Breaking Dawn del 1

Ärligt talat, är jag den enda som inte alls är särskilt förtjust i den fjärde Tvilight-filmen? Usch, vad jag tyckte att den var överdrivet smörig och fånig. Och ja, jag har läst böckerna och jag gillade inte den fjärde boken heller, men jag hade väl hoppats att filmen ändå kunde ge den en ljusglimt. Men nej, bara en konstig och långdragen historia... Dessutom har Edward förlorat sin charm lite - tyckte inte alls att han var lika snygg som i de övriga filmerna. Nu låter jag väldigt negativ, men denna film föll mig tyvärr inte alls i smaken... Besviken, ja.

Om jag skulle ge betyg? 2 av 5 Kior.

Julstök, C-uppsats & alla djuren

Vi har väl alla fullt upp med julstök och sådant som hör julen till nu när det börjar nalkas. Vi i min C-uppsatsgrupp har i stort sett färdigställt vår C-uppsats så snart, väldigt snart är det jullov (för första gången på tre år)... För övrigt har jag varvat mellan att vara sjuk, skriva uppsats och vara i stallet. Såhär såg Noax ut igår.

Han har den här grimman på sig då han har en tendens att lägga på sig, om man säger så... Det är inte för inte att han kallas för matvraket. Men visst ser det ut som en tvångströja? Eller som det pratas i stallet - han är misstänkt lik Hannibal Lector...

Kissarna kommer bra överens.
Mischa har blivit duktigare på att fräsa ifrån när Tux blir för påstridig, men för det mesta är de vänner. Tux har dock tendenser att bli svartsjuk när Mischa får upppmärksamhet. Såhär såg de ut förra veckan när de busade tillsammans:


Tips från något tveksamt gröna fingrar

Efter egna upplevda, djupt bittra, erfarenheter så har jag några ytterst användbara tips om växthållning att dela med mig av:
1. Om du själv anser att en växt, inköpt under sommaren, står vid den djupa avgrundens brant på väg till en bättre tillvaro på andra sidan, så har du nog rätt. För allt i världen - lyssna inte på sambons argument om att det nog finns en lite gnutta liv i den.
2. Vänta inte ytterligare en vecka för att blidka sambon innan du bestämmer dig att kasta växten. Isärtag inte växten från dess ytterkruka. Om stunden ändå kräver det, så sker detta på egen risk. Här vidtar nämligen de riktiga problemen... och kom ihåg:
3. Andas inte genom näsan.
4. Försök att inte svimma av den förhärskande doft utav föruttnelse som slår emot dig och lägg inte märke till att växtens rötter tillsammans med jorden bildat en mysig liten kompost vars odör sprids i lägenheten. Däremot...
5. ...kasta skiten innan den tar kål på dig. Och nästa gång - inse att din egen känsla gällande växtens välmående säkerligen stämmer - när en växt är död så är den död. Vad sambon än säger. Helt enkelt.