Lördag

Igår hade jag påhälsning av de välbekanta, men ytterst otäcka, migrängubbarna. Inte alls trevligt. Därav min höga frånvaro - nåja, något högre frånvaro än vanligt.

Ikväll blir det bio med Kexet, vi ska se Inception med Leo DiCaprio. Förväntningarna ligger på medel, kan man säga. Men herr DiCaprios filmer brukar vara värda att se.

En annan film som absolut är värd att se är Brothers. Vi hyrde den igår. Eftersom jag är ovanligt slö ikväll (till och med för att vara jag) och inte orkar nedpränta handligen kan ni läsa den här. Men den får 5 Kior av 5.

That's all for now.

Svensson Svensson-filmen

De första två säsongerna av Svensson Svensson-serien som spelades in under 90-talet är hysteriskt roliga, och eftersom de såhär i vuxen ålder tilltalar mig fortfarande tänkte jag ge filmen ytterligare en chans. Om jag inte missminner mig så har jag bara sett den en enstaka gång under mina barndomsår och mindes således inte handlingen när jag nu skulle få återuppleva filmen. Dock hade jag ett svagt minne om att den inte direkt rosades av filmkritikerna.

Och ja, Svensson Svensson-filmen är lika kass nu som första gången jag såg den i slutet på 90-talet. Tråkiga skämt och de enstaka roliga är direkt tagna ur serieavsnitten. Började fantasin tryta, månntro? Filmens handling är genomlarvig och saknar all form av trovärdighet. Var tog verklighetsuppfattningen vägen?

Om jag skulle poängsätta filmen idag skulle den få 2 svaga Kior av 5. Rekommenderas ej - en riktig sömnpiller-varning på denna. Eventuellt kan ju personer med riktig svår insomnia njuta av filmen; de lär ju kunna friskförklaras efteråt.

Det är inte lätt det här inte

Jag har fått en insikt ikväll. Jag förstår nu varför jag så sällan äter apelsiner. De är ju ta mig f*n omöjliga att skala. Utomordentligt... saftigt... goda, ja. Men omöjliga att skala (Jag fick slurpa i mig apelsinen över diskhon eftersom jag knappt fick ur innehållet ur skalet och saften bara rann).

Ordvitsar

Jag älskar halvdåliga ordvitsar. Jag kan skratta mig fördärvad åt sådana.

I somras var jag med bror och hans familj + några finska släktingar med barnen i en lekpark. Av någon märklig anledning hade någon placerat flertalet plaströr i lekparken.
Brorsan utbrister: - Vad rörigt det var här!

Kexet ska öppna en flaska vin varav vinkorken går sönder.
Kexet: - Men detta var väl korkat!

Höhö... Kia är maximalt road.

Liten symbolisk klapp på huvudet

Jag har legat däckad i soffan ännu en dag - med en märkbar skillnad - jag har haft kurslitteraturen uppslagen i knät med överstrykningspennan (den gula off course) i högsta hugg. Jag borde få en liten eloge, faktiskt. Eller en stående ovation. Känn er fria att välja.

I huvudet sitter jag och präntar ner en abstrakt VFU-ansökan på engelska. Jag funderar på innehåll, struktur, grammatik och ordval samt meningsuppbyggnad och uttryck. Hoppas att fantasin kan överföras till verklighet snart, det vill säga, att huvudet börjar kännas mindre tungt, kroppen mindre matt och feberhet.

Men vad oförskämd jag är; pratar enbart om mig själv. How are you?

Tröttsamt

Att förkylningssymtomen aldrig ger sig! Nu har jag varit hängig i cirkus en och en halv vecka och det börjar bli något påfrestande. Jag har faktiskt inte tid med det här!

På fredag ska ansökningarna till VFU (Verksamhetsförlagd utbildning = praktik) vara inlämnade; hemsidan för detta fungerar inte vilket utgör ett stressmoment i sig; en ansökan ska skrivas på engelska enligt särskilda instruktioner från hemsidan som inte fungerar; jag har en massa plugg att läsa in samt ta igen... Inte undra på att man blir sjuk egentligen. Stress, stress, stress...

Idag skulle jag ha haft föreläsning på universitetet men fick, som ni förstår, hoppa den. Usch... bara gnäll här. Nu ska jag dra något gammalt över mig - eller en filt i alla fall.

(Bläää!!!) <------ Tystlåtet gnäll inom parantes.

Alldeles till mig

När man har en väldigt liten blogg blir man exalterad av väldigt små saker (sådant som toppbloggarna betraktar som en fis i rymden). Min bloggmail trängdes med hela två bloggrelaterade mail från er läsare. Ett litet steg för mänskligheten, ett STORT steg för KiaOmLivet-bloggen.

Jag sitter här och spricker av stolthet, ska ni veta.

Mumintävling

På Facebook hittade jag en tävling som ligger helt i min smak - möjligheten att vinna muminprylar och annat skoj. Gå in här och tävla ni med, vettja!

I beslutsångestens hårda grepp

Jag vet inte om jag ska gå på Sångverkstaden på universitetet ikväll. Jag vill jättegärna gå för jag är extremt sångsugen, samtidigt är kroppen fruktansvärt orkeslös och hängig och halsen ömmar. När jag betraktar det nedskrivna så rimmar inte sång med en öm hals något vidare faktiskt. Men jag vill ju så gärna... Suck! Beslutsångest!

Annars borde jag plugga men håglösheten ligger på max och intiativtagandet på noll så jag får se hur detta fortlöper. Men jag måste, I know.

Valvakan

Följer nu valvakan med spänning. Enligt VALU (valundersökningen) ser det ut som SD kommer att få en plats i riksdagen... Skrämmande. Man får se hur det utvecklar sig under kvällen.

Grattis min 3:åring!

Att sova bort sin födelsedag kan väl anses något bortkastat av gemene man (= en sådan som inte har vett att uppskatta en sovmorgon eller en helt ledig slappardag). Men å andra sidan borde man få tillåtelse att tillbringa sin födelsedag såsom man själv helst behagar. Mischa har förstått detta. Efter den goda mjukismaten hon fick i morse blev hon välla trött.


 

 

 Grattis igen mitt lilla pälsmonster!

Kom igen nu...

...alla ni som läser! Nu får ni börja kommentera inläggen. Egentligen borde jag ge Cia ett hederspris som kommenterar så flitigt. Tänk, ni andra, vad ni går miste om...

Marknad i Dalarna

Idag åkte far och jag till Grängesberg (Dalarna) på marknad där det tydligen redan hade blivit råvinter. Eller ja... nästan. Kallt var det i alla fall och mina stackars, datorberoende fingrar blev alldeles stelfrusna. Men det var trevligt ändå att knalla runt där och titta på folk och diverse försäljningprylar. Och vi hade tur - regnet gjorde uppehåll den knappa timme vi var där men strax innan och precis efter öste regnet ned igen. Då var jag väldigt tacksam över att sitta i en varm bil.

Inget särskilt fick varken fader eller jag med oss hem, endast lite söt marknadsnougat. Nu sitter jag hemma i soffan alldeles igensvullen om magen av allt godis =)

Dagens Skratt

För oss som gillar små kissar...


Boys Choir - Duetto buffo di due gatti (Humorous Duet for Two Cats)

På tal om små kissar så är det en väldigt speciell kisse som fyller 3 år i morgon... =) Min lilla Mischa-bus!

Fredagsmyyys

Idag har jag varit på universitetet på ett obligatoriskt seminaium och har därav tvingat mig själv till ett tillfrisknande. Nä, skämt å sido, jag mår bättre idag. Trött men inte alls febertung som jag varit de senaste tre dagarna.

Jag var en sväng hos brors familj och gosade med bebis, större bebis och vovve-bebis samt lekte med lego. Ibland är det avslappnande att få ägna sig åt sina diverse barnsliga laster; som att bygga legoslott, knashus och härma ladugårdsdjur.

Kvällen tillbringar jag hos far framför TV:n. Det är inte så mycket annat som lockar för tillfället. Eller jo... en kopp te, kanske.

Tillståndsuppdatering

Jag har fortfarande feber, men meddelar högtidligt att jag ligger så skönt inbäddad i filtar att det nästan inte bekommer mig. Jag njuter av mysighetsfaktorn. Förhoppningsvis slipper jag resa mig upp för då kommer nog inte febern kännas lika behaglig längre. Vi får hålla tummarna för att inga toalettbesöksbehov gör sig gällande.

Fåndrömmer

Jag vet inte om det beror på feberyrsel eller vad det är? Men just nu drömmer om jag om fina skira tyger, gamla fallfärdiga hus med charmiga kakelugnar och kläder i vintagestil. Jag vill återuppfödas på 1800-talet med dåtidens mode i kläder och inredning (minus kvinnoförtrycket förstås) och sitta vid ett fönster i en högt uppsatt knut, korsett och en muslinklänning med fållar, spetsar och volanger, med en bok vilande i knät. Ibland tror jag att jag föddes i fel århundrade.

Jag är fullt medveten om att det är fånigt - och inte särskilt praktiskt att ha en klänning med stålställ, en vidbrättad hatt, parasoll och sidenhandskar som bara glider. Men det är vackert - och ibland är det det enda jag eftersträvar i mina drömmar. Drömmar kan ju vara sådana; fulla av eventualiteter och ingen hänsyn behövs tas till verklighetens gråa vardag.

Kia begrundar

Varför i all sin dar går jag runt och sjunger på julsånger varje gång Idol visas på TV?

Detta är ett handlade som står utanför all logisk förklaring.

Förkyld, Febrig, Nere och Sällskapssjuk

Vilken jäkla blandning, va? Inte nog med det så har jag i mitt febriga tillstånd ägnat dagen åt att titta på dokumentärer om Columbine-massakern på Youtube. Det om något kan väl få vem som helst att bli på ledsamt humör, trots att dokumentärerna i sig är intressanta. Det finns även en spelfilm om ämnet; Elephant, för den intresserade.

Inspirationen till detta fick jag igår när jag hyrde filmen Out of the blue, som just handlar om en massaker som utspelar sig på Nya Zeelands landsbyggd - kuststaden Aramoana. Enstöringen David Gray är bosatt i byn och betraktas som något konstig av omgivningen. En dag hamnar han i en dispyt med en granne vilket leder till att han skjuter honom och därefter fortsätter med resten av grannskapet. Filmen baseras på en verklig händelse. Den är således ingen actionfilm på det sätt man skulle kunna tro, utan en dramatiserad skildring av det verkliga händelseförloppet. Sevärd!
5 Kior av 5.

Hursom, jag är lite nere av allt dokumentärtittande så jag lättar upp stämningen med lite Top model istället. Inte lika allvarligt eller energikrävande.

Skönhetsvecka

Förra veckan var jag i Jönköping och njöt av en efterlängtad ansiktsbehandling. Det är så skönt att få hela ansiktet grovrengjort och Lena som jobbar på Hudoteket är underbart noggrann. Hon klämmer ur varenda liten pormask. (Vill bara tillägga att detta inte är ett sponsrat inlägg - jag har bara en liten skitblogg, vet ni). Jag köpte lite produkter från Exuviance - enligt mig, världens bästa hudvårdsprodukter!

Som om inte det vore nog så var jag hos frissan i torsdags - så jag hade sannerligen en skönhetsvecka förra veckan. På Rusta hittade jag dessutom superbra rengöringsdukar för ansiktsvård samt ett pannband att få undan håret med när man tvättar ansiktet. Rekommenderar dessa varmt! Och dyra var de inte heller.


Rengöringsduks-svamparna med tillhörande tvättpåse på nedersta bilden. På den översta är även pannbandet med.

 

 

 

Dagkräm, rengöring och ansiktsvatten från Exuviance. Hårspray på högra bilden.

Min nya hårfärg.


Förkylningen verkar ha brytit ut

Ja, febern var borta igår och handlade en sväng, men har återvänt nu, tillsammans med en väntad förkylning. Jag håller på att tvätta och det är minst sagt ansträngande att behöva springa upp och ned för trapporna varje gång man ska till tvättstugan. Trött är jag också. Gnällinlägg det här blev, jag vet.

Jag har faktiskt suttit och redigerat lite bilder från senaste tidens shopping så de kan ni få roa er med denna regnruskiga tisdag.


Varma sockor inför vinterkylan.

 

 

Kläder från Grekland; en kjol med hängslen och en blus kombo kofta. Båda sköna och riktigt snygga på!

 

 

Halsdukar till vintern; jag har velat ha sådana här cirkelhalsdukar hur länge som helst. Den vänstra från Monki och den högra från Gina Tricot.

 

 

Skor från Din sko. Löööv them!


Nepp, ska bli klar med tvätten och sedan vila lite, tänkte jag. Ciao!


Snabba cash

Igår, mitt i feberdimmorna, såg Kexet och jag Snabba cash, ni vet, den här filmen som varit så omtalad och han den där som påstås vara så snygg. Jag kan inte riktigt förstå såhär i efterhand what the fuzz has been about? Han den där påstått snygga är faktiskt inte så snygg. Filmen var ok men inte mer tilltalande på något annat sätt. Om det inte varit för slutet så hade jag nog slumrat till för det var det enda som lyfte filmen - oväntat och lite av en tankeställare om vad vissa val kan leda till.

Betyg. 2 Kior av 5.

.PS. Joel Kinnaman, så heter han den där snygga. Jag googlade.

Inget håll-i-gång här inte

Både Kexet och jag var inbjudna på Kräftis ikväll, men tror ni inte att det stora feberslaget slagit till och fått mig alldeles däckad sedan igår?

Inte nog med det; Kexet har fått dra runt mig i butiker hela dagen i jakt efter material till min trasiga datorsladd vilket hans ingenjörspersonlighet inte kan lämna orörd utan måste reparera. Till slut insåg vi båda - ansatta av en obeskrivlig hunger - att vi var ute i ett omöjligt uppdrag och köpte därav en ny sladd från MediaMarkt. Lite tur ändå - det hade halva priset på en HP-kabel! Halleluja, tänker jag.

Rubriken är lite missvisandet, inser jag nu såhär i efterhand. Men den syftade till kvällens håll-i-gång, vilket är synonymt med en slumrande Kia i soffan. Inget party, för min del alltså.

Ett av ödets alla ironier

Tror ni inte, att så fort jag kliver ur klassrummet efter seminariet idag (vilken jag behövde en massa böcker till, om ni minns) så dimper det ned ett sms i inkorgen som meddelar att mina böcker nu har kommit till min närmaste uthämningsplats? Är detta ett av Guds alla practial jokes, undrar jag? På något sätt känns det bara väldigt typiskt. Annoying faktiskt.

Mindre nöjd

Jag beställde min kurslitteratur förra tisdagen och jag tycker inte att det var alldeles orimligt att hoppas på att de skulle komma innan helgen. Gjorde det det, tror ni? Nädå. Tack vare en snäll vän har jag nu lyckats slutföra min seminareuppgift som ska vara inlämnad i morgon. För det har fortfarande inte kommit några böcker. Det damp ned ett mail IDAG, om att de hade skickat iväg mina böcker IDAG. De kommer troligtvis komma på torsdag - cirka 1,5 vecka efter beställningen.

Jag är mindre nöjd med AdLibris service för tillfället.

Viktig åtgärd

Det första jag åtog mig ikväll när jag kom hem till min trygga boning var att ta bort mitt gamla avskavda nagellack. Jag är allergisk mot det - nagellacket blir som en vass uppriven nagel av vilken man fastnar överallt. Ytterst obehagligt!
,
Och ja... av detta inlägg att döma så har jag ett högst bekymmersamt liv, på min ära...

Angående Ekonomi och Aktiva val

Som ni säkert snappat upp redan så är jag ju student, och som student har man väldigt lite dollares på fickan. Saker kostar. Så enkelt är det. Och jag skulle kunna ge all utrymme i världen att här i bloggen gnälla över detta faktum. Emellertid har jag funderat lite kring detta med ekonomi, istället för att gnälla. Det handlar om aktiva val. I Sverige har vi mycket valmöjligheter; vi kan välja vem vi vill rösta på, vad vi vill äta till lunch, vilket yrkesval som passar oss och vad vi vill studera. Jag har valt att studera och därmed gjort ett aktivt val att leva fattigare en period i mitt liv för att få en möjlighet till ett bättre liv sedan.

I morgon ska jag på en ansiktsbehandling. Detta lyxar jag till med en gång per år sedan jag blev student. Senare i veckan ska jag till frissan och fixa till den växande urskogen på mitt huvud. När pengarna börjar sina på kontot i slutet på månaden ska jag ta mig en titt på mitt ansikte och mitt hår och minnas varför. Aktiva val, som sagt.

Jag bör dock poängtera att jag INTE går till frissan varje månad; det är en lyx när jag känner att jag kan unna mig det. Men jag försöker tänka i dessa banor och vara tacksam; tacksam över det jag faktiskt har pengar till att göra och att jag får studera.

Självfallet är jag medveten om att detta inte fungerar för alla familjer där pengar, eller brist på dem, är en ständig börda. Men för mig; som ensamstående och med min livsstil fungerar det. Allt handlar om prioriteringar. Och aktiva val.


Här sitter jag efter en shoppingtur och funderar över aktiva val.

 

 

Bild på urskogen till vänster. En ovanligt fånleende Kia tillsammans med Kexet på höger bild. Jag ler aldrig på kort så jag bestämde mig för att göra ett undatag här. Bli inte rädda.Någon har hittat den rena tvätten igen

 


Ah, vilket underbart TV-utbud!

Är framkommen hos Kexet och slår på TV:n där jag möts av Jerry Springer. Det känns som att jag får ta del av en riktig kulturupplevelse. Jerry Springer - där gästerna står med nävarna i högsta hugg och brukar ett ytterst vackert vokabulär mot varandra. Jag blir alldeles varm om hjärtat, sannerligen.

Detta filmades under 90-talet. Med alla IQ-befriade dokusåpor i släptåg verkar detta program ha varit startpunkten till TV-historiens undergång. I folkmun sägs det att det bara är "skit" på TV. Jag är beredd att hålla med.