som student =)


Ny spegel.


Nya gardiner i vardagsrummet/sovrummet med ny lampa och Micsha på värmeelementet, och en bild på mig och Mischa. By the way, jag är numera brunett.Melodifestivalen

Nej, jag såg inte skiten igår. Jag har bojkottat denna följetong i flera år nu och missar vanligtvis dess årliga infall. Melodifestivalen är en så överhypad företeelse att man vill spy. Det var länge sedan programmet hade någon som helst roande effekt samt ingav en musikupplevelse av betydelse. Det är min ståndpunkt.

Så nu vet ni.

The Vampire Diaries?

Denna kort åstundade serie gör mig något förvirrad. Är detta en Twilight-kopia? Vad handlar serien om? Är Edward med? Kommer Bella välja Jakob i denna version? Har denna serie någon som helst anknytning till The Twilight Saga?

Kan någon svara på dessa livsavgörande frågor? Va? Va? Va?

Riktigt tunga funderingar upptar min hjärnverksamhet för tillfället...


The Vampire Diaries - Premiär, torsdag på TV6, kl. 20:00.

Fredagsmys-begreppet

OLW har verkligen förändrat fredagsmys-begreppet för oss svenskar. Deras reklamer har utvecklat fredagsmyset till ett välkänt fenomen i de svenska hemmen, förutom det uppenbara; tacos, OLW-chips, godis och en helkväll framför Let's Dance. Reklamerna har gjort fredagsmyset till ett erkänt begrepp och fenomen i den svenska kulturen.

Igår utbrast till och med vår statistiklärare ivrigt vid lektionens slut; "Nu är det fredagsmyyys!" Kul att detta har spridit sig till hela befolkningen, till och med till högst upptagna lektorer vid Universitetet.


Välkommen till Världen!

Ett nytt, litet liv har tänts. Två underbart fina människor bildar det nya föräldraparet. Föräldrarna kunde inte ha fått ett vackrare barn, lillan kunde inte ha haft mer tur i föräldralotteriet! Grattis, mina vänner! Jag är så lycklig för er skull! Jag älskar er alla tre! <3

Migrängubbarnas Anfall del 1

Idag har migrängubbarnas styrelse i mitt huvud suttit i sammanträde där de diskuterat, beräknat och avslutningsvis beslutat när, var, under vilka omständigheter och hur nästa angripande skall äga rum. Jag kan meddela att detta skedde idag; cirka 15:30 denna eftermiddag.
Kias huvud värker, Kia har kräkts och nu ska Kia sova. Migrängubbarna i nämnda styrelse, med samtliga underhuggare, drar säkert undan stolarna i festlokalen, korkar upp den skummande champagnen och dansar vilt hela natten att fira denna seger. Kia har kapitulerat.