Två bonusdagar + Organisationer

Igår eftermiddag fick vi veta att vi har ledigt både idag och i morgon på grund av att Art therpy-tanten ligger magsjuk just nu. Det är jättetråkigt, men jag kan ändå inte låta bli att njuta av två lediga dagar. Välbehövliga, måste jag säga. Art therapy-dagarna har istället blivit förflyttade till slutet på veckan och innan helgen, på torsdag, ska vi få delta i något som heter Reiki. Jag har ingen aning om vad det innebär riktigt så det ska bli väldigt spännande att få uppleva.

Under förra veckan, efter att vi hade kommit hem från Gram Mangal, så var vi på Red light district och besökte organisationen Saheli Sangh. De arbetar med att förbättra situationen för prostituerade kvinnor och att förebygga deras psykiska och fysiska hälsa genom att till exempel ge dem möjlighet att få gå på hälsoundersökningar och ha tillgång till gratis kondomer. Det är svårt att förstå hur organiserad prostitutionen verkligen är - hur det i flera led kontrolleras och svårigheten för kvinnorna att komma därifrån. Vi fick promenera i området och se hur hårt sminkade kvinnor stod i grupper längst gatan; hur män stod en bit bort och antingen "vaktade" dem eller var potentiella kunder. Vi fick också kliva in på en bordell och prata med kvinnorna där. Exploateringen av kvinnorna i Red light är fruktansvärd. Vissa kvinnor säljs redan som barn av sina familjer för att hållas inlåsta tills de är vuxna nog att börja "arbeta". Orättvisan, förnedringen och bristen på kvinnors värde här får mig verkligen att se rött.

Nästa vecka åker vi till Hydrabad - en lång tågresa blir det - för att besöka en organisation som heter Henry Martin Institute. Och veckan efter åker vi hem. Tiden går fort, alltså. Jag längtar hem. Men ändå ser jag fram emot de saker som vi har kvar att göra.

Namaste!

Kommentarer

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: