Fortfarande vaken

Jag är fortfarande uppe och dval till sena natten. Efter att vi kom hem från pappa så fastnade jag vid TV:n och åg färdigt den film vi inte hann med igår kväll. The Mist, heter den. En Stephen King-film. Inget mästerverk direkt, men helt klart sevärd, tycker jag.

Nu har jag fastnat vid extramaterialet men borde börja dra mig till sängen. Det är ju en dag i morgon också är ett citat som starkt påvisar att pensionsåldern är nära, men det är ju inte desto mindre sant för det. Hatten av för er och godnatt (kan ju lika gärna spä på lite nu när jag passar in i gruppen gamlingar, trots den sena natten)!


Vi är hemma hos pappa ikväll nu när jag är...

img_1052 (MMS)

Vi är hemma hos pappa ikväll nu när jag är gräsänka. Kissen verkar trivas.


Utslagen kisse...

img_1039 (MMS)

Utslagen kisse...


Harry Potter & Dödsrelikerna II

Jag surfade runt lite på SF:s hemsida och snubblade över trailern till den kommande Harry Potter-filmen. Hur kan jag ha missat den? Här kommer den i alla fall för er andra som är lika efter som jag.


Trailer

13:e juli... Jag kan knappt vänta...

Långsam efter biokväll

Jag vaknade för en timme sedan. Jag vet! EN TIMME SEDAN! Skandal ju. Jag som trodde att jag hade börjat bli vuxen nog för att vakna skapligt på morgonen men icke. Tonårsfasonerna sitter i fortfarande.

Emellertid var vi på bio igår, Kexet och jag, och såg Insidious. Personligen tyckte jag att den var lite sådär, men Kexet gillade den. Insidious är en rysare med handlingen om en familj som flyttar in i ett nytt hus (jag vet... klassiskt för rysare) och självfallet börjar det hända märkliga saker. En av sönerna i familjen hamnar i en oförklarlig koma och i samband med detta sker en upptrappning av händelser i huset. Som vanligt vill jag inte berätta alltför mycket för dem som är rysarsugna, men av mig får den betyget 3 Kior av 5 möjliga.


Trailer

Sitter i bilen efter lite shopping på stan...

img_1037 (MMS)

Sitter i bilen efter lite shopping på stan. Nu - hemgång!


Är på ett seminarium och diskuterar pr...

img_1035 (MMS)

Är på ett seminarium och diskuterar praktiken. Rasten är slut nu men ville bara säga hej!


Att vara en försiktig bloggare

Jag har många gånger brottats med det här dilemmat - att blogga helt fritt om det jag vill eller att begränsa mig till vissa områden som känns trygga att blogga om, som försiktighetsåtgärd. För visst har vi alla upplevt någon gång att man vill skriva om ett kontroverisellt ämne eller en uppslitande händelse, men i sista stund hejdat sig på grund av de konsekvenser det kan få?

För, let's face it - det som publiceras på internet finns kvar här - länge. Vissa saker är alldeles för personliga för att skrivas ut till allmänheten - det är inte många som skulle ställa sig på bussen och skrika ut sina mest privata angelägenheter inför omgivningen så varför göra det på internet? Andra ämnen kan uppfattas som alldeles för kontroversiella att skriva om och när åsikter om dessa publicerats finns de kvar för alltid, även fast just åsikter är föränderliga över tid. 

Jag undviker faktiskt helst politiska debatter trots att jag anser mig vara väldigt engagerad och en person med många åsikter. Anledningen till detta är att sådana diskussioner kan locka till en debatt som jag i längden inte vill ta i min blogg. Därför har jag gjort detta ställningstagande. Även om det kliar i fingrarna ibland.

Så, det jag ville få fram med detta inlägg - vad anser ni? Finns det saker ni medvetet undviker att skriva om i bloggen? Var går gränsen för er?

Dagarna är sig lika

Veckorna innan terminavslut är extremt sega - jag har orkar inte ta mig för något när jag enbart har väldigt lite att göra. Jag är obeskrivligt trött och omotiverad att röra mig ur soffan. Det är tur att jag har ett seminarium imorgon så jag får träffa några tre-dimensionella människor som omväxling.

Ikväll är det tal om att vi Swindianer ska träffas och umgås lite - grilla, uppdatera oss om månaden som gått sedan vi kom hem från praktiken. Just nu känns det som att jag aldrig har varit i Indien. Det känns länge sen, passé på något sätt. Nä, usch, vad negativt det låter... Jag är bara trött idag - skyller på det...

Dagens nagellack med en fin present som ba...

img_0822 (MMS)

Dagens nagellack med en fin present som bakgrund. Hon är snäll, min Anniz!


Bara snusk

Vilka snusklåtar det spelas nu till sommaren. Hujedamig, säger jag...


Veronica Maggio - Jag kommer


Eric Amarillo - Om sanningen ska fram

Sverigepremiär för shorts

Igår var det så varmt här att jag kunde bära de nya blå shortsen från Indien. Sverigepremiär, med andra ord. Kexet och jag åkte till Hästhagen där det förtärdes glass i gräset och solgasset. För övrigt gjorde vi inte så mycket - bara tråksysslor såsom städning, byte av slang till Kexets cykel och matlagning. Framåt kvällen smattrade regnet mot fönsterrutorna och idag är det sol igen. Det är ju helt perfekt när det kan regna på nätterna och vara fint på dagarna.

Idag är det plugg på agendan och så ska jag iväg på ett möte en sväng. Därefter kanske jag tar cykeln ned till stan och kollar butikernas utbud - jag vet, jag talade om shoppingförbud förra veckan men efter lite extra klirr i kassan så kanske man tillåter sig något ändå...

Och ja...

Jag satt hemma när jag mobilbloggade - ville mest bara se att det fungerar. Nu jäklar kommer det att hända grejer när ni kan följa mig var som helst. Hmm... Kia är ute med soporna. Sådana intressanta saker ungefär.

I Valet & Kvalet

Jag står inför ett val just nu som gnager inuti mig; eller ja, just nu är det inte upp till mig men det är mycket möjligt att det kommer att bli så. Jag ser scenariot framför mig; "Vad ska jag göra ifall det blir så och inte si?". Jag tror inte att jag är den enda som har stått rådvill på det här viset.

Så ja, jag har trakasserat Kexet med telefonsamtal idag och han är ju den bästa med alla goda råd han ger mig. Mitt goa Kex! Just nu är han och besiktar vår Ketchup-bil och förhoppningsvis går den igenom. Vi kan ju inte leva utan Röda faran, liksom.

Såhär blev det med turkos bakgrundsfärg oc...

img_0770 (MMS)

Såhär blev det med turkos bakgrundsfärg och grafittinagellack! :)


Mobilbloggning för första gången i nagelpa...

img_0766 (MMS)

Mobilbloggning för första gången i nagelparadiset! De senaste dagarna har jag, tvärt emot mitt förbud, inhandlat nagellack i galna färger (för att vara jag)!


Regn idag igen?

Nu får väl ge Gud ge sig. Jag som tänkte cykla ned till stan om några timmar och träffa en vän. Förhoppningvis har det lugnat sig tills dess.

Jag borde inte vara alltför förvånad - jag är ju i Sverige. Efter hemkomsten har jag emellertid funnit att svenskt väder också har sin charm - man kan bli ordentligt trött på ständig hetta med.

Anna Puu

Kexet tipsade mig faktiskt om denna finska sångerska. Vacker tjej med vacker röst.


Anna Puu - Riku minut

Shoppingförbud

Efter min, minst sagt, kostsamma Indien-resa har jag nu givit mig själv shoppingförbud. Tror ni att detta har någon som helst avskräckande effekt på mig? Nä då... begäret växer sig tvärtom mycket större helt plötsligt. Om jag shoppar nu så gör jag ju samtidigt något förbjudet och lockelsen blir därför ännu mer tilltalande. Jag borde spärras in faktiskt.

Just nu vill jag bara klicka in mig på alla sminksidor, klädsajter och filmförsäljningplatser som finns. Bara för att. Men självdiciplinen måste upprätthållas stenhårt nu, så är det bara.

På tal om Indiens shopping - det var så pass illa att jag räknade med att få betala övervikt... Inte bara oroades över tanken, utan jag tog det för givet. Då är det illa! Men av någon anledning gled jag emellan med min enorma packning... Bara Gud vet varför.

Det här med bloggning...

Det här med bloggsuget är konstigt. När jag läser andras bloggar, njuter av designen och tar del av andras vardagsliv blir jag så fruktansvärt sugen på att blogga. Men när jag sitter här själv med ett tomt inläggsfönster framför mig så... nä. Ingenting. Nada. Och ja... det får mig att känna mig fruktansvärt ointressant. Och av alla miljoner bloggar som finns där ute så kan inte jag var den enda som får den tanken då och då. Eller titt som tätt, eftersom jag enbart kan tala för mig själv.

Dock tror jag att jag har listat ut vad problemet är. Jag är en äventyrsmänniska och när jag inte gör något outstanding så känner jag mig nästan ovärdigt medelmåttig. Det är synd. Livet är ju ett äventyr i sig, dock med små inslag av vardag. Och jag får väl försöka välkomna vardagen i min famn igen. (För övrigt, vem har rätten att bedöma vad som är intressant och inte?)

Men jag undrar om jag är den enda som har myror i byxorna så fort man är hemma i sitt eget igen, eller är det bara jag? Jag drömmer redan om nästa äventyr. London... <3

(På tal om London - vilket hällregn det är ute just nu...)


En vecka har gått

Jag har inte haft någon skrivlust överhuvudtaget. Inväntar den där påtvingade känslan att euforiskt pränta ned allt vackert i mitt liv men den vill inte infinna sig (om den nu någonsin har gjort det vilket jag betvivlar).

Nej, men seriöst, jag är ganska glad faktiskt. Indien känns långt borta nu och jag sörjer inte min hemkomst. Indien var bra - den tiden det varade - men jag vill inte tillbaka dit. Inte nu i alla fall. Cornelia sa något klokt som jag har burit med mig sedan dess; "Jag är färdig med Indien". Och ja, precis så känns det. Livet går ju som väntat vidare liksom.

Jag har en uppsats att skriva också men motivationen ligger på nollpunkten just nu. Tänkte rota igenom gammal kurslitteratur efter användbara teorier och fundera vidare över mitt valda problemområde. Den största tröskeln för mig att överskrida är att bestämma mig för vad jag egentligen vill skriva om. Jag har för många val och för lite tid. För lite ork också faktiskt...