Pappa kocken

Har fått en alldeles särskild inbjudan att ikväll avnjuta en välgrillad supé hemma hos pappsen. Vi ska sitta ute på hans framsida och njuta av den värme som chockerande nog har hittat hit idag (men som var som bortblåst i Motala, där jag tillsammans med en vän påhälsade en annan vän - den (solen alltså, inte vännen) hade väl något viktigare för sig på annat håll, kanske). Sedan blir det troligtvis en film som jag hyrde innan jag blev bortbjuden - Case 39. Återkommer om ris eller ros.

Hon med Sopsäcken

På morgonen när jag var på jobbet under nattens sista timmar började regnet falla - inte sådant där vackert romantiskt regndroppsfall som känns alldeles fuktigt på huden utan ett riktigt vattenfall-regn - och jag skulle cykla hem. Som tillägg kan jag meddela att jag inte har varit förutseende nog att inhandla kläder (i folkmun; regnkläder) för denna typen av väderlek (vilket i sig är korkat eftersom jag faktiskt bor i Sverige). Så min kollega fick den briljanta idéen att jag faktiskt kunde klippa hål i en sopsäck och trä över huvudet. Vilken bra idé, tänkte jag och började klippa hål för att göra plats för både huvud och armar.

Emellertid hade regnet stillat när det var dags att cykla hem så jag fick aldrig prova min egengjorda kreation. Nåväl, regnet kommer troligtvis hålla i sig en tid så jag kommer nog få tillfälle till detta framöver. Tills vidare kan ni ju föreställa er mig komma cyklandes iklädd denna fina utstyrsel och om jag har tur kanske modeindustrin finner den tilltalande och jag blir miljonär.

Tidsobestämd Väckarklocka

Här tages ingen hänsyn till en hårt arbetande nattarbetare. Efter fyra timmars sömn anser hushållets katt att det är dags för dess innehavare att stiga upp i vilken sömnbegärlighet denne än besitter. Det buffas och det knuffas och det spinns och det slickas på näsan på nämnda kattägare tills denne är alldeles klarvaken och uppstigen. Det är inte lätt alltid.

Och ja, jag ska arbeta inatt igen. Summa summarum; jag kommer att vara trött som en överkörd gnu, men vad gör man när man har en överhypad kattbebis i sin ägo som törstar efter uppmärksamhet. Det fräckaste är nog att kissekatten, cirkus tjugo minuter efter allt stökande och bökande på matte, själv går och lägger sig och snarksover på mattes tidigare, och redan uppvärmda, sängplats.

Ny FavoritTV-serie

How I met your mother har tidigare bara varit en komediserie som går på TV med jämna mellanrum, i stil med Alla älskar Raymond. Men nu är jag fast - ja, jag har äntligen förstått, kanske sist av alla, tjusningen med serien. Jag har börjat planera in min lediga tid så att jag sitter vid TV:n kl. 19:00. Skadad, ja. Det erkänner jag. Men det är ju sådan jag är när jag drabbas av en besatthet.

Fast Twilight-besattheten var värre. Tur att den är överskriden - något sånär i alla fall. Livet blir lättare att leva då.

Sylvassa tossingar

Igår råkade någon (som begär att få vara anonym) skära mig med sin sylvassa tånagel. Detta tycker jag är hysteriskt roligt (även om jag fick plåstra om foten med ett muminplåster). Har ni någonsing hört något liknande? Att någon med skalpellvass tånagel snittar sin omgivning? Denna någon borde beskylta sin tånagel med en varningsskylt textad med Livsfara. Det råder ju faktiskt en viss hälsofara över denna tånagel - och då syftar jag till omgivningens säkerhet.


Jag har i efterhand fått information om att faran är över - tånageln är kapad. Tur det! Samhällsfaran är över för denna gång!

Dagens planer

Jag sitter fortfarande i morgonrocken och slöar. Har ägnat morgonen (förmiddagen? Större delen av dagen inpå eftermiddagen?) åt att kolla på dokumentärer på Youtube. Ja, jag gillar sådant. Angenämnt tidsfördriv samt lärorikt. Riktigt after-school-special av mig.

Ska slänga in mig i duschen strax, sedan tillaga en måltid. Inatt blir det jobb igen så jag tar det väääldigt lugnt.

På återseende, mina fiskar! Simma lugnt!

(Ännu ett totalt menlöst inlägg... det artar sig...)

Nutidens tantiga Tantmode

Em och jag roade oss med att titta på Sunes Sommar igår och häpnades över det faktum att det tantiga 90-tals-modet är detsamma som numera bärs av 2010-talets ungdomar (och tillika vissa övriga i vår egen ålder). De kläder som ansågs riktigt tantiga och fruktansvärda i mönster, passform och färg under 90-talets senare del har lyckats smyga sig in i det svenska samhället och parasiterat svenskarnas sinne för klädsmak. Varåt är världen på väg, tänker jag?

Storblommiga klänningar, leggings i neonfärger, pösiga jackor, mönstrande diadem, gigantiska hårband m.m. m.m. Det är så att man nästan blir mörkrädd...

Inget ont menat om filmen i sig - jag besitter ett starkt idoliserande av pappa Rudolf!


Sunes Sommar


Oinspererad Slödag

Idag gör jag ingenting. Jag är sugen på att hitta på något men jag vet inte vad. Noll inspiration. Jag orkar inte gå ut, jag orkar inte sitta inne. Jag orkar inte ringa någon kompis eller glo på en film. Jag är så slö och seg så att enbart printa ner detta inlägg är jobbigt. Usch, vilket motivationshandikapp jag lider utav idag...

Jag satt i duschen alldeles för länge för att jag inte orkade tvätta mig. När jag äntligen var färdig fick jag ångest ur en miljövänlig synpunkt. Tänk allt vatten som slösades av min slöhet. Jag skäms faktiskt.

Hos Far

Jag är hos far och myser med brorsbarn; trött och seg efter nattens arbete men njuter likväl av det härliga vädret. Jag börjar bli smått bortskämd av värmen. Vilken kanonsommar vi fick i år!

Ikväll får jag besök i form av Em som ska sova över; blir nog sent med andra ord men mysigt ändå.

Har inget mer av värde att skriva så jag avrundar här. Höres!

Varför så Seg?

Jag är så fruktansvärt trött numera; när jag vaknar om morgnarna så skulle jag lika gärna kunna somna in i ytterligare tio timmar. Var kommer tröttheten ifrån? Är det tristessen som är bidragande - typ "jag har inget annat att göra för tillfället så jag kan lika gärna sova lite till"? Hjärnan är hursom alldeles luddig och tankarna ogripbara. Kanske en promenad skulle pigga upp?

Gardintyg

Slänger upp bilder på det nya tyget jag har köpt; troligtvis kommer det att bli gardiner så småningom men kanske även kuddar. Vi får se, helt enkelt...

KnasKatt

När jag städade för en tid sedan placerades Mischas prasseltunnel i en väldigt prekär ställning i soffan. Detta hindrade dock inte en envis och påhittig kisse. 

 

 

 

 

 

 


Tristess

Jag är uttråkad. Och smått avundsjuk på A som är ute och festar ikväll. Jag vill också! Men här är det fattigt innan första sommarlönen kommer... Suck!*


*Jag brukar inte gnälla så härmed ger jag mig tillåtelse att för en gångs skull häva ut lite dynga...

Mulet

Mulet idag men det har inte påverkat mig särskilt eftersom jag har sovit bort halva dagen. Hade ett jobbpass inatt igen. På sätt och vis har det sina fördelar med att vädret inte alltid är på topp; då kan man sitta inne med gott samvete för en gångs skull utan denna evinnerliga skuldkänsla om att sätta sig i handling utomhus. Sommaren har ändå varit utomordentlig hittills så här finnes ingen plats för klagomål.
I augusti bär det iväg till Grekland i två veckor. Jag behöver väl knappast tillägga att jag längtar tills dess.

Regnet kom

... och en läxa jag bör lära mig är att man ska akta sig för vad man önskar. Jag tänkte nämligen cykla till jobbet, men får istället ta bussen nu. Önskade ju regn tidigare på dagen med det kom nu; men jag förberår inte Vädergudarna - anger man inte datum och klockslag på det önskade vädret så är det ju inte så lätt att vara till lags, liksom. Nästa gång ska jag skicka in en motion.

En bön till Vädergudarna

Luften är mättad igen. Snälla regn, kan du inte fälla några droppar på huvud, åtminstone för att lindra min huvudvärk? Jag kan till och med ställa mig naken i trädgården och utföra en regndans till ditt ärofyllda droppande. Så desperat är jag, trots huvudvärken (eller på grund av den, kanske man bör säga).

Ännu ett menlöst inlägg om typ ingenting... Men det är så mitt liv ser ut för tillfället, man får greppa efter de halmstrån man har, liksom...

Intresseflaggan igen

Jag bör även meddela att det är dags för mig att ta dusch, då solen, förutom sitt konspirerande mot mig, gjort mig alldeles varm och kvalmig. Måhända är detta nästa steg i dess beräknande ränker att förgöra mig? Nej, jag är inte alls dramatisk ikväll... inte då...


PS. Solen och jag är ganska bra kompisar annars; men denna aknemassaker får mig att känna mig en aningen sviken.

Solen - en fiende?

Vad vill solen egentligen? Miljontals (eller typ... fem) finnar har blossat upp i huden nu endast efter en dags solande, badande och allmänt slappande. Är detta något straff för att jag för tillfället är alldeles för avslappnad? Försöker solen sabotera den alldeles för upphöjda ställning som jag föresatt mig i att vara alldeles finnfri och skir i hyn? Man ju börjar ju undra vad detta handlar om... egentligen...*


*Kia blir allmänt paranoid och ser konspirationsteorier överallt

Senaste dagens utveckling

Nyvaken och dan är jag efter nattens arbetsprövningar. Sålunda är jag alldeles utvilad efter sovstunden även fast att jag redan på morgonen fick möta dagen i form av målare som invaderade mina fönster vid halvåtta-snåret. Kissen har snällt suttit i badrummet sedan dess och förtjänar att komma ut nu. Men först ska dammsugaren få rasta lägenheten en stund; behovet finns både hos de grusiga golven såsom hos dammsugaren som faktiskt kan få äran att uppleva något mer än insidan av ett skåp.

Igår drog ett enormt åskväder över staden som tömde luften på dess kvalmighet. Jag är synnerligen lycklig över solens uppståndelse, nu i mer humana former.

Nepp, nog struntpratat. Hoppas ni har den bekvämt i solen!

Sista tidens Inköp samt Gåvor

Det har blivit lite allehanda shopping på sistone; från Rom men även här hemma. Enjoy!


En scarfs från Rom.

 

Hittade den här klockan på Glitter här i Örebro. Riktig mormorsstil på den. I like!

 

 

En ny väska slank med hem från Rom också.En tröja från Rom.


Solfjäder med kissekatter på.Dessa fina ljusstakar fick jag av kära Em sist vi sågs. Fina, va?Ännu en fläkt införskaffades eftersom det är så varmt i lägenheten. Denna placerades i köket.

 

Det var senaste tidens inköp, det.


Fotoskygg

Mischa visade tydligt idag att hon inte ville vara med på bild.Jag har vänt på das dygn, jaa

Jupp, jag sitter och äter frukost.. nu... iförd i morgonrock. Detta är effekten av att jobba nattetid; jag känner mig som en håglös tonåring igen (när jag var 17 kunde jag sova till halvtre på eftermiddagarna under sommarlovet eftersom jag satt uppe halva nätterna). Dock har min sömntuthet inte invaderat särskilt på dyrbar soltid idag; solen lyser (hihi) med sin frånvaro. Veckostädningen avklarades igår så jag har inget särskilt i görningen. Borde kanske tvätta men jag känner mig omotiverat lat idag. Kexet kommer ikväll. Har ni några förslag på vad jag kan göra fram tills dess? Hjärnkapaciteten har tillslöats av alla extra sovtimmar.

Kia begrundar

Hur kommer det sig att disken alltid samlas i berg hos mig?

Och nej, jag är inte lat - bara något motivationshandikappad.

Rom

Varsågoda, mina ärofyllda vänner! Här kommer de efterlängtade bilderna från Rom. Enjoy!

Jag utanför hotellet.
Vi hade en nästan osmakligt ful tavla i vårt rum - med ett stort hål i mitten. Hur tänkte dem där? Dessutom hängde tavlan väldigt konstigt, bara uppspikad rakt upp och ner (eller dithängd på befintlig krok). Ute vid tunnelbanan stod en ko, och när jag fotade stod det passande nog en farbror och lutade sig mot den. Bilden i mitten föreställer E och S nere vid tunnelbanan.Santa Maria Maggiore - en av Roms vackraste kyrkor från 400-talet.

 

 

 

På väg in i Vatikanstaten - visste ni att de har ett eget postkontor med egna frimärken, egna registreringsskyltar på bilarna samt egen polis?

 

 

 

Inne på området - vi hade en superbra svensk guide som berättade en massa intressant medan vi vandrade omkring i muséerna.
Inne i muséet. Visste ni att torson i mitten är inspiration till Malmös egen Turning torso? Bilden till höger visar en ingång till påvens privata rum. Till vänster om dörren finns Sixtinska kapellet, målat av Michelangelo.

 

 

 

Utanför Peterskyrkan med vakter i traditionella kläder.

 

 

 

Inne i Peterskyrkan. Första bilden är ett minnesmärke över vår egen svenska drottning Kristina som konverterade till katolismen. Andra bilden föreställer den storartade kupolen; även den utformad av Michelangelo. Syftet med kupolen var att den skulle täcka Peterskyrkans stora tvärskepp. Sista bilden är på mig =)

 

 

 

Vi åkte hiss upp till kupolen. Först stannade vi till på insidan, sedan fick vi ta över trehundra trappsteg upp till toppen för att se utsikten.

 

 

 

Utsikt från kupolen. Sista bilden är på Peterskyrkan - taget lite längre ifrån.

 

 

 

Birgittaklostret - där svenska kyrkan har sitt säte i Rom.

Utanför Colosseum - som var mer återuppbyggt än vad jag trodde innan, det finns inte mycket kvar av det ursprungliga Colosseum. Några av tjejerna som var med på resan myntade ett uttryck - "Fake som Colosseum!"Inne på Colosseum - här utspelade sig de blodiga skådespelen under kejsar Titus tid år 80 e Kr.Här ser man var den yttre ringen av Colosseum har varit.

S och jag på bussen. H tar kort på sig själv och J och H tar kort på varandra.

San Giovanni in Laterano - Roms katedral för biskopsstiftet. Kallas även för "alla kyrkors moder". Den ursprungliga byggnades byggdes på 300-talet av Konstantin och har tidigare varit det huvudsakliga påvliga sätet. Bilden högst upp till höger påvisar även den tekniska utvecklingen i kyrkan.
Appia Antica. Till höger är en replika av vad som sägs vara Jesus fotavtryck.

 

 

 

Vi besökte även kristna katakomber. Vägen till höger är original från antikens Rom - Via Appia Antica.

 

 

 

Där hittade jag även en Eclipse-glass; jag köpte såklart Edward-glassen.

 

 

 

Palazzo Venezia. Byggnaden påbörjades 1455 och användes som Venedigs ambassad. På framsidan finns ett monument byggt för att hedra Italiens första kung Victor Emmanuell II; denna kallas "Bröllopstårtan" eller "Skrivmaskinen".

 

 

Bocca Della Varitá är det stora, antika stenansiktet och betyder Sanningens mun. Talar man osanning med handen instoppad i dess mun får man den avbiten. Andra bilden visar insidan av den medeltida kyrkan Santa Maria in Cosmedin där Sanningens mun finns placerad strax utanför.

H och jag på ett lejon vid torget Piazza del Popolo.

Spanska trappan med 138 trappsteg och med kyrkan Santissima Trinitá dei Monti.
Såhär såg A ut när han äntligen kom på vad volleybollyn i filmen Cast Away hette (vilket flitigt hade diskuterats i gruppen de senaste dagarna). Svaret är (trumvirvel) - Wilson!!!

Trevifontänen. Om man kastar ett mynt med höger hand över vänster axel och den hamnar i fontänen, betyder det att man kommer att återvända till Rom. Mitt mynt hamnade i fontänen.

Solnedgång över Rom. Ankan som symboliserade hela resan.


Bazinga!


The Big Bang Theory - 3rd season, epidose 14 "The Einstein Approximation"

Ja, vad kan man säga? Man måste bara älska Sheldon Cooper - så är det...

Varma dagar

En böljande sommarhetta har infunnit sig i staden under helgen. Jag har dock jobbat så jag har inte hunnit njuta fullt ut som jag hade velat; fint väder har ju en tendens att krocka med jobb. Men jag ska vara tacksam; har sommarvik nattetid vilket underlättar - det är ju svalare då!

Såhär ser gräset ut utanför mig.

 

 

Mischa är ändå glad att komma ut, trots värmen, eftersom man kan tro att jag bedriver bastu i lägenheten - varmt är det!


Eclipse

Igår var jag och en vän iväg till biografen och såg denna omtalade film; många har hyllat den och upphöjt den till skyarna men personligen blev jag lite besviken. Kanhända att det berodde på mina egna höga förväntningar; kanske min besatthet har lagt sig något. Men jag tyckte inte alls att den var lika bra som de föregående filmerna; replikerna var för smöriga för min smak och föll platt; personligen brukar jag inte störa mig på små ändringar i en film som bygger på en bok men i denna irriterade jag mig konstant även om jag inte kan sätta fingret på vad det egentligen vad som blev fel.

Emellertid anser jag filmen vara sevärd; om inte annat så för möjligheten att dreggla lite extra över Edward Cullen som är olagligt snygg i även denna trejde uppföljare. Betyg: 3 Kior av 5 möjliga.


Trailer

.PS. Jag förstår inte alls varför Jacob Black blivit en sådan hunkfigur i mångas ögon; han är ju bara dryg. DS.