Parlamentet förr

Parlamentet var mycket mer tilltalande, och framför allt roligare, förr. I dagens program framställs skämten på ett mirakulöst skitnödigt sätt; framtvingat liksom och utan det där lilla guldkornet som karaktiserade programmet förr. Kanske beror det på att panelens oersättliga personligheter byts ut i en stadig ström. Vissa favoriter (Mikael Tornving, Johan Wahlström, Babben Larsson, Robert Gustavsson, Sissela Kyle, Claes Malmberg och Magnus Betnér) gör programmet helt enkelt roligare och Hans Rosenfeldt hade tveklöst den bästa programledarandan. Enligt min åsikt alltså.


Parlamentet - Robert Gustavsson

Sjukling

Jag alltså. Fylld av förkylning, halsont och annat sådant där mindre mysigt. Men som student är man inte sjukskriven, inte för en förkylning i alla fall, så jag har glatt fått fara till universitetet idag ändå. Lång dag har det varit.

Höstkylan har krypit in i väggarna här; jag värmer lägenheten med både de vanliga elementen och den eldrivna, men kylan vill inte drivas iväg. Jag köpte nya vinterskor igår med textilfoder och det behövdes sannerligen, med tanke på kylan. Benen frös under de dubbla strumpbyxorna (jag vet - det är lite märkligt, men jag tog på mig ett par tunna först i morse men kom på att det skulle bli för kallt och orkade således inte ta av mig dem innan jag drog över ett andra, tjockare, par) men fötterna hade det varmt och gött. Det ryktades om att snö kan nedkomma när som helst. The horror... (kylan alltså, inte självaste snön egentligen - den är mysig!)

Cornelis! Vår Cornelis!

Älskar, älskar, älskar!


Cornelis Vreeswijk - Grimasch om morgonen

.PS. Det ska tydligen komma en Cornelis-film berättade far häromdagen och jag såg trailern när jag var på bio i helgen. Far får resa sig från sofflocket och göra medfölje, närmare bestämt (enligt Kia-bestämmelser).

Dagens mest uppmärksammade (hittills)

Notera att jag redan intagit två frukostar idag och jag klev upp ur sängen strax efter halvnio. Är detta ännu en jag-äter-hela-dagen-utan-att-mätta-magen-dag? Påfrestande i sådana fall.

Duktighetsdag

Idag har jag haft en sådan och uträttat en massa saker som legat och lurat i bakhuvudet en tid tillbaka. Dessutom har jag pluggat, pluggat, pluggat. I know - duktighetspoäng så det skriker om det! Helt vuxet igen liksom.

Jag kan alltså med gott samvete slöa i soffan ikväll.

Trött

Ville bara poängtera det, så ni inte missar något. Jag förstår att upplysningar om mitt allmäntillstånd är oerhört angeläget för er att få ta del av. Jag ska närma mig sängen nu (är tanken i alla fall, sedan om handlingen blir detsamma är en annan femma). Godnatt!

Fruuusen

Nu ligger jag djupt nedbäddad i soffan med filten virad omkring mig och värmeelementet på. Det blir kallt här under vinterhalvåret - men så är det ju i gamla hus. Jag har förändrads markant sedan ungdomsåren - då kunde jag inte tänka mig att bo i ett gammalt hus enbart för att det är charmigt. Då skulle det vara toppmodernt och alla vinklar vara perfekt måttade. Numera ler jag bara fånigt om en vägg är sned. Jag älskar allt gammalt och auktioner är Guds gåva till Kia. Saker förändras. Där ser man.

Efter skolan åkte jag ensam in till stan och strövade runt i butiker, men kom hem tomhänt. Vad som hände vet jag inte - kanske insåg jag att jag faktiskt inte behöver något. Vuxet.

På tal om Betnér...

Ja, jag roas av detta.


Magnus Betnér - Ingenting är heligt


Det händer så mycket just nu...

Det sker stora förändringar i mitt liv för stunden så jag hinner knappt med själv, därav min stora frånvaro från bloggen igen. Två stora suprises kommer att avslöjas inom en snar framtid. Förutom att jag har ägnat mig åt det vanliga - studier, vänner, familj, hemmet och kissen - så har jag dels varit ute i svängen, sett Magnus Betnér uppträda på Kåren och besökt Motala och dels ägnat mig åt en massa andra förströelser. Bloggen har fått lämna plats för det sociala livet helt enkelt.


Jag har posat lite.

 

 

Kexet ville vara med på ett hörn.A och jag har fotograferats i väntan på Betnér.
I och T ville inte vara med på bild.

Så samtliga (utom jag som var kamerakvinna denna kväll) gjorde skojgrimarser.
Under Betnérkvällen uppträdde två nykomlingar, så kallade rookies. De var också roliga (att Betnér är rolig behöver man ju knappast nämna).

Herrn i egen hög person. Han var dessvärre svårfotad; alla bilder utom två blev suddiga.

Jag har legat och vilat en stund på en soffa under en partykväll.
Jag har även fotat mig själv i spegeln i äkta blogganda, eftersom jag var så nöjd med mitt klädval en dag.Mischa ville också vara med, trots att bilden blev suddig.


Mischa har övat på att se extra söt ut.


Och i liknande anda har den senaste tidens tillvaro sett ut...

Min blogg har legat nere

Så jag har inte kunnat blogga. Varenda gång jag har velat har den sovit i ett okontaktbart land. Men nu funkar det igen; hej!