Tips från något tveksamt gröna fingrar

Efter egna upplevda, djupt bittra, erfarenheter så har jag några ytterst användbara tips om växthållning att dela med mig av:
1. Om du själv anser att en växt, inköpt under sommaren, står vid den djupa avgrundens brant på väg till en bättre tillvaro på andra sidan, så har du nog rätt. För allt i världen - lyssna inte på sambons argument om att det nog finns en lite gnutta liv i den.
2. Vänta inte ytterligare en vecka för att blidka sambon innan du bestämmer dig att kasta växten. Isärtag inte växten från dess ytterkruka. Om stunden ändå kräver det, så sker detta på egen risk. Här vidtar nämligen de riktiga problemen... och kom ihåg:
3. Andas inte genom näsan.
4. Försök att inte svimma av den förhärskande doft utav föruttnelse som slår emot dig och lägg inte märke till att växtens rötter tillsammans med jorden bildat en mysig liten kompost vars odör sprids i lägenheten. Däremot...
5. ...kasta skiten innan den tar kål på dig. Och nästa gång - inse att din egen känsla gällande växtens välmående säkerligen stämmer - när en växt är död så är den död. Vad sambon än säger. Helt enkelt.

Kommentarer

OBS! Opassande eller kränkande kommentarer publiceras ej!

Det namn du förärats med:
Kom ihåg mig?

Din elektroniska brevlåda (publiceras ej):

Var håller du till?

Lämna ett tassavtryck: