By the way..

Jag har tjatat på sambon om en ny design... Så förhoppningsvis kommer den snart. Funderar också på att lösenordsskydda bloggen. Ni som är intresserade kan ju maila mig så kan jag skicka det eventuella lösenordet till er om det blir aktuellt.

Långt uppehåll och Stora livsförändringar

Ja, mitt bloggande har ju varit sisådär under väldigt lång tid. Främsta anledningen är att mitt liv har varit upp och ned med mycket stora förändringar, samtidigt som jag stundvis upplevt det så stillastående att det inte funnits mycket nytt att förtälja. Motsägelsefullt, eller hur?

 

Jag är inne i en period med mycket funderingar; över livet, mig själv som person, tillvaron och så vidare. Vissa saker som sker står ju utan ens egen kontroll vilket är väldigt frustrerande stundvis. Hur som helst, jag är tillbaka nu. För en tid i alla fall.

 

Den största förändringen som skett är att jag tagit min Socionomexamen och fått jobb. Jag har tidigare nämnt under min studietid att jag inte ämnar att prata om studierna och det extraknäck jag hade under denna tid, och detsamma gäller nu. Det råder alltid sekretess av något slag när man arbetar med människor, varför jag av denna anledning inte anser det nödvändigt att prata så mycket om jobbet/var jag jobbar. Jag hoppas att detta respekteras. Att jag överhuvudtaget nämner det är för att ni ska veta att det har gått bra efter studierna; det är ju alltid en viss stressfaktor att hitta ett arbete efter en examen :)

 

En annan nyhet är att vi har flyttat till en ny lägenhet, sambon och jag. Eller ny och ny... huset är från sent 1800-tal. En drömlägenhet för Kia alltså; med vinklar och vrår, hög takhöjd, stuckaturer, charmiga golv- och fönsterlister, trägolv, ett gammalt, hederligt skafferi i köket och det allra bästa - en öppen spis i vardagsrummet. Dock är renoveringen inte helt klar ännu, men här kommer vi att trivas så fort vi kommit i ordning.

 

Vad mer... jag håller och läser in mig mer på genus och feminism. Jag har alltid ansett mig vara feminist (eller ja, sedan jag var 15) av den enkla anledningen att kvinnor inte ska särbehandlas för att de är just kvinnor. Detta motsvarar självfallet också män; emellertid så är patriarkatet den rådande samhällsnormen vilket upprepande gånger visas i olika sammanhang. Och nej, jag är inte för matriarkat. Jag har dock kommit till en punkt i livet där jag vill läsa mer; utveckla dessa tankar. Förändra. Dessa tankar kommer troligtvis synas mer i bloggen framöver. Även genusuppfostran intresserar mig, dock bristen på egna barn =)

 

Jag tycker Magnus Betnér sammanfattar en del av mina tankegångar i en av hans tidigare föreställningar.