Maratonrecension av skräckfilmer

Halloween-firandet har omedvetet påverkat oss denna helg. I fredags var Kexet och jag tillsammans med Madde och hennes Johan på bio och såg Paranormal Activity 3. Förväntningarna var höga och jag måste säga att de besannades. Tvåan anser jag var något medioker, medan ettan gav mig svårigheter att sova utan tänd lampa i cirka en månad. Trean hamnar någonstans mitt emellan dessa två.

Handlingen drar sig många år tillbaka innan både ettan och tvåan utspelar sig - Katie och Kristi är bara flickor men de demoniska händelserna har redan börjat äga rum. Flickorna bor med sin mamma och styvpappa som är filmmakare. Efter att mystiska saker har hänt i huset och av misstag hamnar på film riggas kameror upp i överallt. Kristi, den yngsta systern, får plötsligt en låtsaskompis...


Betyg: 4 Kior av 5.

Igår hyrde Kexet och jag film på kvällen - ytterligare en spansk skräckfilm - Rec. Ett filmteam befinner sig på en brandstation där de ska få följa brandmännens arbete under nattskiftet. Mitt i natten får de ett alarm om att en kvinna är i nöd i ett hus. De slänger sig i brandbilarna och beger sig mot något som de inte hade väntat sig...

Betyg: 3 Kior av 5.

Bortblåst

Jag slösurfar på Facebook när jag plötsligt slås av något storartad, alldeles execeptionellt att blogga om... och när jag loggar in här... borta. Hur kan en tanke, som innehåller så mycket storhet, vara så flyktig? Nåja, slänger in en bild på kissen tidigare idag istället.


Från Bevara-butiken och annat

Löften är till för att hållas och här kommer lite bilder från Bevara Inrednings-butiken som jag lovade igår. Förutom alla snygga saker som finns att hitta där har Nina verkligen gett mig inspiration till hur man faktiskt kan inreda och vilka detaljer som klyfter upp hela intrycket. I like!

Skrivbordet samt den grandiosa pigtittaren kommer från Bevara-butiken. Stolen däremot, har jag köpt på Blocket, men den passar utmärkt till stilen. Älskar trycket på stolstitsen!Kolla in detaljerna =)

Vårt lilla orangeri på balkongen. Det enda som är från Bevara är egentligen ljusstöparna på bilden längst ner till höger men jag älskar helthetsintrycket. Gamla lådor är svåra att få tag i så dessa är faktiskt nya, inköpta från Plantagen. Blommarna och de andra växterna kommer från diverse andra ställen.

Höstiga Ljusprydnader. Pysslar som sagt till förbannelse här hemma vilket gör Kexet tokig. Men hemtrevligt blir det ju...

Okontrollerade kroppsrörelser

Kexet hävdar att när jag ska redogöra för en tankegång eller blir alldeles för ivrig i att berätta något, börjar mitt ben leva sitt eget liv. Det börjar liksom rycka i det - får egna spasmer. Det är bra, tycker Kexet. Då vet han när något viktigt eller särdeles spännande är på gång. Själv är jag inte lika entusiastisk. Om jag gör det omedvetet när han är med, betyder det att jag säkerligen gör det i andra sammanhang också. Jag misstänker att min omgivning chockerat reagerar på ett plötsligt hoppande och okontrollerat ben... Särskilt när jag själv inte är medveten om det utan fortsätter prata utan vidare reflektion.

En trött 4:åring

Något försenat (sisådär 1,5 månad senare) kommer bilder på Mischa från hennes 4:årsdag. De hamnade på Facebook men aldrig här. Så nu får ni se vår lilla bebis som börjar bli stor.

Och eftersom Mischa är så söt på följande bild så får ni en liten bonus på henne, trots att det inte var födelsedag när det togs:

Bevara Inredning

Bevara Inredning heter den hemsida samt blogg, vars ägare är upphovsmakare till min snygga pall. Kvinnan som har gjort den heter Nina och hon är så utomordentligt duktig. Hon målar, klär om och "shabbar" till gamla möbler så de får ett helt nytt utseende. Hennes butik, med samma namn som rubriken, ligger i Loppishallen i Karlskoga, så har ni vägarna förbi där någon gång så rekommenderar jag er verkligen att titta in. Jag lovar, ni kommer inte att ångra er. Varenda gång jag har varit där har jag kommit hem med någonting =) Kexet blir galen på mig, kan jag lova... Lägger upp några smakprov från hennes butik:


Bilder tillhörande Bevara Inredning.
.PS. Har köpt fler saker från butiken - lägger upp bilder vid ett senare tillfälle.

Höstmys

Idag har Kexet och jag haft en riktig mysdag. Han mår inte riktigt bra med förkylning och så vidare, och jag passar på att sköta diverse tvätt och sådant. Lata hemmamyssöndagar som denna tycker jag om. När man egentligen inte har några måsten.
Som ni kunde ana i det tidigare mobilbloggningsinlägget så har den gamla hästtjejen i mig återuppstått. Jag och några kompisar har blivit medryttare till fyra hästar här utanför Örebro. Det är jättemysigt. Vi har en fast stalldag i veckan då vi sköter hästarna och utför diverse stallsysslor; utöver det får vi rida hur mycket vi vill. Jag var ute på en skogsritt med "min" häst igår - Noax heter han; en 16 årig nordsvensk och världens tryggaste häst! Han har stulit mitt gamla hästtjejshjärta skulle man kunna säga.
Det har även införskaffats nya vinterridstövlar, nya handskar och en ny hjälm i och med ridstarten. Dessa ska jag nog klara mig med under vintern - hoppas jag.

Lägenheten börjar komma i sin ordning. I veckan köpte vi nya mattor och ett soffbord har tillkommit sedan en tid tillbaka. Jag pysslar och fejar och Kexet skakar på huvudet över alla blomsterarrangemang och ljusfat som pryder vartenda bord. Men fint blir det =) (Pallen på bilden ovanför är också ny - den kommer från en tjej i Karlskoga som renoverar gamla möbler och gör dem såhär charmigt snygga. Mer om det i ett annat inlägg!)


Ett gammalt intresse har vaknat till liv i...

img_7661 (MMS)

Ett gammalt intresse har vaknat till liv igen...


Filmtips - The silent house

En spansk skräckfilm. Att den var spansk var långt ifrån planerat; vi brukar lyckas hyra utrikiska filmer av misstag men de brukar alltid positivt överraska oss. Det gjorde även denna. Detta är den rysligaste rysare jag någonsin sett. The silent house är filmad med en vanlig kamera i ett enda långt klipp. Handlingen utspelar sig ute på den spanska landsbygden där en ung tjej tillsammans med sin pappa åker ut för att renovera och snygga till ett hus som ska säljas. Och efter fem minuter är man inne i en skräckfylld fasa...

Jag är ju en riktig räddhare när det kommer till skräckfilm, så det är ju ingen större överraskning att jag satt på helspänn. Kexet, som däremot brukar tycka att sådana här filmer är lite fåniga, var i full uppmärksamhet hela filmen igenom. Vi höll varandra i handen och i vissa ögonblick genererade filmen flertalet skrik från min sida.

Tjejen gjorde en riktig skådespelarinsats - jag var inne med henne i det där huset och varenda sekund kändes verklig. Att mitt hjärta blev överansträngt av all spänning är nog ingen särdeles överdrift...


Betyg: 5 Kior av fem möjliga.

Tung dag

Det är kännbart att läsa på C-nivå nu - hektiskt, mycket att göra, snabbt tempo. Ibland känner jag mig otillräcklig, just nu bara trött. Men jag kommer orka igenom detta med, förhoppningsvis.

När det är för mycket - när man är tung om hjärtat och huvudet fylls med tankar sluter jag mig och vänder mig till musiken. Lyssnar, sjunger när jag är ensam. Musik kan få tankarna på rätt spår - uttrycka sådant som man själv känner men inte kan formulera till ord. Ibland kan jag höra en låtfras och slås av "att det är ju just så det är!" Lars Winnerbäck är bra på det, likaså Melissa Horn, Cornelis Vreeswijk och nu senast Annika Norlin. Rent instrumental musik som Yiruma går också rakt in.


Cornelis Vreeswijk - Grimasch om morgonen

Bloggförfrågan

Jag har fått en bloggförfrågan - var är du Kia? Jag är här. Har precis avslutat en tung tentaperiod. För övrigt är mitt medvetande någon annanstans - nedgrävt i djupa tankar. Följande musikvideo får symboliserna min nuvarande sinnesstämning.


Hello Saferide - Anna