Sitter här och smälter...

När jag kom hem idag var det alldeles kokhett i lägenheten, så det var bara att sätta på fläkten på det högsta och snabbaste snurret. Förutom det smältande tillståndet gör jag inte så mycket - har slängt in lite tvätt i maskinen och suktar efter något gott att äta. Usch, jag borde verkligen sluta äta så mycket socker... På sistone har det blivit alldeles galet mycket!

En sötsugen Kia och en väääldigt söt kisse!


Galet Galej

I onsdags var jag ute på galej. Ville bara kasta in följande bild på mig och tjejerna då den blev så bra! =)Dålig dag men med ett litet uppsving

Vissa dagar är bara mindre motiverande till att stiga upp ur sängen - idag har jag en sådan dag. Jag mår inget vidare. Jag skulle ha gått på maskerad ikväll men beslöt mig för att stanna hemma istället. För att muntra upp mig själv drabbades jag av ett plötsligt infall och åkte och inhandlade New Moon-filmen - den stora samlingsboxen. Så nu är min kväll räddad i alla fall.


Visst är den vacker? =)

Samlingsboxen är, förutom en massa extramaterial och filmen förstås, full av fanprylar; sex vykort, en affisch, en penna, ett armband och ett bokmärke. Jag hade älskat sådana här samlingsboxar när jag som liten var ett stooort Hanson-fan (Jag var inte så häftig som barn, men det är jag ju inte nu heller)!

Passar på att visa den gamla Twilight-boxen som jag köpte för länge sedan - också fullspäckad med grejer; en affisch, fyra samlarkort, fyra vykort och klistermärken. Även den innehåller en massa extramaterial.

 

 

Nu vet ni hur min kväll ser ut! =)


Kia begrundar

Var tog solen vägen? Åkte den på semester? Gick den och handlade? Har den drabbats av galna solsjukan och måste ligga inlagd över sommaren nu?

Annie's Song


Maria Andersson - Annie's Song


Uppdaterade inlägget med den videon jag faktiskt letade efter.

Veckans citat

E och jag sitter ute vid Ramsjön.

Jag: - Den svenska sommaren är ju väldigt speciell, i jämförelse med många andra länder (Syftar på varma exotiska platser).
E: - Ja, typ... Finland.

Kia begrundar

Jag hade världens planer idag om att ligga ute i trädgården och plugga men vädergudarna ville tydligen annorlunda. Solen lyser med sin frånvaro (vilken ordvits jag fick till där!). Varför är det alltid så, tänker jag?

Årets första Sommarpromenad med Mischa

Vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna! Mischa blev alldeles exalterad när jag plockade fram selet idag; hon stod snällt och väntade när jag knäppte på den och rusade ut så fort jag öppnade dörren.

Jag älskar knotiga äppelträd!

 

 

Hon är så fin, min lilla bums!

 


 

 

Vackraste =)

 

Nerikes landskapsblomma - Gullvivan.

 

 

 

Mischa tog igen sig när hon kom in igen. Lilla snuttan var helt slut.

 


Ännu mer Sommarmusik

Vädret har fyllt mig med sommarkänslor. Här kommer ännu mer sommarmusik...


I denna ljuva sommartid

Psalm 200

"I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig vid
den store Gudens gåvor.
Se, hur i prydning jorden står,
Se, hur för dig och mig hon får
Så underbara håvor.


Av rika löv är grenen full,
Och jorden täckt sin svarta mull
Med sköna gröna kläder.
De fagra blommors myckenhet
Med större prakt och härlighet
än Salomos dig gläder."


Lyckat köp

Mischa verkar gilla sin nya prasseltunnel.


Mer Sommarmusik


Nu grönskar det i dalens famn

"Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd,
i vårens glada tid.
Var dag är som en gyllene skål,
till bredden fylld med vin.
Så drick min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din.

Långt bort från stadens gråa hus,
vi gladd vår kosa styr.
Och följer vägens vita band,
mot ljusa äventyr.
Med öppna ögon låt oss se,
på livets rikedom.
Som gror och sjuder överallt,
där våren går i blom."


Ramsjön

Efter tentainlämningen firade jag och E ledigheten med allehanda shopping, McDonaldsbesök samt en tripp ut till Ramsjön. Där har jag inte varit sedan jag var barn. Härligt att komma ut i naturen lite.

Jag passade på att doppa fötterna lite - det var iskallt! Please, ignorera muminplåstrena; jag fick skavsår av gårdagens promenad.

 

Fina E! Och självaste sjön.

 

 

Me.

 

 

Vi bestämde oss bland allt annat struntprat och plaskande att vi bör återvända hit i sommar; grilla och ligga i bikinis en heldag. Vore härligt! Hoppas nu på fint väder åt oss!

 

 

E satt kvar på plats medan jag tassade runt barfota bland alla vassa kottar och tallris med kameran i högsta hugg. Allt för bloggen, vet ni!

 

Jag byggde en barkbåt. Den ville inte lämna oss. Men när den väl fick lite skjuts ut på sjön pep den iväg illa kvickt. Bye bye barkbåten! (Ja, jag är 25... Vad är det med det då?)

 


Djävulströskeln

Denna tröskel har en ond ande inneboende i sig, alternativt den gamle husherren som är bitter av att ha mig bebodd i huset. Av någon anledning är han smärre förtjust i tår, särskilt kvinnliga sådana. En annan sak han lyckas få mig till är att trampa rakt på tröskeln, eftersom den är så bred. Det är också mindre skönt. Jag gillar äldre, slitna detaljer på hus, dessvärre är jag mindre förtjust i smärtsamma sådana.

Den ondsinta tröskeln. Why do you hate me?


Ute blåser sommarvind

Lite dålig kvalitet, men ändå så underbart vacker. Ni som brukade se Vi på Salktråkan som barn vet vad jag menar.


Ute blåser sommarvind

"Ute blåser sommarvind,
göken gal i högan lind.
Mor hon går på grönan äng,
bäddar barnet blomstersäng,
strör långa rader
utav ros och blader."

Välkommen Du Sköna Sommar

Idag har jag verkligen tagit vara på den härliga sommarvärmen. Tidig eftermiddag blev jag färdig med hemtentamen (äntligen!) och för att fira denna glädjefyllda händelse tog jag på mig sommarstassen och begav ut i sommaren. (Undvik gärna att titta på min röra i soffan).

 

För att låta lite extra klyschig kan jag berätta att jag åkte till far och promenerade runt på landsbyggden; barfota i gräs och på slät landsväg. Ja, sommaren är sannerligen här! By the way, jag köpte en golvfläkt häromdagen som jag monterade ihop heeelt själv! Who needs a man, liksom?Nepp, nu ska jag vila lite! Ciao!


Såga såga såga

Ja, det yr träflisor här utanför, fortfarande... Huset bredvid mitt håller på att få ny panel så slipmaskinen har varit igång sen... ja, sju i morse tills nu. Och ja, ni ser ju vad klockan är. Det är ett under att jag har kunnat koncentrera mig överhuvudtaget på att skriva tentamen de här dagarna.

När Kexet pluggade förföljde byggarbetarna honom under hela utbildningen, från den ena lägenheten till den andra. Jag vet vad jag har att vänta med andra ord.

Tentaångesten har släppt något

Idag har jag skrivit med räjserfart och i och med att apatin har släppt så har även ångesten lättat lite. Men det är inget ovanligt det där; jag drabbas alltid av ångest den andra tentadagen och sedan kommer jag igång. Nej, jag vet inte hur min hjärna tänker; den försöker väl göra sig immun mot alla typer av tentamen... eller något.

Idag har alltså tiden tillbringats vid dataapparaten. Utanför är det sommarvärme och solsken då och då. Det kunde man ju ge sig fan på. Nu är jag så slutskriven att jag inte orkar bege mig ut. Jag får kanske ringa far min och besöka honom ute på landet. Ut till bilen borde jag ju ändå orka ta mig, borde man tycka...

Jag bara svammlar som ni märker. Men visst blev det ett inlägg ändå =)

Tentaångest och Apati

Det är samma sak varje gång vid ett tentatillfälle. Det tar mig en mindre evighet att sätta igång; tentan som vid utlämningen ter sig ganska enkel förvandlas till ett Mount Everest som plågar mig från sin plats i soffan. Idag tog det halva dagen innan jag ens kunde sätta mig och komma till ro. Hur kommer det sig?

Nu har jag i alla fall börjat men hyser en stor osäkerhet inför fortsättningen. Men hjulet är i alla fall i rullning.

Jag förstår bara inte mitt eget problem. Jag undrar om detta kan räknas som ett smärre handikapp? Tentaapati?

Hemtentamen och övriga livet

Hemtentamen utlämnades idag så den närmaste veckan kommer jag vara något frånvarande och okontaktbar. Att all övrig verksamhet i mitt liv är tvungen att infalla denna vecka gör ju inte saken bättre; den här dagen har gått i ett. Obligatorisk närvaro på universitetet, hem och stresstvätta för att sedan fara iväg på utbildning inför sommarjobbet. Morgondagen kommer att se likadan ut, i stort sett; hemtentamensskrivande, tvätta upp resterande smutstvätt och sedan iväg på möte om en ankommande utlandsresa, som i sig kommer att bli riktigt kul. Jag ska väl inte klaga egentligen; skönt att man ibland får veta att man lever =)

By the way, vad har ni gjort idag?

Nu blir det slötid ända till läggdags för mig. Ciao!

Kia begrundar

Varför skiner solen alltid vid fel valda tillfällen, till exempel när man har hemtentamen? Dumt, tänker jag.

Varför har jag en massa viktiga, inbokade möten just under hemtentamens-veckan?


Sminkrådgivning på Make Up Store

I torsdags utnyttjade jag äntligen det presentkort som jag fick i julklapp på Make Up Store i form av en sminkning. Det kändes riktigt lyxigt att bli uppfräschad av ett proffs. Dock har jag sminkat mig i många år så sminkningen i sig lärde mig inte så mycket nytt; däremot fick jag inblick i många roliga produkter som jag nu är sugen på att testa. Jag borde även uppdatera mina sminkverktyg såsom nya borstar.

Bildbevis


 


Självfallet fick jag med mig några produkter hem, då presentkortet innefattade, förutom rådgivningen, inhandling av produkter för samma värde. Det blev ett transparent puder, två olika typer av concealers; en som täcker röda partier och en för de blå runt ögonen samt en ögonkräm. (Jag har redan börjat använda produkterna som ni märker på bilden).

 

Summa summarum av upplevelsen: Helt okej. Personligen lärde jag mig som sagt inte så mycket om hur man just lägger en make up, men visst fångade jag upp lite småtips. Tjejen som sminkade mig var utrevlig dessutom och ett stort plus var just det faktum att man fick köpa produkter för presentkortets värde, utöver sminkrådgivningen.


Mitt Signum

Jag har konstaterat en sak; jag är flätkvinnan. Jag gör allehanda flätor i tid och otid. Jag sitter lördagkvällarna och flätar; jag flätar mina vänners hår. Jag sitter på internet och googlesöker olika flättekniker. Ett ytterligare konstaterande vore att skaffa mig en riktig hobby. Men då skulle jag ju förlora mitt signum, min titel som flätkvinnan.


En slarvigt inbakad fläta - redo för en skogspromenad.

Potpurri av kissebilder


Storhetsvansinne

Jag hörde att benämning av sig själv i tredje person tyder på storhetsvansinne. Jag måste då vara illa ute... Se bara bloggnamnet och kategorierna liksom.

Kia begrundar

Hur kommer det sig att jag känner mig snyggare dagen efter en partykväll?

Igår:Idag:

Hur kommer det sig att kameran vägrade ta kort på mig men gatuvyn gick bra? (Här ville kameran inte ta kort på mig; när jag vände den mot fönstret så brann blixten av men mot mig strejkade den. Den ansåg väl att jag inte borde fastna på bild idag, eller nåt...)

Tips på Akut Pigghet?

Jag ska ut ikväll med tjejerna från skolan och jag är så sanslöst trött, så i ren desperation vänder jag mig till er; hur blir man pigg? Jag har redan provat det självklara, det vill säga kaffe och socker, men ännu har varken koffein- eller sockerkicken gett sig tillkänna. Några andra tips? Som inte är grovt narkotikaklassade?

Tidig morgon

Är det ens lagligt att vara upptvingad såhär tidigt? Tydligen. Ja, jag ska till skolan inom kort och sitter och inväntar Kompistaxin. Hur mår ni denna eminenta, soliga morgon?

Bilder?

Ärligt, är det bara jag som inte kan ladda upp bilder på bloggen? I så fall känner jag mig något diskriminerad.

Kia begrundar

Varför leggingsen var nästan olagligt sköna*?

Varför jag måste vara så förbannat trött idag?

Varför det blogginlägg som man hade i huvudet för 20 minuter sedan är som bortblåst nu?


*Jag hade tänkt ta en bild på premiärklädseln, men så glömde jag bort det. Nu är jag olovligt trött. Se punkt två.

Matvrak

Idag är det en sådan där dag då jag äter hela tiden. Först åt jag lunch med en massa fler köttbullar än vanligt samt ett enormt mosberg. Tror ni att jag blev mätt? Nädå. Jag klämde i mig en banan. Drack lite vatten, fick huvudvärk. Åt lite honungsmelon. Tror ni jag var hungrig? Ja. Vräkte i mig två smörgåsar. Räckte det? Näää. Nu har jag tryckt i mig sex smörgåsrån också. Och tro det eller ej, skulle nog fortfarande kunna äta lite...

Vissa dagar har jag ingen botten.

Muppigt

Jag försöker ladda upp lite fina bilder på kissen men det vill sig inte. Muppigt värre, tänker jag.

Sensationsnyheter

Jag har inhandlat mig ett par legggings - mitt allra första par. Jo, jag är medveten om jag är sisådär tusen år efter alla andra men jag har sedan länge hyst agg och en kraftig allergi mot detta plagg. Ärligt talat så är vi inte riktigt vänner än heller. Men men... detta par är i alla fall svarta, utan en massa hårdrocksnitar, trashhål och liknande... Jag får se hur dessa kommer att kännas vid invigningen. Jag funderar på att ha en parad med en massa trombontutor vrålandes när jag skrider fram i detta läckra klädesplagg. Fortsättning följer... som det heter på svenska.

Det jag vill ha sagt är; ser ni en uppstoppad korv gå på gatan här i stan, så bli inte rädda - det är troligtvis bara jag...

Aaaffe!

Morgonkaffet är dagens livsnödvändighet. Jag sitter här nu med det svarta guldet och inspekterar min galna katt som far runt som ett jehu. Hon får sina ryck ibland; överskottsenergi kallas det nog.

Jag och en vän på universitetet har tappat första bokstaven (Aaaffe!) när det kommer till morgonkaffet; så angeläget är det att få sig en kopp på morgonen när man kommer dit.

För övrigt verkar det bli en lugn dag; lite studier att uträtta, som alltid, men i ett väldigt lugnt tempo. Nej, mitt liv kan inte jämföras med de stora Hollywood-kändisarnas i mått av spänning, det måste erkännas =)

Återupplivad

Japp, nu ska bloggen få återfödas igen. Blogglusten har varit utdöd och bortblåst - under en längre tid. Privatlivet har fått sig en och en annan törn på sistone såsom det kan vara. Men nu är jag tillbaka - om inte på heltid så på halvtid i alla fall. Till att börja med.

Jag vill tacka alla mina trogna läsare som har fortsatt att kika in här med jämna mellanrum, ibland med små fina kommentarer (det sistnämnda är särskilt riktat till Cia)! Känns roligt att blogga igen med läsare som er! =)

Helgens citat

Kexet och jag kollar på film.

Kexet: - "Tänka sig; han hade tid att planera hela händelseförloppet för att kidnappa henne, men han kunde inte ta sig tid att ladda batteriet på mobilen..."

Filmterrorister är så slarviga, tänker jag.

Rosaskimrande kräks

Usch, idag orkar jag verkligen inte läsa bloggar där allt är en rosaskimrande, lustfylld utopi med en massa fluff fluff där solen alltid skiner, disken alltid är diskad och katten aldrig kräks på fel ställe. Just idag är jag inte på humör för det - denna perfekta illusion som många envisas med att måla upp. Kan ingen berätta om hjärtekross, bajsiga blöjor, ihållande regn och skor som skaver, så att jag slipper sitta ensam här i tragikens centrum? Kom igen, någon kan väl har råkat fisa under första dejten i alla fall?