Halsont

Det måste vara tradigt för er att läsa mina "sjuka" inlägg. Jag är ju sjuk för jämnan, typ. Det hinner vila med 1-2 veckors mellanrum innan det är dags igen. Jag säger då det - denna årstid är inte skapad för mig. (Men enligt Gud är jag skapad för den; mina rötter härstammar från nordligaste Finland. Hur tänkte han där egentligen?)

Förutom kylan så gillar jag vintern. Faktiskt. Det är skönt att sitta inne och titta på snön utanför. Mindre skönt är det att vara tvungen att bege sig ut i den. Men man kan ju faktiskt inte få allt. Så är det ju tyvärr.


Kolla hur stolarna ligger - man kan ju tro att någon har haft värsta rövarpartyt här utanför.

 

 

Slänger upp en helt omotiverad bild på mig från i söndags innan bion som inte har något med inlägget att göra. Eller ja, såhär ser jag ut när jag är frisk.


Twilight-Esme

Jag är uttråkad så jag gjorde följande test. Jag blev Twilight-Esme.


Which Twilight vampire are you?
Your Result: Esme

You can love very deeply. You are motherly, knowing what to do for people to be as great of a help as possible. You are extremely caring. You have a great capasity for love, loving anyone who needs it, and loving equally.

Rosalie
Carlisle
Alice
Jasper
Emmett
Edward
Which Twilight vampire are you?
Quiz Created on GoToQuiz

Jag kom, jag såg, jag diskade

Mission completed. Disken är diskad. Berget är borta. Faran är över.

So now you know, people.

PS. Totalt onödigt inlägg, jag vet, men de bara flödar ur mig idag - trivaliteterna.

Menlöst inlägg

För övrigt undviker jag att gå in i köket för stunden. Varför, undrar ni? Kylskåpet gapar tomt - jag har inte haft ork att gå ned till affären 200 meter bort. Dessutom har ett enormt diskberg belägrat hela köket. Om det rasar kan det vara farligt att vara i närheten. Bäst att hålla sig på tryggt avstånd (tills jag får energi att ta itu med eländet).

Harry Potter & Dödsrelikerna del 1

Herre min get vad bra den senaste Harry Potter-filmen var! Igår besökte Soffan och jag stadens filmbiograf för att först inta en fika och sedan sjunka ned i den största salongens mjuka säten.

Ni kanske minns att jag inte var särskilt förtjust i den sjätte filmen? Den första delen av Harry Potter & Dödsrelikerna var briljant; den motsvarade bokens följd bra mycket bättre än de andra. Att dela in boken i två filmer var ett smartdrag av filmskaparna; det skulle aldrig ha gått annars. Och ja, Radcliffe har blivit avsevärt bättre i sitt skådespelande än tidigare.


Harry Potter & Dödsrelikerna del 1 - Trailer

Vad har jag mer att säga? Betyg: 4 Kior av 5, helt klart.

Snön som faller

Min stress har lagt sig lite för stunden så nu kan jag andas ut en sekund och njuta av snön som faller och det annalkande adventsfirandet. Tiden rinner iväg som vanligt - jag har studerat i två år i januari. Helt insane faktiskt.

Någon sjunger opera här utanför

Ja, det låter så i alla fall. Om det är så så är det väl trevligt. Jag undrar vem det är som så hurtigt en seg söndagseftermiddag i november orkar ta ton. Är det för att denne någon är glad? Är det ett omfamnande av vintern? Av kylan som nyhetsankrarna och vädergubbarna lovade komma nästa vecka? Ingen vet, men det kan ju alltid vara så.

Jag blir alltid bloggskrivsugen av att läsa andra bloggar. Det är som att jag får inspiration och en gnutta tytänkande. Det är alltid uppfriskande att se vad Kissie har haft för sig den senaste veckan.

Glasshimlen

Jag har en glasshimmel i frysen för tillfället. Dessa härliga små byttor lockar på mig, trots att frysdörren är väl tillstängd och försluten från trånande blickar. Men jag suktar ändå. Mer än vad som är lovligt, tror jag.

Det är farligt det här med godsaker. De har en tendens att snirkla sig in i tankarna och bosätta sig där.

Köket borde ligga längre bort. Det ska jag tänka på i nästa bostad.